Volle maan betekenis

Ongeveer 1 keer per maand is het volle maan. Er kunnen in een jaar 13 volle manen verschijnen. Elke volle maan heeft een unieke energie, waaraan een betekenis kan worden gegeven. Uiteindelijk ben jij degene die het beste kan interpreteren wat de maan voor jou betekent.

Toch bestaan er eeuwenoude, algemene richtlijnen die je kunnen helpen om de maan energie te interpreteren. Hieronder vind je meer informatie over de energetische of spirituele betekenis van de volle maan en de data waarop deze volle maan plaatsvindt dit jaar.

Verschil volle maan noordelijk en zuidelijk halfrond

De namen van de volle manen corresponderen met de kalendermaanden of de seizoenen van het jaar: de seizoenen zijn op het noordelijk en zuidelijk halfrond anders. Dit uit zich ook in dat maanstanden er op beide halfronden anders uitzien. Hier vind je bijvoorbeeld uitgelegd wanneer het precies herfst is op het noordelijk en zuidelijk halfrond: op het noordelijk halfrond is dit vaak rond september/oktober en op het zuidelijk halfrond vaak rond maart/april. Rond deze tijd vind vaak de Oogstmaan plaats.

Elke volle maan heeft hierdoor verschillende kenmerken op de twee halfronden. Hieronder vind je de namen die vaak op het noordelijk halfrond worden gebruikt. De manen staan zoveel mogelijk op chronologische tijdsvolgorde.

Deze post is gepubliceerd op 8 oktober 2015 12:36

Delen

Bekijk reacties

Bezield leven als hoogsensitieve vrouw? Download hier mijn gratis PDF met 20 tips om bezield te leven als hoogsensitieve vrouw!