Healing

healing

Healing, wat is dat?

Alles is energie. Bij verstoringen of blokkades van energie kunnen er op verschillende plekken ophopingen of tekorten van energie ontstaan, die zich kunnen manifesteren als lichamelijke, emotionele en/of mentale klachten (dit kan soms worden gediagnostiseerd als een ziekte).

De term Healing komt het uit Engels, en betekent ‘heling‘. Heling kan op diverse manieren plaatsvinden. Zo helen chirurgen vaak het lichaam door er letterlijk in te snijden. Er bestaan ook andere vormen van heling. Reguliere psychologen werken bijvoorbeeld vaak aan heling op mentaal vlak.

Meestal wordt er met healing een heling bedoeld die zowel je ziel (spirituele kern), gedachten, emoties en lichaam met elkaar in balans brengt. Een heling kan op allerlei manieren plaatsvinden en kan bestaan uit diverse stappen. Een bekende vorm van heling is Reconnective Healing.

Energy Healing

Een andere vorm van heling is Energy healing (voorheen: Esoteric healing). Dit wordt onder meer gegeven door de NNEH (Nederlands Netwerk Energy Healing) en INEH (International Network for Energy Healing).

Energy Healing is gebaseerd op gedachtegoed van Opgestegen Meester Djwal Kuhl. Djwal Kuhl wordt ook wel ‘Tibetaan’ genoemd. Hij heeft eerder op aarde geleefd, en er wordt gedacht dat hij eerder is geïncarneerd als koning Caspar (één van de drie heiligen die Jezus een gift gaf), filosoof Confucius en filosoof Lao Tse (ook wel Laozi genoemd).

Alice Bailey (haar officiële naam is Alice LaTrobe Bateman, zij leefde van 1880-1949 en wordt gezien als een opvolger van Helena Petrovna Blavatsky) channelde zijn kennis over deze vorm van heling door in haar boeken.

Alan Hopking schreef een toegankelijker en praktischer boek naar aanleiding van haar boeken:

Klik hieronder op het boek & vind er meer informatie over:
esoterische genezing Alice Bailey   esoterisch genezen Alan Hopking

Een Energy Healing therapeut is getraind om energie en disbalans waar te nemen. De heling is gericht op het ontdekken van de oorzaken van de klachten, in plaats van symptomen te bestrijden.

De therapeut heeft de intentie om het zelfhelend vermogen van de cliënt in gang te zetten, zodat diens zielsenergie kan stromen naar waar het nodig is. Er wordt géén energie toegevoegd of weggehaald uit de energie van de therapeut. In tegenstelling tot Quantum Touch wordt de cliënt niet aangeraakt, maar wordt er gewerkt op ‘afstand’ (dit kan ook letterlijk vanuit verschillende werelddelen).

Energy Healing ervaringen

Ik volgde de Opleiding Energy Healing, het leerde me hoe ik bewust en praktisch met energie kon werken. Ik vond het een echte doe- en ervaringsopleiding. Later ontdekte ik dat er nog veel meer manieren zijn waarop geheald kan worden.

In deze opleiding stond het zielsbewustzijn bijvoorbeeld erg centraal; er zijn ook nog andere vormen van bewustzijn die heel effectief kunnen zijn bij heling. Ook miste ik diepgaand leren werken met lichtwezens. Daarom ontwikkelde ik later een methode die aansluit op vermoeide HSP in het Complete Jaartraject ‘Van vermoeid naar een leven waarin jij bloeit‘.

Dieren healing

Heling kan op mensen worden toegepast, maar ook op andere levende wezens zoals dieren. Margrit Coates schreef er bijvoorbeeld het boek ‘Hands-on healing for pets‘ over dat ik leuk vond om te lezen.

voorkant van het boek Hands-on healing for petes van Margrit Coates

Ascension Tools

Ascension Tools zijn glazen lichtinstrumenten/producten die ingezet kunnen worden om healing te geven, bijvoorbeeld bij volwassenen, kinderen en dieren. Ik gebruik de Tools bijvoorbeeld geregeld als ik mijn hond Otje een healing geef.

Wil je ook een healing leren geven met deze Tools? Dit kan met de Basiscursus, gegeven door mijn hoogsensitieve partner Mathijs van der Beek.
Voice van Ascension Europe

Effect healing

De effecten op het fysieke, emotionele en mentale vlak van de cliënt kunnen meteen of op langere termijn (bijvoorbeeld na meerdere sessies) waarneembaar zijn. Symptomen kunnen verminderen en mogelijk verdwijnen.

Het is echter een groot misverstand dat er door heling altijd een letterlijke genezing plaatsvindt, dat de oorzaak van ziekte wordt weggenomen en de klacht 100% verdwijnt. Alhoewel dit kan, is dit niet het doel van heling: het doel van heling is om iemand weer in contact te brengen met zichzelf en om zijn/haar zielsenergie weer optimaal te laten stromen. Zodat iemand weer lekker in zijn vel zit, en om kan gaan met hetgeen er Is.

Raadpleeg daarom bij klachten ook altijd een arts: healing is een aanvulling op de reguliere zorg (geen vervanging).

Wat is een healing environment?

Een healing environment betekent letterlijk ‘helend milieu’ of ‘helende omgeving’. Het is een omgeving die de intentie heeft om mensen zowel zakelijk als privé te ondersteunen en om klachten zoals stress te voorkomen. Zowel fysiek, emotioneel als mentaal. Denk maar aan:

  • mensen in een ziekenhuis. De term is vooral bekend doordat het in de zorg wordt gebruikt.
  • een gezin in een huis
  • werknemers in een kantoor.

Een healing environment kan bestaan uit elementen die ook in de natuur te vinden zijn, zoals:

Verder kan het bestaan uit:

  • inspirerende tijdschriften in een wachtkamer
  • een ‘wachtlijn’ zodat mensen het gevoel krijgen dat ze privacy hebben

Aanvullende artikelen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top