Hond

Persoonlijk nieuwtje: we hebben een pup!

Yes, we hebben een puppy! In deze deel ik meer over hoe dat is gegaan en wat voor pup we hebben :).

Ik houd van honden. Dat is niet altijd het geval geweest. Als kind vond ik ze leuk tot ik gebeten werd door een klein hondje. Ik werd bang voor honden.

Angst voor honden

Toen ik Toegepaste Psychologie studeerde leerde ik Schapendoes Aagje kennen, waardoor ik van mijn hondenvrees afkwam. Ze logeerde geregeld bij mij en ik werd Schapendoesfan!

Daarna werd het tijd voor een ‘eigen’ hond; ik ben dankbaar dat Schapendoes Otje elf jaar in mijn leven is geweest.

Daarna wilden we weer graag een Schapendoes (een meisje); qua timing besloten we om naar ons gevoel te luisteren.

Een pup uit Zweden 🙂

Mathijs en ik reizen sinds 2017 voor onbepaalde tijd de wereld over. Op dit moment zijn we in Zweden. Hier kwam er een nestje met 3 Schapendoezen op ons pad, waar 1 meisje bij zat. Hieronder vind je wat foto’s en meer over haar karakter:

Schapendoes pup 4 weken

We hebben de pup ontmoet toen ze 4 weken was (veel fokkers in Scandinavië doen dat).

Dit is onze eerste gezamenlijke foto!

Ze is nu zwart/wit met sporadisch wat grijze haartjes (er bestaat een kans dat dit zo blijft).

Haar ogen zijn nog blauw, in de loop der tijd verandert deze kleur (naar verwachting worden ze bruin).

Schapendoes pup 5 weken

Schapendoes pup 6,5 week

We komen aan in de avond. Het meisje (rechts op de foto) valt op mijn schoot in slaap. Het is mijn geluksavond :). Ik houd haar in mijn handen (het zwart/grijze hondje links dat beweegt is haar broertje).

De volgende dag maken de pups kennis met onze camper. De pup dat tegen de koelkast ligt is het meisje.

Karakter Schapendoes pup

De pup is als wij haar bezoeken meestal als eerste wakker en gaat als laatste slapen. Ten opzichte van haar broertjes is ze actiever, nieuwsgieriger en meer onderzoekend. Ze  houdt ervan om de wereld te ontdekken net zoals wij. Als ze een mens was, was ze vast een moderne nomade ;).

Wij zijn dankbaar dat de fokkers ons dit meisje aan ons toevertrouwden en zij onze nieuwe pup is. Een perfecte match! We zijn hier zeer blij mee. We hebben haar zaterdag 2 april opgehaald.

Hoe denk jij dat onze pup heet? Laat het weten en maak kans op een ticket voor de GroepsHealing!

Wij zijn heel blij met onze pup en vieren dit graag met je.

Laat hieronder bij de reacties weten hoe jij denkt dat de pup heet. Als je reageert vòòr maandag 4 april 2022 9:00 uur Nederlandse tijd en je de roepnaam (niet de stamboomnaam) juist hebt, nodigen Mathijs en ik je van harte uit om gratis deel te nemen met de GroepsHealing voor HSP op zondag 17 april 14:00 uur Nederlandse tijd. Mocht je al een plekje hebben gereserveerd dan zorgen we ervoor dat je een refund krijgt.

Maandag 4 april zullen we hier haar naam delen. Ik zal contact opnemen met diegene(n) de de roepnaam juist heeft/hebben gedeeld bij de reacties. Tip: zorg ervoor dat je e-mailadres correct is bij de reacties; ik ben de enige die dit kan zien en ga vertrouwelijk met je gegevens om. Reacties worden handmatig gemodereerd. Het kan even duren voordat je je reactie ziet.

Update 9 april: Bekendmaking naam!

Bedankt voor alle reacties en namen die zijn ingestuurd. Er zaten veel namen bij die Mathijs en ik hebben overwogen!

Hoe we tot de naam zijn gekomen

Voordat de pup was geboren had ik een lijstje gemaakt met mogelijke namen. Die is in de loop der tijd en na de ontmoeting met de pup flink uitgebreid.

De pup is in Zweden geboren in Skäne. Op het moment dat wij haar leerden kennen verbleven wij in Småland. Geregeld overnachten wij met de camper aan de kust in de buurt van de pup, zodat wij haar meerdere dagen konden bewonderen.

De naam kwam via een lucide droom tot me

Tijdens een van die nachten had ik een lucide droom (een droom waarin ik mij ervan bewust werd dat ik droomde, terwijl mijn lichaam sliep). Ik besloot om te onderzoeken welke naam we haar zouden kunnen geven. Ik kreeg vijf namen door. Veel van die namen stonden op mijn allereerste lijstje en hadden we al besproken. Eén naam had direct in mijn droom mijn voorkeur.

Toen ik wakker werd deelde ik de droom en de naamopties met Mathijs.

Met veel plezier delen wij hierbij de naam:

Het is Juultje geworden!

Hoe ging het de eerste week?

We haalden Juultje op met onze camper en ze maakte haar eerste reis met ons! Het reizen ging prima. We hebben geregeld pauze gehouden. Op een gegeven moment viel ze in slaap.

Toen ze voor het eerst in ons tijdelijke huis binnenkwam, gedroeg ze zich alsof ze hier al jaren woonde.

Ze is graag in onze buurt.

Juultje ontdekt graag nieuwe dingen, zoals onze tijdelijke tuin. Hier huppelt en rent ze geregeld vrolijk rond.

Ze snuffelt en speelt bijvoorbeeld met blaadjes en takjes en graaft molshopen een beetje open. Haar witte pootjes blijven verrassend wit.

Verder maakt ze kennis met diverse weersomstandigheden zoals regen en sneeuw.

Juultje is zo goed als krantzindelijk.

We leren haar om buiten te plassen. Soms gaat dit goed :).

We doen ons best om haar zo optimaal te socialiseren en bijvoorbeeld kennis te laten maken met prikkels (zoals andere honden en mensen) waar ze in de toekomst ook mee te maken zal krijgen. Verder slaapt ze veel, zo kan alles goed verwerkt worden ;).

We vinden Juultje een fantastische pup en zijn dankbaar dat ze in ons leven is gekomen :).

Vond je dit artikel waardevol? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Elk bedrag (klein of groot) is heel welkom. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Als kind stond ik van nature in contact met fijnstoffelijke dimensies. Toen ik erachter kwam dat mijn omgeving niet waarnam wat ik waarnam, werd ik bang voor andermans mening hierover en sloot ik mij hiervoor af.

Jarenlang onderdrukte ik mijn paranormaliteit en hoogsensitiviteit en leefde ik vanuit mijn ratio. Ik cijferde mijzelf (spirituele essentie) weg en leefde naar de verwachtingen van de buitenwereld. Dit gaf op den duur fysieke, emotionele en mentale klachten zoals uitputting en somberheid. In het reguliere circuit liep ik vast.

Ik voelde dat ik het roer om mocht gooien, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Zo kwam ik tot bloei. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over.

Ben jij een ambitieuze spirituele vrouw en wil ook bezield leven? Ik help jou graag, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Aanvullende artikelen

Deze post is gepubliceerd op 2 april 2022 19:49

Delen

Bekijk reacties

Bezield leven als hoogsensitieve vrouw? Download hier mijn gratis PDF met 20 tips om bezield te leven als hoogsensitieve vrouw!