Home   HSP Boekenrecensies   Boeken over hoogsensitiviteit   Boeken met Christelijke visie   Hooggevoelige mensen, leven tussen gave en kwetsbaarheid – Samuel Pfeifer

Hooggevoelige mensen, leven tussen gave en kwetsbaarheid – Samuel Pfeifer

Mijn recensie:

‘Dit boek is een inzichtgevende handleiding voor familieleden, vrienden, ambtsdragers en hulpverleners’ staat er op de achterflap. Het is geschreven door psychiater Samuel Pfeifer.

Wat vind ik de voor- en nadelen van dit boek?

  • Er staat een paragraaf in het boek over chronische vermoeidheid.
  • Ik vind dit boek relatief wetenschappelijk geschreven en onderbouwd. Sommige schema’s vond ik interessant, zoals het schema dat de persoonlijkheidssstoornissen weergeeft, in relatie tot gevoeligheid.
  • De auteur schrijft vanuit een biologische en Christelijke visie. Zo worden soms bepaalde medicatie benadrukt, of bepaalde onderzoeken. Ik mis vanuit mijn holistische visie daarin ook andere aspecten; zoals het spirituele aspect en de boodschap die een ziekte kan geven. Soms schrijft de auteur over God, of het Pastoraat; daar moet je van houden.
  • De schrijver spreekt je aan met de ‘u’ vorm, dat vind ik wat afstandelijk.
  • Ik krijg het gevoel dat dit soms meer een studieboek is, of voor hulpverleners is geschreven, dan dat het ‘lekker leesbaar’ is voor bijvoorbeeld vrienden of familie, zoals op de achterflap staat.

Samengevat raad ik dit boek alleen aan, aan professionele hulpverleners met een Christelijke achtergrond die van een zeer rationeel onderbouwd boek houden.

Wil je dit boek hebben?

Ik werk samen met bol.com. Dit artikel bevat daarom affiliate links. Als je via de links in dit artikel bij bol.com dit boek/iets anders bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor en steun je mij. Dit waardeer ik zeer! Jij betaalt niets extra. Klik hier en ontvang het boek direct veilig via bol.com>>>

hooggevoelige mensen Samuel Pfeifer

Vond je dit artikel waardevol? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Elk bedrag (klein of groot) is heel welkom. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Als kind stond ik van nature in contact met fijnstoffelijke dimensies. Toen ik erachter kwam dat mijn omgeving niet waarnam wat ik waarnam, werd ik bang voor andermans mening hierover en sloot ik mij hiervoor af.

Jarenlang onderdrukte ik mijn paranormaliteit en hoogsensitiviteit en leefde ik vanuit mijn ratio. Ik cijferde mijzelf (spirituele essentie) weg en leefde naar de verwachtingen van de buitenwereld. Dit gaf op den duur fysieke, emotionele en mentale klachten zoals uitputting en somberheid. In het reguliere circuit liep ik vast.

Ik voelde dat ik het roer om mocht gooien, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Zo kwam ik tot bloei. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over.

Ben jij een ambitieuze spirituele vrouw en wil ook bezield leven? Ik help jou graag, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Meer lezen? Bekijk hier mijn ervaringen met:

Heb je Hooggevoelige mensen, leven tussen gave en kwetsbaarheid van Samuel Pfeifer gelezen?
Laat dan hieronder je reactie achter, dat is altijd fijn voor anderen om te lezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven