Cosmopolitan – interview met Femke de Grijs in het artikel Hoogsensitief als prikkels keihard binnenkomen

Vanwege beeldrechten zie je blz. 58 (de eerste pagina van het artikel) niet (hier stond de tekst ‘prikkels’ met een afbeelding).



Aanvullende artikelen


Bekijk reacties

  • Beste Femke :

    Heel mijn leven was ik mij bewust dat ik anders was dan anderen : Ik kreeg zoveel gevoelens en emoties te verwerken die anderen uitstraalden dat ik er steeds moe door werd . Het ergste vond ik het verdriet dat ik bij mensen voelde en het dubbel moest verwerken alsof het mijn eigen verdriet was . Nooit heb ik er met iemand durven over spreken - uit schrik als abnormaal over te komen . Het sterven van een persoon heeft mij nooit teruggehouden om deze te begeleiden in hun laatste uren - want de emoties die je dan binnenkrijgt zijn onvergetelijk . Ik voelde mij steeds rustig worden als ik hun gevoelens van - bij sommigen gelukzalig omdat ze konden gaan - bij anderen angst voor het onbekende - tot dankbaarheid dat ik er was - om ze dan stil te zien vertrekken terwijl ik al pratend hun hand vasthield -om dan zelf met een tevreden gevoel iemand in zijn of haar laatste uren - gelukkig gemaakt te hebben en naar huis terug te gaan . Bij mij HSP-er is spreken de enige manier om mezelf rustig te maken , doch niet iedereen staat open om onze ingesteldheid . Zo lieve Femke : herken ik mij in alles wat jij schrijft en ik gelezen heb , daarvoor mijn dank - want ik dacht vroeger dat ik de enige was die deze gevoelens en gedachten had - en voelde mij in zekere zin alleen .

    Vriendelijke groetjes . Rita

Bezield leven als hoogsensitieve vrouw? Download hier mijn gratis PDF met 20 tips om bezield te leven als hoogsensitieve vrouw!