Kun je Moeilijk bij Jezelf Blijven en heb je Last van Energievreters?

 • Heb je last van drukte, geluiden of andere indrukken om je heen?
 • Raak je snel overspoeld door emoties en de eisen van anderen? Vind je het bijvoorbeeld moeilijk om te voelen dat anderen het niet fijn hebben?
 • Laat je je makkelijk beïnvloeden, moet je het een ander van jezelf naar de zin maken (maar ren je daardoor jezelf voorbij en word je moe)?

Je bent niet alleen. Veel hoog sensitieve personen vinden het lastig om bij zichzelf te blijven. Hierdoor raken ze snel overspoeld door allerlei prikkels uit de buitenwereld. Dit vreet energie.

Je kunt jouw hoogsensitiviteit leren beheersen, en in plaats van de nadelen ook de voordelen van hoogsensitiviteit ervaren. Hoogsensitiviteit kan ook energie, plezier en inzicht geven!

mensen: drukte

Hoogsensitiviteit kan lastig zijn

Een hoogsensitief persoon heeft een relatief open energieveld en gevoelig zenuwstelsel. Indrukken, zoals emoties van anderen, kunnen relatief snel en ‘diep’ binnenkomen. In onze Westerse maatschappij komen er relatief veel prikkels op ons af. Als je je hoogsensitiviteit nog niet goed beheerst kun je vaak moeilijk bij jezelf blijven en je laten ‘meevoeren’ door allerlei prikkels. Indrukken van jezelf en de buitenwereld kunnen (onbewust) door elkaar heenlopen. Heb je opeens onverklaarbaar last van heftige emoties, een warboel in je hoofd, of een slechte concentratie? Hier hebben veel HSP last van, omdat ze hun hoogsensitiviteit nog niet goed beheersen.

Onbewust kunnen er allerlei gedachten zijn die afleiden. Misschien weet je precies wat je moet doen of zeggen om een ander vrolijk te maken, en verlies je jezelf in een ander. Dit kan moe maken. Wat hoogsensitieve personen vaak parten speelt, is onzekerheid. Ze vinden het vaak moeilijk om te begrenzen, om ‘nee’ te zeggen en om op zichzelf te vertrouwen.

Jouw gedachten zijn een instrument waarmee je kunt bepalen hoe jij jouw leven wilt ervaren; als een halfvol of halfleeg glas. Je kunt met jouw gedachten bepalen of je bij Jezelf blijft, of dat je je laat meevoeren door allerlei indrukken van buitenaf. Door jouw gedachten te trainen, kun je leren om bij jezelf te blijven en zelfverzekerd te zijn.

Ontdek hoe je makkelijk bij jezelf blijft

Met deze MP3 train je jouw gedachten. Je ontdekt hoe je bij jezelf blijft en meer geconcentreerd en gefocust bent in je dagelijkse leven. Je kunt deze MP3 bijvoorbeeld afspelen:

 • Als je een ‘vol’ hoofd hebt, emotioneel of onzeker bent, zodat je weer jezelf ervaart.
 • Voordat je naar een bijeenkomst of gebeurtenis gaat waar je tegen opziet, zoals naar de supermarkt gaan.
 • Als je in een overvolle trein ‘moet’ staan en last hebt van anderen.
 • Op je stressvolle werk, tijdens je drukke pauze op de wc zodat je weer bij jezelf komt en blijft.
Bij jezelf blijven oefening voor hoogsensitieve personen HSP MP3

Let op: deze MP3 is niet voor je geschikt als:

 • Je sowieso niet van meditatie CD’s/MP3’s houdt
 • Je niet openstaat voor een holistische visie

Luister alvast een stukje!

YouTube video

De totale duur van deze MP3 is 12:17 minuten.

Wat anderen zoal over deze MP3 zeggen:

 • ”Ik heb naar de MP3 geluisterd. Het is een fijne MP3. De MP3 versterkt mijn zelfwaardering.”
 • ‘’De MP3 maakt me rustig.’’
 • ‘’Ik beluister hem iedere dag en ik moet zeggen dat ik me bewuster word van het feit dat wanneer ik bij mezelf vandaan ga, ik de tools van de MP3 gebruik en rustiger word! Zo probeer ik stapje voor stapje dichter bij mezelf te blijven!!! Dankjewel dat je dit met me wilt delen!’’
 • ”Ik luister de MP3 elke avond voor ik ga slapen. Hooggevoeligheid is weer een kracht en niet een last. Dank je wel!!!”

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Jarenlang zat mijn hoogsensitiviteit mij in de weg. Ik benutte mijn potentieel niet, leefde niet écht en ervoer geen werkelijke zingeving. Ik vond het moeilijk om bij mezelf te blijven; dit maakte moe.

Verschillende momenten zijn voor mij een wake-upcall geweest, waaronder de hersenbloeding van mijn vader. Ik voelde de essentie van leven, dat het fysiek gezien in een split second over kan zijn en wat werkelijk belangrijk voor mij was: liefde ervaren, plezier hebben en genieten.

Ik besloot om hier naar te luisteren, leerde de vruchten van hoogsensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Samen met mijn partner reis ik de wereld over en ik help hoogsensitieve vrouwen om voluit te leven en te bloeien. De oefening die ik met je deel op de MP3 hielp mij om bij mezelf te blijven. Dit gaf mij een hoop energie!

Mijn kennis deel ik graag met je, zodat ook jij kunt stralen! Hartelijke groet,
handgeschreven naam: Femke de Grijs

Ben jij er klaar voor om bij jezelf te blijven?

Deze CD is enkel verkrijgbaar als MP3-versie bij het Complete HSP Jaartraject van ‘Vermoeid naar een leven waarin jij Bloeit!’ Met het Jaartraject ontdek je hoe je energieker word. Klik hier voor meer informatie over het Jaartraject en hoe je mee kan doen.

cover van het Jaartraject Van vermoeid naar een leven waarin jij bloeit
Scroll naar boven