Home   HSP Boekenrecensies   Boeken over vermoeidheid   Omgaan met chronische vermoeidheid – Jaap Spaans

Omgaan met chronische vermoeidheid – Jaap Spaans

Mijn recensie:

Klinisch Psycholoog Jaap Spaans gaat in dit relatief dunne boekje in op Chronische Vermoeidheid.

Wat vind ik de voor- en nadelen van dit boek van Jaap Spaans?

  • Het boek vind ik heel helder en prettig geschreven; zeer geschikt voor nuchtere mensen.
  • Ik vind het een mooi inleidend boekje. Jaap legt onder andere uit wat Chronische Vermoeidheid is. Er wordt bijvoorbeeld ingegaan op mogelijke oorzaken en een overlap met andere klachten.
  • Het boek geeft je wat praktische tips.
  • In het boek van Jaap Spaans wordt gesproken over ‘patiënten’ en ‘stoornissen’, vanuit mijn holistische visie spreek ik liever van mensen die bepaalde problemen ervaren. Ik mis een holistische benadering en de relatie met hooggevoeligheid, al wordt er wel gesproken over Mindfulness en alternatieve geneeswijzen die soms helpen bij Chronische Vermoeidheid.
  • Er staan ervaringen van anderen in in, waarvan soms niet duidelijk is van wie ze zijn. Ik miste bijvoorbeeld soms een naam, of meer informatie van de desbetreffende persoon.

Wil je dit boek hebben?

Ik werk samen met bol.com. Dit artikel bevat daarom affiliate links. Als je via de links in dit artikel bij bol.com dit boek/iets anders bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor en steun je mij. Dit waardeer ik zeer! Jij betaalt niets extra. Klik hier en ontvang het boek direct veilig via bol.com>>>

omgaan met chronische vermoeidheid Jaap Spaans

Heb je hier iets aan gehad? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Jarenlang zaten mijn hoogsensitiviteit en en paranormaliteit mij in de weg. Ik leefde vanuit mijn hoofd, had het gevoel dat ik niet écht leefde en ervoer geen werkelijke zingeving.

Verschillende momenten zijn voor mij een wake-upcall geweest, waaronder de hersenbloeding van mijn vader. Ik voelde de essentie van leven, dat het fysiek gezien in een split second over kan zijn en wat werkelijk belangrijk voor mij was: liefde ervaren, plezier hebben en genieten.

Ik besloot om hier naar te luisteren, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over en…

Ben jij een ambitieuze vrouwelijke Oude Ziel en wil je jouw potentieel benutten, voluit leven en bloeien? Mijn tips deel ik graag met jou aan de hand van een holistische en spirituele benadering, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Meer lezen? Bekijk hier mijn ervaringen met:

Heb je dit boek al gelezen?
Laat dan hieronder je reactie achter, dat is altijd fijn voor anderen om te lezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven