Home   HSP Kennisbank   HSP problemen

HSP problemen

spons

Ongeveer 15-20% van de bevolking is een hoogsensitief. Iemand die hoogsensitief is, wordt ook wel een hoogsensitief persoon of afgekort, een HSP genoemd. Een HSP herkent zich vaak in deze HSP kenmerken.

Soms wordt hoogsensitiviteit ook hypersensitiviteit, hooggevoeligheid en fijngevoeligheid genoemd. Als een HSP zijn hoogsensitiviteit nog niet goed beheerst, kan dit leiden tot allerlei nadelen en klachten, deze worden ook wel HSP problemen genoemd. Misschien neem je zoveel prikkels op als een spons, dat je een vol hoofd hebt of moe bent.

Hieronder vind je meer informatie over hoogsensitiviteit en wat klachten die hieruit kunnen voorvloeien als het nog niet goed wordt beheerst:

4 reacties op “HSP problemen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Yvonne van Dam avatar
  Yvonne van Dam

  Femke, dank je wel voor de informatie HSP. Zo duidelijk uitgelegd wat HSP is. Ik ben een vrouw van 56 jaar. Ik praat veel, druk in mijn hoofd, ben zeer creatief. Kan niet tegen drukte en veel lawaai. Ik ben zeer gevoelig voor de klank-stem van anderen. Hun kritiek. Op het werk vaak huilen op het toilet. Altijd gauw vermoeid. Ik slaap veel. Ik ben graag alleen. Dat ik hoog gevoelig ben wist ik altijd al. Maar nu weet ik dat het een naam heeft HSP. Bedankt Femke voor je raad. vriendelijke groet, Yvonne 21-7-2017

 2. Gea avatar

  Hallo Femke,

  Door jouw informatie over HSP door te lezen ,is het voor mij nu duidelijk dat ik dit heb, en daar kwam ik een paar dagen geleden achter.Ik dronk koffie bij Bakker Bart met 1 nicht en een achternicht van mijn vader.Mijn nicht dacht op de dag van vandaag dat ik met mijn linker scheel en lui oog ,nooit auto of motor mocht rijden. Ik dus geantwoord, dat het geen beperking of handicap is , en ik wel kan deelnemen in het verkeer..Ik schrok wel dat ik als kind zo verlegen was ,en ik ben ook veel gepest met mijn linker – oog.Ik heb mezelf altijd weggecijferd, en ben gevoelig voor harde geluiden, en prikkels en kritiek van anderen.Ik slaap wel goed,en het piekeren en malen ,en daarnaast bovenstaande symptomen zijn met meer als de helft verminderd.Ik ben daar al gelukkig mee ,en ik weet nu zeker dat ik het heb, en ik ben momenteel financieel niet onafhankelijk ,want ik zit gedeeltelijk in de bijstand. Mijn zenuw onder de linker knie is beschadigd ,en ik werk nog 9 uur in de week bij. Liet en in de huishouding.Ik zit in een proces om me hieruit te wringen,en gaat niet makkelijk.
  Groeten van Gea

 3. Marga avatar
  Marga

  Hoi Femke, wat duidelijke uitleg over hsp. Weet dat ik dat ook heb, cijfer mezelf veel weg en durf geen tegengas te geven, laat over me heen lopen door mensen. Wil geen mens en pijn doen en helemaal geen ruzie. Super jouw berichten en site: erg blij mee, hoop dat ik veel met je informatie kan leren en ook toepassen dat is de moeilijkheid. Bedankt voor je goede uitleg. Groetjes marga

  1. Femke de Grijs avatar

   Graag gedaan Marga :).

   Groetjes,
   Femke

Scroll naar boven