Home   HSP Boekenrecensies   Boeken over hoogsensitiviteit   Boeken met Christelijke visie   Hooggevoelige mensen, leven tussen gave en kwetsbaarheid – Samuel Pfeifer

Hooggevoelige mensen, leven tussen gave en kwetsbaarheid – Samuel Pfeifer

Mijn recensie:

‘Dit boek is een inzichtgevende handleiding voor familieleden, vrienden, ambtsdragers en hulpverleners’ staat er op de achterflap. Het is geschreven door psychiater Samuel Pfeifer.

Wat vind ik de voor- en nadelen van dit boek?

  • Er staat een paragraaf in het boek over chronische vermoeidheid.
  • Ik vind dit boek relatief wetenschappelijk geschreven en onderbouwd. Sommige schema’s vond ik interessant, zoals het schema dat de persoonlijkheidssstoornissen weergeeft, in relatie tot gevoeligheid.
  • De auteur schrijft vanuit een biologische en Christelijke visie. Zo worden soms bepaalde medicatie benadrukt, of bepaalde onderzoeken. Ik mis vanuit mijn holistische visie daarin ook andere aspecten; zoals het spirituele aspect en de boodschap die een ziekte kan geven. Soms schrijft de auteur over God, of het Pastoraat; daar moet je van houden.
  • De schrijver spreekt je aan met de ‘u’ vorm, dat vind ik wat afstandelijk.
  • Ik krijg het gevoel dat dit soms meer een studieboek is, of voor hulpverleners is geschreven, dan dat het ‘lekker leesbaar’ is voor bijvoorbeeld vrienden of familie, zoals op de achterflap staat.

Samengevat raad ik dit boek alleen aan, aan professionele hulpverleners met een Christelijke achtergrond die van een zeer rationeel onderbouwd boek houden.

Klik hier en ontvang het boek direct veilig via bol.com>>>

hooggevoelige mensen Samuel Pfeifer

Heb je Hooggevoelige mensen, leven tussen gave en kwetsbaarheid van Samuel Pfeifer gelezen?
Laat dan hieronder je reactie achter, dat is altijd fijn voor anderen om te lezen.

Meer lezen? Bekijk hier mijn ervaringen met…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top