Home   Blog   Het Inzicht van Johan Noorloos: in 5 stappen een leven creëren dat bij jou past

Het Inzicht van Johan Noorloos: in 5 stappen een leven creëren dat bij jou past

inzicht

Bhagavad Gita is een relatief oud boek, dat een belangrijke rol speelt in het Hindoeïsme. De geest van de mens wordt in dit boek uitgebreid behandeld. Yogadocent Johan Noorloos is door dit boek geïnspireerd. Hij bedacht Het Inzicht: een stappenplan om een fijn leven te creëren.

Het Inzicht

Dit zijn de 5 inzichten van Johan Noorloos:

Stap 1 en 2: meditatie & acceptatie

Centraal staat meditatie: het leren beoefenen van de stilte, zodat je rust, vrede en liefde ervaart. Ook komt het accepteren van de werkelijkheid aan bod: dit kan bevrijding geven, zodat je kan genieten van het NU.

Stap 3: visualisatie

Wat je echt wil doen kun je voelen in de stilte. Visualisatie gaat over het vormgeven van jouw authentieke wens.

Stap 4 en 5: realisatie & inspiratie

Deze stap gaat over realisatie en inspiratie.

Boek het Inzicht

In het boek Het Inzicht vertelt Johan meer over deze stappen. Klik hier voor meer informatie over het boek & hoe je het veilig via bol.com kunt ontvangen>>>
het inzicht johan noorloos

Het Inzicht op tv

In de afleveringen van Het Inzicht op tv deelde Johan 5 inzichten in Toscane, met 6 gasten die leren hoe ze hun oorspronkelijke wensen beter in beeld kunnen. Update: Deze afleveringen zijn niet meer te bekijken.

Het inzicht met bekende Nederlanders

In de onderstaande 3 afleveringen ontmoet Johan 6 bekende Nederlanders en wordt verder ingegaan op hoe zij het leven ervaren. Ook wordt er yoga gedaan, gemediteerd en stukjes voorgelezen uit de Bhagavad Gita.

bhagavata gita

Bekijk hieronder de 3 afleveringen:

Aflevering met Yvonne Kroonenberg en Nadja Hüpscher

Schrijfster Yvonne Kroonenberg en actrice Nadja Hüpscher delen met Johan Noorloos hun ervaringen met onder meer meditatie en yoga, rouwen en passie. Klik hier om de aflevering te bekijken.

Aflevering met Amanda en Martijn Krabbé

Johan legt in deze uitzending onder meer uit wat meditatie precies is en hoe je dit kunt doen. Meditatie helpt je om te genieten in het Hier en Nu. Daarnaast leest Johan een stukje voor uit de Bhagavad Gita over wat geluk is.

Aflevering met Birgit en Katja Schuurman

In deze aflevering wordt onder meer gesproken over de dood en over een scheppende energie waaruit alles voortkomt. Yoga en meditatie helpen om die verbondenheid met die energie en met jezelf te voelen.

Wil je zelf aan de slag met meditatie en yoga?

Het boek ‘Yin Yoga – Energiegevende lichaamsoefeningen voor hoogsensitieve personen’ helpt je hierbij. Je ontdekt hoe je kunt mediteren in Yin Yoga lichaamshoudingen. Klik hier voor meer informatie over het boek & hoe je het kunt ontvangen>>>
Yin Yoga Energiegevende lichaamsoefeningen voor hoogsensitieve personen

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en HappinezMet mijn achtergrond als yogadocent ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van hoger opgeleide vrouwelijke HSP die last hebben van vermoeidheid.

Ik leer ze hoe ze energieker en zijn. Centraal staat bij mijn holistische werkwijze mijn intuïtie: hiermee ontwikkelde ik mijn unieke methode die je helpt om snel blokkades te overwinnen en energieker te zijn. Daarbij integreer ik kennis uit yoga en meditatie.

 

Aanvullende blogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top