Home   HSP Boekenrecensies   Boeken over vermoeidheid   De Maan 66 mystieke kaarten voor bewustwording – Petra Stam

De Maan 66 mystieke kaarten voor bewustwording – Petra Stam

Ongeveer 1 op de 5 mensen is een hoogsensitief persoon (HSP) en herkent zich in deze HSP kenmerken. De maan beïnvloedt onder meer je stemming. HSP kunnen tijdens volle maan extra gevoelig zijn en slechter slapen. Dit kan moe maken.

De Maan 66 mystieke kaarten voor bewustwording –Petra Stam

Petra Stam schreef eerder het boek ‘In het licht van de Maan – Handboek vieringen, symboliek en bewustwording’ met Marja de Zeeuw. Ook maakte ze deze kaarten. Deze kaarten kunnen in principe met en ook zonder het boek worden toegepast.

Hou je van de maan en van kaarten? Dan is deze kaartenset een aanrader! Als je  volgens het ritme van de maan leeft (in plaats van het tegenovergestelde doet), geeft dat energie. Deze set helpt je hierbij.

De kaartenset van Petra Stam bestaat uit totaal 66 kaarten, onderverdeeld in deze 3 categorieën:

  1. Maanfasen
  2. Sterrenbeelden
  3. Verduistering

Categorie 1) maanfasen

Een maan heeft specifieke fases; ze neemt toe en wordt vol, en ze neemt weer af. In één jaar kunnen er 13 volle manen met bijbehorende fasen plaatsvinden: deze acht maanfasen zijn de bekendste.

De maanfasen hebben ook een relatie met de cycli in je leven, waarin iets (zoals een project) wordt geboren, tot bloei komt en weer ‘sterft’/eindigt. Inzicht krijgen in welke fase je van je leven of een project zit, kan energie geven.

Petra Stam licht op haar kaarten 4 maanfasen toe: nieuwe, wassende, volle en- afnemende maan. Elke maanfase (zoals volle maan) is verbonden met een unieke, specifieke energie. In totaal zijn er 13 x 4= 52 kaarten in deze set waarop maanfasen staan. Hieronder krijg je een beetje een indruk van deze kaarten:
de-maan-66-mystieke-kaarten-voor-bewustwording-petra-stam-kaarten

Categorie 2) sterrenbeelden

Er zijn 12 kaarten in totaal.
De Maan 66 mystieke kaarten voor bewustwording van Petra Stam: Sterrenbeeldkaarten

Categorie 3) verduistering

Er zijn in totaal 2 kaarten: van de zons- en maansverduistering.
De Maan 66 mystieke kaarten voor bewustwording van Petra Stam: verduisteringskaarten

Extra kaarten

Daarnaast zijn er nog 6 kaarten waarvan 4 kaarten met informatie hoe je met de kaarten kan werken en 2 kaarten met achtergrondinformatie over Petra Stam en andere boeken die zijn uitgegeven door A3 boeken.

In het begin dacht ik ‘help, er zit geen boekje met uitleg bij de kaarten! Misschien is dat per ongeluk vergeten’, dat bleek niet het geval. Door deze informatiekaarten kon ik goed aan de slag.

De Maan 66 mystieke kaarten voor bewustwording van Petra Stam: achtergrondinformatie kaarten

Wat vind ik de voor- en nadelen van deze kaarten?

  • De maan is gerelateerd aan het onderbewuste. Door het trekken van een maankaart, kun jij je bewuster worden van wat er in het onbewuste speelt. Denk maar aan bewuster worden van je potentie, dromen, verlangens en hoe jij je plek in de wereld kan innemen. De teksten op de kaarten bevatten een stelling, vraag en ‘doe’ ding. Dit maakt de kaarten erg praktisch, daar hou ik van! De kaarten zijn enerzijds bedoeld om inzicht te krijgen en anderzijds om ook in actie te komen.
  • Het is helder omschreven wat de bedoeling van de kaarten is en wat ze je kunnen brengen. Op elke kaart die je kan trekken staan bovendien icoontjes van de maanfasen, sterrenbeelden, planeten en elementen. De legenda die hierbij hoort vind ik erg handig en vergroot de leesbaarheid.
  • De kaarten hebben mooie afbeeldingen.
  • Je kunt op diverse manieren met de Maankaarten werken, ze zijn erg veelzijdig; dit is mooi toegelicht. Zo kan je voor een bepaalde periode een kaart trekken. Als je van tevoren geen periode hebt bepaald, ‘trek je een kaart voor 1 lunatie’ (29,5 dag: de tijd waarin 1 maan ‘groeit’ en weer ‘kleiner wordt’). Hier heb ik zelf mee geëxperimenteerd; dat was erg leuk! Zo trok ik een kaart die te maken had met loslaten; in die periode was ik mijn huis aan het opruimen en schreef ik onder meer een opruimblog. De kaarten werkten hierbij ondersteunend en inspirerend. Helemaal leuk om in combinatie met het boek van Petra en Marja te gebruiken en je spelenderwijs te verbinden met de energie van de maan. Leven volgens het ritme van de maan, geeft veel energie! Wat ik ook leuk vond, was om me bewust te worden van de dagenergie, door in het boek/internet de juiste maanfase en vervolgens de bijbehorende kaart op te zoeken.

Ik kreeg 2 ideeën hoe de kaartenset nog mooier kan worden:

  • Sommige zaken voelen voor mij wat beperkt omschreven, zoals: ‘het is beter om een kaart voor langere tijd te trekken’, ‘trek 1 kaart per vraag of onderwerp’, ‘trek alleen de 52 maanfasenkaarten om zicht te krijgen op het verloop of de uitkomst en een kwestie of project’ of ‘pak niet te snel een kaart. Neem de tijd om je bewust te worden van de kaart’. De intentie achter deze boodschappen is goed voelbaar. Een andere zin, zoals ‘Neem bewust de tijd en aandacht om enerzijds te voelen wat qua timing en hoeveelheid kaarten het beste bij je past en anderzijds om je bewust te worden van de kaart en deze te integreren‘ voelt voor mij wat zachter en dekt voor mijn gevoel de lading iets meer. Mijn in ziens gaat het om bewustwording en balans: te veel/snel en/of weinig/langzaam kaarten trekken dragen hier vaak niet aan bij. Dit vond ik nu nog niet optimaal uit de verf komen. Wel staat er: ‘luister ook naar wat je intuïtief aanvoelt’, leuk! Dit sluit goed aan op HSP. Zij kunnen als zij hun hoogsensitiviteit goed beheersen vaak relatief snel waarnemen wat er nodig is (en bijvoorbeeld ook meerdere kaarten trekken, of andere kaarten erbij pakken) en zich bewust worden van dingen :). De manier van schudden van kaarten kan bijvoorbeeld ook op andere manieren, zoals door de kaarten in je hand te schudden en er een kaart uit te pakken die kloppend voelt. Vooral in combinatie met het boek worden sommige boodschappen op de kaarten nog duidelijker, zoals ‘laat iets wat jouw ontwikkeling belemmert sterven’. Ik kan me voorstellen dat als je nog nooit iets met deze materie hebt gedaan, je dit in eerste instantie niet snapt. Deze boodschap moet je niet te letterlijk nemen. In dat geval raad ik je aan om eerst het boek te lezen ; ).
  • De kaarten zijn qua formaat wat groter en dunner dan veel andere kaartensets. Iets kleinere en dikkere kaarten voelen voor mij iets steviger en makkelijker in de hand te houden.

Al met al: hou je van de maan en van kaarten? Dan is dit een leuke aanwinst!

Wil je deze kaarten ook hebben?

Ik werk samen met bol.com. Dit artikel bevat daarom affiliate links. Als je via de links in dit artikel bij bol.com dit boek/iets anders bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor en steun je mij. Dit waardeer ik zeer! Jij betaalt niets extra. Klik hier en ontvang de kaarten direct veilig via bol.com>>>

De maan 66 kaarten voor bewustwording Petra Stam

Vond je dit artikel waardevol? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Elk bedrag (klein of groot) is heel welkom. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Als kind stond ik van nature in contact met fijnstoffelijke dimensies. Toen ik erachter kwam dat mijn omgeving niet waarnam wat ik waarnam, werd ik bang voor andermans mening hierover en sloot ik mij hiervoor af.

Jarenlang onderdrukte ik mijn paranormaliteit en hoogsensitiviteit en leefde ik vanuit mijn ratio. Ik cijferde mijzelf (spirituele essentie) weg en leefde naar de verwachtingen van de buitenwereld. Dit gaf op den duur fysieke, emotionele en mentale klachten zoals uitputting en somberheid. In het reguliere circuit liep ik vast.

Ik voelde dat ik het roer om mocht gooien, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Zo kwam ik tot bloei. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over.

Ben jij een ambitieuze spirituele vrouw en wil ook bezield leven? Ik help jou graag, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Aanvullende artikelen

Heb jij ervaring met deze kaarten?
Laat dan hieronder je reactie achter, dat is altijd fijn voor anderen om te lezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven