Ben je aan het ‘hollen’ en heb je last van stress?

 • Ben je alsmaar bezig, bijvoorbeeld met je werk of in je huishouden, en kun je bijbehorende problemen moeilijk loslaten?
 • Heb je last van spanning in je lichaam, bijvoorbeeld een stijve nek of stramme schouders?
 • Heb je last van een ‘vol hoofd’ en malende gedachten die nergens toe leiden?
 • Wil je ontspannen, maar heb heb je nog geen idee hoe omdat je tijd tekort komt?

Je kunt op een eenvoudige en snelle manier ontdekken hoe je ontspant en energieker bent.

Stress vreet energie en maakt moe

Je werk, gezin, vrienden, huishouden…Mensen staan tegenwoordig bloot aan veel prikkels. Veel mensen hebben in deze tijd last van tijdsdruk, eindeloze ’to do lists’ en een opgejaagd gevoel. Vooral voor hoogsensitieve personen bestaat het risico dat zij zich laten meevoeren door deze druk.

Hoogsensitieve mensen hebben een relatief open energieveld en staan (onbewust) extra open voor prikkels, zoals voor meningen van buitenaf. Ze kunnen vaak perfect aanvoelen wat goed is voor een ander. Ben je alsmaar aan het hollen om het je partner, kinderen, collega’s, vrienden en ouders naar de zin te maken? Je bent niet de enige.

Veel HSP beheersen hun hoogsensitiviteit niet. Als jij je hoogsensitiviteit nog niet optimaal beheerst, kan dit energie vreten. Misschien cijfer je jezelf weg en neem je te weinig tijd om te ontspannen. Als je alsmaar bezig bent en te weinig tijd neemt voor ontspanning, komt je gevoelige zenuwstelsel niet tot rust. Je zenuwstelsel kan dan overprikkeld raken. Maak je je druk over van alles en heb je last van gepieker? Kun je moeilijk loslaten en ben je snel overbezorgd? Dit is kenmerkend voor overprikkelingLangdurige overprikkeling kan leiden tot depressie en oververmoeidheid.

Het is daarom zeer belangrijk om als HSP tijd voor jezelf te nemen en te ontspannen. Vaak is dit nog lastig voor een HSP; ze komen vaak tijd tekort en zijn relatief snel afgeleid door allerlei indrukken die binnenkomen. Ze weten vaak niet waar ze moeten beginnen om te leren ontspannen.

Door te ontspannen komt je gevoelige zenuwstelsel tot rust en krijg je energie

Ook jij kunt leren ontspannen! Deze HSP MP3 is een snelle en gemakkelijke manier om te helpen ontspannen. Het enige wat je nodig hebt ben jezelf, een rustige ruimte waarbij je kunt liggen en de mogelijkheid om de MP3 af te spelen. Deze MP3 bevat ontspanningsoefeningen. Je ontdekt hoe je:

 • Je lichaam ontspant
 • Emoties tot rust komen
 • Je hoofd leegmaakt

Let op: deze MP3 is niet voor je geschikt als:

 • Je sowieso niet van meditatie CD’s/MP3’s houdt
 • Je niet openstaat voor een holistische visie

Luister alvast een stukje!

De MP3 duurt in totaal 34:34 minuten.

Wat anderen vinden van deze MP3:

 • ‘’De MP3 heb ik al meerdere malen beluisterd, ik kom hier echt van tot rust. Ik merk ook dat ik dit nodig heb vooral bij een drukke week, even weer heerlijk tot mezelf komen. Je hebt een prettige stem om naar te luisteren.’’
 • ”De MP3 helpt me goed om te ontspannen!”
 • ”Ik heb hem een paar keer beluisterd en ben er erg tevreden mee. Als de spanning me soms weer eens te veel wordt, doe ik de oefeningen. Heel ontspannend!
 • ”Ik vind het een hele fijne MP3, je stem is erg prettig en komt rustig over.. en ben er zelfs al bij in slaap gevallen.. ; ) Heb ze op een MP3 speler gezet zodat ik ze altijd bij de hand heb.
 • ‘’Hier ga ik meteen van ontspannen!’’
 • Ik heb slaapproblemen. Deze MP3 vind ik heel fijn; ik ben er al twee keer bij in slaap gevallen dus het werkt heel goed!

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Jarenlang zat mijn hoogsensitiviteit mij in de weg. Ik benutte mijn potentie niet en leefde niet écht. Stress vrat (onbewust) energie en maakte moe.

Verschillende momenten zijn voor mij een wake-upcall geweest, waaronder de hersenbloeding van mijn vader. Ik voelde de essentie van leven, dat het fysiek gezien in een split second over kan zijn en wat werkelijk belangrijk voor mij was: liefde ervaren, plezier hebben en genieten.

Ik besloot om hier naar te luisteren, leerde de vruchten van hoogsensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Samen met mijn partner reis ik de wereld over en ik help hoogsensitieve vrouwen om voluit te leven en te bloeien.

Ontspanningsoefeningen hielpen mij om meer rust in mijn lichaam, gedachten en emoties te creëren en om me fitter te voelen. Mijn kennis deel ik graag met je, zodat ook jij kunt stralen! Hartelijke groet,
handgeschreven naam: Femke de Grijs

In een notendop het effect van ontspanning en deze MP3:

 • Door deze MP3 regelmatig te beluisteren creëer je steeds meer ontspanning in je lichaam, emoties en gedachten. Je kunt zo gemakkelijker met prikkels van buitenaf omgaan en vergroot je energieniveau en productiviteit.
 • Je kunt de MP3 ook luisteren als je in een stressvolle situatie zit, zodat binnengekomen prikkels verwerkt worden en je tot rust komt.

Ontdek met deze MP3 hoe je gemakkelijk ontspant!

Deze CD is enkel verkrijgbaar als MP3 versie bij het Complete Jaartraject van Vermoeid naar een leven waarin jij Bloeit! Met het Jaartraject ontdek je hoe je energieker word. Klik hier voor meer informatie over het Jaartraject en hoe je mee kan doen.

cover van het Jaartraject Van vermoeid naar een leven waarin jij bloeit
Scroll naar boven