De invloed van de Oogstmaan van 18 september 2024 op HSP!

volle maan boven weiland

Ongeveer elke 28 dagen is er sprake van een volle maan. In 1 jaar kunnen er circa 13 volle manen verschijnen. Elk van die 13 volle manen heeft een eigen, unieke energie en betekenis. Ongeveer 1 op de 5 mensen is een hoogsensitief persoon (HSP). HSP kunnen deze energie vaak intens kunnen voelen. Ben je prikkelbaarder, emotioneler of slaap je slechter?

Hieronder vind je informatie over de betekenis van 1 van die volle manen: de Oogstmaan. Ook vind je tips die helpen om een fijne volle oogstmaan te hebben!

Een synoniem voor de Oogstmaan is Maismaan.

Datum:

Deze volle maan vindt plaats in september/oktober. De eerstvolgende Oogstmaan in Nederland verschijnt op: 18 september 2024.

Thema:

Loslaten.

Kenmerken:

In deze periode verschijnt de maan bij zonsondergang; hierdoor kunnen mensen langer buiten werken. In deze periode wordt bijvoorbeeld vaak letterlijk de tweede oogst zoals van mais verkregen (soms wordt de vorige volle maan, de Maan van het Weerlicht/Hemelvuur ook wel Maismaan genoemd). Na deze periode wordt de energie meer naar binnen gericht.

Wat kun jij tijdens oogstmaan? Tips:

Tip 1. Reflecteer terug op het hele jaar en al jouw fysieke, emotionele, mentale en spirituele oogsten. Wat wil je behouden en meenemen in de toekomst en wat wil je loslaten?

Tip 2. Slaap je slecht tijdens volle maan? Tips wat je ertegen kan doen!

Tip 3. Zorg voor rust:

Meer weten?

Tip 4. Wees voorbereid op wanneer het volle maan is. Zo kan je er op inspelen. Download hier gratis de volle maankalender van dit jaar en ontdek op welke tijden de volle manen plaatsvinden!

Tip 5. In het Volle Maan Jaarprogramma voor hoogsensitieve vrouwen help ik je verder om de vruchten te plukken van de volle maan!

Vond je dit artikel waardevol? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Elk bedrag (klein of groot) is heel welkom. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Als kind stond ik van nature in contact met fijnstoffelijke dimensies. Toen ik erachter kwam dat mijn omgeving niet waarnam wat ik waarnam, werd ik bang voor andermans mening hierover en sloot ik mij hiervoor af.

Jarenlang onderdrukte ik mijn paranormaliteit en hoogsensitiviteit en leefde ik vanuit mijn ratio. Ik cijferde mijzelf (spirituele essentie) weg en leefde naar de verwachtingen van de buitenwereld. Dit gaf op den duur fysieke, emotionele en mentale klachten zoals uitputting en somberheid. In het reguliere circuit liep ik vast.

Ik voelde dat ik het roer om mocht gooien, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Zo kwam ik tot bloei. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over.

Ben jij een ambitieuze spirituele vrouw en wil ook bezield leven? Ik help jou graag, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Aanvullende artikelen:

Vind je deze informatie handig? Laat het hieronder in een reactie weten, of deel dit bericht met uitleg op Facebook, zodat zoveel mogelijk HSP een fijne volle maan hebben!

15 reacties op “De invloed van de Oogstmaan van 18 september 2024 op HSP!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Annelies avatar
  Annelies

  Wat fijn, dat je dit nu weer bijtijds laat weten Femke. Super! Ik vergeet namelijk zo veel weer zó snel; nu kan ik ’t bijtijds in mn agenda noteren. Zoveel info komt op me af, neem ik graag in me op, maar is ook vaak weer weg terwijl t wel vaag in me sluimert van: wat was t ook alweer/ hoe zat dat ou ook alweer?…Weet niet, of je dat herkent/jullie dat herkennen (van wellicht eerder) ? Ik probeer dágelijks te mediteren: dus dit neem ik graag mee 🙂
  Lieve groetjes Annelies

  1. Femke de Grijs avatar
   Femke de Grijs

   Bedankt voor je leuke reactie Annelies! Toen ik mijn hooggevoeligheid nog niet goed beheerste en mijn vitamine B12-tekort nog niet goed werd behandeld (met injecties), kon ik me niet goed concentreren/was ik vergeetachtig/warrig. Wellicht heb je iets aan mijn antwoord. Ik wens je veel meditatieplezier :).

   Liefs,
   Femke

 2. Josine avatar
  Josine

  Leuk Fem! Ik zat in een trein van Sitges naar Barcelona, langs zee, en de maan was super mooi & groot. Moest toen meteen aan jou denken (haha ok dat klinkt wel heel romantisch maar je snapt wat ik bedoel!) Xx Sien

  1. Femke de Grijs avatar
   Femke de Grijs

   Hey Sien,

   Wauw, klinkt super mooi!! Leuk dat je aan me moest denken 😀 xx

 3. Jacqueline avatar
  Jacqueline

  De invloed van de volle maan ervaar ik al heel wat jaren. De dagen voor en tijdens volle maan ben ik emotioneler, maar ook creatiever, energieker en opener. Een positieve energie dus, en ik vind het altijd wel een fijne periode. Het is wat minder dat ik er soms slecht van slaap, maar dat weegt niet op tegen de voordelen. Ik had de invloed van de volle maan niet eerder gelinkt aan mijn hsp (die term ken ik ook nog niet zo lang). Ik heb me vaak afgevraagd of ik het me niet inbeeldde dat de volle maan invloed op me heeft. Ik heb het wel eens met anderen besproken, maar er kwam geen herkenning. Hoe fijn om te weten dat het samenhangt met veel andere eigenschappen die me steeds meer doen beseffen dat ik wel hsp moet zijn. Dank je wel voor je artikel.

  1. Femke de Grijs avatar
   Femke de Grijs

   Graag gedaan Jacqueline! :).

 4. Hanneke avatar
  Hanneke

  Dankjewel! Ben volop aan het oogsten. Nog steeds. Heftig maantje dit. En zooo prachtig. Het helpt m’n creativiteit. Dus ik neem het er lekker van en werk deze dagen lekker door tot ik moe word.

 5. Sonja avatar
  Sonja

  Dank je wel Femke ben erg blij met je groetjes Sonja

 6. veronique avatar
  veronique

  ik moet toch iets kwijt ,ik heb mijn vrienden ingelicht over HSP en ik ,nu kreeg ik een rare opmerking dat HSP net is zoals fibromyalgie is .en dat je er wel eraf kan geraken ,wat is er nu van aan .
  ik ben nog volop zoekende

  1. Femke de Grijs avatar
   Femke de Grijs

   Hi Veronique,

   Op mijn site heb ik hier meer over gedeeld, bijvoorbeeld in de blog ‘13 grote misverstanden over hooggevoeligheid‘ en deze video ‘Hoe kom je van hooggevoeligheid af?’. Voor vrouwelijke HSP die nog verder de diepte in willen heb ik de Training Floreer in je werk als hoogsensitieve vrouw ontwikkeld. Hierin ontdek je precies wat hooggevoeligheid wel/niet inhoudt en hoe je het inzet als kracht :).

   Groetjes,
   Femke

 7. Wendy avatar
  Wendy

  Hoi Femke.
  Ik heb nu volop energie. Ik laat als het volle maan is veel dingen los en maak dan makkelijker mijn hoofd leeg. Van mij mag het iedere nacht volle maan zijn
  Ik geniet ervan.

  1. Femke de Grijs avatar
   Femke de Grijs

   Hoi Wendy,

   Wat leuk om te horen!

   Groetjes,
   Femke

 8. Katja avatar
  Katja

  Beste Femke,
  Dankjewel dat jij mij op de hoogte houd via de mail! Fijn om te weten dat de volle maan zoveel invloed kan hebben, dat verklaart een hele hoop dingen die ik voel en ervaar!
  De afgelopen 3 jaar is mijn spiritualiteit behoorlijk intens geworden en ervaar ik hele bijzondere dingen maar ook erg last van energieën van anderen die ik onbewust overneem en me daardoor zwaar beladen kan voelen. Ik probeer me dan te aarden en de energie via mijn voeten eriut te laten.. Heb jij tips om van die beladen energie af te komen? En mij ervoor af te schermen?
  Liefs Katja

  1. Femke de Grijs avatar
   Femke de Grijs

   Beste Katja,

   Graag gedaan! Algemene tips deel ik op mijn site, hier vind je bijvoorbeeld een artikel over afschermen. Voor vrouwelijke HSP die verder de diepte in willen en meer tips willen, heb ik mijn begeleiding ontwikkeld. Via die weg kan ik je verder helpen met je vraag. Ik hoop dat ik je zo voldoende heb geïnformeerd en wens je verder een fijne dag :).

   Groetjes,
   Femke

Scroll naar boven