Home   Blog   Spirituele sieraden voor HSP: wat raad ik aan en af?

Spirituele sieraden voor HSP: wat raad ik aan en af?

spiritueel sieraad: kleine Oerlicht bol

Wil jij jouw trilling als zeer hoogsensitieve vrouw hoog houden? Soms kan het fijn zijn om iets fysieks bij je te dragen in de vorm van een sieraad met een specifieke trilling. Zo’n sieraad kan je bijvoorbeeld ondersteunen om:

 • een bepaalde kwaliteit van energie eigen te maken.
 • jezelf te ontwikkelen en te groeien op persoonlijk/spiritueel vlak.
 • in contact te staan met je spirituele essentie.

Sommige mensen noemen zo’n sieraad een spiritueel sieraad.

Wat is een spiritueel en/of energetisch sieraad?

Er bestaan diverse opvattingen over wat spiritueel is. Ontdek in dit artikel wat ik met spiritueel bedoel.

Spiritueel symbool

Sommige mensen noemen een sieraad dat een symbool heeft die mensen met spiritualiteit associëren (zoals een veer) een spiritueel sieraad.

Het is een misverstand dat zo’n ‘spiritueel’ symbool altijd iedereen ondersteunt op spiritueel vlak. Sommige mensen dragen bijvoorbeeld zo’n sieraad omdat ze het mooi vinden, maar worden hier niet door ondersteund.

armband met zilveren veer

Energetisch opgeladen sieraad

Het is niet zo dat een sieraad die door mensen ‘spiritueel’ wordt genoemd altijd automatisch is opgeladen met een bepaalde energie door lichtwezens en resoneert met een specifieke energiefrequentie of iets dergelijks. Sommige sieraden worden in een fabriek op de automatische piloot gemaakt, zonder dat deze intentioneel energetisch zijn opgeladen met een specifieke energie.

Het is wel mogelijk dat een sieraad energetisch is opgeladen. Zo’n sieraad wordt ook wel een energetisch sieraad genoemd. Sommige mensen noemen zo’n energetisch sieraad óók of enkel een spiritueel sieraad; dit kan verwarrend zijn. Of en welke mate die energie iemand daadwerkelijk ondersteunt of (onbewust) ondermijnt is heel persoonlijk.

vrouw met sieraden om nek

HSP en sieraden

Circa 1 op de 5 mensen is een hoogsensitief persoon (HSP). HSP hebben net zoals paranormale mensen een opener aura en gevoeliger zenuwstelsel ten opzichte van niet-HSP. Prikkels, ook van sieraden komen (onbewust) intenser binnen. De kunst is om sieraden in je voordeel te gebruiken.

Samengevat:

 • wat een ‘spiritueel sieraad’ voor iemand is, is heel persoonlijk. Een sieraad kan er zelfs ‘gewoon’ uitzien, maar toch voor iemand een spirituele betekenis/werking hebben.
 • of en wanneer een sieraad iemand daadwerkelijk (onbewust) energetisch ondersteunt (bijvoorbeeld op spiritueel vlak) of ondermijnt is heel persoonlijk.
 • er bestaat niet 1 (spiritueel/energetisch) sieraad die altijd iedereen ondersteunt.

ringen aan hand

Waarom ik ben gestopt met edelstenen aanraden

De meeste mensen denken bij een spiritueel sieraad aan een edelsteen.

Als kind was ik dol op edelstenen. Toen ik ontdekte dat anderen dit mogelijk zweverig konden vinden, stopte ik hiermee. Tot ik uitgeput raakte. Ik leerde om vanuit mijn hart te leven. Regelmatig kocht ik edelstenen. Ook heb ik deze een lange periode aangeraden aan zeer hoogsensitieve en paranormale vrouwen.

Mijn visie rondom edelstenen is in de loop der tijd veranderd.

Edelstenen kunnen snel energetisch vervuild raken

Een nadeel van edelstenen is dat deze (onbewust) energetisch snel vervuild kunnen raken. Zeer hoogsensitieve en paranormale vrouwen hebben hier (onbewust) meer last van ten opzichte van mensen die dit niet zijn.

Een steen kan onbewust niet-voedende energie (zoals emoties met lading) absorberen uit de omgeving, als een spons. Hier kunnen zeer sensitieve vrouwen onbewust last van hebben. Zo kan je hierdoor (‘onverklaarbaar’) niet lekker in je vel zitten.

Het energetisch reinigen van edelstenen vereist kennis; zo kun je met water bijvoorbeeld bepaalde edelstenen beschadigen.

pyriet

Edelstenen kunnen onder erbarmelijke omstandigheden zijn verkregen

Verder kan een edelsteen onder erbarmelijke omstandigheden worden verkregen.

Edelstenen zijn niet duurzaam

Edelstenen zijn niet duurzaam. Ze groeien bijvoorbeeld niet snel aan, zoals bepaalde planten.

Heb je edelstenen in huis? Tips:

 • Gebruik edelstenen/spirituele sieraden die je al hebt zo lang als intuïtief kloppend voor je is.
 • Heb kennis over hoe je jouw edelsteen kunt reinigen en reinig deze regelmatig. Ik raad het verbranden van producten (zoals salie en wierook) af, omdat hier tijdens de verbranding kankerverwekkende stoffen bij vrijkomen.
 • Gooi edelstenen/spirituele sieraden niet weg. Geef/verkoop aan anderen wat je zelf niet meer nodig hebt, bijvoorbeeld via de kringloop. Dit is milieuvriendelijk.

Ik raad niet aan om nieuwe edelstenen te kopen. In mijn optiek bestaan er genoeg makkelijk te gebruiken alternatieven en duurzamere mogelijkheden die je kunnen ondersteunen.

Hieronder vind je voorbeelden van spirituele sieraden die zeer hoogsensitieve/paranormale vrouwen kunnen ondersteunen. De sieraden die ik aanraad zijn ook intentioneel energetisch opgeladen met bepaalde energie.

 1. Op maat gemaakte kleine Oerlicht Bol
 2. Grote Guardian
 3. Kleine Guardian
 4. Light
 5. Wheel
 6. Heart pendant

bloem in de vorm van ring

Tip: Luister naar je intuïtie

Ik heb bewust weinig tekst bij de sieraden gedeeld. Soms deel ik wat kernwoorden van het sieraad. Soms staan er links bij een sieraad.

Ik raad je aan om aan de hand van de foto’s intuïtief af te stemmen op het sieraad, in plaats van enkel te focussen op de tekst. Mijn ervaring is dat de tekst vaak niet volledig is. Soms kan een spiritueel sieraad bij iets ondersteunen dat niet in de beschrijving is genoemd.

Luister verder naar je intuïtie wat betreft of/wanneer/hoelang je iets ter ondersteuning draagt. Als je zeer sensitief bent kan het soms fijn zijn om te wennen aan een spiritueel sieraad en de afstand en tijd hiermee op te bouwen. Het kan bijvoorbeeld fijn zijn om een sieraad eerst in de woonkamer te leggen en intuïtief waar te nemen wat dit voor je doet. Een spiritueel sieraad kan processen op gang brengen die je verder helpen.

Alle spirituele en energetische sieraden zijn een aanvulling op de reguliere gezondheidszorg (geen vervanging). Raadpleeg bij klachten ook een arts.

1. Op maat gemaakte kleine Oerlicht bol

Mijn partner Mathijs van der Beek neemt hoogsensitief en paranormaal waar. Hij werkt samen met Opgestegen Meesters en leert lichtwerkers hoe zij met Oerlicht (een vorm van healing) anderen kunnen helpen.

Mathijs deelt elke zondag om 20:00 uur via een livestream een gratis meditatie voor lichtwerkers. Soms deelt hij daarin ook (iets omtrent) Oerlicht.

Ik heb een op maat gemaakte kleine Oerlicht bol. Dit is een glazen bol die energetisch is opgeladen door Mathijs in samenwerking met Opgestegen Meesters. Deze kan energetisch gezien niet vervuild raken. De bol zit in een (925) zilveren ‘kooi’. Je kunt deze ophangen aan een ketting (deze dien je zelf te hebben/aan te schaffen).

Handig om te weten: Mathijs maakt deze bol in samenwerking met Opgestegen Meesters speciaal op maat voor jou en voorziet deze van energie die jou ondersteunt. Elke kleine Oerlicht bol is uniek. Door dit maatwerk is er een beperkte hoeveelheid beschikbaar (het kan zijn dat er een wachtlijst is).

kleine Oerlicht bol

Spirituele sieraden van Ascension Eurpe

Ascension Europe heeft diverse spirituele sieraden. Deze zijn in Europa gemaakt van loodvrij glas en energetisch opgeladen door Opgestegen Meesters. Bij Ascension Europe heb ik destijds de volledige opleiding gevolgd.

Het voordeel van spirituele sieraden is dat deze energetisch niet vervuild kunnen raken.

2. Grote Guardian van Ascension Europe

De grote Guardian ondersteunt energetisch op diverse manieren, zo:

 • Beschermt die energetisch, zodat je makkelijker kunt omgaan met elektromagnetische straling
 • Versterkt die jouw energie
 • Vergemakkelijkt die het verbinden met fijnstoffelijke niveaus
 • Reinigt die jouw energie
 • Stabiliseert en centreert die jouw energie

Ascension grote Guardian

Hoe draag je de Grote Guardian?

Je kunt de kleine Guardian ophangen aan een ketting (zoals een geënergetiseerde ketting).

3. Kleine Guardian van Ascension Europe

De kleine guardian ondersteunt onder je onder andere:

 • Om vreugde te stimuleren
 • Om de energie van creativiteit te laten stromen
 • Bij het in balans brengen van je Innerlijke Kind

Ascension Europe Guardian klein

Hoe draag je de kleine Guardian?

Je kunt de kleine Guardian ophangen aan een ketting (zoals een geënergetiseerde ketting; sommige mensen kiezen voor de ketting die geschikt is voor het Heart Pendant).

Kleine Guardian in het tijdschrift Flair

In een interview in het Nederlandse tijdschrift Flair draag ik een kleine Guardian.

Flair nummer 17 uit 2016 waar Femke de Grijs in staat (cover)

4. Lights van Ascension Europe

Op aarde bestaan er diverse scheppingsstralen. Deze stralen hebben specifieke kwaliteiten van energie die je kunnen ondersteunen. Er bestaan verschillende waarnemingen hoeveel stralen er zijn en hoe deze stralen zich uiten. Ascension heeft 12 stralen gedeeld via Lights.

Hoe draag je een Light?

Je kan een Light bevestigen aan een zilveren spiraal voor een Light, die je kunt ophangen aan een ketting (zoals een geënergetiseerde ketting).

Tip: waar begin je met de Lights?

Luister naar je intuïtie. Kom je er niet uit? Kijk bijvoorbeeld naar een roze (straal 3), transparante (straal 4) of violette (straal 7) Light.

Light roze (straal 3) van Ascension EuropeLight clear (transparant straal 4) van Ascension Europe  Light violet (straal 7) van Ascension Europe

5. Wheels van Ascension Europe

Er bestaan verschillende wheels (wielen) van Ascension Europe. Deze hebben allemaal samen een relatie met creatie. In grondslag bestaan er 3 soorten wheels:

 1. 1 type wheel heeft groefjes die vanuit de binnenkant gezien linksom draaien (transformatiewheels)
 2. 1 type wheel heeft groefjes die vanuit de binnenkant gezien rechtsom draaien (progressiewheels)
 3. 1 type wheel heeft groefjes aan 1 kant die vanuit de binnenkant gezien linksom draaien en aan de andere kant rechtsom draaien (regeneratiewheels). Doorgaans is dit type wheel vaak geschikt voor zeer hoogsensitieve en paranormale vrouwen om te dragen. Ik raad je alleen aan om naar dit type te kijken als je een ‘beginner’ bent (en niet volledig geschoold bent op het vlak van Ascension Tools).

Wheels zijn in 9 kleuren beschikbaar (in totaal zijn er 3 x 9 = 27 wheels). Elk type en elke kleur heeft zijn eigen kwaliteiten.

Let op: Niet elke wheel kun je onbeperkt dragen. Sommige HSP hebben baat bij een roze wheel; deze kan bijvoorbeeld maximaal 15 minuten achter elkaar worden gedragen worden onder de hartstreek (zoals aan een zeer lange ketting of iets dergelijks).

Ascension regeneratie wheel roze

Hoe draag je een wheel?

Je kan een wheel bevestigen aan een zilveren spiraal voor een wheel, die je kunt ophangen aan een ketting (zoals een geënergetiseerde ketting).

Tip: waar begin je met de wheels?

Luister naar je intuïtie. Kom je er niet uit? Kijk eens naar een regeneratiewheel bijvoorbeeld in het transparant, geel, aquablauw. Mijn ervaring is dat deze vaak aansluiten op HSP.

Ascension Europe wheel regeneratie transparantAscension Europe wheel regeneratie transparantAscension Europe wheel regeneratie aquablauw

Wheel in het Tijdschrift Mijn Vriendin

In een interview in het tijdschrift Mijn Vriendin en Mijn Geheim Special draag ik een transparante wheel van Ascension Europe.

Vriendin interviewt Femke de Grijs over paranormaliteit en helderziendheid cover

Wheel in het Tijdschrift Mijn Geheim Special

Mijn Geheim Special cover van nummer 6- 2023

6. Heart pendant van Ascension Europe

Een heart pendant ondersteunt je energetisch onder andere op het vlak van het hart.

Ascension heart pendant violet Ascension heart pendant blauw Ascension heart pendant clear Ascension heart pendant rosa

Hoe draag je een heartpendant?

Een heartpendant kun je ophangen aan een ketting (zoals een geënergetiseerde ketting).

Tip: waar begin je met de heartpendants?

Luister naar je intuïtie. Kom je er niet uit? Kijk eens naar een heartpendant  bijvoorbeeld in de kleur rose/rosa of clear. Mijn ervaring is dat deze vaak goed aansluiten op HSP.

Kortingscode voor Ascension Europe

Ga je voor de allereerste keer iets bestellen bij Ascension Europe? Tip: gebruik de kortingscode: femkedegrijs en krijg 3% welkomstkorting op je product(en) (deze code werkt niet in combinatie met andere codes/acties en wordt niet toegepast op eventuele verzendkosten)!

Ik werk samen met Ascension Europe. Dit artikel bevat daarom affiliate links. Als je via de links in dit artikel iets bij Ascension bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor en steun je mij. Dit waardeer ik zeer! Jij betaalt niets extra.

Welke sieraden heb ik?

Ik heb diverse sieraden. Zo heb ik ‘gewone’ sieraden (meestal draag ik parel oorbellen en zilveren ringen). Ook heb ik de spirituele/energetische sieraden die ik heb gedeeld in deze blog.

Vond je dit artikel waardevol? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Elk bedrag (klein of groot) is heel welkom. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Als kind stond ik van nature in contact met fijnstoffelijke dimensies. Toen ik erachter kwam dat mijn omgeving niet waarnam wat ik waarnam, werd ik bang voor andermans mening hierover en sloot ik mij hiervoor af.

Jarenlang onderdrukte ik mijn paranormaliteit en hoogsensitiviteit en leefde ik vanuit mijn ratio. Ik cijferde mijzelf (spirituele essentie) weg en leefde naar de verwachtingen van de buitenwereld. Dit gaf op den duur fysieke, emotionele en mentale klachten zoals uitputting en somberheid. In het reguliere circuit liep ik vast.

Ik voelde dat ik het roer om mocht gooien, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Zo kwam ik tot bloei. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over.

Ben jij een ambitieuze spirituele vrouw en wil ook bezield leven? Ik help jou graag, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Aanvullende artikelen

Deze blog werd gepubliceerd op 16 april 2024 en werd geüpdatet op 17 april 2024

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven