“Zie je op tegen Kerstmis als HSP?
Dit kan ook anders!”

Herken je dit met Kerstmis:

vrouw met kerstmuts baalt
 • Voel jij je anders?
 • Voel je je alleen?
 • Word je niet begrepen?
 • Voel jij je eenzaam, ondanks dat er mensen om je heen zijn?
 • Ervaar je stress?
 • Ben je bang dat je weer geen leuke kerst hebt en je Jezelf moet wegcijferen/een masker voor moet houden?
 • Wil je wel een leuke kerst hebben, maar heb je geen idee hoe je dit voor elkaar krijgt?

Je bent niet de enige: veel HSP vinden kerst een gedoe. Ongeveer 15-20% van de bevolking is hoogsensitief: zij voelen zich vaak anders ten opzichte van de 85-90% niet-hoogsensitieve mensen. Als hoogsensitiviteit nog niet goed wordt beheerst, kan dit leiden tot klachten zoals een eenzaam gevoel.

Er zijn 2 soorten eenzaamheid:

 • Sociale eenzaamheid houdt in dat je minder contact met mensen hebt dan je wenst. Het aantal contacten staat bij dit type eenzaamheid centraal. Je hebt bijvoorbeeld niet 1 goede vriendin, maar zou dit wel willen hebben. Veel HSP ervaren dit type eenzaamheid in deze Corona periode.
 • Emotionele eenzaamheid houdt in dat je ondanks relatief veel mensen om je heen hebt, toch geen echte verbinding ervaart. Misschien zijn er te weinig/geen mensen met wie je op dezelfde golflengte zit. De kwaliteit van contacten is niet wat je wenst.

Wellicht streef je er naar om zo te zijn zoals andere niet-hoogsensitieve mensen. Misschien houd je een masker voor en cijfer je jezelf weg… Dit geeft stress en vreet energie.

Femke de Grijs: ”Jaren vond ik kerst vreselijk..”

Kerst: ik begreep niet waarom werd gevierd. Al die heisa in de winkelstraten en op de televisie, het hebben van een kerstboom en het eten van dieren bij kerst: het voelde voor mij niet fijn.

In de kerk voelde ik me ook niet thuis. De achterliggende geschiedenis van zowel de kerk als de mensen die ik voelde: het was voor mij ‘too much‘. Ook het kerstdiner met bijbehorende emoties van gasten waren te druk. Ik voelde me overweldigd. Ondanks dat er allemaal mensen om mij heen waren voelde ik me ‘anders’, onbegrepen en alleen.

Pas jaren later begreep ik waarom ik zo’n last had van kerst: hier lagen onafgeronde vorige levens aan ten grondslag en een hoogsensitiviteit die ik nog niet goed beheerste! Dit weten was 1, ermee omgaan 2….

Ik leerde mijn vorige levens goed afronden en mijn hoogsensitiviteit beheersen. Toen voelde ik dat kerst ook anders kon zijn: ik voelde de échte betekenis van kerst. Ik leerde zelfs van kerst te genieten en eenheid en verbinding te ervaren.

Een eeuwenoude beproefde methode in een nieuw jasje!

Meditatie is een eeuwenoude, inmiddels ook wetenschappelijk onderbouwde methode die stress, zorgen en eenzame gevoelens transformeert. Het helpt je om een ‘leeg’ ontspannen hoofd en lichaam te creëren en om je weer verbonden te voelen: met jezelf en anderen.

De ene meditatie is echter de ander nog niet…

Een manier die geschikt is voor veel HSP is door te mediteren met Opgestegen Meesters. Dat zijn mensen die hier op aarde of op een andere planeet hebben geleefd en verlicht raakten. Ze kunnen HSP helpen om ook te leven vanuit licht.

Speciaal voor HSP geven mijn hoogsensitieve partner Mathijs van der Beek en ik een live kerstmeditatie voor HSP! Ook als je geen kennis over en ervaring hebt met meditatie en Opgestegen Meesters kun je meedoen. Het is wel belangrijk dat je hiervoor openstaat.

De kerstmeditatie voor HSP helpt je om:

 • De ondersteunende energie van Kerstmis te ervaren en voor je te laten werken
 • Verbinding te ervaren, bijvoorbeeld met jezelf (en je licht en ziel) en anderen. Je hoeft niets actiefs zoals praten, koken en ‘woonboulevard shoppen’ te doen
 • Tot jezelf te komen en stevig met beide voeten op de grond te staan
 • Jezelf te accepteren
 • Te ontspannen en rust in je lichaam en hoofd te ervaren
 • Je energietrilling te verhogen, waardoor jij je lichter voelt
 • Energie die je niet meer dient (zoals bepaalde emoties) los te laten, waardoor je je gelukkiger gaat voelen
 • Meer gemak, vreugde en positiviteit te ervaren
 • Zonder en met allemaal mensen om je heen een prettige kerst te hebben
kaars

Wat anderen hier zoal eerder van vonden:

 • “Dank jullie wel! Wat een verwennerij! Er is veel aangeraakt. Ik merkte dat energie begon te stromen. Ik ben heel dankbaar en samen hebben jullie er een prachtig geheel van gemaakt.”
 • “Het was een bijzondere kerstmeditatie. Ik voelde de aanwezigheid van de lichtwezens en de hulp die ze gaven. Ik kreeg ook een waardevolle boodschap door. Bedankt!”

Bonus: opname van de kerstmeditatie voor HSP

De kerstmeditatie vindt live, online plaats op 24 december 2021, 20:00 uur Nederlandse tijd tot ongeveer 21:00 uur. Er wordt een opname gemaakt. Mocht je op deze kerstavond (onverhoopt) verhinderd zijn, dan kun je de opname beluisteren, bijvoorbeeld op 1e of 2e kerstdag. Je kunt waar, wanneer en hoe vaak het jou maar uitkomt deze kerstmeditatie kan beluisteren. Je hoeft de deur niet uit. Ideaal in deze Coronatijden! Je krijgt een maand toegang tot deze opname.

Ben jij er klaar voor om een fijne kerst te hebben?

De investering voor deze live, online kerstmeditatie voor HSP is €35,00. T/m 18 december 2021 20:00 uur Nederlandse tijd kun je gebruik maken van de vroegboekkorting en is je investering tijdelijk €15,-

Klik hieronder op ‘claim je plek‘ om een plek te reserveren voor de live, online kerstmeditatie op 24 december 20:00 uur en t.z.t. de gratis bonus opname te krijgen. Je kunt overal ter wereld meedoen met deze kerstmeditatie, bijvoorbeeld vanuit huis: het enige dat je nodig hebt is een stabiele internetverbinding. Mocht je (onverhoopt) verhinderd zijn om live mee te kunnen doen, dan kun je de opname beluisteren t/m 24-1-2022. Om deze reden is een restitutie niet mogelijk.

De meditatie is afgestemd op diegene die het ticket koopt. Wil je meedoen met meerdere mensen? Dan kan dit ook. Bestel dan meerdere tickets (dat kan boven aan de afrekenpagina via ‘Winkelwagen’; pas daar het aantal aan. Geef ook per mail de naam/namen door van de mensen die mee willen doen).

>>>Klik hier om je plek te reserveren!>>>

Dit aanbod duurt nog:

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

“Jarenlang zat mijn hoogsensitiviteit mij in de weg. Ik had het gevoel dat ik aan het overleven, in plaats van leven was.

Verschillende momenten zijn voor mij een wake-upcall geweest, waaronder de hersenbloeding van mijn vader. Ik voelde de essentie van leven, dat het fysiek gezien in een split second over kan zijn en wat werkelijk belangrijk voor mij was: liefde ervaren, plezier hebben en genieten.

Ik besloot om hier naar te luisteren, leerde de vruchten van hoogsensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Mijn partner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen we voor onbepaalde tijd de wereld over.

Vanuit een holistische visie en mijn eigen ontwikkelde methode help ik hoogsensitieve vrouwen om ook te bloeien en voluit te leven.”

Over Mathijs van der Beek

Mathijs van der Beek

“Als kind hield ik mij al bezig met spiritualiteit en healing, zoals Reiki. Net zoals mijn partner Femke ben ik ook hoogsensitief en neem ik ook paranormaal waar.

Na jaren in het onderwijs gewerkt te hebben, gooide ik het roer om.

Ik volgde een opleiding tot coach en leer hoogsensitieve/paranormale lichtwerkers hoe ze hun missie kunnen leven, samen met Opgestegen Meesters. Hier deel ik bijvoorbeeld in ParaVisie Magazine iets over.

Omdat Femke en ik de wereld over reizen helpen we je graag online. Wij kijken er naar uit om met je te mediteren!”

>>>Klik hier om je plek te reserveren!>>>

Veelgestelde vragen:

Vraag 2. Ik kan niet mediteren, omdat ik mijn gedachten niet kan stoppen. Wat nu?

In onze visie kan iedereen die ervoor openstaat en gemotiveerd is mediteren. Bij onze meditatie hoef je je gedachten niet te stoppen.

Vraag 3. Ik wil/kan niet stil (in een lotushouding) zitten, wat nu?

Dat is geen probleem. Tijdens onze meditatie mag je bewegen als je dat fijn vindt en mediteren in een houding die prettig voor je is, bijvoorbeeld zittend op een stoel of liggend op een bed.

Vraag 4. Ik heb nog nooit online een meditatie gevolgd. Hoe werkt dat?

Je ontvangt een e-mail met instructies hoe je de meditatie online kan volgen. Je hebt geen enkele technische kennis nodig. Het enige dat nodig is, is een stabiele internetverbinding en dat je weet hoe je op een link kan klikken.

Vraag 5. Geven jullie deze meditatie ook in ‘real life’?

Nee. We reizen voor onbepaalde tijd de wereld over en we geven deze meditatie enkel online.

Vraag 6. Is dit voor beginners, of gevorderden?

Dit is geschikt voor je als je nog nooit hebt gemediteerd en/of ‘beginner’ bent. Ook kun je meedoen als je gevorderd bent en het je leuk lijkt om te mediteren met kerst.

Vraag 8. Moet ik een religie hebben om te mediteren met Opgestegen Meesters?

Nee. We hebben een holistische visie. Mediteren met Opgestegen Meesters staat los van religie, al kan het er wel samen mee gaan.

Vraag 10. Ik neem geen Opgestegen Meesters waar, heeft het zin om mee te doen?

Als je openstaat voor Opgestegen Meesters (zonder ze waar te nemen) kun je meedoen. Als je het onzin vindt, kun je beter niet meedoen.

Vraag 11. Wat is een holistische visie?

Ontdek hier wat een holistische visie is. Op onze sites krijg je een goede indruk van deze visie. Als je je hierin kan vinden/ervoor openstaat, sluit de meditatie goed bij je aan.

Vraag 12. Ik ben slechthorend/doof, kan ik meedoen?

Helaas niet.

Vraag 14. Kan ik een factuur krijgen?

Ja: na het online afrekenen ontvang je digitaal een factuur. Wil jij of je werkgever liever zelf het geld handmatig overmaken, bijvoorbeeld als kerstcadeau? Kies dan tijdens het afrekenen dat je via bankoverschrijving wilt betalen. Je ontvangt dan onze rekeninggegevens en factuurnummer. Nadat het geld is ontvangen, ontvang je digitaal jouw betaalbewijs en factuur.

Vraag 15. Bij het afrekenen klopt het aantal niet/staat een item dat ik niet wil. Wat nu?

Klik boven aan de pagina op ‘winkelwagen’:

 • Staat er een ongewenst item in je winkelwagen? Klik op het kruis dat voor het ongewenste item staat. Check of het nu klopt en druk op de blauwe knop ‘doorgaan naar afrekenen’.
 • Klopt het aantal niet? Ga naar het aantal. Je kunt dit aantal handmatig aanpassen (en verwijderen met de backspace toets), of met de pijltjes veranderen (met het pijltje naar boven gaat het aantal omhoog, met het pijltje naar beneden gaat het aantal omlaag). Check of het aantal nu klopt en druk op de blauwe knop ‘doorgaan naar afrekenen’.

>>>Klik hier om je plek te reserveren!>>>

Scroll naar top