“Ben jij snel leeggezogen na een gesprek? Dit kan ook anders!”

Herken je dit als hoogsensitieve vrouw:

 • Komen prikkels zoals negatieve energie van anderen hard bij je binnen en raak je er van slag van? Heb je bijvoorbeeld last van energiezuigers en ben je leeggezogen na een gesprek?
 • Neem je negatieve energie zoals andermans boosheid en verdriet gemakkelijk over en kun jij je hier moeilijk voor afschermen?
 • Kun jij je moeilijk afsluiten voor negatieve prikkels zoals kritiek, aanvallende opmerkingen, andermans slechte humeur en een onprettige sfeer?
 • Trek jij je dingen snel persoonlijk aan en pieker je hierover?
 • Ben je bang dat mensen hun hart bij jou uitstorten en jij hierdoor uit balans raakt?
 • Raak je van situaties, plekken en mensen overweldigd? Kun je bijvoorbeeld niet goed omgaan met het nieuws, drukte, ziekenhuizen, begrafenissen, crematies, onaardige mensen, of mensen die een zware periode doormaken?
 • Heb je moeite om (in een groep zoals tijdens een vergadering of in een open kantoor) bij je eigen energie te blijven, heb je snel een ‘vol’ hoofd en kun jij je lastig concentreren?

Je bent niet de enige: ongeveer 1 op de 5 mensen is een hoogsensitief persoon (HSP). Veel HSP kunnen zichzelf niet goed afsluiten, afschermen en beschermen. Dit kan heel vermoeiend zijn en dat is niet zo gek: HSP hebben een gevoeliger zenuwstelsel. Dat heeft tal van voordelen, maar nadelen als je niet over de juiste kennis en vaardigheden beschikt.

“De juiste kennis en vaardigheden zijn belangrijk als jij je wilt beschermen”

Mijn naam is Femke de Grijs. Lang was mezelf beschermen tegen negativiteit een drama. Mijn werk en privéleven leden hieronder. Ik liep vast in de reguliere gezondheidszorg.

Ik ontdekte dat er veel misverstanden bestaan over hoogsensitiviteit en Jezelf beschermen, afsluiten en afschermen. Zo bestaan er veel (visualisatie)trucjes zoals jezelf in een bubbel voorstellen die je (op den duur duur) niet verder helpen en zelfs averechts kunnen werken.

Ik kraakte de code, bloeide op en kon mijn droom leven. Mijn hoogsensitieve partner Mathijs van der Beek en ik verkochten ons huis in Nederland. Vanaf 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd de wereld over. Hond Juultje reist sinds 2 april 2022 mee. Ondertussen help ik ambitieuze vrouwelijke HSP om te stralen met hun hoogsensitiviteit.

Femke de Grijs en Mathijs van der Beek met Schapendoes pup van vier weken

Ik heb een achtergrond als Toegepast Psycholoog en ik ben sinds 2007 professional op dit terrein. De afgelopen jaren heb ik duizenden vrouwelijke HSP geholpen. Mathijs en ik bundelden onze krachten en delen onze unieke succesformules graag met je in onze Online Introductieworkshop ‘Bescherm jezelf als HSP’.

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Met deze workshop ontdek je o.a.:

 • De geheimen wat Jezelf beschermen, afsluiten en afschermen daadwerkelijk inhoudt
 • Wat veelgemaakte fouten zijn op het vlak van Jezelf beschermen, afsluiten en afschermen
 • Waarom visualisatietrucjes (zoals jezelf in een bol van licht voorstellen) niet helpen
 • Hoe je in contact komt met Jezelf en je eigen energie
 • Hoe jij jezelf het beste kan beschermen, afsluiten en afschermen
 • Hoe je energie (zoals emoties) van jezelf en een ander onderscheidt
 • Hoe je effectief met medeleven omgaat (zonder je te verliezen in een ander)

De voordelen hiervan zijn groot!

Femke de Grijs op de Bosnische piramide van de Maan
Hier ben ik bij de Bosnische Piramide van de Maan; één van mijn favoriete plaatsen

Hoe zou het zijn als je jezelf beter beschermt en…

 • Productiever bent, bijvoorbeeld op je werk in een open kantoortuin?
 • Jouw energie niet meer verspilt, maar energieker bent?
 • Lekkerder in je vel zit?
 • Gemakkelijker met nieuwsberichten kan omgaan?
 • Meer ontspannen bent?
 • Jij je beter kunt concentreren?
 • Jij meer zelfvertrouwen hebt?
 • Je eigen koers vaart?
 • Meer zingeving en voldoening ervaart?
 • Er meer voor jezelf en je omgeving bent? Daar hebben je familie, collega’s en vrienden ook wat aan!
preview van interview met Femke de Grijs op LINDA.nl

Deze workshop is speciaal voor je gemaakt als je:

 • Vrouw bent en hbo/academisch werk- en denkniveau hebt.
 • Je herkent in de kenmerken van een Oude Ziel.
 • Voelt dat er meer is tussen hemel en aarde.
 • Zeker weet dat je zeer hoogsensitief/paranormaal bent
 • Interesse hebt in nieuwe ideeën, een holistische visie en spiritualiteit.
 • Ambitieus, gemotiveerd en proactief bent.
 • Verantwoordelijkheid neemt voor jezelf.
Mathijs van der Beek en Femke de Grijs

Je kunt meedoen zonder dat je kennis hebt over holisme en spiritualiteit. Het is wel belangrijk dat je hiervoor openstaat.

Let op, deze workshop is niet voor je geschikt als je:

 • Niet van aanpakken houdt (en je niet bereid bent om in actie te komen).
 • Niet openstaat voor spiritualiteit (zoals lichtwezens), een holistische visie en nieuwe ideeën.
 • Alles 100% wetenschappelijk bewezen wilt hebben.
 • Een psychische/psychiatrische stoornis hebt, je onder behandeling bent in de GGZ en/of je psychofarmaca gebruikt (zoals antidepressiva en antipsychotica). Weet je niet zeker of je kunt deelnemen met jouw medicatie? Neem contact op.

Bespaar jezelf met de workshop reistijd en prikkels!

Als allereerste ter wereld ontwikkelde ik online begeleiding speciaal voor HSP. Je hoeft voor deze workshop nergens naar toe te gaan en volgt de online workshop, vanaf elke plek die jij maar wilt. Je hebt alleen een computer/laptop, smartphone of tablet met internet nodig. Je kunt de workshop bijvoorbeeld lekker veilig vanuit huis volgen.

Je bespaart jezelf een hoop reistijd en reisprikkels zoals omtrent drukke files.

Je bent van harte welkom!

De investering van deze workshop is €247,-  Je kunt direct met de workshop aan de slag. Klik hieronder op ‘direct toegang’ en je ontvangt de workshop meteen. Je krijgt een halfjaar toegang tot deze workshop.

>>>Klik hier om direct toegang te krijgen!>>>

Garantie

Ik wil graag dat je meer dan tevreden bent over de inhoud van deze workshop. Ik bied je daarom een 14 dagen niet goed, 100% geld terug garantie t/m de 1e les. Als deze workshop niet aan je verwachtingen voldoet, laat me dit dan t/m 1e les per e-mail weten binnen 14 dagen na aanschaf. Je krijgt dan direct je geld terug. Je kunt starten zonder risico en zit nergens aan vast!

>>>Klik hier om direct toegang te krijgen!>>>

Dit zeggen anderen zoal over deze workshop:

Een deelnemer: “Ik kan nu met veel mensen zijn zonder mezelf te verliezen!”

“Het lukte me totaal niet om bij mezelf te blijven bij andere mensen. Zodra er anderen bij me waren, tunede ik gelijk in op hen en verloor ik het contact met mezelf meteen. Daardoor vond ik het vervelend om bij anderen te zijn, tenzij die anderen zelf ook helemaal zen waren (wat niet zo vaak voorkwam).

Ik ben erg onder de indruk van de workshop! Het is echt alles waar ik op hoopte en zelfs meer. Wat ben ik blij dat ik me voor je workshop heb ingeschreven :).

Een onderdeel in de workshop is echt een mega doorbraak voor mij en game changer geweest. Vanaf dat moment ging alles zó veel beter! Dat was echt the missing piece of info die ik nodig had. Dankjewel daarvoor!

Ik kan nu in ruimtes met veel mensen kan zijn zonder mezelf te verliezen en gewoon lekker in m’n eigen gevoel te blijven. Ik voel me helemaal beschermd, en gewoon fijn open. Ik ben niet meer ‘bang’ voor andermans emoties en energieën. Ik had voor het eerst kerst met familie kunnen doorbrengen compleet zonder last te hebben van het feit dat het een grote groep mensen was.” 

vrouw houdt kerstbal vast

Silvia: “Ik weet hoe ik overweldiging kan voorkomen”

“Voordat ik met de workshop begon, voelde ik me vaak overweldigd door de energieën van anderen, vooral in winkels. Nu weet ik dat ik dat kan voorkomen.”

vrouw winkelt

Een deelnemer: “Ik laat me niet meer zo meeslepen door andermans emoties”

“Ik laat me niet meer zo meeslepen door andermans emoties en dat geeft mij meer ruimte.”

Een deelnemer: “Ik kan nu shoppen bij Ikea,  zonder een leeggezogen gevoel daarna”

Ikea

Chris: “Jullie inbreng brengt een nieuwe kijk op de zaak”

“Met heel veel plezier ben ik met de Online Introductieworkhop bezig. Ik zie het persoonlijk als een heropfrissing en een nieuwe kijk op het gegeven “hooggevoeligheid”.

Jullie zijn voor mij echt een geschenk uit de hemel en jullie manier van aanpak maakt alles zoveel lichter. Ondanks het feit dat ik over de jaren heen al tal van cursussen heb gevolgd brengt jullie inbreng toch wel een nieuwe kijk op de zaak.

Dankzij jullie gaat er voor mij namelijk een nieuwe wind waaien… In elk geval gaat het dagdagelijks beter met mij. Gewoonweg prachtig. Van ganser harte bedankt.”

kompas met fotocamera

Een deelnemer: “Ik heb meer contact met mezelf gekregen”

“Ik heb dankzij de workshop meer contact met mezelf gekregen, mezelf beter leren kennen en betere manieren leren kennen en gebruiken om mezelf af te sluiten, te beschermen en af te schermen.”

Een deelnemer: “Ik zit beter in mijn vel”

bloem

Erika: “Ik kan meer bij mezelf blijven”

“Voordat ik begon aan de Introductieworkshop had ik moeite om bij mezelf te blijven. Ik kon zodanig opgaan in anderen dat ik het contact met mezelf verloor met alle gevolgen van dien.

Ik vind Online Introductieworkshop leerzaam. Ik merk aan mezelf dat ik het leuk vind om er mee bezig te zijn. Jullie bereiken met de workshop ook dat ik dingen die ik te zwaar opneem, wat lichter kan maken. Verder ben ik me nu meer bewust wat mij tot mezelf brengt. Ik kan meer bij mezelf blijven. Ook ben ik me meer bewust van de dingen die mij positieve energie geven.

Ik ben erg dankbaar voor het feit dat jullie op een praktische manier handvatten aanreiken die helpen om van hoogsensitiviteit een kracht te maken in je leven.

Joyce: “Ik ervaar rust in mijn hoofd”

“Ik heb zoveel positieve dingen meegemaakt sinds de workshop. In mijn gezin, op mijn werk en buitenshuis.

Ik kan loslaten en zit niet meer te malen. Wat een rust! Dit geeft mij ook de mogelijkheid om anderen te helpen, waar ik dan juist energie van krijg in plaats van minder.

Ik voel me echt heel lekker in mijn vel en slaap ook beter. Ik merk dat ik elke dag weer mezelf beter leer kennen.

Het heeft mij heel veel moois gegeven, waar ik heel erg dankbaar voor ben! Ik merk dat heel veel dingen nu minder “moeilijk” zijn. Dit komt omdat ik niet zo in mijn hoofd zit de hele tijd, maar mijn gevoel meer volg. Ik ervaar rust in mijn hoofd. Het valt allemaal op zijn plek
.”

hoofd van vrouw

Esther: “Ik voel me veel sterker, vrijer en authentieker”

“Vergeleken met waar ik stond voordat ik met de workshop begon voel ik me veel sterker, vrijer en authentieker. Ik durf veel meer mezelf te zijn zonder dat ik me daar schuldig over voel.

Ik heb nu de tools om op een liefdevolle manier naar mezelf toe om te gaan met mijn hoogsensitiviteit en hierin verder te blijven leren en groeien.

Ik heb veel inzichten gekregen. Wat ik geleerd heb is heel erg waardevol voor mij en daar ben ik Femke en Mathijs heel dankbaar voor.

Een deelnemer: “Ik heb de moed om ‘nee’ te zeggen!”

“Ik krijg meer en meer inzicht wat hoogsensitiviteit vraagt om energiek in het leven te kunnen staan en dat te doen wat je het liefst doet. Datgene doen wat nodig is vraagt wel discipline en moed, is mijn ervaring.

De workshop heeft me geholpen hierin, met name bevestigd dat ik al goed bezig was en dit nog meer serieus te nemen en vooral mezelf. Ik heb de moed om “nee” te zeggen, ook al gaat iedereen links en ik voel voor mij dat rechts beter is, het geeft me een nu een rustiger leven. Om dit te gaan doen gaf eerst veel onrust, onzekerheid en angst. Maar ik ervaar steeds weer dat ik blijf ‘leven’ en zelfs intenser.

Fijn om de inzichten en oefeningen nog als extra mee te kunnen nemen om deze weg verder te verdiepen, want het is oneindig wat je kan ontwikkelen en ervaren is mijn ervaring en gevoel tot nu toe. Bedankt.”

tekst: 'no'

Een deelnemer: “Ik durf eindelijk het leven te leven waarvoor ik hier ben”

“De workshop heeft mij zoveel gebracht. Het helpt me om me bewust te zijn hoe ik mij op dat moment voel en waar ik sta. Ik merk dat de workshop mij helpt om gevoelens van anderen weliswaar wel te voelen, maar omdat ik leer onderscheiden welke gevoelens van mij zijn en welke niet, kan ik wat niet van mij is ook veel makkelijker los laten. Dat geeft veel ruimte.

Als ik negativiteit ervaar of als ik mij niet zo stevig voel weet ik wat ik hieraan kan doen. Het is heel goed voor mijn zelfvertrouwen.

De workshop heeft mij heel veel geleerd (en doet dat nog steeds, omdat ik er mee bezig blijf en dat ook steeds meer als vanzelf doe). Het grappige is dat ik steeds meer verbanden zie in wat ik al veel eerder wist, had geleerd of gelezen, maar nog niet zo veel mee kon. Het lijkt wel alsof alles nu samen komt in mij. Dat is zo krachtig en mooi en geeft zoveel blijheid. Het maakt me bijzonder dankbaar dat ik nu eindelijk het leven durf te leven waarvoor ik hier ben.

Al met al brengt deze workshop mij vooral mijzelf. Dank jullie wel, ik blijf dit doen. En ik zal ook de workshop regelmatig herhalen, gewoon tot ik er niet meer bij kan ;).”

kolibrie

>>>Klik hier om direct toegang te krijgen!>>>

Veelgestelde vragen over de workshop

1) Wanneer begint deze Introductieworkshop?

Na aanschaf kun je direct met deze Introductieworkshop starten en er verder mee aan de slag waar en wanneer het jou uitkomt.

2) Ik heb nu geen tijd. Kan ik hier ook later mee aan de slag?

Ja, je krijgt een half jaar toegang tot de workshop en je kunt ermee aan de slag waar en wanneer het jou uitkomt.

3) Hoelang duurt deze workshop en hoeveel tijd ben ik hier mee bezig?

Eenmaal aangeschaft heb je een half jaar onbeperkte toegang tot de online workshop. Je kunt zelf de dagen en tijden bepalen wanneer je met deze workshop bezig bent; je kunt ermee aan de slag wanneer het jou uitkomt. Je kunt bijvoorbeeld vandaag starten en er daarna over 3 dagen weer mee bezig etc.

Deze workshop is in 1 maand te volgen, je kunt er ook langer (maximaal een half jaar) over doen als je dat fijner vindt.

Hoeveel uur iemand ongeveer per dag investeert als die de workshop in 1 maand wilt volgen is persoonlijk. Iedere vrouw is uniek. Het hangt onder meer samen met hoeveel tijd:

 • Je nodig hebt om de lesstof tot je te nemen (sommige HSP lezen bijvoorbeeld sneller dan andere HSP).
 • Je nodig hebt en wilt besteden aan het integreren van de lesstof. Mijn ervaring is dat hoe meer tijd hier aan wordt besteed er meer resultaten worden behaald.

Meestal zijn HSP elke dag minimaal ongeveer een halfuur bezig als zij de workshop in 1 maand willen volgen en het optimale uit de lesstof willen halen.

4) Geef je deze Introductieworkshop ook ‘in real life’?

Nee. We reizen voor onbepaalde tijd de wereld over. Dit is de enige manier waarop we jou kunnen helpen.

5) Ik heb nog nooit een online workshop gevolgd. Hoe werkt dat?

Deze workshop is een online workshop, waarin de kennis online wordt overgedragen. Na je investering ontvang je direct een e-mail met een inlognaam, wachtwoord, toegangslink en verdere instructie hoe je de workshop kan volgen. Je hebt geen enkele technische kennis nodig. Het enige dat nodig is, is een internetverbinding op een smartphone, tablet, pc of laptop.

6) Ik ben doof/slechthorend. Kan ik meedoen?

Ja.

7) Ik heb geen hbo/academisch werk- en denkniveau. Is dit dan geschikt voor mij?

Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van hoogsensitieve vrouwen die een hbo/academisch werk- en denkniveau hebben. Dit niveau kan ook aanwezig zijn, zonder allerlei ‘papiertjes’.

Het relatief academische taalgebruik in de training is op deze vrouwen afgestemd; op mijn site krijg je hier een indruk van. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op mijn blog en video’s op mijn site; als deze manier je aanspreekt en je daadwerkelijk stappen wilt zetten en openstaat voor nieuwe kennis en ideeën, dan sluit de workshop goed bij jou aan.

8) Wat is een holistische visie?

Hier leg ik uit wat een holistische visie is. Op mijn site krijg je een goede indruk van deze visie. Als je je hierin kan vinden/ervoor openstaat, sluit de workshop goed op je aan. Mijn begeleiding kan reguliere zorg niet vervangen. Mijn begeleiding moet worden gezien als een aanvulling op de reguliere zorg en kan uitkomst bieden in gevallen waar reguliere zorg vastloopt.

9) Wat is spiritualiteit?

Hier deel ik meer over wat ik met spiritualiteit bedoel. Op mijn site krijg je een goede indruk van hoe ik dit in de praktijk vorm geef. Als je je hierin kan vinden/ervoor openstaat, sluit de workshop goed op je aan.

10) Wat is een Oude Ziel en hoe kom ik erachter of ik er één ben?

Ontdek hier meer over kenmerken van een Oude Ziel. Als jij je hier in kan vinden, ben je van harte welkom om mee te doen.

11) Ik weet niet 100% zeker of ik een Oude Ziel ben, kan ik meedoen?

Ontdek hier meer over kenmerken van een Oude Ziel. Als dit met je resoneert, ben je van harte welkom om mee te doen.

12) Ik ben een man. Kan ik meedoen?

Nee. Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van vrouwen. Zo schrijf ik bijvoorbeeld blogs voor vrouwen over hoogsensitiviteit en zwangerschap en geboorte, menstruatie en anticonceptie.

13) Ik twijfel of ik een HSP ben. Kan ik dan meedoen?

De Training Floreer in je werk als hoogsensitieve vrouw helpt je om te ontdekken of je een HSP bent. Ik raad je in dit geval aan die Training te volgen. Zo leer je jezelf beter kennen en begrijpen en creëer je een grondige basis op sensitiviteitsvlak.

14) Waarom kan ik niet meedoen als ik een psychische/psychiatrische stoornis heb?

Mijn ervaring is dat vrouwelijke HSP die een psychische/psychiatrische stoornis hebben, daar specifieke begeleiding voor nodig hebben: dat is niet mijn specialisatie en de workshop heeft niet het doel om daar bij te helpen.

Ik vind het heel belangrijk dat hoogsensitieve vrouwen resultaat behalen met deze workshop. Mijn ervaring is dat psychofarmaca dit bemoeilijkt/uitdagender kan maken. Om die reden deel ik dat deze workshop niet geschikt is voor hoogsensitieve vrouwen met een psychische/psychiatrische stoornis en die bovengenoemde medicatie gebruiken, omdat ik dan resultaat niet kan garanderen.

15) Kan ik een factuur krijgen?

Ja: na het online afrekenen ontvang je digitaal een factuur. Wil jij of je werkgever liever zelf het geld handmatig overmaken? Kies dan tijdens het afrekenen dat je via bankoverschrijving wilt betalen. Je ontvangt dan mijn rekeninggegevens en factuurnummer. Nadat ik het geld heb ontvangen, ontvang je digitaal jouw betaalbewijs en factuur.

16) Kan ik zelf het geld overmaken om toegang te krijgen tot deze online Introductieworkshop?

Ja, kies tijdens het afrekenen dat je via bankoverschrijving wilt betalen. Je ontvangt dan mijn rekeninggegevens en factuurnummer. Nadat ik het geld heb ontvangen, ontvang je direct digitaal jouw betaalbewijs en factuur en toegang tot deze workshop.

P.S. Bespaar met deze workshop tijd. Je hoeft geen tijd te verspillen om zelf het wiel uit te vinden!

handgeschreven naam: Femke de Grijs

>>>Klik hier om direct toegang te krijgen!>>>

Scroll naar boven