Home   HSP Kennisbank   Maan   Volle maan betekenis

Volle maan betekenis

volle maan bij piramides

Ongeveer 1 keer per maand is het volle maan. Er kunnen in een jaar 13 volle manen verschijnen. Elke volle maan heeft een unieke energie, waaraan een betekenis kan worden gegeven. Uiteindelijk ben jij degene die het beste kan interpreteren wat de maan voor jou betekent.

Toch bestaan er eeuwenoude, algemene richtlijnen die je kunnen helpen om de maan energie te interpreteren. Hieronder vind je meer informatie over de energetische of spirituele betekenis van de volle maan en de data waarop deze volle maan plaatsvindt dit jaar.

Verschil volle maan noordelijk en zuidelijk halfrond

De namen van de volle manen corresponderen met de kalendermaanden of de seizoenen van het jaar: de seizoenen zijn op het noordelijk en zuidelijk halfrond anders. Dit uit zich ook in dat maanstanden er op beide halfronden anders uitzien. Hier vind je bijvoorbeeld uitgelegd wanneer het precies herfst is op het noordelijk en zuidelijk halfrond: op het noordelijk halfrond is dit vaak rond september/oktober en op het zuidelijk halfrond vaak rond maart/april. Rond deze tijd vind vaak de Oogstmaan plaats.

Elke volle maan heeft hierdoor verschillende kenmerken op de twee halfronden. Hieronder vind je de namen die vaak op het noordelijk halfrond worden gebruikt. De manen staan zoveel mogelijk op chronologische tijdsvolgorde.

9 gedachten over “Volle maan betekenis”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Prachtige uitleg over de verschillende maanstanden en wat het met je kan doen!ik ben rond volle maan actiever en slaap slecht dus ik ben blij met je tips!

      1. Irene van den Oever

        Hoi Femke. De link leidt niet naar de meditatie maar naar je jaarprogramma? Hartegroet Irene

Scroll naar boven