Home   HSP Boekenrecensies   Boeken over hooggevoeligheid

Boeken over hooggevoeligheid

boek opengeslagen

Hooggevoelige personen (HSP) herkennen zich in deze HSP kenmerken. HSP hebben een relatief open energieveld. Indrukken zoals geluid en de mening van anderen kunnen sneller en meer binnenkomen. Dit heeft voor-, maar ook nadelen.

Hoogsenstieve mensen kunnen als zij hun gevoeligheid nog niet optimaal beheersen bijvoorbeeld snel last hebben van (onverklaarbare) vermoeidheid, emoties die hen overspoelen of gepieker. Dit kan zorgen voor een vicieuze cirkel.

Ik krijg veel vragen van mensen die willen weten of zij hoogsensitief zijn, of net hebben ontdekt dat zij hooggevoelig zijn en advies willen hoe zij hier het beste mee kunnen omgaan.

Lezen over hooggevoeligheid kan voor herkenning en inspiratie zorgen.

Verschillende visies

Boeken over hooggevoeligheid en boeken die vermoeide HSP helpen bestaan er in allerlei soorten en maten. Voor elk wat wils.

Algemene leestips voor HSP:

Ik adviseer in het algemeen om de boeken ‘in het echt’ te bekijken en te onderzoeken wat er goed bij jou past. Boeken over hooggevoeligheid zijn vanuit diverse visies, zoals vanuit een wetenschappelijke, Christelijke of holistische visie geschreven.

Hier vind je algemene leestips:

Mijn ervaringen met HSP boeken

Hieronder op deze pagina deel ik mijn visie en ervaring met diverse boeken. Ook deel ik mijn tips en favorieten. Benieuwd? Scroll helemaal naar beneden!

Wil je weten of je hooggevoelig bent en wat dit precies inhoudt?

Voor dit vraagstuk heb ik de training Floreer in je werk als hoogsensitieve vrouw ontwikkeld. Deze training helpt je verder met het beantwoorden van deze vraag. De training is speciaal gemaakt voor vrouwen die twijfelen of ze hooggevoelig zijn, of net weten dat ze hooggevoelig zijn en nog niet precies weten wat ze hier verder mee kunnen. Met de training ontdek je onder meer:Floreer in je werk als hoogsensitieve vrouw, Training gegeven door HSP Femke de Grijs

  • Of je hooggevoelig bent
  • Hoe je je hoogsensitiviteit ontwikkelt tot kwaliteit
  • Hoe je energie van je hooggevoeligheid krijgt
  • Hoe je het beste kunt omgaan met emoties
  • Hoe je dichter bij jezelf en je eigen wensen blijft

Klik hier voor meer informatie over de training ‘Floreer in je werk als hoogsensitieve vrouw’ & hoe je mee kunt doen >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en HappinezIk heb lang last gehad van de nadelen van hooggevoeligheid. Zo vond ik het moeilijk om ‘nee’ te zeggen, piekerde ik veel en had ik veel last van chronische vermoeidheid. Toen mijn chronische vitamine B12 opnamestoornis juist (met injecties) werd behandeld en ik mijn hooggevoeligheid leerde beheersen, werd ik fitter en productiever.

Met mijn achtergrond als Toegepast Psycholoog ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van hoger opgeleide vrouwelijke HSP die last hebben van vermoeidheid.

In mijn holistische benadering staat mijn intuïtie centraal; daarmee ontwikkelde ik mijn unieke methode die je helpt om energievretende blokkades te overwinnen en energieker te worden!

Overzicht van mijn ervaring met boeken over hooggevoeligheid:

4 reacties op “Boeken over hooggevoeligheid”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Hi Femke,
    Dank je wel voor het delen van de ” inspirerende citaten”. Ik zal er zeker wat aan hebben door het vaker te lezen.

  2. Goedemiddag Femke mijn vriendin is hooggevoelig heb je daar wat te lezen over en hoe ik het beste er mee om kan gaan vriendelijke gr Marco

Scroll naar top