HSP problemen

Ongeveer 15-20% van de bevolking is een hoogsensitief. Iemand die hoogsensitief is, wordt ook wel een hoogsensitief persoon of afgekort, een HSP genoemd. Een HSP herkent zich vaak in deze HSP kenmerken.

Soms wordt hoogsensitiviteit ook hypersensitiviteit, hooggevoeligheid en fijngevoeligheid genoemd. Als een HSP zijn hoogsensitiviteit nog niet goed beheerst, kan dit leiden tot allerlei nadelen en klachten, deze worden ook wel HSP problemen genoemd.

Hieronder vind je meer informatie over hooggevoeligheid en wat klachten die hieruit kunnen voorvloeien als het nog niet goed wordt beheerst:

1 reactie(s) op "HSP problemen"

  • Door: Yvonne van Dam op 21 juli 2017

    Femke, dank je wel voor de informatie HSP. Zo duidelijk uitgelegd wat HSP is. Ik ben een vrouw van 56 jaar. Ik praat veel, druk in mijn hoofd, ben zeer creatief. Kan niet tegen drukte en veel lawaai. Ik ben zeer gevoelig voor de klank-stem van anderen. Hun kritiek. Op het werk vaak huilen op het toilet. Altijd gauw vermoeid. Ik slaap veel. Ik ben graag alleen. Dat ik hoog gevoelig ben wist ik altijd al. Maar nu weet ik dat het een naam heeft HSP. Bedankt Femke voor je raad. vriendelijke groet, Yvonne 21-7-2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *