“Eindelijk wist ik hoe mijn sensitiviteit geen last meer was in mijn werk,
maar hoe ik er de vruchten van plukte!”​

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Afzender: Femke de Grijs

Als kind voelde ik me ‘anders‘. Van het minste of geringste, zoals een onaardige opmerking, harde geluiden of negatieve sfeer kon ik dagen van slag raken. Grote groepen mensen vond ik een ramp. Alles kwam keihard binnen, ik dacht dat dit bij iedereen zo was…

Omdat ik niet raar gevonden wilde worden, leefde ik jarenlang ambitieus vanuit mijn hoofd. Ik verstopte mezelf, onderdrukte mijn gevoel en voldeed aan de verwachtingen van anderen. Ik wrong me in allerlei bochten die niet bij mij pasten en had werk waarin ik me niet thuis voelde en niet tot mijn recht kwam. Toch pikte ik gevoelens van anderen op en nam ze over als een spons. Ik werd gemakkelijk van mijn sokkel geblazen en overspoeld door emoties die van hot naar her gingen, bijvoorbeeld in een open kantoortuin en tijdens vergaderingen. Het ontbrak mij aan zingeving.

Ik vermeed sociale situaties, zoals verjaardagen. Op een gegeven moment ontdekte ik dat ik niet raar was maar een hoogsensitief persoon (HSP), net als 1 op de 5 mensen. Verder kwam ik erachter dat ik paranormaal waarnam. Indrukken of prikkels komen bij HSP en paranormale mensen intenser binnen. Een openbaring.

Toch (h)erkennen veel mensen hoogsensitiviteit ondanks wetenschappelijke onderbouwing niet. Weten dat ik hoogsensitief en paranormaal was, was één. Er daadwerkelijk wat mee doen was een ander verhaal…

Eerlijk gezegd vond ik etiketten stom. Ik deed daarom niets met hoogsensitiviteit en paranormaliteit. Tot ik op een gegeven moment zó neerslachtig en uitgeput raakte, dat ik besloot om het roer om te gooien.

“Jarenlang werkte ik aan de Ideale Blauwdruk voor een Succesvol HSP leven”

Meer dan de helft van mijn leven ben ik bewust bezig met hoogsensitiviteit en paranormaliteit, waarvan sinds 2007 als professional. In tegenstelling tot sommige mensen, zie ik hoogsensitiviteit en paranormaliteit niet als een ziekte, of iets dat je weg moet krijgen. Ik voel dat hoogsensitiviteit en paranormaliteit een kracht en energiegevende kwaliteit is, die tal van voordelen heeft. Zo kunnen HSP intens genieten en anderen optimaal helpen in hun werk- en privéleven, omdat ze anderen goed aanvoelen.

De realiteit is echter dat veel HSP en paranormale mensen niet in contact staan met hun spirituele essentie en hun potentie niet benutten omdat het hen aan kennis en vaardigheden ontbreekt, zoals bij mij het geval was. Mijn hoogsensitiviteit en paranormaliteit zat mij daardoor in de weg. Net als andere hoogsensitieve en paranormale mensen kon ik me bijvoorbeeld niet goed afsluiten voor prikkels en verloor ik me in de buitenwereld en in anderen. Dit kan tot allerlei klachten zoals stress en moeheid leiden. Dit leerde ik transformeren.

Er bestaan veel misverstanden over hoogsensitiviteit en paranormaliteit. Ik verkreeg de juiste kennis over hoogsensitiviteit en paranormaliteit en ik leerde hoe ik dit in mijn voordeel kon gebruiken. Ik leerde mezelf beter kennen en ik kreeg inzicht in mijzelf (en mijn talenten en wensen). Zo werd ik energieker, productiever en creëerde ik mijn droomleven- en baan, waar ik dankbaar voor ben. 

Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Vanaf 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd de wereld over, sinds 2022 reist hond Juultje mee. We gaan en staan wij waar we willen, we werken locatie onafhankelijk. Het geeft mij het gevoel dat ik écht leef. Met mijn achtergrond als Toegepast psycholoog en auteur van diverse boeken en artikelen in tijdschriften bereikte ik miljoenen mensen en hielp ik duizenden hoogsensitieve en paranormale vrouwen.

interview met Femke de Grijs op wendyonline.nl

Ben jij een ambitieuze vrouw met hbo/academisch werk- en denkniveau en wil jij stappen zetten? Dan help ik je graag.

Omdat ik vastliep in een wetenschappelijke benadering en ik het gevoel heb dat er meer is tussen hemel en aarde en alles met elkaar verbonden is, heb ik een holistische en spirituele benadering. Hoogsensitiviteit en paranormaliteit en jouw loopbaan/werk gaan in mijn visie hand in hand met elkaar; ik zie dit in tegenstelling tot sommigen niet ‘los’ van elkaar. Jij kunt jezelf met jouw (hoog)sensitiviteit en paranormaliteit uiten via werk; de kunst is om dit op één lijn met elkaar te brengen. Op die manier kan energie stromen. Dit heeft tal van voordelen, zodat je nog lekkerder in je vel zit, je de dingen doet waarvoor je op aarde bent gekomen en de wereld nog mooier wordt. Ik geloof dat jij de wereld iets prachtigs te bieden hebt met je sensitiviteit. Let’s shine!

In mijn visie is het belangrijk om een grondige basis te creëren op het vlak van (hoog)sensitiviteit en paranormaliteit en dit als kracht te leren inzetten. Op die manier kun je floreren in en blij zijn met je werk. Als je (hoog)sensitiviteit en paranormaliteit leert inzetten als kracht is het ook makkelijker om te ontdekken welke kwaliteiten je hebt en welke loopbaan/welk werk perfect bij je aansluiten. 

preview: Femke de Grijs wordt in ParaVisie Magazine geïnterviewd over hoogsensitiviteit

Naar aanleiding van mijn jarenlange kennis en ervaring ontwikkelde ik mijn eigen unieke Blauwdruk voor een Succesvol sensitief leven (er is niemand die werkt zoals ik) en deel ik deze in de training ‘Floreer in je werk als hoogsensitieve vrouw’. Daarin ontdek je of/in welke mate je (hoog)sensitief/paranormaal bent en creëer je een stevig fundament op het vlak van (hoog)sensitiviteit en paranormaliteit. Je doet ondersteunende kennis op en maakt je vaardigheden eigen die je verder helpen. Je ontdekt hoe je in kracht komt te staan met je (hoog)sensitiviteit en ook wat er goed bij je past op het vlak van loopbaan/werk en meer, zodat je floreert.

Op een rij wat je in deze training o.a. ontdekt:

Ontdek de geheimen wat hoogsensitiviteit werkelijk inhoudt en:

 • Of/in welke mate dit hetzelfde is als hooggevoeligheid
 • Of en in welke mate jij (hoog)sensitief bent, aan de hand van de door mij ontwikkelde HSP-Test
 • Of er verband is met hoogbegaafdheid en reguliere diagnoses zoals depressie, psychose, de Borderline persoonlijkheidsstoornis, verslavingen, eetstoornissen, ADHD, ADD en autisme
 • Hoe jij je hoogsensitiviteit en intuïtie in je voordeel laat werken, positief inzet als kracht en erop vertrouwt
 • De methode hoe je het beste met hoogsensitiviteit en prikkels omgaat, wat je bijvoorbeeld kunt toepassen in een open kantoortuin
 • De beste formule hoe je je goed afsluit en geen last meer hebt van irritante prikkels, bijvoorbeeld in een groep tijdens vergaderingen
 • Hoe je overprikkeling voorkomt en kunt oplossen met De Overprikkeling Te Lijf Gaan Strategie
 • Hoe je energie (zoals emoties van jezelf en een ander) onderscheidt, zodat je duidelijkheid hebt
cactus in pot

Ontdek hoe je makkelijker met anderen een gesprek voert en zo fijnere relaties hebt en:

 • 6 elementen die je helpen om jezelf en anderen nog beter te snappen
 • Hoe je aan anderen uitlegt dat je sensitief bent, zodat anderen je beter kunnen begrijpen
 • Weet wat je kunt doen als je geraakt bent
 • Weet wat je kunt doen als jij je dingen aantrekt
 • Hoe je voorkomt dat je dingen snel persoonlijk aantrekt
 • Hoe je voorkomt dat je negatieve energie (zoals negatieve emoties en onaardige opmerkingen) overneemt
 • Weet wat je helpt als je bang bent voor afwijzing
 • Weet wat je helpt om een balans te creëren tussen jouw binnen- en buitenwereld en werk- en privéleven
vrienden

Ontdek hoe jij bij je eigen energie komt en deze versterkt, zodat je jezelf meer voelt en:

 • De beste manier om gemakkelijk meer ruimte voor jezelf in te nemen, zodat je je vrij (en niet bezwaard) voelt
 • Wat je helpt om een gevoel van veiligheid te ervaren
 • Hoe je meer zelfvertrouwen krijgt
 • Hoe jij jouw energie beter benut. Ontdek welke fouten je maakt die energie kosten, wat jou energie geeft en wat jij kunt doen om meer energie te krijgen en te behouden
 • Hoe je in je leven met hoogsensitiviteit meer vreugde en plezier hebt
 • Weet wat je kan doen om lekkerder in je vel te zitten
 • Weet wat je helpt om jouw hart en hartverlangens meer te ervaren
 • Weet wat je ondersteunt om een helder hoofd en overzicht te ervaren
 • Hoe je meer ontspannen en positiever in het leven staat
 • Weet hoe je beter met emoties omgaat en emotioneel in evenwicht bent
 • Weet wat je helpt om het beste met veranderingen om te gaan, los te laten en te accepteren
 • Beter functioneert
 • Productiever bent
tarweveld

Ontdek wat je talenten zijn, dit geeft energie en helpt je om anderen optimaal te helpen en:

 • Of je paranormaal begaafd bent en:
  – Wat paranormaliteit en jouw paranormale waarnemingen betekenen.
  – Wat je met paranormale waarnemingen kunt en hoe je deze kunt ontwikkelen. Zodat je waarnemingen en gave voor je werkt (en je ondersteunt en energie geeft), in plaats van dat je er last van hebt.
 • Van welke activiteiten je blij wordt en welke activiteiten bij jou passen
 • 6 Essentiële Pilaren voor het versterken van je intuïtie, zodat je gemakkelijker jouw koers kan waarnemen en varen en keuzes kan maken die écht bij je passen
 • Wat je helpt om in contact te komen met je zielsmissie
 • Wat voor werk er bij jou past en energie geeft, zodat je:
  – jouw potentieel benut en voldoening ervaart
  – zin hebt in je werk, met plezier werkt en zingeving ervaart
  – als je in een team wilt werken weet hoe jij daarin het beste tot je recht komt
  – overvloed creëert, gemakkelijk geld verdient en financieel onafhankelijk bent
  – jouw droom leeft en de wereld mooier maakt
glitters in hand

Wat je krijgt als je deelneemt:

 • De Floreer in je werk als hoogsensitieve vrouw Training.
 • Een persoonlijke, op maat gemaakte Floreer Healing.
 • Persoonlijke Support.

Hieronder ontdek je meer over deze onderdelen.

Ontvang de Training Floreer in je werk als hoogsensitieve vrouw

Je ontvangt de digitale Training Floreer in je werk als hoogsensitieve vrouw. De lesstof bevat kennis en tools die direct toepasbaar zijn en snel resultaten geven. Ze omvatten onder meer video’s, audio en praktische oefeningen, zodat jij je hoogsensitiviteit/paranormaliteit inzet als voordeel en ermee floreert!

Floreer in je werk als hoogsensitieve vrouw, Training gegeven door HSP Femke de Grijs

Ontvang een persoonlijke, op maat gemaakte Floreer Healing

Als sensitieve vrouw is het belangrijk om in verbinding te staan met je spirituele essentie en ziel; zo kun je bezield leven en floreren. Alles is energie. Als energie (bijvoorbeeld van je ziel) niet optimaal stroomt, kunnen er klachten ontstaan. Je kunt dan last hebben van je sensitiviteit en in je werk niet tot je recht komen, bijvoorbeeld omdat het je aan zingeving en voldoening ontbreekt. Wellicht voel jij je in je werk nutteloos.

In samenwerking met lichtwezens die jou optimaal ondersteunen ontvang je van mij persoonlijk een op maat gemaakte Floreer Healing. Tijdens deze healing stem ik mij energetisch af op jou (en op jouw spirituele essentie). Ik ondersteun jou om de verbinding met je spirituele essentie (inclusief jouw ziel) te versterken en om blokkades op alle niveaus (zoals op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau) te overwinnen zodat energie optimaal stroomt en je kunt floreren.

Deze healing vindt plaats in volledige stilte. Stilte helpt je om naar binnen te gaan en contact te maken met de kennis en wijsheid van Jezelf (je essentie). Deze stilte brengt een enorme verdieping. Het helpt je om helderheid en inzichten te krijgen, zodat je verder stappen kunt zetten.

preview: Femke de Grijs wordt door het tijdschrift Flair geïnterviewd over hoogsensitiviteit

In deze healing werk ik met multidimensionale energie die tijd en ruimte overstijgt. Het kan bijvoorbeeld dat er blokkades uit andere tijden (zoals uit je jeugd en/of vorige levens) worden opgelost. Ik help je aan de hand van zeer subtiele frequenties die resoneren met de Nieuwe Tijd (en onvoorwaardelijke liefde). Ik communiceer tijdens deze Healing telepathisch met jou. Ook als je hier nog geen kennis over hebt (en denkt dat jij niet telepathisch kunt communiceren) kun je deze healing ontvangen. Het enige dat nodig is, is dat je hiervoor openstaat en een mogelijke confrontatie met jezelf niet schuwt.

Je ontvangt deze healing op afstand. Je kunt deze healing binnen een jaar na je bestelling inplannen, nadat je de lesstof van maand 1 hebt afgerond.

Ontvang Persoonlijke Support

Na je bestelling ontvang je een jaar Support. Mocht je vragen hebben over de lesstof, dan heb je 24/7 online de mogelijkheid om hier persoonlijke hulp van mij bij te krijgen, zodat je stappen kunt zetten om te stralen.

Deze training is speciaal voor je gemaakt als je:

 • Vrouw bent en hbo/academisch werk- en denkniveau hebt.
 • Vermoedt dat je (zeer) hoogsensitief/paranormaal bent en dit nog niet zeker weet.
 • (Sinds kort) weet dat je (zeer) hoogsensitief/paranormaal bent en nog niet goed weet wat je hier nou verder mee kunt en hoe dit in je voordeel kan werken. Je wilt graag een stevige basis creëren op dit vlak.
 • Waarnemingen hebt die niet te verklaren zijn en dit beter wilt begrijpen.
 • Vermoedt of voelt dat er meer is tussen hemel en aarde.
 • Interesse hebt in nieuwe kennis en ideeën en een holistische en spirituele benadering. Je kunt meedoen zonder dat je kennis hebt over holisme en spiritualiteit. Het is wel belangrijk dat je hiervoor openstaat.
 • Ambitieus en proactief bent en gemotiveerd bent om stappen te zetten.
 • Verantwoordelijkheid neemt voor jezelf.
 • (Mogelijke) confrontatie met jezelf wilt aangaan.
 • Baalt van je werksituatie en dit wilt transformeren:
  – je sensitiviteit zit je tijdens je werk in de weg; je bent bijvoorbeeld halverwege of op het einde van je werkdag uitgeput?
  – je ziet ertegen op om naar je werk te gaan (je werkt enkel voor het geld)?
  – ondanks dat je het wellicht ogenschijnlijk goed voor elkaar hebt en je bijvoorbeeld een succesvolle carrière hebt en het je financieel en materieel gezien voor de wind gaat, ontbreekt het je aan zingeving?
  – op je werk voel jij je nutteloos?
  – je wilt werk waarin jij je potentie (en sensitiviteit) optimaal benut, voldoening ervaart en (ook financieel) floreert?
preview: Femke de Grijs wordt in Viva geïnterviewd over paranormaliteit

Bespaar jezelf met de training reistijd en prikkels!

Als allereerste ter wereld ontwikkelde ik online trainingen, speciaal voor vrouwelijke HSP. Je hoeft voor deze training nergens naar toe te gaan en volgt de training online, vanaf elke plek die jij wilt. Je hebt alleen een computer/laptop, smartphone of tablet met internet nodig. Je kunt de training bijvoorbeeld lekker veilig vanuit huis volgen.

Je kunt de training bovendien in je eigen tijd en op je eigen tempo doen. Je bespaart jezelf een hoop reistijd en reisprikkels zoals rondom drukke files.

Inclusief 5 Speciale Bonussen (t.w.v. € 747,00):

Om je succes te garanderen geef ik je graag deze bonussen cadeau:

Bonus 1. Twee snelle relaxoefeningen voor HSP (t.w.v. € 150,00)

Ben jij ambitieus, perfectionistisch en leg je de lat hoog; moet je alsmaar beter of meer en komt er geen einde aan je to-do lijst? Ben je telkens bezig met presteren en werk je (te) hard; heb je bijvoorbeeld een volle agenda en ren je van de ene naar de andere afspraak?

Veel hoogsensitieve vrouwen hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Houd je veel ballen in de lucht? Wil je het liefste alles alleen doen, zodat er niets mis kan gaan? Dit kan stress geven en energie vreten. Misschien voel je dat je aan jezelf voorbij gaat, teveel hooi op je vork neemt en jezelf wegcijfert.

Deze oefeningen helpen je om aandacht aan jezelf te schenken en te relaxen.

bloem

Bonus 2. Stappenplan: ‘Hoe je als niet-HSP het beste kunt omgaan met een HSP’ (t.w.v. € 150,00)

Je ontdekt hoe je als niet-hoogsensitief persoon het beste kunt omgaan met je hoogsensitieve partner, collega of vriend(in). Zodat je een fijne relatie hebt.

stel houdt elkaars handen vast

Bonus 3. Anti pieker oefening voor HSP (t.w.v. € 149,00)

Denk je veel na, maakt je hoofd overuren en pieker jij veel? Dit kan moe maken. Deze oefening helpt je hierbij!

Bonus 4. E-book (PDF) ‘Gemakkelijk keuzes maken als hoogsensitief persoon’ (t.w.v. € 149,00)

Twijfel je veel? Onbewust kost dit energie. Dit E-book helpt je om makkelijker keuzes te maken als HSP: dat geeft energie!

vrouw staat in veld met lavendel

Bonus 5. Ontdek hoe jij jezelf een energetische healing geeft in 11 stappen (t.w.v. € 149,00)

Alles is energie. Bij verstoringen of blokkades van energie kunnen er op verschillende plekken ophopingen of tekorten van energie ontstaan, die zich kunnen manifesteren als lichamelijke, emotionele en/of mentale klachten. Het kan er (onbewust) voor zorgen dat jij niet tot je recht komt in je werk.

Je ontdekt hoe jij aan de hand van 11 praktische stappen jezelf een healing geeft, zodat jij je ziel, gedachten, emoties en lichaam met elkaar in balans brengt en je kunt floreren in je werk- en privéleven. Je kunt deze stappen bijvoorbeeld toepassen als je uit balans en vermoeid bent of in balans wilt blijven. Dit geeft energie!

Healing is een aanvulling op de reguliere gezondheidszorg (en geen vervanging); raadpleeg bij klachten ook een arts.

Hoe zou het zijn als hoogsensitiviteit in je voordeel werkt en je…

Floreer in je werk als hoogsensitieve vrouw, Training gegeven door HSP Femke de Grijs
 • Je eigen koers vaart en droomleven leeft (i.p.v. hoe je denkt dat het hoort)?
 • Meer vreugde, ontspanning en zingeving in je leven hebt?
 • Meer energie hebt en dingen kan doen die er voor jou toe doen?
 • Relaties gemakkelijker gaan?
 • Floreert in je werk (inclusief wat betreft inkomen)?
 • Productiever bent?

Klaar om te stralen?

In verband met mijn huidige agenda en vanwege de persoonlijke aandacht, kan ik slechts een zeer beperkt aantal deelnemers toelaten tot dit traject.

Op dit moment is er een wachtlijst. Druk op de onderstaande knop om gratis en vrijblijvend op de wachtlijst te komen. Zodra er een plek beschikbaar komt, zal ik contact met je opnemen.

De investering van deze training is €997,-

>>>Klik hier om op de wachtlijst te komen!>>>

Niet goed geld terug garantie

Ik wil graag dat je meer dan tevreden bent over de inhoud van deze training. Ik bied je daarom een 14 dagen niet goed, 100% geld terug garantie t/m de Inleiding van Maand 1. Als deze training niet aan je verwachtingen voldoet, laat me dit dan t/m de Inleiding van Maand 1 per e-mail weten binnen 14 dagen na aanschaf. Je krijgt dan direct je geld terug. Je kunt starten zonder risico en zit nergens aan vast!

>>>Klik hier om op de wachtlijst te komen!>>>

Wat anderen zoal zeggen over deze training:

Lotte: “Ik ervaar nu hoe het is om ook ’s avonds nog energie te hebben. Dit heb ik nog nooit gehad!”

“Door te starten met deze training heb ik meer tijd aan mezelf besteed, dat was al een hele stap maar wat is dat fijn! Ik vind de training heel duidelijk en zeer uitgebreid en ik ben zeer tevreden over de inhoud. Ik vond het erg leuk en waardevol om de training te doen. De training heb ik ervaren als een warm bad. Ik beleefde er heel veel plezier in en ik heb veel geleerd van alle informatie. Dat heeft me veel zelfinzicht gegeven.

De kennis over hoogsensitiviteit heeft me veel inzicht gegeven in mezelf waardoor ik liefdevol naar mezelf kan kijken. Deze kennis helpt me om goed met mijn hoogsensitiviteit om te kunnen gaan. Ik heb mijn hoogsensitiviteit leren accepteren.

Het is soms ook hard werken, maar daardoor heb ik echt stappen kunnen maken. Ik ben dankbaar voor de ontwikkeling die ik doorgemaakt heb en alle kennis en handvaten die ik gekregen heb waardoor ik kan stralen.

Ik heb dankzij de training meer energie. Ik heb geleerd hoe ik 100% eigen energie kan hebben, dit lost heel veel problemen op. Ik kan veel beter bij mezelf blijven en ervaar nu hoe het is om ook ’s avonds nog energie te hebben. Dit heb ik nog nooit gehad. Ik heb gemerkt dat ik productiever ben en meer rust heb.

Verder heb ik meer zelfvertrouwen gekregen, waardoor ik meer ruimte durf in te nemen en ik mezelf ook meer laat zien. Ik heb geleerd dat het makkelijk kan zijn om ruimte in te nemen en ook fijn. Hierdoor gaan veel dingen makkelijker.

Ik heb mijn talenten en kwaliteiten ontdekt en ik heb de eerste stappen gezet in het leven van mijn droom. Ik voel me blij en gelukkig.

Een deelnemer: “Ik heb veel meer rust in mijn hoofd”

“2 maanden geleden had ik erg veel stress en was net mijn baan kwijt. Ik had ook geen idee wat voor een werk ik wilde gaan doen. Ik heb meer inzicht gekregen in mijn kwaliteiten: ik heb de afgelopen tijd geleerd dat ik andere kwaliteiten heb dan ik altijd gedacht heb.

Ik heb geleerd meer te gaan doen wat ik zelf leuk vind en niet wat anderen verwachten. Ik heb geleerd meer naar mijn gevoel te luisteren. Ik ben ook veel meer dingen gaan beslissen op basis van mijn eigen gevoel. En dat werkt goed :). Ik heb hierdoor nu veel meer rust in mijn hoofd. Nu ben ik veel meer ontspannen en heb ik wel al een idee in welke richting ik wil straks.”

Cathelijne: “Ik kan het nu beter uitleggen aan mijn omgeving”

De training heeft mij erg veel inzicht gegeven in hoe ik de wereld ervaar en verwerk. Alleen het hebben van de kennis hierover lijkt er al voor te zorgen dat ik er beter mee om kan gaan. Ook kan ik het nu beter uitleggen aan mijn omgeving, waardoor zij ook meer begrip hebben voor mijn manier van reageren.”

vlinder

Een deelnemer: “Ik voel veel meer kracht en energie”

”De training heeft mij geholpen om te zien en te ervaren welke energie bij mij hoort en wat van anderen is. Ik voel daardoor weer veel meer kracht en energie! Het heeft me bewuster gemaakt en sterker.”

Mathia: “Ik ging een hele stap vooruit”

“Ik vond het geweldig leerrijk! Een verrijking. Ook al las ik reeds verschillende boeken, met Femkes oefeningen ging ik een hele stap vooruit. Ik leer mezelf opnieuw, beter en beter kennen. Een heel proces met ups en downs. Femkes training geeft me veel steun.”

Een deelnemer: “Na 22,5 jaar ben ik van baan veranderd: een last van mijn schouders”

“Ik heb een hele grote stap gemaakt: ik heb het roer omgegooid wat betreft mijn werk. Na 22,5 jaar ben ik van baan veranderd. Ik vond het ontzettend spannend en eng en twijfelde tot op de laatste werkdag, maar als ik nu zie en voel wat het mij geeft…. Heerlijk! Zoveel werk energie en zo’n last van mijn schouders!”

kompas

Een deelnemer: “Ik heb het idee dat mijn levenskwaliteit verhoogd wordt”

“Ik heb al veel waardevolle lessen van Femke geleerd. Daar ben ik dankbaar voor, ik heb echt het idee dat mijn levenskwaliteit verhoogd wordt doordat ik haar training volg.

Een deelnemer: “Ik heb het gevoel meer in het centrum van mijn leven te staan”

“Door bewustwording van mijn kwaliteiten heb ik meer energie gekregen en door de zelfkennis meer zelfvertrouwen. Ik heb het gevoel meer in het centrum van mijn leven te gaan staan in plaats van aan de zijlijn door de nieuwe verworven kennis!”

Deze training is tevens genoemd in de tijdschriften ParaVisie (augustus 2016) en Happy in Shape (nr. 2 – 2016):

Veelgestelde vragen over de training

Vraag 1. Hoe lang duurt de training en hoeveel tijd ben ik hier mee bezig?

De training duurt in totaal 2 maanden. Iedere maand krijg je toegang tot nieuwe lessen, hiervan word je per mail op de hoogte gebracht. Hoeveel uur iemand ongeveer per week investeert als die de training in 2 maanden wilt volgen is persoonlijk. Iedere vrouw is uniek. Het hangt onder meer samen met hoeveel tijd:
 • Je nodig hebt om de lesstof tot je te nemen (sommige HSP lezen bijvoorbeeld sneller dan andere HSP).
 • Je nodig hebt en wilt besteden aan het integreren van de lesstof. Mijn ervaring is dat hoe meer tijd hier aan wordt besteed er meer resultaten worden behaald.
Meestal zijn HSP wekelijks minimaal ongeveer 2 uur per week bezig als zij de training in 2 maanden volgen en het optimale uit de lesstof willen halen. Je kunt er ook langer over doen: eenmaal aangeschaft heb je levenslange toegang tot de training. Je kunt op elk moment dat het jou uitkomt met de training aan de slag. Ik raad aan om de exacte planning naar eigen inzicht in te vullen. In de training geef ik ideeën hoe je dat het beste kunt aanpakken.

Vraag 2. Ik kan niet meteen starten, wat nu?

Met jouw inloggegevens kun je op ieder moment zelf besluiten wanneer je met de training aan de slag wilt. Je kunt besluiten om later of langer dan 2 maanden met de training aan de slag te gaan, je laat dan gewoon jouw inloggegevens in je mailbox staan.

Vraag 3. Hoe lang kan ik hier online gebruik van maken als ik hieraan deelneem?

Eenmaal aangeschaft heb je Levenslange Toegang tot de training. Je kunt op elk moment dat het jou uitkomt met de training aan de slag. Met andere woorden: er is geen enkele tijdsdruk om ‘snel door de stof’ heen te gaan.

Vraag 4. Wat is holisme en spiritualiteit?

Hier deel ik wat ik met holisme en spiritualiteit bedoel. Op mijn site krijg je een goede indruk van mijn holistische/spirituele visie en benadering. Als je je hierin kan vinden/ervoor openstaat, sluit de training goed op je aan. Mijn begeleiding kan reguliere zorg niet vervangen. Mijn begeleiding moet worden gezien als een aanvulling op de reguliere zorg en kan uitkomst bieden in gevallen waar reguliere zorg vastloopt.

Vraag 5. Ik heb geen hbo/academisch werk- en denkniveau. Is deze training dan geschikt voor mij?

De training is voor elke vrouw die twijfelt of zij hoogsensitief is, of (sinds kort) heeft ontdekt dat zij een HSP is maar nog geen idee heeft hoe dit in haar voordeel werkt. Zij weet bijvoorbeeld niet hoe zij hier energie van krijgt.

Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van vrouwen die een hbo/academisch werk- en denkniveau hebben. Dit niveau kan ook aanwezig zijn, zonder allerlei ‘papiertjes’.

Het relatief academische taalgebruik in de training is op deze vrouwen afgestemd; op mijn site krijg je hier een indruk van. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op mijn blog en video’s op mijn site; als deze manier je aanspreekt en je daadwerkelijk stappen wilt zetten en openstaat voor nieuwe kennis en ideeën, dan sluit de training goed bij jou aan.

Vraag 6. Ik ben slechthorend/doof. Kan ik dan wel meedoen?

Ja; de video’s en audiofragmenten zijn ook uitgeschreven.

Vraag 7. Ik ben een man. Kan ik dan wel meedoen?

Nee. Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van vrouwen. Zo schrijf ik bijvoorbeeld blogs voor vrouwen over hoogsensitiviteit en zwangerschap, geboorte, menstruatie en anticonceptie.

Vraag 8. Ik ben gepensioneerd en zoek geen werk, heb ik dan wel wat aan de training?

Ja. Er doen meerdere pensionado’s mee aan de training. Zij willen alles uit hun leven halen wat erin zit en zijn bijvoorbeeld benieuwd wat voor activiteiten er bij hen passen waar ze écht blij van worden.

Vraag 9. Ik heb een diagnose gekregen. Kan het zijn dat ik een HSP ben?

Interessante vraag! De training helpt je hier verder bij. Raadpleeg bij klachten voor de zekerheid ook een arts: deze training is een aanvulling (geen vervanging) voor de reguliere zorg.

Vraag 10. Ik ben moe/heb een burn-out, kan ik dan meedoen?

Ja. Ik ben gespecialiseerd in het helpen van vermoeide vrouwelijke hoogsensitieve personen: daar is mijn hulp en deze training op afgestemd. Sommige deelnemers van deze training hebben ook een burn-out.

Vraag 12. Stel dat ik in de training ontdek dat ik een niet-HSP ben, heb ik dan nog wel wat aan de training?

Ja. De training helpt je om ook als je ‘gewoon’ sensitief blijkt te zijn, de vruchten van je sensitiviteit te plukken. Met de training kom je er bijvoorbeeld achter wat voor werk er bij jou past en energie geeft, zodat je gemakkelijk geld kunt verdienen.

Vraag 11. Ik wil enkel aan mijn vermoeidheid werken, kan dat ook?

Deze training geeft een goede basis waarin je onder meer ontdekt of je hoogsensitief bent, wat hoogsensitiviteit inhoudt en hoe je je hoogsensitiviteit voor je kan laten werken; dit geeft energie. Weet je al dat je een HSP bent en wil je alleen aan maar aan je vermoeidheid werken en verder de diepte in, dan raad ik je aan om het Complete HSP Jaartraject ‘Van vermoeid naar een leven waarin jij Bloeit!’ te volgen.

Vraag 13. Ik heb al heel veel cursussen etc. gedaan. Heb ik dan nog wat aan deze training?

Deze training is speciaal gemaakt voor als je:

 • Vermoedt dat je (zeer) hoogsensitief/paranormaal bent en dit nog niet zeker weet.
 • (Sinds kort) weet dat je (zeer) hoogsensitief/paranormaal bent en nog niet goed weet wat je hier verder mee kunt en hoe dit in je voordeel kan werken. Het ontbreekt je aan een grondige basis.

Als dit niet het geval is (en je bijvoorbeeld al heel veel cursussen hebt gevolgd) raad ik aan om contact op te nemen, zodat ik met je kan meedenken hoe ik je het beste verder kan helpen.

Vraag 14. Ik heb nog nooit een training online gevolgd. Hoe werkt dat?

Deze training is een online training, waarin de kennis online wordt overgedragen. Na je investering ontvang je direct een e-mail met een inlognaam, wachtwoord, toegangslink en verdere instructie hoe je de training kan volgen. Je hebt geen enkele technische kennis nodig. Het enige dat nodig is, is een internetverbinding en dat je weet hoe je een video kan laten afspelen en op een link kan klikken.

Vraag 15. Blijft deze training hetzelfde, of pas je het in de toekomst steeds aan?

Ik realiseer me dat kennis en inzichten over hoogsensitiviteit veranderen. Ik begrijp dat deze ontwikkelingen voor jou niet altijd bij te houden zijn, dat is ook niet je vak. Daarom doe ik het voor je! Ik zoek naar nieuwe kennis en inzichten en test, verbeter en update de lesstof.

Je loopt automatisch voorop met mijn Meegroeigarantie; dit houdt in dat je automatisch mee groeit met de nieuwste HSP ontwikkelingen. Als er in de toekomst updates worden doorgevoerd (en er bijvoorbeeld een extra video o.i.d. wordt toegevoegd), dan kun je daar ook gebruik van maken. Je houdt als deelnemer altijd gratis toegang tot eventuele nieuwe, geüpdatete en uitgebreidere lesstof. Het is goed om te weten dat de training steeds duurder wordt; omdat er steeds uitgebreidere updates worden aangeboden, wordt de prijs steeds hoger.

Vraag 16. Geef je deze training ook in het ‘echt’, dus in real life?

Nee, deze training geef ik enkel als online training.

Vraag 17. Dien ik na deze training nog loopbaancoaching te volgen?

Mijn ervaring is dat deelnemers na het afronden van de training hebben ontdekt wat voor loopbaan/werk bij hen past en dat dit niet nodig is.

Vraag 18. Kan ik een factuur krijgen?

Ja: na het online afrekenen ontvang je digitaal een factuur. Wil jij of je werkgever liever zelf het geld handmatig overmaken? Kies dan tijdens het afrekenen dat je via bankoverschrijving wilt betalen. Je ontvangt dan mijn rekeninggegevens en factuurnummer. Nadat ik het geld heb ontvangen, ontvang je digitaal jouw betaalbewijs en factuur.

Vraag 19. Bij het afrekenen klopt het aantal niet/staat een item dat ik niet wil. Wat nu?

Klik boven aan de pagina op ‘winkelwagen’:

 • Staat er een ongewenst item in je winkelwagen? Klik op het kruis dat voor het ongewenste item staat. Check of het nu klopt en druk op de blauwe knop ‘doorgaan naar afrekenen’.
 • Klopt het aantal niet? Ga naar het aantal. Je kunt dit aantal handmatig aanpassen (en verwijderen met de backspace toets), of met de pijltjes veranderen (met het pijltje naar boven gaat het aantal omhoog, met het pijltje naar beneden gaat het aantal omlaag). Check of het aantal nu klopt en druk op de blauwe knop ‘doorgaan naar afrekenen’.

Vraag 20. Kan ik zelf het geld overmaken om toegang te krijgen tot de training?

Ja, kies tijdens het afrekenen dat je via bankoverschrijving wilt betalen. Je ontvangt dan mijn rekeninggegevens en factuurnummer. Nadat ik het geld heb ontvangen, ontvang je direct digitaal jouw betaalbewijs en factuur en toegang tot de training.

P.S. Bespaar met deze training tijd. Je hoeft geen tijd te verspillen om zelf het wiel uit te vinden!

handgeschreven naam: Femke de Grijs

Wil jij floreren? Meld je hieronder aan voor de wachtlijst:

>>>Klik hier om op de wachtlijst te komen!>>>
Scroll naar boven