Yoga en -meditatie hulpmiddelen

Overzicht van yoga- en meditatiehulpmiddelen:

Meditatiekussen

In vergelijking met synthetische materialen zijn natuurlijke materialen beter voor je lichaam: ze verkleinen de kans dat je gaat zweten en ‘plakken’ op je meditatiekussen. Tip: kies voor een meditatiekussen van natuurlijke, biologische materialen. Dit is beter voor het milieu. Er bestaan diverse vormen van meditatiekussens, bijvoorbeeld in het rond en in een halve maan vorm. Test uit wat je prettig vindt.

Ik werk samen met bol.com. Dit artikel bevat daarom affiliate links. Als je via de links in dit artikel bij bol.com een product/iets anders bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor en steun je mij. Dit waardeer ik zeer! Jij betaalt niets extra.Klik hieronder op de afbeelding van het meditatiekussen, en ontvang het meditatiekussen direct veilig via bol.com

ecoyogi meditatiekussen rond lavaecoyogi meditatiekussen halve maan ruby

Meditatiebankje

Er zijn ook houten bankjes. Je kunt bijvoorbeeld ook op deze yoga stoel zitten mediteren:

Klik hieronder op de afbeelding van de stoel, en ontvang deze direct veilig via bol.com:

reinforced folding yoga stoel

Yogamat

Kies bij voorkeur voor een mat van rubber, in plaats van plastic. Plastic draagt bij aan de plastic soep en is milieuonvriendelijk. Tip: HSP hebben vaak baat bij een ecologische/biologische en relatief dikke mat.

Het merk Manduka heeft verschillende ecologische mogelijkheden, de eKO serie van 5 mm sluit vaak goed aan op HSP. Ecologische materialen zijn beter voor het milieu.

Klik hieronder op de afbeelding van de yogamat van Manduka, en ontvang het direct veilig via bol.com:
yoga mat in de kleur roze van het merk Manduka Yoga mat in de kleur aubergine van het merk Manduka

Blokken (Props)

Klik hieronder op de afbeelding van het blok, en ontvang deze direct veilig via bol.com:
gaiam yogablok grijs

Bolster

Tip: kies een bolster van natuurlijke, biologische materialen. In vergelijking met synthetische materialen zijn natuurlijke materialen beter voor je lichaam: ze verkleinen de kans op zweten en ‘plakken’ op je bolster. Biologische materialen zijn beter voor het milieu. Ook ondersteunen ze jou energetisch meer, in tegenstelling tot niet-biologische materialen.

Klik hieronder op de afbeelding van de bolster, en ontvang deze direct veilig via bol.com:
ecoyogi bolster roodecoyogi bolster lavendelyoga bolster in de kleur blauw

Deken/plaid

Tip: kies voor een plaid van natuurlijke materialen, die niet kriebelen. Natuurlijke materialen zijn beter voor je lichaam (ze verkleinen de kans op zweten) en het milieu. Synthetische materialen laten bijvoorbeeld tijdens het wassen (zeer kleine) deeltjes achter in het water, wat de plastic soep vergroot.

Je kunt bij natuurlijke materialen bijvoorbeeld aan merino wol/kasjmier (cashmere) wol denken. Deze wol kriebelt in principe niet, tenzij de kwaliteit niet hoog is. Test uit wat je prettig vindt qua materialen en dikte en kies als het mogelijk is voor biologische natuurlijke materialen, dit is beter voor het milieu.

Klik hieronder op de afbeelding van de plaid, en ontvang deze direct veilig via bol.com:
witte plaidgrijze plaid van Yumekobruine plaid van Yumeko

Kleding

HSP hebben vaak baat bij biologische yogakleding die lekker zit. Denk bijvoorbeeld aan een biologische yogabroek/short. Kies bij voorkeur voor natuurlijke materialen: dit is vriendelijker voor het milieu en zit vaak lekkerder (je gaat er vaak minder in zweten).

Klik hieronder op de afbeelding van de kleding, en ontvang deze direct veilig via bol.com (daar vind je ook andere maten):

yogashort

Scroll naar boven