Home   HSP Boekenrecensies   Boeken over hoogsensitiviteit

Boeken over hoogsensitiviteit

boek

Hoogsensitieve personen (HSP) herkennen zich in deze HSP kenmerken. HSP hebben een relatief open energieveld. Indrukken zoals geluid en de mening van anderen kunnen sneller en meer binnenkomen. Dit heeft voor-, maar ook nadelen.

Hoogsenstieve mensen kunnen als zij hun gevoeligheid nog niet optimaal beheersen bijvoorbeeld snel last hebben van (onverklaarbare) vermoeidheid, emoties die hen overspoelen of gepieker. Dit kan zorgen voor een vicieuze cirkel.

Ik krijg veel vragen van mensen die willen weten of zij hoogsensitief zijn, of net hebben ontdekt dat zij hoogsensitief zijn en advies willen hoe zij hier het beste mee kunnen omgaan.

Lezen over hoogsensitiviteit kan voor herkenning en inspiratie zorgen.

Verschillende visies

Boeken over hoogsensitiviteit en boeken die vermoeide HSP helpen bestaan er in allerlei soorten en maten. Voor elk wat wils.

Algemene leestips voor HSP:

Ik adviseer in het algemeen om de boeken ‘in het echt’ te bekijken en te onderzoeken wat er goed bij jou past. Boeken over hoogsensitiviteit zijn vanuit diverse visies, zoals vanuit een wetenschappelijke, Christelijke of holistische visie geschreven.

Hier vind je algemene leestips:

Mijn ervaringen met HSP boeken

Hieronder op deze pagina deel ik mijn visie en ervaring met diverse boeken. Ook deel ik mijn tips en favorieten. Benieuwd? Scroll helemaal naar beneden!

Wil je weten of je een HSP bent en wat dit precies inhoudt?

Voor dit vraagstuk heb ik de training Floreer in je werk als hoogsensitieve vrouw ontwikkeld. Deze training helpt je verder met het beantwoorden van deze vraag. De training is speciaal gemaakt voor vrouwen die twijfelen of ze hoogsensitief zijn, of net weten dat ze hoogsensitief zijn en nog niet precies weten wat ze hier verder mee kunnen. Met de training ontdek je onder meer:Floreer in je werk als hoogsensitieve vrouw, Training gegeven door HSP Femke de Grijs

 • Of je hoogsensitief bent
 • Hoe je je hoogsensitiviteit ontwikkelt tot kwaliteit
 • Hoe je energie van je hoogsensitiviteit krijgt
 • Hoe je het beste kunt omgaan met emoties
 • Hoe je dichter bij jezelf en je eigen wensen blijft

Klik hier voor meer informatie over de training ‘Floreer in je werk als hoogsensitieve vrouw’ & hoe je mee kunt doen >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Jarenlang zaten mijn hoogsensitiviteit en en paranormaliteit mij in de weg. Ik leefde vanuit mijn hoofd, had het gevoel dat ik niet écht leefde en ervoer geen werkelijke zingeving.

Verschillende momenten zijn voor mij een wake-upcall geweest, waaronder de hersenbloeding van mijn vader. Ik voelde de essentie van leven, dat het fysiek gezien in een split second over kan zijn en wat werkelijk belangrijk voor mij was: liefde ervaren, plezier hebben en genieten.

Ik besloot om hier naar te luisteren, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over en…

Ben jij een ambitieuze vrouwelijke Oude Ziel en wil je jouw potentieel benutten, voluit leven en bloeien? Mijn tips deel ik graag met jou aan de hand van een holistische en spirituele benadering, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

4 reacties op “Boeken over hoogsensitiviteit”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Arnoul avatar
  Arnoul

  Hi Femke,
  Dank je wel voor het delen van de ” inspirerende citaten”. Ik zal er zeker wat aan hebben door het vaker te lezen.

  1. Femke de Grijs avatar

   Hi Arnoul,

   Leuk om te horen, dank je voor het delen!

   Groeten,
   Femke

 2. Marco avatar
  Marco

  Goedemiddag Femke mijn vriendin is hooggevoelig heb je daar wat te lezen over en hoe ik het beste er mee om kan gaan vriendelijke gr Marco

  1. Femke de Grijs avatar

   Beste Marco,

   Bedankt voor je vraag. Omdat ik die vraag vaker kreeg, heb ik ervoor gekozen om bij de Training Floreer in je Werk als hoogsensitieve vrouw een bonus (Stappenplan: ‘Hoe je als niet-HSP het beste kunt omgaan met een HSP’) te doen, die hier bij helpt :).

   Hartelijke groet,
   Femke

Scroll naar boven