Categorieën: Hooggevoeligheid tips

21 signalen dat je een Alleengeboren Tweeling bent!

Er wordt geschat dat ongeveer 1 op de 8 of 10 mensen het is: een alleengeboren twee- of meerling. Dit houdt in dat de andere wederhelft(en) is/zijn overleden in de buik.

Het is een groot misverstand dat dit tijdens zwangerschap altijd word opgemerkt: in de praktijk gebeurt dit veelal niet. De effecten van een alleengeboren twee- of meerling zijn worden vaak niet (h)erkend. Dit kan zeer frustrerend zijn en tot allerlei vreemde, onverklaarbare klachten leiden…

Kenmerken alleengeboren tweeling

Ben je onderdeel van een twee-of meerling en ben jij de enige die levend ter wereld is gekomen? Grote kans dat je je herkent in een van de onderstaande kenmerken. Sommige kenmerken worden als klacht ervaren.

Verloren tweeling syndroom

Daarom wordt er ook wel gesproken over het Verloren Tweeling Syndroom, of:

  • Verloren tweelinghelft symptomen
  • Verdwijnende tweeling syndroom symptomen
  • Vanished twin syndrome (VTS)
  • Lost twin syndrome
  • Womb twin survivor (WTS)

Van dit syndroom kan ook sprake zijn als je onderdeel bent van een meerling. Let op: er bestaan heel veel kenmerken van een alleengeboren tweeling of meerling zijn, hieronder volgen wat voorbeelden. De onderstaande kenmerken kunnen ook door iets anders veroorzaakt worden dan door het hebben van een overleden meerlingdeel/delen. Raadpleeg bij klachten voor de zekerheid ook een arts. Voor het gemak is hieronder verder gesproken van ‘alleen geboren tweeling’; dit kan ook een meerling zijn.

Alleengeboren tweeling kenmerken rondom je moeder

In de praktijk weet een moeder vaak niet dat zij een alleengeboren twee- of meerling had. Het fysieke deel van de overleden meerling wordt meestal weer ‘geabsorbeerd’ door het lichaam (van de moeder/van de meerling die levend ter wereld komt). Toch zijn er soms bij de moeder wel kenmerken aanwezig, zoals:

  • Het bekendste kenmerk van een alleengeboren twee-of meerling zijn: op de echo zien dat er sprake is van een meerlingdeel. Toch kan dit over het hoofd worden gezien en/of niet worden gemeld aan de zwangere. Of de moeder maakt deelt het later niet omdat ze denkt dat het niets voorstelde…

  • In de beginfase van de zwangerschap een abnormaal grote buik hebben (en zwangerschapskleding dragen die normaal gesproken pas in een latere fase wordt gedragen).
  • Na de geboorte meerdere placenta’s zien.
  • Bloedverlies/een miskraam hebben.

Fysieke alleengeboren tweeling kenmerken van jezelf:

  • Vitamine B12-tekort klachten
  • Twee kleuren ogen hebben
  • Scoliose (een verkromming in de rug)
  • Last hebben van een energietekort
  • Duizelig zijn

Genetische gevolgen: chimaera/chimeer

Deze video gaat dieper in op mogelijke genetische gevolgen als je een alleengeboren twee-of meerling bent (dit heet in het Engels: chimerism). Zo kun je bijvoorbeeld als je zwanger wordt (deels) niet jouw genen, maar die van jouw andere meerlingdeel doorgeven. Je kunt dan biologisch gezien bijvoorbeeld (deels) een oom of tante (en niet de moeder of vader) van een kind zijn:

Emotionele alleengeboren tweeling kenmerken van jezelf:

  • Altijd op zoek zijn naar iets, zoals een ideale partner, maar geen voldoening en verbinding vinden. Je hebt het gevoel dat je je draai niet kunt vinden, of geen plek hebt.
  • Het gevoel hebben dat je overleeft, in plaats van echt voluit leeft.
  • Bang zijn om afgewezen te worden.
  • Veel ruimte nodig hebben, maar deze ruimte niet durven te nemen en niet voor jezelf durven staan.
  • Niet al je kwaliteiten benutten; er zit meer in je dan eruit komt.
  • Je voelt je zeer verantwoordelijk voor anderen.
  • Extremen intens ervaren, zoals extreme emoties hebben.
  • Moeite hebben om los te laten /op te ruimen (en bijvoorbeeld veel spullen hebben).
  • Geven makkelijker vinden dan ontvangen.

Mentale alleengeboren tweeling kenmerken van jezelf:

  • Je hebt duidelijke voor- en afkeuren hebben, zoals wel/niet op de foto willen.
  • Je bent zeer perfectionistisch en streeft vaak naar ‘beter’.
  • Je doet veel dingen tegelijk.
  • Je kunt moeilijk dingen afmaken.

Hoogsensitief zijn

Alleengeboren twee- of meerlingen kunnen ook een hoogsensitief persoon (HSP) zijn en zich herkennen in deze HSP kenmerken. Je kunt de HSP test doen om erachter te komen of je hoogsensitief bent. Als je op relatief jonge leeftijd (onbewust) een meerlingdeel hebt verloren, kan dit er (onbewust) toe leiden dat je sensitiviteit toeneemt en HSP kenmerken zich versterken.

Alleen geboren tweeling therapie

Het kan lastig zijn als je een alleengeboren twee-of meerling bent en jij je hoogsensitiviteit nog niet goed beheerst. Verloren tweelinghelft symptomen kunnen dan extra intens worden ervaren.

Leer daarom om je hoogsensitiviteit in te zetten als kracht, zodat je er de vruchten van kan plukken!

Meer weten?

In het Complete HSP Jaartraject ‘Van vermoeid naar een leven waarin jij bloeit!‘ ga ik dieper in op alleengeboren tweeling zijn en help ik je hierbij. Je ontdekt daarin onder andere hoe je:

  • Erachter komt of je er een bent (het is een misverstand dat je hier alleen via je moeder achter kan komen).
  • Hiermee gemakkelijk kan omgaan.
  • Dit kan helen en in je voordeel in kan zetten. Je kunt ook positieve kenmerken ervaren als je een alleengeboren tweeling bent: zo kun je je (onbewust) extra gesteund voelen door je meerlingdeel.
  • Je hoogsensitiviteit inzet als kracht en er de vruchten van plukt.

Klik hier voor meer informatie en hoe je mee kunt doen>>>

Vond je dit artikel waardevol? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Elk bedrag (klein of groot) is heel welkom. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Als kind stond ik van nature in contact met fijnstoffelijke dimensies. Toen ik erachter kwam dat mijn omgeving niet waarnam wat ik waarnam, werd ik bang voor andermans mening hierover en sloot ik mij hiervoor af.

Jarenlang onderdrukte ik mijn paranormaliteit en hoogsensitiviteit en leefde ik vanuit mijn ratio. Ik cijferde mijzelf (spirituele essentie) weg en leefde naar de verwachtingen van de buitenwereld. Dit gaf op den duur fysieke, emotionele en mentale klachten zoals uitputting en somberheid. In het reguliere circuit liep ik vast.

Ik voelde dat ik het roer om mocht gooien, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Zo kwam ik tot bloei. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over.

Ben jij een ambitieuze spirituele vrouw en wil ook bezield leven? Ik help jou graag, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Aanvullende blogs:

P.S. Heb je een vraag over Alleen Geboren Twee/meerlingen? Enkel via het Complete Jaartraject ‘Van vermoeid naar een leven waarin jij bloeit!’ kan ik je hier verder bij helpen.

Deze post is gepubliceerd op 21 oktober 2016 14:58

Delen

Bekijk reacties

  • Dank je wel voor deze blog! Zelf weet ik al 4 jaar dat ik een alleengeboren meerling ben (nog een broertje en zusje) als HSP'er en het heeft veel voor me verklaard, en me geholpen. Ik heb ook ervaren dat vooral mijn drielingbroertje als gids aanwezig is, kan met hem communiceren. Het boek "Drama in de moederschoot" van A.R. Austermann en B. Austermann is geweldig over dit onderwerp!! Dank je wel Femke dat je aan dit onderwerp aandacht geeft <3

    • Graag gedaan Sonja! Wat fijn om te horen dat het voor jou veel heeft verklaard en het je heeft geholpen :).

      Groetjes,
      Femke

  • Femke nice meeting you on line again
    Ik zal eerlijk zijn ,dit onderwerp is nog niet bij mij door gedrongen,ik ben ook geen vrouw.
    Aldus wel interessant
    Have a nice evening and greetings with love
    theodore jc

  • Ja,ik ken een paar mensen die ergens op of in hun lichaam een stukje foetus hadden, een bult in de hals opzij, of op de rug. Soms inwendig, men denkt dan meteen aan een tumor. Maar het is je broertje of zusje, die nooit volgroeid is tot mens. En die documentaires over mensen met 2 paar benen of armen, maar in de meeste gevallen blijft het zo miniscuul dat er nooit iemand achter komt.

  • Nieuwe info voor mij dit.
    Interessant en ik denk zeer relevant voor veel mensen.
    Mooi dat je het deelt ! :)

  • Erg herkenbaar. Bij mij is met zekerheid te zeggen dat ik 1 van een tweeling ben. (Dit kwam tijdens de bevalling aan het licht) Ik herken me in karaktereigenschappen en gevoeligheden. Wil er graag mee over lezen. Heb je boekentips/ websites? Bedankt voor deze blog!

    • Hoi Ilse,

      Wat leuk dat je er graag meer over wilt lezen! Momenteel ben ik voor vrouwelijke HSP een nieuwe begeleidingsvorm aan het maken dat hier dieper op ingaat. Ik zal je op de hoogte houden van wanneer hier meer informatie over bekend is :).

      Groetjes,
      Femke

  • Beste Femke, kwam toevallig hier terecht omdat ik op zoek was naar inf.over vit.D. Paar jaar geleden werd mij door een natuurarts gezegd dat ik een tweeling was. Dacht dat hij mijn sterrenbeeld bedoelde, wat zo was maar een jaar later was ik weer op consult en zei hetzelfde. Verder geen informatie dus snapte niet wat dat inhield. Nu kom ik het hier tegen en blijkt het iets serieus te zijn. Ben dus wel HSP, heb vit.B12 tekort en ook last van klachten die bij D tekort horen. Heb ook nog twee maal borstkanker gehad dus ik pas zo te lezen helemaal in het plaatje. Alleen kan ik er niet zo veel mee, weet alleen dat ik moet dealen met het leven en mijn klachten of heb jij misschien nog tips?

  • Hoi Femke, wat ben ik blij met je blog!!!! Tien jaar geleden werden er tijdens mijn eerste echo twee hartjes gezien. Bij de volgende echo helaas nog één. Het vreemde was dat gedurende mijn zwangerschap iedereen het idee had dat we een tweeling verwachtten terwijl wij niets over de eerste echo hebben gezegd. Na de geboorte van mijn zoon bleef ikzelf ook steeds het gevoel houden dat er iets niet klopte. Ik ben echt in de rouw geweest ondanks het feit dat ik 6 maanden een hartje heb zien kloppen. Onze zoon kreeg kort na de geboorte een soort toevallen. Na uitgebreid onderzoek bleek hij een fors B 12 tekort te hebben. Ook heeft hij een vergroeiing bij zijn ribben. Wat mentale kenmerken betreft komt er ook veel over één. Zou er graag meer over willen weten. Groetjes Annemarie

Bezield leven als hoogsensitieve vrouw? Download hier mijn gratis PDF met 20 tips om bezield te leven als hoogsensitieve vrouw!