“Eindelijk begreep ik waarom ik zo van slag raakte door opmerkingen van anderen. Ik was niet gek, maar een HSP!”

Afzender: Femke de Grijs

Als kind voelde ik me al ‘anders‘. Van het minste of geringste, zoals een onaardige opmerking, harde geluiden of negatieve sfeer kon ik dagen van slag raken. Grote groepen mensen vond ik een ramp. Alles kwam keihard binnen, maar ik dacht dat dit bij iedereen zo was…

Ik wilde niet ‘raar’ gevonden worden en opvallen en leefde daarom jarenlang vanuit mijn hoofd. Ik verstopte mezelf, onderdrukte mijn gevoel en voldeed aan de verwachtingen van anderen. Zo had ik werk waarin ik me niet thuis voelde: ik wringde me in allerlei bochten die niet bij mij pasten. Toch pikte ik gevoelens van anderen op en nam ze over als een spons. Ik werd heel gemakkelijk van mijn sokkel geblazen en overspoeld door emoties die van hot naar her gingen.

Ik vermeed daarom sociale situaties, zoals verjaardagen. Op een gegeven moment ontdekte ik dat ik niet ‘raar’ was maar een hoogsensitief persoon (HSP), net als 1 op de 5 mensen. Indrukken of prikkels komen bij HSP extra intens binnen. Een openbaring.

Toch (h)erkennen veel mensen hoogsensitiviteit ondanks wetenschappelijke onderbouwing niet. Weten dat ik een HSP was, was 1. Er daadwerkelijk wat mee doen was een ander verhaal…

Eerlijk gezegd vond ik ‘labels’ en etiketten stom. Ik deed daarom niets met hooggevoeligheid. Tot ik op een gegeven moment zó neerslachtig en uitgeput raakte, dat ik besloot om het roer om te gooien.

“Jarenlang werkte ik aan de Ideale Blauwdruk voor een Succesvol HSP leven”

Meer dan de helft van mijn leven ben ik bewust bezig met hooggevoeligheid, waarvan nu 10 jaar als professional. In tegenstelling tot sommige mensen, geloof ik niet dat hooggevoeligheid een ziekte is, of iets is dat je ‘weg’ moet krijgen. Ik geloof dat hooggevoeligheid een kracht en prachtige energiegevende kwaliteit is, die tal van voordelen heeft. Zo kunnen HSP intens genieten en anderen vaak optimaal helpen, omdat ze anderen goed aanvoelen.

De realiteit is echter dat het veel HSP aan kennis en vaardigheden ontbreekt, zoals bij mij het geval was. Ik had moeite mijn hooggevoeligheid te beheersen en bij mijn eigen energie te blijven. Net als andere HSP kon ik me niet goed afsluiten voor prikkels en ‘verloor’ ik me in de buitenwereld en in anderen. Dit kan tot allerlei klachten zoals stemmingswisselingen en moeheid leiden.
Dit leerde ik gelukkig transformeren. Ik leerde mijn hooggevoeligheid goed beheersen en bij mijn eigen energie te blijven en ik begon in plaats van te balen, te stralen met mijn hooggevoeligheid. Ik werd energieker, productiever en kon mijn droom leven.

Samen met mijn vriend en hond reis ik de wereld over en gaan en staan wij waar we willen, we werken locatie onafhankelijk. Met mijn achtergrond als Toegepast psycholoog en auteur van diverse boeken en artikelen in tijdschriften kon ik miljoenen mensen bereiken en duizenden HSP helpen.

Ben jij een hoger opgeleide vrouw? Dan help ik je graag. Zodat je nog lekkerder in je vel zit, je de dingen doet waarvoor je gekomen bent en de wereld nog mooier wordt. Ik geloof dat jij de wereld iets prachtigs te bieden hebt met je gevoeligheid. Let’s shine! Ik ontwikkelde naar aanleiding van mijn jarenlange kennis en ervaringen mijn eigen unieke Blauwdruk voor een Succesvol HSP leven (er is niemand die werkt zoals ik) en deel deze in de training ‘Floreer in je werk als hoogsensitieve vrouw’.

Met deze training ontdek je o.a.:

De geheimen wat hooggevoeligheid werkelijk inhoudt en:

 • Of en in welke mate jij (hoog)sensitief bent, aan de hand van de HSP 2018 Test
 • Of er verband is met hoogbegaafdheid en reguliere diagnoses zoals depressie, Borderline persoonlijkheidsstoornis, ADHD, ADD en autisme
 • Hoe jij je hooggevoeligheid en intuïtie in je voordeel laat werken, positief inzet als kracht en erop vertrouwt
 • De methode hoe je het beste met hooggevoeligheid en prikkels omgaat

Hoe je makkelijker met anderen een gesprek voert en zo fijnere relaties hebt en:

 • 6 elementen die je helpen om jezelf en anderen nog beter te begrijpen
 • Hoe je aan anderen uitlegt dat je sensitief bent, zodat je meer (h)erkenning krijgt
 • Hoe je voorkomt dat je dingen snel persoonlijk aantrekt en je negatieve energie (zoals negatieve emoties en onaardige opmerkingen) overneemt

Hoe jij bij je eigen energie komt en deze versterkt, zodat je jezelf meer voelt en:

 • Hoe je in je leven met hooggevoeligheid meer vreugde en plezier hebt
 • Hoe je positiever in het leven staat

Wat je talenten zijn, dit geeft energie en helpt je om anderen optimaal te helpen en:

 • Of je paranormaal begaafd bent en:
  -Wat je met paranormale waarnemingen kunt en hoe je deze kunt ontwikkelen. Zodat je waarnemingen en gave voor je werkt (en
  je ondersteunt en energie geeft), in plaats van dat je er last van hebt.
  -Wat paranormale waarnemingen betekenen.
 • Van welke activiteiten je blij wordt en welke activiteiten bij jou passen
 • 6 Essentiële Pilaren voor het versterken van je intuïtie, zodat je gemakkelijker dingen kan kiezen die écht bij je passen
 • Wat voor werk er bij jou past en energie geeft, zodat je gemakkelijk geld kunt verdienen en de wereld mooier maakt

Wat je krijgt als je deelneemt:

 • Digitale lesstof: deze bevat kennis en tools die direct toepasbaar zijn en snel resultaten geven. Ze omvatten een handig digitaal werkboek, video’s, audio’s en praktische oefeningen. Zodat jij je hooggevoeligheid inzet als voordeel en er energie van krijgt!
 • Als je start: een jaar Online Support. Mocht je vragen hebben over de lesstof, dan heb je de mogelijkheid om hier hulp bij te krijgen zodat je stappen kunt zetten om te stralen.
 • Jij weet als geen ander wat het is om sensitief te zijn en waar je mee worstelt. Via de besloten training kom je bovendien direct in contact met gelijkgestemde medecursisten, die snappen hoe jij je voelt. Die (h)erkenning is fijn en het is prettig om samen over hooggevoeligheid te praten. Daarnaast kun je elkaar natuurlijk helpen door elkaar te supporten, zodat je leven leuker en makkelijker wordt!

Deze training is speciaal voor je gemaakt als je:

 • Vrouw en hoger opgeleid bent.
 • Vermoedt dat je hoogsensitief bent, maar dit nog niet zeker weet.
 • Sinds kort weet dat je hoogsensitief bent, maar nog niet goed weet wat je hier nou verder mee kunt en hoe dit in je voordeel kan werken.
 • Waarnemingen hebt die niet te verklaren zijn.
 • Voelt dat er meer is tussen hemel en aarde.
 • Interesse hebt in nieuwe kennis en ideeën en een holistische visie.

Bespaar jezelf met de training reistijd- en prikkels!

Veel HSP zitten als zij hun hooggevoeligheid niet beheersen niet lekker in hun vel. De deur uitgaan kan dan lastig zijn. Daarom ontwikkelde ik als allereerste ter wereld online trainingen speciaal voor HSP. Je hoeft voor deze training nergens naar toe te gaan en volgt de online training, vanaf elke plek die jij maar wilt. Je hebt alleen een computer/laptop, smartphone of tablet met internet nodig. Je kunt de training bijvoorbeeld lekker veilig vanaf thuis volgen.

Je kunt de training bovendien op je eigen tijd en tempo doen. Je bespaart jezelf een hoop reistijd en reisprikkels; geen drukke files, volle bussen, treinen of harde wind en regen met omklappende paraplu op de fiets.

Inclusief 4 Speciale Bonussen (t.w.v. € 597,00):

Om je succes te garanderen wil ik je graag tijdelijk deze bonussen cadeau geven:

Bonus 1. Twee snelle relaxoefeningen voor HSP (t.w.v. € 150,00)

HSP kunnen stress intens ervaren: dit kan energie vreten. Deze relaxoefeningen helpen je om dit te transformeren!

Bonus 2. Stappenplan: ‘Hoe je als niet HSP-er het beste kunt omgaan met een HSP’ (t.w.v. € 149,00)

Je ontdekt hoe je als ‘niet hoogsensitief persoon’ het beste kunt omgaan met je hoogsensitieve partner, collega of vriend(in). Zodat je een fijne relatie hebt.

Bonus 3. Anti pieker oefening voor HSP (t.w.v. € 149,00)

Pieker je veel en zit je veel in je hoofd? Dit kan moe maken. Deze oefening helpt je hierbij!

Bonus 4. E-book (PDF) ‘Gemakkelijk keuzes maken als hoogsensitief persoon’ (t.w.v. € 149,00)

Dit E-book helpt je om makkelijker keuzes te maken als HSP: dat geeft energie!

Hoe zou het zijn als HSP-zijn in je voordeel werkt en je…

 • Je eigen koers vaart en droomleven leeft (i.p.v. hoe je denkt dat het hoort)?
 • Meer vreugde en voldoening in je leven hebt?
 • Meer energie hebt en dingen kan doen die er voor jou toe doen?
 • Productiever bent?

Klaar om te stralen?

De investering van deze training is €997,- Update: deze training is niet meer verkrijgbaar. In plaats daarvan help ik je graag met het Complete HSP Jaartraject Van Vermoeid naar een leven waarin jij Bloeit!’. Klik hier voor meer informatie en hoe je mee kunt doen>>>

Wat anderen zoal zeggen over deze training:

”Heel erg interessant!”

”Ongelofelijk, wat veel herkenning zeg! En ook steeds denken, zijn er echt meer mensen die dit hebben!?! Heel erg interessant dus! Mooi dat je dit voor anderen hebt uitgewerkt. Dit zal zeker dankbaar ontvangen worden! Het is een aanrader :- )”

Suus Reep (www.twitter.com/suusreep)

”Herkenning”

”Fijn om weer wat over HSP te lezen, geeft weer een herkenning : )! Ik ga ook zeker wat van de oefeningen zelf doen!! Ik weet zeker dat het heel veel mensen zal gaan helpen, dus geweldig dat je dit doet!”

Janneke (www.twitter.com/vaesje020)

Deze training is tevens genoemd in de tijdschriften ParaVisie (augustus 2016) en Happy in Shape (nr. 2 – 2016):

 • ”De training heeft mij geholpen om te zien en te ervaren welke energie bij mij hoort en wat van anderen is. Ik voel daardoor weer veel meer kracht en energie! Het heeft me bewuster gemaakt en sterker. Dank daarvoor!”
 • ”2 maanden geleden had ik erg veel stress en was net mijn baan kwijt. Ik had ook geen idee wat voor een werk ik wilde gaan doen. Ik heb meer inzicht gekregen in mijn kwaliteiten: ik heb de afgelopen tijd geleerd dat ik andere kwaliteiten heb dan ik altijd gedacht heb. Ik heb geleerd meer te gaan doen wat ik zelf leuk vind en niet wat anderen verwachten. Ik heb geleerd meer naar mijn gevoel te luisteren. Ik ben ook veel meer dingen gaan beslissen op basis van mijn eigen gevoel. En dat werkt goed :). Ik heb hierdoor nu veel meer rust in mijn hoofd. Nu ben ik veel meer ontspannen en heb ik wel al een idee in welke richting ik wil straks.”
 • Cathelijne:”De training heeft mij erg veel inzicht gegeven in hoe ik de wereld ervaar en verwerk. Alleen het hebben van de kennis hierover lijkt er al voor te zorgen dat ik er beter mee om kan gaan. Ook kan ik het nu beter uitleggen aan mijn omgeving, waardoor zij ook meer begrip hebben voor mijn manier van reageren.”
 • ”Ik heb een hele grote stap gemaakt: ik heb het roer omgegooid wat betreft mijn werk. Na 22,5 jaar ben ik van baan veranderd. Ik vond het ontzettend spannend en eng en twijfelde tot op de laatste werkdag, maar als ik nu zie en voel wat het mij geeft…. Heerlijk! Zoveel werk energie en zo’n last van mijn schouders!”
 • Mathia: ”Ik vond het geweldig leerrijk! Een verrijking. Ook al las ik reeds verschillende boeken, met Femkes oefeningen ging ik een hele stap vooruit. Ik leer mezelf opnieuw, beter en beter kennen. Een heel proces met ups en downs. Femkes training geeft me veel steun.”

Veel gestelde vragen over de training

Vraag 1. Hoe lang duurt de training?

De training duurt in totaal 2 maanden. Iedere maand krijg je toegang tot nieuwe lessen, hiervan word je per mail op de hoogte gebracht. Iedere vrouw is uniek. Ik raad daarom aan om de exacte planning naar eigen inzicht in te vullen. In de training geef ik ideeën hoe je dat het beste kunt aanpakken. Met jouw inloggegevens kun je op ieder moment zelf besluiten wanneer je met de training aan de slag wilt. Je kunt dus besluiten om later of langer dan 2 maanden met de training aan de slag te gaan, je laat dan gewoon jouw inloggegevens in je mailbox staan.

Vraag 2. Ik kan niet meteen starten, wat nu?

Met jouw inloggegevens kun je op ieder moment zelf besluiten wanneer je met de training aan de slag wilt. Je kunt dus besluiten om later of langer dan 2 maanden met de training aan de slag te gaan, je laat dan gewoon jouw inloggegevens in je mailbox staan.

Vraag 3. Hoe lang kan ik hier online gebruik van maken als ik hieraan deelneem?

Eenmaal aangeschaft heb je Levenslange Toegang tot de training. Je kunt op elk moment dat het jou uitkomt met de training aan de slag. Met andere woorden: er is geen enkele tijdsdruk om ‘snel door de stof’ heen te gaan.

Vraag 4. Ik ben niet hoogopgeleid. Is deze training dan geschikt voor mij?

De training is voor iedereen die twijfelt of zij hooggevoelig is, of sinds kort heeft ontdekt dat zij een HSP is maar nog geen idee heeft hoe zij hier nou energie van krijgt. Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van hoger opgeleide vrouwen, dit zijn vrouwen met een hbo/academisch werk- en denkniveau. Dit niveau kan dus ook aanwezig zijn, zonder allerlei ‘papiertjes’.

Het relatief academische taalgebruik in de training is op deze vrouwen afgestemd; op mijn site krijg je hier een indruk van. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op mijn blog en filmpjes op mijn site; als deze manier je aanspreekt, en je daadwerkelijk stappen wilt maken om energieker te zijn en openstaat voor nieuwe kennis en ideeën, dan sluit de training goed bij jou aan.

Vraag 5. Ik ben slechthorend. Kan ik dan wel meedoen?

Ja; de filmpjes en audiofragmenten zijn ook uitgeschreven. Je kunt dus gewoon mee doen :).

Vraag 6. Ik ben een man. Kan ik dan wel meedoen?

Nee. Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van vrouwen. Zo schrijf ik bijvoorbeeld blogs voor vrouwen over hooggevoeligheid en zwangerschap en geboorte, menstruatie en anticonceptie.

Vraag 7. Ik ben gepensioneerd en zoek geen werk, heb ik dan wel wat aan de training?

Ja. Er doen meerdere pensionado’s mee aan de training. Zij willen alles uit hun leven halen wat erin zit en zijn bijvoorbeeld benieuwd wat voor activiteiten er bij hen passen waar ze écht blij van worden.

Vraag 8. Ik heb een diagnose gekregen. Kan het zijn dat ik HSP ben?

Interessante vraag! De training helpt je hier verder bij. Raadpleeg bij klachten voor de zekerheid ook een arts: deze training is een aanvulling (geen vervanging) voor de reguliere zorg.

Vraag 9. Ik heb een burn-out, kan ik dan meedoen?

Ja. Ik ben gespecialiseerd in het helpen van vermoeide vrouwelijke hoogsensitieve personen: daar is mijn hulp en deze training op afgestemd. Sommige deelnemers van deze training hebben ook een burn-out.

Vraag 10. Ik wil alleen maar aan mijn vermoeidheid werken, kan dat ook?

Deze training geeft een goede basis waarin je onder meer ontdekt of je hooggevoelig bent, wat hooggevoeligheid inhoudt en hoe je je hooggevoeligheid voor je kan laten werken; dit geeft energie. Weet je al dat je HSP bent en wil je alleen aan maar aan je vermoeidheid werken en verder de diepte in, dan raad ik je aan om het Complete HSP Jaartraject ‘Van vermoeid naar een leven waarin jij Bloeit!’ te volgen.

Vraag 11. Ik heb nog nooit een training online gevolgd. Hoe werkt dat?

Deze training is een online training, waarin de kennis online wordt overgedragen. Na je investering ontvang je direct een e-mail met een inlognaam, wachtwoord, toegangslink en verdere instructie hoe je de training kan volgen. Je hebt geen enkele technische kennis nodig. Het enige dat nodig is, is een internetverbinding en dat je weet hoe je een video kan laten afspelen en op een link kan klikken.

Vraag 12. Stel dat ik in de training ontdek dat ik niet HSP, heb ik dan nog wel wat aan de training?

Ja. De training helpt je om ook als je ‘gewoon’ sensitief blijkt te zijn, de vruchten van je sensitiviteit te plukken. Met de training kom je er bijvoorbeeld achter wat voor werk er bij jou past en energie geeft, zodat je gemakkelijk geld kunt verdienen.

Vraag 13. Geef je deze training ook in het ‘echt’, dus in real life?

Nee, deze training geef ik enkel als online training.

Vraag 14. Blijft deze training hetzelfde, of pas je het in de toekomst steeds aan?

Ik realiseer me dat kennis en inzichten over hooggevoeligheid veranderen. Ik begrijp dat deze ontwikkelingen voor jou niet altijd bij te houden zijn, dat is ook niet je vak. Daarom doe ik het voor je! Ik zoek naar nieuwe kennis en inzichten en test, verbeter en update de lesstof.

Je loopt automatisch voorop met mijn Meegroeigarantie; dit houdt in dat je automatisch mee groeit met de nieuwste HSP ontwikkelingen. Als er in de toekomst updates worden doorgevoerd (en er bijvoorbeeld een extra video o.i.d. wordt toegevoegd), dan kun je daar ook gebruik van maken. Je houdt als deelnemer dus altijd gratis toegang tot eventuele nieuwe, geüpdatete en uitgebreidere lesstof. Het is goed om te weten dat de training steeds duurder wordt; omdat er steeds uitgebreidere updates worden aangeboden, wordt de prijs steeds hoger.

P.S. Bespaar met deze training tijd. Je hoeft geen tijd te verspillen om zelf het wiel uit te vinden!