HSP TV

Volg mij en mis geen enkele video!

Elke vrijdag een nieuwe video over hooggevoeligheid! Wat voor video wil je zien? Laat het hieronder weten!

37 reactie(s) op "HSP TV"

 • Door: han linders op 19 september 2015

  Ik geloof niet in vorige levens hier op aarde, maar wel dat we voor dit leven op aarde al in een andere dimensie bij God waren. Als we eeuwig leven dan is er geen einden maar ook geen begin. Dat is de eeuwige cirkelgang. We hebben dan ook al vele ervaringen op gedaan voor dit leven hier op aarde. In die zin vinden we elkaar misschien.

 • Door: Erik op 23 oktober 2015

  Hoi Femke,

  Ik heb geen facebook, kun je af en toe ook een stukje platte tekst geven als aanhangsel van je boek?
  Wat is HSP-holografie?

 • Door: annet op 18 januari 2016

  Hoi Femke,
  ik merk dat ik heel gevoel ben voor kou. Sinds het vriest bouwt de spanning in mijn lichaam op? Daarnaast lijk ik juist meer energie te hebben. Herken je dat? En zijn er misschien anderen die dit ook ervaren?
  groetjes,
  Annet

 • Door: marie op 15 februari 2016

  hallo, femke, ik wil je graag bedanken voor het mooie citaat van nelson mandela, alsook voor de goede tips van vermoeidheid.
  dikke kus marie

 • Door: Karin Heuvinck op 23 juli 2016

  Beste Femke,
  Dank voor de mooie video’s en uitleg, super
  liefs
  Karin

 • Door: Bea op 9 augustus 2016

  Zou graag meer willen weten over het afsluiten van mijn zelf, zodat ik niet de emoties van een ander voel.

 • Door: Karin op 9 augustus 2016

  Waar ik de laatste tijd veel van merk, is dat ik kan voelen hoe de ander zich voelt. Ik wil hier graag mee leren omgaan, want heb er wel last van af en toe. Laatst was ik met iemand die extreem nerveus was, en ik voelde dat ook. Dit kon je echter niet aan de persoon zelf zien, maar toen ik ernaar vroeg bleek mijn gevoel wel waar te zijn. Ik kan het natuurlijk de ander niet kwalijk nemen dat hij / zij zich zo voelt, maar wil er graag mee om leren gaan.
  Verder ook met het voelen van aanwezigheid van andere die zich niet meer hier op aarde bevinden. Ik voel die aanwezigheid en kan soms zien wie het is, alleen niet altijd. Graag zou ik hierover ook nog tips krijgen, hier mee te handelen. Gaat al beter, maar zou het graag ontwikkelen. Weet niet of ik hier aan het goede adres ben, maar alle tips zijn welkom!
  In ieder geval heb ik veel aan de mails die je stuurt met tips en tricks, heb er super veel aan!
  Voelde mij zoals jij je beschreef eersteklas moe, anderen slurpten mijn energie op. Zo blij dat ik nu handvatten heb om er mee om te gaan! Dankzij Henny (ze dacht dat je haar nog wel zou kennen, ze heeft ook contact met jou gehad) ben ik bij jou uitgekomen.
  Ze kwam toevallig weer een berichtje van jouw tegen, vandaar. Ben er in ieder geval super blij mee dat ik die handvatten heb gekregen en nog krijg!!
  Groetjes Karin

 • Door: Nadia op 21 augustus 2016

  Hoi Femke bedankt voor de leuke tips die ik krijg van jou heb eigenlijk twee vraagjes voor jou … Hoe komt het dat ik toch zo dikwijls en dagelijks draaierig ben en het gevoel heb uit balans te zijn ? En hoe sluit je je af voor prikkels van buitenaf ,ook geuren kunnen mij enorm storen en tongbranden geven , herken je dit ook in hesp ? Lieve groetjes Nadia

 • Door: Jeanine op 12 september 2016

  Ik zou wel graag een video willen zien over HSP en daten! Via een datingsite heb ik nu 1 afspraak gehad en ik merkte dat ik me veel te open opstelde, dus eigenlijk al te veel van mezelf liet zien. Ik was echt kapot na die tijd. Hoe ga ik hier beter mee om? En vertel je de ander al direct dat je hsp bent en (zoals ik) minder energie hebt en minder dingen aankan?

 • Door: Jantje op 20 september 2016

  Hallo Femke,
  Dank voor je vele waardevolle info!
  Als vraag heb ik de omgang met de digitale wereld als hsp-er !
  Ik wordt erg gestresst door de vele pushberichten , koppelingen noodzakelijke werkinfo in apps enz.
  Je er geheel aan onttrekken maakt je erg eenzaam , maar doordat ik hsp vind ik het lastig om hier op een positieve manier mee om te gaan ..

 • Door: Niki op 20 september 2016

  Graag zou ik willen weten hoelang het ongeveer heeft geduurd voordat die moeheidsverschijnselen verdwenen? En misschien iets meer over het persoonlijke proces; hoe je dit hebt aangepakt? Heb je therapie gevolgd bijvoorbeeld? Of heb je zelf geleerd om dichterbij jezelf te komen? Herkende je uit die tijd ook dat het soms juist heel druk in je hoofd was (gedachten door je hoofd flitsen; geen controle), resulterend in extreem vermoeide dagen?

 • Door: Maaike op 25 november 2016

  Dag Femke,

  Doordat ik veel prikkels verwerk ben ik ook wat trager. Vooral op mijn werk heb ik daar last van.
  Ik kan dan niet direct reageren op anderen als zij iets aangeven of bijvoorbeeld in een vergadering.
  Heb je daar enige tips voor? Nog iets helemaal anders . Ik leer nu autorijden en merk dat ik ook moeilijk prikkels kan filteren, wat maakt dat het leerproces al erg lang duurt..Moest je hier nog tips voor hebben zou ik je heel dankbaar zijn .

 • Door: Wouter op 6 december 2016

  Beste Femke,
  Het valt mij op dat veel kenmerken van HSP overeenkomen met die van een ontwikkelingstrauma. Nu vraag ik bij mijzelf vaak af wat nou het kip of het ei is omdat je door trauma ook gevoeliger wordt en wat het gevolg is wanneer beide aan de orde zijn? Alvast bedankt.

 • Door: Ingeborg op 4 januari 2017

  Hallo Femke,
  Allereerst een heel fijn 2017 toegewenst! En bedankt voor je filmpjes en de informatie op je website.
  Dan mijn vraag. In de loop van de jaren heb ik ontdekt dat gevoelens (soms beelden, gedachten) van mij over situaties of personen regelmatig ‘uitkomen’. Een voorbeeld: toen mijn ouders uit elkaar gingen, had mijn vader een nieuwe vriendin. Voor het ontbinden van het huwelijk moesten mijn ouders naar de rechtbank. Ik kreeg toen het gevoel dat mijn vader zijn vriendin mee zou nemen naar die afspraak bij de rechtbank. Op dat moment was ik nog jong, 12 jaar. Ik heb mijn gevoel verteld aan mensen om me heen, onder andere mijn moeder. Maar het idee werd eigenlijk weggewimpeld: ‘nee, dat doet hij niet’. Op de dag dat mijn ouders die afspraak hadden bij de rechtbank bleek dat mijn vader zijn vriendin inderdaad mee had genomen. Dit is een voorbeeld van een wat ‘heftigere’ gevoel, sommige zijn ook minder heftig. Maar ik merk dat ik me bij dit soort gevoelens vaak heel somber kan voelen en eenzaam. Hoe kun je goed omgaan met dit soort gevoelens, dat de gevoelens er wel zijn maar dat ze niet zoveel energie nemen?
  Alvast bedankt en succes met het maken van je filmpjes!

 • Door: ingeborg op 12 januari 2017

  Hallo Femke,
  Bedankt voor je filmpjes en de informatie op je website.
  Dan mijn vraag. In de loop van de jaren heb ik ontdekt dat gevoelens (soms beelden, gedachten) van mij over situaties of personen regelmatig ‘uitkomen’. Een voorbeeld: toen mijn ouders uit elkaar gingen, had mijn vader een nieuwe vriendin. Voor het ontbinden van het huwelijk moesten mijn ouders naar de rechtbank. Ik kreeg toen het gevoel dat mijn vader zijn vriendin mee zou nemen naar die afspraak bij de rechtbank. Op dat moment was ik nog jong, 12 jaar. Ik heb mijn gedachte verteld aan mensen om me heen, onder andere mijn moeder. Maar het idee werd eigenlijk weggewimpeld: nee, dat doet hij niet. Op de dag dat mijn ouders die afspraak hadden bij de rechtbank bleek dat mijn vader zijn vriendin inderdaad mee had genomen. Dit is een voorbeeld van een wat ‘heftiger’ gevoel, sommige zijn ook minder heftig. Maar ik merk dat ik me bij dit soort gevoelens vaak somber kan voelen en eenzaam, dat ze me buikpijn kunnen geven. Die buikpijn probeer ik op te vangen door op mijn ademhaling te letten. Hoe kun je goed omgaan met dit soort gevoelens, dat de gevoelens er wel zijn maar dat de somberheid niet zo overweldigend voelt en je je (soms) niet zo buitengesloten voelt van andere mensen (omdat zij bijvoorbeeld zeggen dat ik me niet zoveel zorgen moet maken of me dingen inbeeld)?
  Alvast bedankt en succes met het maken van je filmpjes! Ingeborg

 • Door: Eef op 19 februari 2017

  Ik zou graag willen weten hoe je als HSP’er je beter kunt afsluiten voor prikkels in de buitenwereld. Vaak blijf ik thuis om overprikkeling te voorkomen, maar zijn er ook tips om jezelf in de buitenwereld er beter voor af te sluiten?

 • Door: Leen op 6 maart 2017

  Dag Femke, hoe komt het dat ik vaak het gevoel heb dat ik gepasseerd word, en dan een gevoel krijg alsof ik jaloers ben op anderen. Ik heb in mijn karakter geen jalouzie. Wel altijd maar bezig het een ander naar de zin te maken.

 • Door: Martha op 23 maart 2017

  Ha Femke,

  Ik zou graag iets willen weten over hoe je bij je eigen mening blijft en niet je laat beïnvloeden door meningen van anderen mensen.
  Ben soms uren aan het tobben wat mensen van mijn keuzen vinden… Word er onzeker van.

  Groetjes!

  • Door: Femke de Grijs op 26 maart 2017

   Hoi Martha,

   Bedankt voor je vraag! Het idee om hier een video over te maken heb ik genoteerd :).

   Groetjes,

   Femke

 • Door: Amy op 26 maart 2017

  Hsp en moederschap. Hoe kan ik het beste omgaan met de geluiden en emoties van mijn kinderen. Die natuurlijk heel normaal, goed en logisch zijn maar waar ik soms gek van wordt. Vooral 11u, 13u en 17u kan ik echt niks van ze hebben.
  Ik heb hier heel veel last van en hoor heeeeel graag tips

  • Door: Femke de Grijs op 26 maart 2017

   Bedankt voor je vraag Amy, het idee om hier een video over te maken staat genoteerd :).

   Groetjes,
   Femke

 • Door: Annette op 5 april 2017

  Hoi Femke,
  Aangezien HSP nogal eens samen gaat met fysieke chronische klachten (chronische vermoeidheid, prikkelbare darmen, hypergevoelige reacties vanuit het lichaam) zou een video hierover, en hoe men het beste met deze klachten kan dealen wanneer ze zo nu en dan overweldigen, erg interessant en behulpzaam zijn. Daarnaast zou een video met tips over hoe HSP zich kunnen afsluiten voor een teveel aan prikkels, zonder automatisch een minder vol leven te leiden ook nuttig kunnen zijn. Succes met de video’s 🙂

  • Door: Femke de Grijs op 20 april 2017

   Hoi Annette,

   Bedankt voor je vragen, ik heb ze genoteerd als idee :).

   Groetjes,
   Femke

 • Door: Sylvia op 7 april 2017

  Beste Femke,

  Ik volg je pas sinds kort. Ook ik ben HSP (tenminste zo ervaar ik het en het word ook vaak door anderen gezegd), daarbij heb ik een diagnose PDD-NOS.

  De dingen waar ik mee worstel en waarover ik graag meer info zou willen:

  – HSP en relaties. Bij mij kenmerkt het zich altijd in het niet verdragen van te dichtbij of te ver weg. En zo maak ik dat met iedere man mee. Het probleem ligt bij mezelf. Ik heb een lieve vriend. Maar ik probeer altijd te zoeken naar een balans. De ene dag kan ik heel erg veel behoefte hebben aan aandacht, knuffelen en dan richt ik de hele dag mijn energie op hem. Op het einde van de dag ben ik meestal overprikkelt en uitgeput en totaal niet voldaan.
  Ook zijn er dagen dat ik me juist terug trek en ik het allemaal saai en vermoeiend vind, dit kan zelfs leiden tot misselijkheid.
  Ik weet niet of er meer bekend is over dit onderwerp? Bij mij is het namelijk al jaren een behoorlijk onderwerp. Ik ben daarbij ook bekend met bindingsangst en verlatingsangst. Graag tips/informatie/wat dan ook hier over!

  – Na jaren zoeken naar steeds nieuwe uitdagingen, veranderingen etc. ben ik tegenwoordig heel erg bewust van het geluk zoeken in mezelf. En het niet meer laten afhangen van andere mensen of bezigheden. Zowel negatieve en positieve energie van anderen raak ik impulsief en overprikkelt door.
  Hoe krijg ik meer rust, liefde en geluk in mezelf, ongeacht de omstandigheden en zonder het steeds in externe factoren te moeten zoeken? Ook zou ik graag alle negatieve energie van jaren die in mijn lichaam opgeslagen zit, willen verruilen voor positiviteit.

  – Graag tips over workshops/trainingen/retraites/wat er verder nog bestaat over het onderwerp HSP. Ik heb regelmatig behoefte om met mensen in contact te zijn die ook ongeveer dezelfde gevoelens ervaren.

  – Is er iets bekend over een link tussen HSP en voedselintoleranties?

  Ik kijk uit naar de video’s/artikelen. Succes.
  Groetjes Sylvia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *