Healing

healing

Healing, wat is dat?

Alles is energie. Bij verstoringen of blokkades van energie kunnen er op verschillende plekken ophopingen of tekorten van energie ontstaan, die zich kunnen manifesteren als lichamelijke, emotionele en/of mentale klachten (dit kan soms worden gediagnostiseerd als een ziekte).

De term Healing komt het uit Engels, en betekent heling. Helen houdt volgens Van Dale genezen/heel maken en heel worden in.

Heling kan op diverse manieren plaatsvinden. Zo helen chirurgen vaak het lichaam door er letterlijk in te snijden. Er bestaan ook andere vormen van heling. Reguliere psychologen werken bijvoorbeeld vaak aan heling op mentaal vlak. Meestal wordt er met healing een heling bedoeld die zowel je ziel (spirituele kern), gedachten, emoties en lichaam met elkaar in balans brengt. Hier vind je meer vormen van healing.

In deze video delen Mathijs en ik een samenvatting van wat healing is (onder de video deel ik nog meer):

Effect healing

De effecten op het fysieke, emotionele en mentale vlak van de cliënt kunnen meteen of op langere termijn (bijvoorbeeld na meerdere sessies) waarneembaar zijn. Symptomen kunnen verminderen en mogelijk verdwijnen.

Het is echter een groot misverstand dat er door heling altijd een letterlijke genezing plaatsvindt, dat de oorzaak van ziekte wordt weggenomen en de klacht 100% verdwijnt. Alhoewel dit kan, is dit niet het doel van heling: het doel van heling is om iemand weer in contact te brengen met zichzelf en om zijn/haar zielsenergie weer optimaal te laten stromen. Zodat iemand weer lekker in zijn vel zit, en om kan gaan met hetgeen er Is. Je merkt dat je heel bent.

Raadpleeg daarom bij klachten ook altijd een arts: heling is een aanvulling op de reguliere zorg (geen vervanging).

In deze video delen we meer over het effect van healing:

Healing geven of ontvangen?

Je kunt een heling geven, of ontvangen. In de onderstaande video delen we meer over wie een healing kan geven en ontvangen en onder de video vind je meer aandachtspunten:

Hieronder vind je hier belangrijke aandachtspunten bij:

Healing geven

Als je een heling wilt geven is het aan te raden om een opleiding hierin te volgen. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat je uitgeput raakt tijdens of na het geven van een heling en dat iemand aan wie je de heling geeft zich slechter in plaats van beter gaat voelen. Iemand die professioneel is opgeleid om helingen te geven, wordt ‘healer’ genoemd.

Wat is een healing sessie?

Een heling sessie is een contactmoment waarin een heling plaatsvindt; een healer geeft dan een heling aan de ontvanger. Dit kan in real life, maar ook op afstand plaatsvinden.

Meestal vindt een heling sessie individueel (1 op 1) plaats, maar het kan ook in een groep plaatsvinden. Doorgaans wordt er dan over groepshealing gesproken.

Zoek je een healer of healing opleiding? Tips:

In de onderstaande video en onder de video delen we tips die je helpen bij het vinden van een healing en healing opleiding/cursus:

Kies een healing(opleiding) uit die;

 • Prettig voelt. Elke manier van heling resoneert met een andere energie/frequentie; kies iets uit waar je blij van wordt. De energie van heling werkt ook ‘op afstand’, daarom kan een heling (opleiding) in real life én online gegeven worden.
 • Ethisch werkt en jouw grenzen en vrije wil en keuze respecteert. Het is bijvoorbeeld niet oké als iemand jou ongevraagd (op afstand) een heling geeft zonder dat je hier fysiek en letterlijk toestemming voor hebt gegeven. Dit is energetische huisvredebreuk. HSP kunnen hier (onbewust) veel last van hebben. In een goede healing opleiding leer je hier meer over, ook wat je kan doen als je iemand een heling wilt geven die niet kan praten (zoals een baby, iemand in coma of een dier).

kat

Vormen van healing

Een heling kan op allerlei manieren plaatsvinden en kan bestaan uit diverse stappen. In de onderstaande video delen we meer over de soorten healing. Onder de video delen we er nog meer over:

Een bekende vorm van heling is Reconnective Healing. Ontdek hieronder meer over healing en ga naar:

Energy Healing/Esoteric Healing

Een vorm van heling is Energy healing (voorheen: Esoteric healing). Dit wordt onder meer gegeven door de NNEH (Nederlands Netwerk Energy Healing) en INEH (International Network for Energy Healing).

Energy Healing is gebaseerd op gedachtegoed van Opgestegen Meester Djwal Kuhl. Djwal Kuhl wordt ook wel ‘Tibetaan’ genoemd. Hij heeft eerder op aarde geleefd, en er wordt gedacht dat hij eerder is geïncarneerd als koning Caspar (één van de drie heiligen die Jezus een gift gaf), filosoof Confucius en filosoof Lao Tse (ook wel Laozi genoemd).

Alice Bailey (haar officiële naam is Alice LaTrobe Bateman, zij leefde van 1880-1949 en wordt gezien als een opvolger van Helena Petrovna Blavatsky) channelde zijn kennis over deze vorm van heling door in haar boeken.

Alan Hopking schreef een toegankelijker en praktischer boek naar aanleiding van haar boeken:

Klik hieronder op het boek & vind er meer informatie over. Ik werk samen met bol.com. Dit artikel bevat daarom affiliate links. Als je via de links in dit artikel bij bol.com een genoemd boek/iets anders bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor en steun je mij. Dit waardeer ik zeer! Jij betaalt niets extra.
esoterische genezing Alice Bailey   esoterisch genezen Alan Hopking

Een Energy Healing therapeut is getraind om energie en disbalans waar te nemen. De heling is gericht op het ontdekken van de oorzaken van de klachten, in plaats van symptomen te bestrijden.

De therapeut heeft de intentie om het zelfhelend vermogen van de cliënt in gang te zetten, zodat diens zielsenergie kan stromen naar waar het nodig is. Er wordt géén energie toegevoegd of weggehaald uit de energie van de therapeut. In tegenstelling tot Quantum Touch wordt de cliënt niet aangeraakt, maar wordt er gewerkt op ‘afstand’ (dit kan ook letterlijk vanuit verschillende werelddelen).

Energy Healing ervaringen

Ik volgde de tweejarig Opleiding Energy Healing, het leerde me hoe ik bewust en praktisch met energie kon werken. Ik vond het een echte doe- en ervaringsopleiding. Later ontdekte ik dat er nog veel meer manieren zijn waarop geheald kan worden.

In deze opleiding stond het zielsbewustzijn bijvoorbeeld erg centraal; er zijn ook nog andere vormen van (multidimensionaal) bewustzijn die heel effectief kunnen zijn bij heling. Ook miste ik diepgaand leren (samen)werken met lichtwezens.

Healing in lucide dromen

Lucide dromen zijn dromen waarin jij je bewust bent dat je droomt, terwijl je lichaam slaapt. Je staat oog in oog met je onbewuste. Op diepgaand onbewust niveau kun je jij hier bezighouden met healing.

Er bestaan veel misverstanden over lucide dromen. Klik hier en kom meer te weten over lucide dromen>>>

Oerlicht Healing

Ongeveer 1 op de 5 mensen is een hoogsensitief persoon (HSP) en herkent zich in deze HSP kenmerken. HSP Mathijs van der Beek ontwikkelde Oerlicht Healing; HSP kunnen dit ontvangen, en leren geven en hier baat bij hebben.

Mathijs van der Beek
Oerlicht healing

 

 

 

Hoogsensitiviteit en healing

Sommige mensen zien hoogsensitiviteit als een ziekte, of als iets dat je ‘weg’ moet krijgen; dit is een misverstand. Hoogsensitiviteit is een kwaliteit, maar kan een last zijn als dit nog niet wordt beheerst. Wellicht ben je bijvoorbeeld snel overprikkeld of moe? Healing kan je daarbij ondersteunen en je energetisch een zetje in de juiste richting geven.

Wil je ervaren wat healing is? Doe mee met de GroepsHealing voor hoogsensitieve vrouwen!

Klik hier voor meer informatie over de Bezield Leven als Hoogsensitieve vrouw GroepsHealing en hoe je mee kunt doen>>>

Let op: Healing is is niet dé oplossing die alle problemen voor jou ‘wegtovert’. Het is een misverstand dat hoogsensitiviteitsproblemen door een ander zoals een healer kunnen worden opgelost. Sommige HSP worden bijvoorbeeld afhankelijk van een healer. Dat is niet de bedoeling.

Als je last hebt van hoogsensitiviteitsproblemen dien je met je zelf aan de slag te gaan. Healing kan je daarbij ondersteunen. Mijn begeleiding helpt je om proactief, stap voor stap verder te ontdekken hoe je je hoogsensitiviteit inzet als kracht en er de vruchten van plukt.

Dieren healing

Heling kan op mensen worden toegepast, maar ook op andere levende wezens zoals dieren. Margrit Coates schreef er bijvoorbeeld het boek ‘Hands-on healing for pets‘ over dat ik leuk vond om te lezen.

voorkant van het boek Hands-on healing for petes van Margrit Coates

Ascension Tools van Ascension Europe

Ascension Tools van Ascension Europe zijn glazen lichtinstrumenten/producten die resoneren met de energie van Atlantis. Ze kunnen eenvoudig worden ingezet om een healing te geven, bijvoorbeeld bij volwassenen, kinderen en dieren.

Zo gebruiken sommige HSP ze om zichzelf beter af te schermen en om geen last meer te hebben van entiteiten of elektromagnetische straling.

Kortingscode voor Ascension Europe

Ga je voor de allereerste keer iets bestellen bij Ascension Europe? Tip: gebruik de kortingscode: femkedegrijs en krijg 3% welkomstkorting op je product(en) (deze code werkt niet in combinatie met andere codes/acties en wordt niet toegepast op eventuele verzendkosten)!

Ik werk samen met Ascension Europe. Dit artikel bevat daarom affiliate links. Als je via de links in dit artikel iets bij Ascension bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor en steun je mij. Dit waardeer ik zeer! Jij betaalt niets extra.

Voice van Ascension Europe

Wat is een healing environment?

Een healing environment betekent letterlijk ‘helend milieu’ of ‘helende omgeving’. Het is een omgeving die de intentie heeft om mensen zowel zakelijk als privé te ondersteunen en om klachten zoals stress te voorkomen. Zowel fysiek, emotioneel als mentaal. Denk maar aan:

 • mensen in een ziekenhuis. De term is vooral bekend doordat het in de zorg wordt gebruikt.
 • een gezin in een huis
 • werknemers in een kantoor.

vrouw

Een healing environment kan bestaan uit elementen die ook in de natuur te vinden zijn, zoals:

 • foto’s van de natuur
 • planten (bij voorkeur echte (in plaats van kunstplanten)
 • stilte
 • een elektrosmog vrije omgeving (internet aan een kabel, in plaats van WIFI)
 • schone lucht
 • daglicht
 • speciale kleuren (zoals groen)

Verder kan het bestaan uit:

 • inspirerende tijdschriften in een wachtkamer
 • een ‘wachtlijn’ zodat mensen het gevoel krijgen dat ze privacy hebben

Vond je dit artikel waardevol? Je bijdrage is welkom!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Elk bedrag (klein of groot) is heel welkom. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Als kind stond ik van nature in contact met fijnstoffelijke dimensies. Toen ik erachter kwam dat mijn omgeving niet waarnam wat ik waarnam, werd ik bang voor andermans mening hierover en sloot ik mij hiervoor af.

Jarenlang onderdrukte ik mijn paranormaliteit en hoogsensitiviteit en leefde ik vanuit mijn ratio. Ik cijferde mijzelf (spirituele essentie) weg en leefde naar de verwachtingen van de buitenwereld. Dit gaf op den duur fysieke, emotionele en mentale klachten zoals uitputting en somberheid. In het reguliere circuit liep ik vast.

Ik voelde dat ik het roer om mocht gooien, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Zo kwam ik tot bloei. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over.

Ben jij een ambitieuze spirituele vrouw en wil ook bezield leven? Ik help jou graag, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Aanvullende artikelen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven