Page content

FAQ – Veelgestelde vragen

Vragen over mijn begeleiding:

Je kunt zelf onderzoeken of/in welke mate mijn hulp wordt gezien als coaching en/of wordt vergoed. Neem bijvoorbeeld zelf contact op met de onderstaande instanties en informeer wat de mogelijkheden zijn bij:


  • De Belastingdienst. Coaching wordt bij de Belastingdienst vaak gezien als studiekosten. Het doel van het coachingtraject moet in dat geval gericht zijn op het op peil houden of verbeteren van kennis en vaardigheden die je nodig hebt voor het verwerven of behouden van inkomen uit arbeid. Coaching is voor ZZP’ers vaak aftrekbaar als bedrijfskosten.

  • Je werkgever. Zoals via het opleidingsbudget (in het kader van persoonlijke ontwikkeling van werknemers) of via de Arbodienst van het bedrijf (in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter. Bijvoorbeeld ter preventie van burn-out, voorkoming van langdurig ziekteverzuim of re-integratie).

  • De zorgverzekeraar. Coaching zit niet in het basispakket. Afhankelijk van je polis kan het zijn dat coaching in je aanvullende pakket is opgenomen.

  • Het UWV. Als je een uitkering ontvangt, dan kun je bij het UWV informeren naar de beschikbare financiële middelen ten behoeve van je herstel en re-integratie. Je sluit dan met het UWV een individuele re-integratie overeenkomst.


Hier leg ik uit wat een holistische visie is. Op mijn site krijg je een goede indruk van deze visie. Als je je hierin kan vinden/ervoor openstaat, sluit mijn begeleiding goed op je aan. Anders raad ik je aan om een andere deskundige raad te plegen. Raadpleeg bij klachten ook altijd een arts. Mijn begeleiding kan reguliere zorg niet vervangen. Mijn begeleiding moet worden gezien als een aanvulling op de reguliere zorg en kan uitkomst bieden in gevallen waar reguliere zorg vastloopt.

Momenteel heb ik een volle agenda en kan ik niet iedereen persoonlijk te woord staan;


  • Ik beantwoord geen vragen over je persoonlijke proces. Loop je vast en wil je graag geholpen worden, dan ben je van harte welkom bij mijn online programma's.

  • Wil je me ergens anders over spreken? Laat het me dan weten via dit contactformulier. Bekijk vóórdat je contact met me opneemt eerst even mijn site waarop ik relatief veel informatie deel & deze veelgestelde vragen.

Nee: ik beantwoord geen vragen over je persoonlijke proces en ik verzorg geen persoonlijke, individuele begeleiding met 'in real life' 'face to face' contact. Loop je vast en wil je graag geholpen worden, dan ben je van harte welkom bij mijn online programma's.

Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van hoger opgeleide hoogsensitieve vrouwen. Dat zijn vrouwen met hbo/academisch werk – en denkniveau. In sommige gevallen hebben vrouwen dit niveau dus ook zonder allerlei 'papiertjes'. Het relatief snelle tempo waarin ik vrouwen begeleid en het relatief academische taalgebruik wat ik gebruik is hier bijvoorbeeld op afgestemd. Op mijn site (zie bijvoorbeeld mijn blogs en filmpjes) krijg je hier een indruk van. Als deze manier je aanspreekt, je daadwerkelijk stappen wilt maken om energieker te zijn en openstaat voor nieuwe kennis en ideeën sluit mijn begeleiding goed bij jou aan.

Ik ben gespecialiseerd en richt mij op het begeleiden van vrouwen. Zo schrijf ik bijvoorbeeld blogs voor vrouwen over hooggevoeligheid en zwangerschap en geboorte, menstruatie en anticonceptie. Spreekt mijn stijl je als man aan en sta er ook open voor om dingen over vrouwen te weten komen? Dan kun je vanaf mijn site gratis tips verkrijgen en bijvoorbeeld de PDF '20 tips voor meer energie voor HSP' aanvragen.

Wil je als man geholpen worden? Mannen zijn enkel welkom in 2 online programma's (de Online Introductietraining 'Ben ik HSP en wat kan ik ermee?' en het Online Programma 'Van vermoeid naar een leven waarin jij Bloeit!') als ze het gevoel hebben dat mijn begeleiding hen erg aanspreekt en er ook voor open staan om dingen over vrouwen te weten te komen. Om erachter te komen of mijn begeleiding bij je past, kun je mijn website bekijken. Ik heb verder helaas géén tijd om je door te verwijzen naar iemand anders die jou als man nog verder kan helpen.

Nee. Ik beantwoord geen vragen over je persoonlijke proces. Loop je vast en wil je graag geholpen worden, dan ben je van harte welkom bij mijn online programma's.

Nee. Ik beantwoord geen vragen over je persoonlijke proces. Loop je vast en wil je graag geholpen worden, dan ben je van harte welkom bij mijn online programma's.

Nee. Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van hoger opgeleide hoogsensitieve vermoeide volwassen vrouwen. Dat zijn vrouwen met hbo/academisch werk – en denkniveau. In sommige gevallen hebben vrouwen dit niveau dus ook zonder allerlei 'papiertjes'.

Goed nieuws; ik kan je alleen online helpen! Vooral voor buitenlanders, mensen die niet in de buurt wonen en voor zeer vermoeide mensen die de deur überhaupt niet kunnen uitkomen zijn mijn digitale begeleidingsvormen zeer geschikt. Via die digitale begeleidingsvormen kun je zelf stappen maken, op jouw eigen tempo vanaf je stoel of bed. Je hoeft de deur dus niet uit. Zelf werk ik intuïtief & neem ik intuïtief blokkades waar & wat er nodig is om deze te overwinnen en ontwikkelde ik mijn eigen methode. Ik ken niet iemand die dezelfde specialisatie heeft en op dezelfde manier werkt zoals ik. Ik heb géén tijd om je door te verwijzen naar iemand anders.

Mijn boeken en online programma's zijn nog niet vertaald. Ik sta open voor mogelijkheden op dat vlak :). Voor nu is er een mogelijkheid hoe ik je kennis kan helpen: ik kan een lezing, gastcollege of workshop op locatie in het buitenland (in het Engels) geven (zie hieronder het kopje 'zakelijke vragen'). Handig om te weten: ik versta ook Duits en praat graag Engels terug.

Momenteel ben ik bezig met het ontwikkelen van nieuwe dingen. Ik verzorg geen 'in real life' groepsprogramma's, workshops en Sabbat, Stadsverlichting en meditatie- en yoga bijeenkomsten voor HSP. Ik deel mijn kennis over yoga en meditatie middels mijn boek 'Yin yoga -energiegevende lichaamsoefeningen voor hoogsensitieve personen' en deze HSP meditatie CD's.

Nee. Het Werkboek voor meer Energie , ‘Yin Yoga – Energiegevende lichaamsoefeningen voor hoogsensitieve personen’ en '20 tips voor meer energie voor HSP' zijn momenteel enkel te downloaden. In principe kun je deze E-books op elke PC downloaden en afdrukken op een aangesloten printer. Mocht je geen printer hebben, dan kun je het boek wellicht bij een kennis, bibliotheek en/of Copyshop (laten) afdrukken.

Het E-book Seks & Spiritualiteit is vanaf 9 december 2015 niet meer verkrijgbaar. Wil je meer over dit onderwerp afweten, dan kun je een kijkje nemen in deze blogcategorie 'seksualiteit tips'. Ook ben je van harte welkom om deel te nemen aan het nieuwe Online Programma 'Succesvolle relaties creëren als hoogsensitief persoon.' Wil je liever algemene energietips krijgen, dan kun je hieronder het gratis E-book '20 tips voor meer energie voor HSP' downloaden.

Download 20 energie tips (PDF)
X
Vul je naam en e-mailadres in en ontvang het gratis e-book
Privacywaarborg: ik zal in geen geval jouw gegevens aan derden verstrekken.

Mijn HSP nieuwsbrief met gratis tips voor meer energie kun je alleen via deze website aanvragen. Meld je aan via het onderstaande formulier:

Hooggevoelig en Moe? Nu niet meer :)
Vul hieronder je naam & e-mailadres in en ontvang een PDF met 20 HSP tips voor meer energie!
Privacywaarborg: ik zal in geen geval jouw gegevens aan derden verstrekken.

Wil je zelf het geld overmaken om toegang te krijgen tot mijn individuele begeleiding of de Online Introductietraining ‘Ben ik HSP en wat kan ik ermee?’ en/of het Online Programma ‘Van vermoeid naar een leven waarin jij Bloeit!’ dan kan dit ook per factuur. Bij deze methode komt er € 12,97 (incl. 21 % Btw) administratiekosten bij, vanwege de extra werkzaamheden die dit met zich meebrengt. Als je via een factuur wilt betalen en zelf het geld wilt overmaken, stuur dan een bericht via dit formulier, ik neem dan contact met je op.

Dat is nog niet bekend. Als je hier je gegevens achterlaat, houd ik je gratis op de hoogte van wanneer er meer informatie over dit programma bekend is en je van harte welkom bent om mee te doen.

Vragen over hooggevoeligheid en vermoeidheid:

Voor dit vraagstuk heb ik speciaal de Online Introductietraining ' Ben ik HSP en wat kan ik ermee?’ ontwikkeld. Deze Online Introductietraining helpt je dus verder met het beantwoorden van deze vraag. Met de Online Introductietraining ontdek je verder onder meer hoe je hoe je je hoogsensitiviteit ontwikkelt tot kwaliteit en er energie van krijgt.

Ieder mens en iedere HSP is uniek. Wat voor de een goed werkt, hoeft voor een ander niet te werken. Hier deel ik mijn ervaringen met boeken en geef ik diverse tips. Ik kan je niet verder helpen met een specifieke vraag over een boek (bijvoorbeeld welk boek je het beste van een auteur als eerst kan lezen) en/of op maat gemaakte boekentips. Mocht je digitaal interactiever met het onderwerp hoogsensitiviteit aan de slag willen gaan, dan is de Online Introductietraining ' Ben ik HSP en wat kan ik ermee?’ geschikter. Deze training is speciaal voor mensen die net hebben ontdekt dat ze hooggevoelig zijn en nog niet precies weten wat ze hier verder mee kunnen. Met de training ontdek je onder andere hoe je het beste kunt omgaan met emoties & hoe je je sensitiviteit ontwikkelt tot kwaliteit en hier energie van krijgt.

Ik verzorg geen 'in real life' HSP bijeenkomsten of praatgroepen en kan je hier niet bij helpen. Wel is het mogelijk om in in sommige van mijn online programma's andere HSP te ontmoeten.

Raadpleeg bij klachten ook altijd een arts. Mijn begeleiding kan reguliere zorg niet vervangen. Mijn begeleiding moet worden gezien als een aanvulling op de reguliere zorg en kan uitkomst bieden in gevallen waar reguliere zorg vastloopt. De Online Introductietraining ‘Ben ik HSP en wat kan ik ermee?’ helpt je verder bij deze vraag.

Leuk! Middels mijn Online Introductietraining 'Ben ik HSP en wat kan ik ermee? kan ik je daar verder bij helpen.

Ja; dat kan ik door middel van de bonus die bij de Online Introductietraining ' Ben ik HSP en wat kan ik ermee?’ ' zit.

Mijn ervaring is dat iedereen dat wat ‘écht’ is/de ‘werkelijkheid’ vaak anders (vanuit zijn/haar visie) ervaart. Ik raad voor de zekerheid bij klachten ook altijd aan om een arts te raadplegen. Mijn ervaring is dat artsen divers omgaan met vermoeidheid (en CVS, fibromyalgie). Deze blog gaat hier verder op in. Zelf heb ik een holistische visie, zie ook dit artikel in Spiegelbeeld Magazine. Met mijn Online Programma 'Van vermoeid naar een leven waarin jij bloeit!' kan ik je nog verder helpen met deze vraag.

Raadpleeg bij klachten en bijbehorende vragen voor de zekerheid ook altijd een arts.
-Voor wat betreft vitamine B12: bekijk eerst even mijn informatie die ik heb gedeeld over vitamine B12 op mijn site. Lees bijvoorbeeld dit interview dat het tijdschrift Viva met me deed. Heb je daarna nog een vraag over vitamine B12? Ik help je er enkel bij middels mijn Online Programma Van vermoeid naar een leven waarin jij Bloeit!'
-Voor andere lichamelijke stofjes/zaken: bovenstaande geldt ook voor vragen omtrent andere lichamelijke zaken (zoals vitamine D of ijzer).

Bekijk eerst even mijn informatie die ik heb gedeeld op mijn site. Heb je daarna nog een vraag over hooggevoeligheid en/of vermoeidheid? Ik kan je met vragen over hooggevoeligheid enkel helpen met mijn Online Introductietraining 'Ben ik HSP en wat kan ik ermee?'. Ik kan je met vragen over vermoeidheid enkel helpen met het Online Programma 'Van vermoeid naar een leven waarin jij bloeit!'.

Media gerelateerde vragen:

Neem voor mogelijkheden en persgerelateerde vragen via dit formulier contact op. Ik heb helaas geen tijd om interviews met scholieren/studenten te doen.

Nee. Momenteel schrijf ik geen recensies meer: ik richt mij op het (door)ontwikkelen van mijn online programma's.

Dit bepaal ik intuïtief. Jouw idee ontvang ik graag via dit contactformulier, dan neem ik hier verder contact met je over op.

Nee. Momenteel neem ik geen interviews meer op en kun je hier niet meer aan mee doen.

Deze website met alle onderdelen (met uitzondering van bepaalde (hyper)links, filmpjes en foto's) is eigendom van Femke de Grijs Training & Coaching. Femke de Grijs Training & Coaching bezit het copyright (auteursrecht) over alle tekst die wordt gepubliceerd op haar website. Dit houdt in dat Femke de Grijs Training & Coaching het wettelijke alleenrecht heeft op het publiceren van deze content. Het is niet toegestaan om de site of gedeeltes van de site openbaar te maken (bijvoorbeeld in bedrijfsactiviteiten zoals cursussen, workshops of consulten), op te slaan, te kopiëren, te reproduceren of op andere wijze te verveelvoudigen, te vertalen, aan te passen, na te maken, te wijzigen of te reconstrueren zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Femke de Grijs.

Om het voor jou ook mogelijk te maken kennis omtrent hooggevoeligheid te delen, zijn er 3 mogelijkheden/uitzonderingen:

Optie 1. Wil je mijn producten verkopen of onder de aandacht brengen? Leuk! Je mag dan de pagina’s en tekst waarop mijn producten met hun specifieke kenmerken staan (zie het kopje ’Cursus’) overnemen met bronvermelding (zie hieronder), of neem contact met me op voor de mogelijkheden.

Onderstaande 2 opties zijn enkel voor persoonlijk en niet commercieel gebruik. Het is dus niet toegestaan om mijn tekst over te nemen en een andere dienst te verkopen/ mijn tekst te koppelen aan een andere bedrijfsactiviteit, product/dienst (zoals een workshop of consult van jezelf/ander) (dus bijvoorbeeld ‘Meer weten, maak bij mij een afspraak’ o.i.d).

Optie 2. Je mag altijd (op allerlei manieren) naar de website en een bepaalde pagina of blog op www.femkedegrijs.com verwijzen, of een link naar een bepaalde blog of pagina op www.femkedegrijs.com delen. Ook kan je mijn Youtube video’s via de embed optie delen op je site. Dat vind ik leuk!

Optie 3. Je mag online (dus via internet) 1 blog (dit is een tekst via www.femkedegrijs.com/blog) of een gedeelte van een blog overnemen. Dit houdt in: letterlijk de tekst (niet de afbeeldingen) kopiëren en plakken, inclusief eventueel alle bijbehorende hyperlinks en verwijzingen naar mijn diensten. Wanneer je 1 blog of een gedeelte van mijn blog overneemt, sluit deze dan af met een duidelijk zichtbare bronvermelding. Deze bronvermelding dient te voldoen aan deze eisen:

  • De bronvermelding bevat dat tekst: ‘bron: HSP Psycholoog Femke de Grijs’. Deze tekst is in hetzelfde lettertype en grootte als de rest van mijn tekst die je hebt overgenomen. De kleur van de bronvermelding is blauw, code: #0000CD.

  • De tekst ‘HSP Psycholoog Femke de Grijs’ is een aanklikbare hyperlink die verwijst naar de oorspronkelijke tekst op www.femkedegrijs.com/blog

  • De link heeft een omschrijvende title-tag.

  • De website of link mag geen elementen bevatten die het volgen van de link belemmeren voor zowel bezoekers als zoekmachines. De tag rel=”nofollow”‘ is niet toegestaan.


Ik bied geen ondersteuning op het plaatsen van bovenstaande link met bronvermelding; vraag, als je er niet uitkomt, hulp aan een deskundige.

Indien je online meer dan 1 blog, of gedeelte van een blog of een andere tekst (bijvoorbeeld een artikel dat ik heb geschreven voor een magazine) wil overnemen, neem dan via dit contactformulier contact op. Neem ook contact op wanneer je content wil overnemen via andere media (zoals video of drukwerk).

Zakelijke vragen:

Momenteel ben ik bezig met het ontwikkelen van nieuwe dingen. Ik geef daarom nu nauwelijks workshops, gastcolleges en lezingen. De workshops, gastcolleges en lezingen die ik geef, geef ik op uitnodiging in Nederland en het buitenland (ik organiseer deze dus niet zelf bij jou op locatie). Mocht het nodig zijn, dan spreek ik in het buitenland graag Engels (ook versta ik Duits, ik praat dan graag Engels terug). Ik hou bijvoorbeeld erg van zonnige landen, zoals de Antillen, Afrika en Azië (Bali :). Je kunt via dit contactformulier aangeven waarover je me graag zou horen spreken, wanneer, hoe laat, waar en hoeveel bezoekers er (ongeveer) komen. Aan de hand hiervan voel ik of het bij me past en of ik je verder kan helpen, of dat wellicht iemand anders geschikter is. Ik zal dan contact met je opnemen en eventueel verder (telefonisch) overleggen, waarna ik een offerte zal opstellen.

Ja, leuk! Dat kan voor sommige producten. Neem voor de mogelijkheden contact met me op.

Als er een vacature is, deel ik dat in mijn mail (tip: meld je aan door mijn gratis PDF '20 tips voor meer energie voor HSP' aan te vragen. Je kunt een open sollicitatie via dit contactformulier versturen. Jouw open sollicitatie neem ik dan één jaar op in mijn portefeuille.

P.S. Staat je vraag er niet bij? Gebruik dan het zoekvenster (linksonder). Kan je nog geen antwoord op je vraag vinden? Stel ‘m via dit contactformulier!