Home   Blog   Reisupdate: we zijn in Zweden!

Reisupdate: we zijn in Zweden!

Mathijs van der Beek op de boot in de Oostzee

Mijn partner Mathijs van der Beek, hond Otje en ik reizen sinds 2017 voor onbepaalde tijd de wereld over (hier ontdek je waarom). Tijd voor een update!

In 2021 hebben we onder meer Duitsland, Frankrijk, Italië, Slovenië, Kroatië en de Bosnische Piramides bezocht.

Scandinavië stond al een poosje op onze reis bucket list. Tijd om daar verandering in aan te brengen! Inmiddels zijn we in Zweden en in deze blog deel ik meer over onze reis en wat we zoal hebben gezien en gedaan. Kijk je mee?

Maandag 30 augustus 2021

We gaan naar de Duitse haven in Rostock en wachten op de boot…
Rostock haven met Mathijs van der Beek en hond Otje

Tijdens onze tocht op de Oostzee zien we onder meer meeuwen en schepen.
een schip in de Oostzee
“A ship in harbor is safe, but that is not what ships are built for”– John A. Shedd

We genieten van de zonsondergang.
Femke de Grijs op de boot in de Oostzee

In de avond komen we aan in de Zweedse haven Trelleborg.
haven Trelleborg Zweden

We huren een huisje, waar we de Zweedse versie van Yahtzee (Yatzy) vinden. Het heeft iets andere spelregels. Leuk om eens te doen!
Yatzy (Zweedse Yahtzee)

Dinsdag

Mathijs en ik houden net zoals veel andere HSP van natuur. De nationale parken in Zweden spreken ons aan. We bezoeken Dalby Söderskog national park en doen daar een wandeling. Het stuk dat wij zien heeft veel van een Nederlands bos weg; het is relatief vlak en er zijn veel bomen die we in Nederland ook hebben gezien.
Dalby Söderskog national park bomen

Woensdag

We gaan naar Åsnens national park en lopen rondom een meer. Er liggen veel stenen op de route, ik geniet ervan. Dit park vind ik een aanrader!
stenen in het meer bij Åsnens nationalpark

Mathijs van der Beek in Åsnens nationalpark

Åsnens national park steen

Donderdag

In Store Mosse national park zien we onder meer paddenstoelen op de bomen. We wandelen verder relatief veel op houten latten, vanwege het moerassige gebied. Voor hond Otje een uitdaging ;).
paddestoelen op de boom in national park Storre Mosse

Vrijdag

We zijn in Tiveden national park, en doen een wandeling met steilere stukken dan de andere wandelingen die we hebben gemaakt. Ik vind dit een prachtige wandeling (een van mijn favorieten) en een grote aanrader!
Mathijs van der Beek in nationaal park Tividen

tividen national park in Zweden

Zaterdag

We reizen verder, naar onder meer Lysvik en verkennen hier de omgeving. We genieten van de natuur. De komende tijd zullen we verder in Zweden verblijven :).

Hier krijg je zoal een indruk waar we zijn geweest (gemarkeerd in het blauw) en waar andere nationale parken in Zweden liggen (groen):

Update 2021, 2022 en 2023:

Begin december 2021 zijn we uit Zweden vertrokken. We zijn naar Duitsland en Nederland gegaan. We besloten onze reis voort te zetten en zijn rond half februari 2022 weer naar Zweden gegaan. Daar kwam Schapendoes Juultje op ons pad. Sindsdien reist zij met ons mee.

Update juli 2023: we houden erg van Zweden en reizen hier weer rond.

Vond je dit artikel waardevol? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Elk bedrag (klein of groot) is heel welkom. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Als kind stond ik van nature in contact met fijnstoffelijke dimensies. Toen ik erachter kwam dat mijn omgeving niet waarnam wat ik waarnam, werd ik bang voor andermans mening hierover en sloot ik mij hiervoor af.

Jarenlang onderdrukte ik mijn paranormaliteit en hoogsensitiviteit en leefde ik vanuit mijn ratio. Ik cijferde mijzelf (spirituele essentie) weg en leefde naar de verwachtingen van de buitenwereld. Dit gaf op den duur fysieke, emotionele en mentale klachten zoals uitputting en somberheid. In het reguliere circuit liep ik vast.

Ik voelde dat ik het roer om mocht gooien, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Zo kwam ik tot bloei. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over.

Ben jij een ambitieuze spirituele vrouw en wil ook bezield leven? Ik help jou graag, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Aanvullende artikelen:

Deze blog werd gepubliceerd op 5 september 2021 en werd geüpdatet op 12 juli 2023

4 reacties op “Reisupdate: we zijn in Zweden!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Marianne avatar
  Marianne

  Wat een geweldige keuze hebben jullie gemaakt ! Leef je leven!
  Wat zou ik dit nog graag met een partner gaan doen!
  Wie weet…???
  Voorlopig reis ik , op deze manier, met jullie mee.: -) Heel veel mooie momenten!
  Groetjes Marianne

  1. Femke de Grijs avatar

   Wat leuk Marianne! Dank je wel :).

   Groetjes,
   Femke

 2. Rita avatar
  Rita

  Dank voor het delen. Op die manier krijgen we de kans om mee te genieten van de interessante en mooie reis . Ik waardeer dit tenzeerste en dank jullie daarvoor. In gedachte reis ik mee.

  1. Femke de Grijs avatar

   Beste Rita,

   Graag gedaan! Leuk dat je in gedachten meereist :).

   Hartelijke groeten,

   Femke

Scroll naar boven