Oogstmaan: september/oktober

Ongeveer elke 28 dagen is er sprake van een volle maan. In 1 jaar kunnen er circa 13 volle manen verschijnen. Elk van die 13 volle manen heeft een eigen, unieke energie en betekenis, die HSP kunnen deze energie vaak intens kunnen voelen. Ben je prikkelbaarder, emotioneler of slaap je slechter?

Hieronder vind je informatie over de betekenis van 1 van die volle manen: de Oogstmaan.

Een synoniem voor de Oogstmaan is Maismaan.

Datum:

oogst-maan Deze volle maan vindt plaats in september/oktober. De eerst volgende verschijnt op: 5 oktober 2017.

Thema:

Loslaten.

Kenmerken:

In deze periode verschijnt de maan bij zonsondergang; hierdoor kunnen mensen langer buiten werken. In deze periode wordt bijvoorbeeld vaak letterlijk de tweede oogst zoals van mais verkregen (soms wordt de vorige volle maan, de Maan van het Weerlicht/Hemelvuur ook wel Maismaan genoemd). Na deze periode wordt de energie meer naar binnen gericht.

Wat kun jij tijdens oogstmaan?

Reflecteer terug op het hele jaar en al jouw fysieke, emotionele, mentale en spirituele oogsten. Wat wil je behouden en meenemen in de toekomst en wat wil je loslaten?

In het onderstaande filmpje vat ik alles samen:

Tips:

Vind je deze informatie handig? Laat het hieronder in een reactie weten, of deel dit bericht met uitleg op Facebook, zodat zoveel mogelijk HSP een fijne volle maan hebben!

7 reactie(s) op "Oogstmaan: september/oktober"

 • Door: Annelies op 13 september 2016

  Wat fijn, dat je dit nu weer bijtijds laat weten Femke. Super! Ik vergeet namelijk zo veel weer zó snel; nu kan ik ’t bijtijds in mn agenda noteren. Zoveel info komt op me af, neem ik graag in me op, maar is ook vaak weer weg terwijl t wel vaag in me sluimert van: wat was t ook alweer/ hoe zat dat ou ook alweer?…Weet niet, of je dat herkent/jullie dat herkennen (van wellicht eerder) ? Ik probeer dágelijks te mediteren: dus dit neem ik graag mee 🙂
  Lieve groetjes Annelies

  1. Door: Femke de Grijs op 13 september 2016

   Bedankt voor je leuke reactie Annelies! Toen ik mijn hooggevoeligheid nog niet goed beheerste en mijn vitamine B12-tekort nog niet goed werd behandeld (met injecties), kon ik me niet goed concentreren/was ik vergeetachtig/warrig. Wellicht heb je iets aan mijn antwoord. Ik wens je veel meditatieplezier :).

   Liefs,
   Femke

 • Door: Josine op 15 september 2016

  Leuk Fem! Ik zat in een trein van Sitges naar Barcelona, langs zee, en de maan was super mooi & groot. Moest toen meteen aan jou denken (haha ok dat klinkt wel heel romantisch maar je snapt wat ik bedoel!) Xx Sien

  1. Door: Femke de Grijs op 15 september 2016

   Hey Sien,

   Wauw, klinkt super mooi!! Leuk dat je aan me moest denken 😀 xx

 • Door: Jacqueline op 16 september 2016

  De invloed van de volle maan ervaar ik al heel wat jaren. De dagen voor en tijdens volle maan ben ik emotioneler, maar ook creatiever, energieker en opener. Een positieve energie dus, en ik vind het altijd wel een fijne periode. Het is wat minder dat ik er soms slecht van slaap, maar dat weegt niet op tegen de voordelen. Ik had de invloed van de volle maan niet eerder gelinkt aan mijn hsp (die term ken ik ook nog niet zo lang). Ik heb me vaak afgevraagd of ik het me niet inbeeldde dat de volle maan invloed op me heeft. Ik heb het wel eens met anderen besproken, maar er kwam geen herkenning. Hoe fijn om te weten dat het samenhangt met veel andere eigenschappen die me steeds meer doen beseffen dat ik wel hsp moet zijn. Dank je wel voor je artikel.

  1. Door: Femke de Grijs op 16 september 2016

   Graag gedaan Jacqueline! :).

 • Door: Hanneke op 22 september 2016

  Dankjewel! Ben volop aan het oogsten. Nog steeds. Heftig maantje dit. En zooo prachtig. Het helpt m’n creativiteit. Dus ik neem het er lekker van en werk deze dagen lekker door tot ik moe word.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *