Heb jij te weinig energie?

pfeiffer moe

Bijna iedereen heeft wel eens last van weinig energie, maar sommige mensen hebben hier extra last van. Misschien kun je moeilijk uit je bed komen, zie op tegen het doen van boodschappen, of voel je je heel snel leeggezogen tijdens een gesprek. Circa 15-20% van de bevolking heeft een hoge gevoeligheid of sensitiviteit, dit wordt ook wel hooggevoeligheid en hoogsensitiviteit genoemd.

Hoogsensitieve personen zijn extra gevoelig voor energieën zoals prikkels of indrukken om hen heen en kunnen door allerlei prikkels overprikkeld raken. Overprikkeling kan zich op allerlei manieren uiten. Ben je snel leeg, ‘op’, of moe, heb je last hebben van gepieker, en/of depressiviteit?

Je kunt ontdekken hoe je met nadelen die bij hoogsensitiviteit horen om kunt gaan, en zelfs je hoogsensitiviteit als talent inzetten en energieker en productiever zijn.

Hoogsensitiviteit als last

Hoogsensitieve personen hebben een relatief open energieveld, hierdoor komen prikkels sneller en intenser binnen. Dit heeft voordelen, zoals snel waarnemen wat ‘goed’ voor jou of voor een ander is, maar ook nadelen als je jouw hoogsensitiviteit nog niet goed beheerst.

Meer energie krijgen

Het probleem bij te weinig energie kan fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel van aard zijn. Raadpleeg daarom ook altijd een arts! Het kan zeer frustrerend zijn als je vastloopt in het reguliere circuit.

Vanuit een holistische visie heeft het een reden dat je weinig energie hebt; het wil je wat vertellen. Het succes van hoe energiek jij je voelt en hoe productief jij bent hangt in sterke mate af van hoe jouw gedachten zijn. Vaak zijn er in ons allerlei onbewuste gedachten en leefpatronen aanwezig die energie kunnen slurpen en moe kunnen maken. Onderdruk je soms emoties of kun je je moeilijk ontspannen? Dit kan (onbewust) energie ‘vreten’ omdat je gevoelige zenuwstelsel zo niet de mogelijkheid krijgt om prikkels optimaal te verwerken.

Werkboek voor meer energie!

Aan de hand van een holistische visie en oefeningen die gebaseerd zijn op wetenschappelijke inzichten uit de positieve psychologie, is dit digitale Werkboek met oefeningen voor meer energie voor je samengesteld. In dit Werkboek staan 20 oefeningen met tips en ideeën hoe jij meer energie kunt creëren en productief bent.

werkboek voor meer energie praktische oefeningen voor hoogsensitieve personen door Femke de Grijs

Dit zeggen andere mensen over het Werkboek…

 • ‘‘Met het Werkboek heb ik wel het gevoel dat ik stappen maak! Het gevoel van erkenning en de oefeningen stellen me gerust over de toekomst!’’
 • ”Femke, ik ben je dankbaar dat ik je Werkboek heb mogen lezen. Je krijgt meer inzicht in jezelf, je energie en hoe je je eigen energie positief kan beïnvloeden. Ik wens dat vele HSP-ers met dit Werkboek aan de slag gaan!”
  – Corina

”Goede manieren geleerd om tot rust te komen”

foto van lezer van het Werkboek voor meer energie voor HSP van Femke de Grijs‘’Mede door dit Werkboek kan ik mijn energiemeter beter in de gaten houden en mocht ik alsnog overprikkeld raken, heb ik middels dit boek goede manieren geleerd om weer tot rust te komen.

Ook in mijn praktijk kom ik veel mensen tegen met een “vol hoofd”. Mensen die snel overprikkeld raken, lage/ weinig energie hebben, een overvol hoofd hebben en niet weten hoe het te kunnen legen. Het komt steeds vaker voor tegenwoordig. Ik ben van mening dat dit Werkboek ook zeer goed zal aansluiten bij de situatie van mijn cliënten, daarom zal ik dit Werkboek zeker aanraden.’’

– Marij Budde, www.innervoiz.nl

”Handig voor HSP!”

 

foto van lezer van het Werkboek voor meer energie voor HSP van Femke de Grijs”Als baby reageerde ik al sterk op prikkels. Uiteindelijk raadpleegde mijn moeder, lichtelijk wanhopig, een kinderarts. Deze sprak de geruststellende woorden: ‘Hij is kerngezond mevrouw, hij is alleen overgevoelig. Als hij ouder wordt, en later dingen gaat doen zal het wel beter gaan.’

Juist daarom is het goed dat Femke de Grijs een Werkboek voor Hoog Sensitieve Personen heeft gemaakt. Ze neemt je mee op reis om aan de hand van voor HSP relevante thema’s praktische oefeningen uit te werken. Werkboek ook omdat het wel echt werken is, het vraagt om inspanning en doorzettingsvermogen om de confrontatie met jezelf aan te gaan.

De beloning hiervoor is inzicht in jezelf en in je eigen functioneren. En dat is waar het in het leven om draait. Door dat inzicht kan je jezelf beter begrijpen, jezelf accepteren. Zo ontstaat er meer rust, en daardoor ook meer energie.’’

– Rob du Rieu, www.durieu.nl

”Bijzonder waardevolle, unieke aanvulling!”

foto van lezer van het Werkboek voor meer energie voor HSP van Femke de Grijs

‘’Dit Werkboek is mijns inziens een bijzonder waardevolle, unieke aanvulling op het huidige aanbod van boeken over hooggevoeligheid.

Het boek ondersteunt de lezers om zichzelf beter te leren kennen en zichzelf beter te waarderen door de oefeningen. Dat levert veel op: verhoging van het zelfvertrouwen, effectiever gedrag, realistischer gedachten, meer energie en meer in het hier-en-nu zijn.’’

– Helen Kuipers , Energetisch coach en therapeut voor volwassenen en kinderen, www.helenlifecoach.nl en www.helenkindercoach.nl

”Dit Werkboek geeft mij handvatten”

foto van lezer van het Werkboek voor meer energie voor HSP van Femke de Grijs

’’Dit Werkboek geeft mij, en ik hoop ook jou als sensitief mens, die handvatten voor datgene waarmee ik me zo zeer wil verbinden: mijn intuïtie en gevoel.’

– Heleen te Wierik, https://www.linkedin.com/in/heleen-te-wierik-763b1257/

Ontdek met 20 oefeningen onder meer hoe:

 • Je energieker wordt en blijft.
 • Je je beter concentreert.
 • Jij je productiviteit vergroot.
 • Je meer voldoening in je leven ervaart.

Dit Werkboek kun je gemakkelijk thuis, op je eigen tempo en in je eigen tijd lezen. Dit Werkboek bestaat uit wetenschappelijk onderbouwde inzichten. Het sluit goed op je aan als je hbo/academisch werk- en denkniveau hebt.

Let op: Lees dit Werkboek Niet wanneer:

 • Je niet openstaat voor een holistische visie
 • Je geen interesse hebt in hoogsensitiviteit
 • Je niet benieuwd bent naar oefeningen die gebaseerd zijn op wetenschappelijke inzichten
 • Je lezen sowieso niet leuk vindt
 • Je niet van aanpakken houdt

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Jarenlang zat mijn hoogsensitiviteit mij in de weg. Ik had het gevoel dat ik aan het overleven, in plaats van leven was.

Verschillende momenten zijn voor mij een wake-upcall geweest, waaronder de hersenbloeding van mijn vader. Ik voelde de essentie van leven, dat het fysiek gezien in een split second over kan zijn en wat werkelijk belangrijk voor mij was: liefde ervaren, plezier hebben en genieten.

Ik besloot om hier naar te luisteren, leerde de vruchten van hoogsensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Samen met mijn partner reis ik de wereld over help ik hoogsensitieve vrouwen om voluit te leven en te bloeien.

Hartelijke groet,
handgeschreven naam: Femke de Grijs

Ben jij er klaar voor om stappen te zetten om meer energie te krijgen?

Momenteel is dit Werkboek (ISBN/EAN: 978-90-820727-1-6) niet meer los verkrijgbaar. Dit Werkboek kun je enkel in de vorm van een E-book (PDF) bij mijn Complete HSP Jaartraject ‘Van vermoeid naar een leven waarin jij Bloeit!’ krijgen. Klik hier voor meer informatie over dit Jaartraject & hoe je deel kan nemen >>>

Veelgestelde vragen over het Werkboek

Vraag 1: Is dit E-book ook verkrijgbaar als boek, dus in papieren uitvoering?

Het Werkboek voor meer energie is momenteel enkel te downloaden.

Vraag 2: Is het mogelijk dat je het E-book gedrukt en al opstuurt?

Nee. In principe kun je dit E-book op elke PC downloaden en afdrukken op een aangesloten printer. Mocht je geen printer hebben, dan kun je het Werkboek wellicht bij een kennis, bibliotheek en/of Copyshop (laten) afdrukken.

Vraag 3: Heb ik een E-reader nodig?

Nee: het het E-book is een PDF-bestand.

Vraag 4: Ik weet niet zeker of ik hoogsensitief ben. Is dit Werkboek dan wel voor mij geschikt?

De training ‘Floreer in je werk als hoogsensitieve vrouw’ is speciaal gemaakt voor vrouwen die nog twijfelen of ze hoogsensitief zijn en geeft je antwoord op de vraag of je hoogsensitief bent. Je hoeft deze training echter niet eerst te volgen en niet zeker te weten of je hoogsensitief bent, voordat je met dit Werkboek aan de slag kunt. Het Werkboek is geschikt voor je als van lezen houdt en als je energieker wil worden. Het enige wat nodig is, is dat je van aanpakken houdt en openstaat voor wetenschappelijk onderbouwde oefeningen, een holistische visie en hoogsensitiviteit. In het Werkboek wordt geschreven over hoogsensitiviteit. Zo zijn sommige oefeningen aan te raden om te doen bij ‘overprikkeling’ (bijvoorbeeld als je merkt dat je na een lange werkdag geïrriteerd en moe bent). Sommige mensen vinden hoogsensitiviteit geen interessant onderwerp of staan hier niet voor open; in dat geval raad ik aan om het Werkboek niet te lezen.

Vraag 5: Ik heb geen hbo/academisch werk- en denkniveau. Past dit Werkboek dan wel bij mij?

Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van hoogsensitieve vrouwen die een hbo/academisch werk- en denkniveau hebben. Dit niveau kan ook aanwezig zijn, zonder allerlei ‘papiertjes’. Het relatief academische taalgebruik in het Werkboek is op deze vrouwen afgestemd; op mijn site krijg je hier een indruk van. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op mijn blog en video’s op mijn site; als deze manier je aanspreekt en je daadwerkelijk stappen wilt zetten om energieker te zijn en openstaat voor nieuwe kennis en ideeën dan sluit dit Werkboek goed bij jou aan.

Vraag 6: Is dit Werkboek voor beginners of gevorderden?

Ben je een beginner? Dan is het Werkboek zeer geschikt! Als je al jaren bezig bent om je energiehuishouding op orde te brengen en hier al heel veel over gelezen hebt en er nog steeds niet uitkomt, dan raad ik je aan om het Complete HSP Jaartraject ‘Van vermoeid naar een leven waarin jij bloeit!’ te volgen.

Vraag 7: Ik hou niet van lezen, maar wil toch graag meer energie krijgen. Wat nu?

Dan kan ik je op dit moment helaas niet verder helpen.

Vraag 8: Hoeveel pagina’s is het Werkboek?

Het Werkboek bestaat uit 90 A-4.

Vraag 9: Hoe is de theorie- en praktijkverdeling in het Werkboek?

Het Werkboek bestaat uit circa 20% theorie en 80% praktijkoefeningen.

Vraag 10: Moet ik eerst alle theorie doorlezen, voordat ik met het praktijkgedeelte kan starten?

Nee, je kunt ook direct met de oefeningen beginnen.

Vraag 11: Ik heb weinig tijd, is dit Werkboek dan wel geschikt?

Mijn oefeningen kun je doen waar, wanneer en hoelang het jou uitkomt; doe vooral wat goed voelt! In het Werkboek geef ik je hier gerichte tips voor. Oefenen kan al vanaf een paar minuten! Het Werkboek bestaat niet uit allerlei langdurige strakke schema’s of zoiets dergelijks waaraan je je ‘moet’ houden.

Vraag 12: Hoe kan ik aan het Werkboek komen, waar kan ik het bestellen?

Dit E-book kun je bij mijn Complete HSP Jaartraject ‘Van vermoeid naar een leven waarin jij Bloeit!’ krijgen. Je kunt er dus aan komen door dit Jaartraject te bestellen. Dit is de enige manier waarop het verkrijgbaar is.

Toe aan meer energie?

Dit E-book kun je enkel bij mijn Complete HSP Jaartraject ‘Van vermoeid naar een leven waarin jij Bloeit’ krijgen. Klik hier voor meer informatie over mijn Jaartraject ‘Van vermoeid naar een leven waarin jij Bloeit!’.

cover van het Jaartraject Van vermoeid naar een leven waarin jij bloeit

Scroll naar top