Heb jij te weinig energie?

pfeiffer-moe

Bijna iedereen heeft wel eens last van weinig energie, maar sommige mensen hebben hier extra last van. Misschien kun je moeilijk uit je bed komen, zie op tegen het doen van boodschappen, of voel je je heel snel leeggezogen tijdens een gesprek. Circa 15-20% van de bevolking heeft een hoge gevoeligheid of sensitiviteit, dit wordt ook wel hooggevoeligheid en hoogsensitiviteit genoemd.

Hoog sensitieve personen zijn extra gevoelig voor energieën zoals prikkels of indrukken om hen heen en kunnen door allerlei prikkels overprikkeld raken. Overprikkeling kan zich op allerlei manieren uiten. Ben je snel leeg, ‘op’, of moe, heb je last hebben van gepieker, en/of depressiviteit?

Je kunt ontdekken hoe je met nadelen die bij hoogsensitiviteit horen om kunt gaan, en zelfs je hoogsensitiviteit als talent inzetten en energieker en productiever zijn.

Hooggevoeligheid als last

Hoog sensitieve personen hebben een relatief open energieveld, hierdoor komen prikkels sneller en intenser binnen. Dit heeft voordelen, zoals snel waarnemen wat ‘goed’ voor jou of voor een ander is, maar ook nadelen als je jouw hoogsensitiviteit nog niet goed beheerst.

Meer energie krijgen

Het probleem bij te weinig energie kan fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel van aard zijn. Raadpleeg daarom ook altijd een arts! Het kan zeer frustrerend zijn als je vastloopt in het reguliere circuit.

Vanuit een holistische visie heeft het een reden dat je weinig energie hebt; het wil je wat vertellen. Het succes van hoe energiek jij je voelt en hoe productief jij bent hangt in sterke mate af van hoe jouw gedachten zijn. Vaak zijn er in ons allerlei onbewuste gedachten en leefpatronen aanwezig die energie kunnen slurpen en moe kunnen maken. Onderdruk je soms emoties of kun je je moeilijk ontspannen? Dit kan (onbewust) energie ‘vreten’ omdat je gevoelige zenuwstelsel zo niet de mogelijkheid krijgt om prikkels optimaal te verwerken.

Werkboek voor meer energie!

Aan de hand van een holistische visie en oefeningen die gebaseerd zijn op wetenschappelijke inzichten uit de positieve psychologie, is dit digitale werkboek met oefeningen voor meer energie voor je samengesteld. In dit werkboek staan 20 oefeningen met tips en ideeën hoe jij meer energie kunt creëren en productief bent.

Dit zeggen andere mensen over het Werkboek…

 • ‘‘Met het Werkboek heb ik wel het gevoel dat ik stappen maak! Het gevoel van erkenning en de oefeningen stellen me gerust over de toekomst!’’
 • ”Femke, ik ben je dankbaar dat ik je werkboek heb mogen lezen. Je krijgt meer inzicht in jezelf, je energie en hoe je je eigen energie positief kan beïnvloeden. Ik wens dat vele HSP-ers met dit werkboek aan de slag gaan!”
  – Corina

”Goede manieren geleerd om tot rust te komen”

Marij Budde‘’Mede door dit werkboek kan ik mijn energiemeter beter in de gaten houden en mocht ik alsnog overprikkeld raken, heb ik middels dit boek goede manieren geleerd om weer tot rust te komen.

Ook in mijn praktijk kom ik veel mensen tegen met een “vol hoofd”. Mensen die snel overprikkeld raken, lage/ weinig energie hebben, een overvol hoofd hebben en niet weten hoe het te kunnen legen. Het komt steeds vaker voor tegenwoordig. Ik ben van mening dat dit werkboek ook zeer goed zal aansluiten bij de situatie van mijn cliënten, daarom zal ik dit werkboek zeker aanraden.’’

– Marij Budde, www.innervoiz.nl

”Handig voor HSP!”

Rob du Rieu

”Als baby reageerde ik al sterk op prikkels. Uiteindelijk raadpleegde mijn moeder, lichtelijk wanhopig, een kinderarts. Deze sprak de geruststellende woorden: ‘Hij is kerngezond mevrouw, hij is alleen overgevoelig. Als hij ouder wordt, en later dingen gaat doen zal het wel beter gaan.’

Juist daarom is het goed dat Femke de Grijs een WERKboek voor Hoog Sensitieve Personen heeft gemaakt. Ze neemt je mee op reis om aan de hand van voor HSP relevante thema’s praktische oefeningen uit te werken. WERKboek ook omdat het wel echt werken is, het vraagt om inspanning en doorzettingsvermogen om de confrontatie met jezelf aan te gaan.

De beloning hiervoor is inzicht in jezelf en in je eigen functioneren. En dat is waar het in het leven om draait. Door dat inzicht kan je jezelf beter begrijpen, jezelf accepteren. Zo ontstaat er meer rust, en daardoor ook meer energie.’’

– Rob du Rieu, www.durieu.nl

”Bijzonder waardevolle, unieke aanvulling!”

Helen Kuipers

‘’Dit werkboek is mijns inziens een bijzonder waardevolle, unieke aanvulling op het huidige aanbod van boeken over hooggevoeligheid.

Het boek ondersteunt de lezers om zichzelf beter te leren kennen en zichzelf beter te waarderen door de oefeningen. Dat levert veel op: verhoging van het zelfvertrouwen, effectiever gedrag, realistischer gedachten, meer energie en meer in het hier-en-nu zijn.’’

– Helen Kuipers , Energetisch coach en therapeut voor volwassenen en kinderen, www.helenlifecoach.nl en www.helenkindercoach.nl

”Dit Werkboek geeft mij handvatten”

’’Dit werkboek geeft mij, en ik hoop ook jou als sensitief mens, die handvatten voor datgene waarmee ik me zo zeer wil verbinden: mijn intuïtie en gevoel.’

– Heleen te Wierik, http://nl.linkedin.com/pub/heleen-te-wierik/57/b12….

 

 

Ontdek met 20 oefeningen onder meer hoe:

 • Je energieker wordt en blijft.
 • Je je beter concentreert.
 • Jij je productiviteit vergroot.
 • Je meer voldoening in je leven ervaart.
 • Dit boek kun je gemakkelijk thuis, op je eigen tempo en in je eigen tijd lezen!
 • Dit boek bestaat uit wetenschappelijk onderbouwde inzichten.

Let op: Lees dit boek Niet wanneer:

 • Je niet openstaat voor een holistische visie
 • Je geen interesse hebt in hooggevoeligheid
 • Je niet benieuwd bent naar oefeningen die gebaseerd zijn op wetenschappelijke inzichten
 • Je lezen sowieso niet leuk vindt
 • Je niet van aanpakken houdt

Over Femke de Grijs

Ik heb een achtergrond als Toegepast Psycholoog en ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van hoger opgeleide hoogsensitieve vrouwen die last hebben van vermoeidheid. Ik leer ze hoe ze energieker en productiever zijn.

Ik heb lang geworsteld met vermoeidheid, ik had dagen waarop ik liever in mijn bed wilde blijven liggen en me afvroeg waar ik het allemaal voor deed. Dat veranderde toen ik grondig mijn gedachten leerde onderzoeken en blokkades overwon. In dit boek deel ik graag mijn kennis, zodat ook jij energieker kan zijn!

Ik wens je het beste! Liefs,

Femke de Grijs

Ben jij er klaar voor om stappen te maken om meer energie te krijgen?

Momenteel is dit boek (ISBN/EAN: 978-90-820727-1-6) niet meer los verkrijgbaar. Dit boek krijg je enkel tijdelijk in de vorm van een E-book (PDF) als bonus cadeau bij mijn Complete HSP Jaartraject ‘Van vermoeid naar een leven waarin jij Bloeit!’ Klik hier voor meer informatie over dit Jaartraject & hoe je deel kan nemen >>>

Veelgestelde vragen over het Werkboek

Vraag 1: Is dit E-book ook verkrijgbaar als boek, dus in papieren uitvoering?

Het Werkboek voor meer energie! Is momenteel enkel te downloaden.

Vraag 2: Is het mogelijk dat je het E-book gedrukt en al opstuurt?

Nee. In principe kun je dit E-book op elke PC downloaden en afdrukken op een aangesloten printer. Mocht je geen printer hebben, dan kun je het boek wellicht bij een kennis, bibliotheek en/of Copyshop (laten) afdrukken.

Vraag 3: Heb ik een E-reader nodig?

Nee: het het E-book is een PDF-bestand.

Vraag 4: Ik weet niet zeker of ik hooggevoelig ben. Is dit Werkboek dan wel voor mij geschikt?

De training ‘Floreer in je werk als hoogsensitieve vrouw’ is speciaal gemaakt voor mensen die nog twijfelen of ze hooggevoelig zijn en geeft je antwoord op de vraag of je hooggevoelig bent. Je hoeft deze training echter niet eerst te volgen en niet zeker te weten of je hooggevoelig bent, voordat je met dit Werkboek aan de slag kunt. Het Werkboek is namelijk geschikt voor je als van lezen houdt en als je energieker wil worden. Het enige wat nodig is, is dat je van aanpakken houdt en openstaat voor wetenschappelijk onderbouwde oefeningen, een holistische visie en hooggevoeligheid. In het Werkboek wordt namelijk geschreven over hooggevoeligheid. Zo zijn sommige oefeningen aan te raden om te doen bij ‘overprikkeling’ (bijvoorbeeld als je merkt dat je na een lange werkdag geïrriteerd en moe bent). Sommige mensen vinden hooggevoeligheid geen interessant onderwerp of staan hier niet voor open; in dat geval raad ik aan om het Werkboek niet te lezen.

Vraag 5: Ik ben niet hoger opgeleid. Past dit Werkboek dan wel bij mij?

Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van hoger opgeleide vrouwen, dit zijn vrouwen met een hbo/academisch werk- en denkniveau. Dit niveau kan ook aanwezig zijn, zonder allerlei ‘papiertjes’. Het relatief academische taalgebruik in het Werkboek is op deze vrouwen afgestemd; op mijn site krijg je hier een indruk van. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op mijn blog en video’s op mijn site; als deze manier je aanspreekt, en je daadwerkelijk stappen wilt maken om energieker te worden en openstaat voor nieuwe kennis en ideeën dan sluit dit Werkboek goed bij jou aan.

Vraag 6: Is dit boek voor beginners of gevorderden?

Ben je een beginner? Dan is het boek zeer geschikt! Als je al jaren bezig bent om je energiehuishouding op orde te brengen en hier al heel veel over gelezen hebt en er nog steeds niet uitkomt, dan raad ik je aan om het Complete HSP Jaartraject ‘Van vermoeid naar een leven waarin jij bloeit!’ te volgen.

Vraag 7: Ik hou niet van lezen, maar wil toch graag meer energie krijgen. Wat nu?

Dan kan ik je op dit moment helaas niet verder helpen.

Vraag 8: Hoeveel pagina’s is het boek?

Het boek bestaat uit 90 A-4.

Vraag 9: Hoe is de theorie- en praktijkverdeling in het boek?

Het boek bestaat uit circa 20% theorie en 80% praktijkoefeningen.

Vraag 10: Moet ik eerst alle theorie doorlezen, voordat ik met het praktijkgedeelte kan starten?

Nee, je kunt ook direct met de oefeningen beginnen.

Vraag 11: Ik heb weinig tijd, is dit boek dan wel geschikt?

Mijn oefeningen kun je doen waar, wanneer en hoelang het jou uitkomt; doe vooral wat goed voelt! In het boek geef ik je hier gerichte tips voor. Oefenen kan al vanaf een paar minuten! Het boek bestaat niet uit allerlei langdurige strakke schema’s of zoiets dergelijks waaraan je je ‘moet’ houden.

Toe aan meer energie?

Dit E-book krijg je enkel tijdelijk als bonus cadeau bij mijn Complete HSP Jaartraject ‘Van vermoeid naar een leven waarin jij Bloeit!’ Klik hier voor meer informatie over mijn Jaartraject ‘Van vermoeid naar een leven waarin jij Bloeit!’.

online-programma-van-vermoeid-naar-een-leven-waarin-je-bloeit