”Van Balen naar Stralen met Hooggevoeligheid: het is mogelijk!”

Mijn naam is Femke de Grijs. Als kind nam ik intuïtief veel dingen waar. Ik zag, hoorde, voelde, ‘wist’ dingen die anderen niet waarnamen zoals overledenen. Ik voelde dat dit belangrijk voor mij was maar sloot mij hier door angst vaak voor af. Ik was daarnaast bang dat anderen mij ‘gek’ zouden vinden.

Het afsluiten ‘lukte’ overigens niet helemaal: ik bleef me ‘anders’ voelen, (voor)gevoelens houden en zag kleuren om bijvoorbeeld mensen.

Jaren heb ik vooral vanuit mijn Hoofd geleefd: geanalyseerd, gedaan wat er van mij werd verwacht bijvoorbeeld qua werk, zonder dat ik erbij stilstond of dat was wat bij mij paste, emoties weggestopt, kwaliteiten weggestopt…

Ik kreeg last van allerlei vage klachten, zoals chronische vermoeidheid.

Van het kastje naar de muur…

In het reguliere circuit werden onder andere de ziekte van Pfeiffer‘, een ijzertekort, vitamine D-tekort en vitamine B-12 tekort gevonden. Het ijzer en vitamine D-tekort werden opgepakt. Aan het vitamine B12-tekort werd, ondanks mijn aandringen, niets gedaan. Ik moest maar meer vleesvervangers eten en het rustiger aan doen. Achteraf gezien, een levensgevaarlijk advies…

”Vermoeidheid zette mijn leven op z’n kop”

Er werd gesproken over het Chronisch Vermoeidheidssyndroom (CVS). Ik liep op een gegeven moment vast in de reguliere gezondheidszorg en voelde me moedeloos.

Leven vanuit mijn hoofd, wat tijdens mijn VWO een tweede natuur was geworden, kon ook geen oplossing bieden. Voor mijn gevoel begon ik een groot deel van mijzelf meer te missen: mijn Hart (Kern, Authentieke zelf, ’echt’ mijzelf). De uitputting beperkte mijn sociale en werkleven. Ik was bang om voor altijd een kasplantje te worden.

Transformatie

Gaandeweg kreeg ik inzicht in de oorzaak van de vermoeidheid en mijn blokkades.

Toen ik ontdekte dat ik hooggevoelig was ging er een wereld voor mij open. Ik begreep waarom ik energieën van anderen waar- en overnam, last had van onzekerheid en angst om mijzelf echt te laten zien en vermoeidheid. Dit weten en begrijpen is 1, ermee omgaan 2.

Ik leerde via allerlei wegen mijn blokkades overwinnen en mijn hooggevoeligheid en intuïtie ontwikkelen. Ik kreeg bijvoorbeeld gevoelens en beelden te zien van onafgeronde vorige levens die energie slurpten, en leerde deze goed afronden.

Ook werd mijn vitamine B12-tekort op een gegeven moment eindelijk juist onderzocht (het bleek dat ik een auto-immuunziekte en opnamestoornis heb) en behandeld (met injecties). Ik voelde me weer Verbonden met Mezelf en verbonden en gesteund door subtiele dimensies van onvoorwaardelijke liefde en lichtwezens. Zo kreeg ik in heldere dromen liefdevolle inzichten te zien, horen en voelen. Allerlei puzzelstukken vielen op zijn plek. Mijn energie begon te sprankelen!

femke-de-grijs-bergen
En ik kon weer lopen in de bergen 🙂

De geheimen achter het succes van hooggevoeligheid Delen

Vanuit mijn Hart ontstond de wens om hoogsensitieve vrouwen te begeleiden in het vinden van hun weg naar hun eigen kern, vanuit een holistische visie. Ik ga er vanuit dat je je lichaam, emoties en gedachten hebt, maar niet Bent. Ik erken een spirituele kern in ieder mens. Je klachten zijn in mijn visie signalen en willen je wat vertellen. Centraal staat hierbij mijn intuïtie: hiermee ontwikkelde ik mijn succesformules die helpen om snel blokkades te overwinnen en energieker te worden.

Als auteur van diverse boeken heb ik mijn ervaring en kennis (zoals uit diverse opleidingen op het gebied van communicatie, zelfontwikkeling en lichtwezens) geïntegreerd. Ik heb bijvoorbeeld een achtergrond als Toegepast Psycholoog, ben door Doreen Virtue gecertificeerd als Angel Therapy Practitioner® en hou van:

  • De Tzolkin (een Mayakalender)
  • Kennis uit het Oude China (TCM; Traditional Chinese Medicine)
  • Kennis uit het Oude India (meditatie en Yin Yoga; een milde yogavorm)
  • Positieve Psychologie (deze Westerse stroming binnen de psychologie legt vooral de aandacht op mogelijkheden, in plaats van te focussen op problemen).

Ik deel mijn succesformules graag met jou, zodat ook jij kan Bloeien!

In de Media

Geregeld verschijn ik in de media. Zo schrijf ik af en toe voor magazines. Zo gaaf dat ik je ook op die manier kan helpen! Klik hier voor een overzicht van waar ik in de media verscheen>>>
vitamine b12-tekort femke de grijs in libelle
viva 50 51 2014 femke de grijsmargriet-nr-1-2016