Home   HSP Kennisbank   HSP problemen   Omgaan met hoogsensitiviteit, hoe doe je dat effectief?

Omgaan met hoogsensitiviteit, hoe doe je dat effectief?

cactus met gieter

In grondslag bestaan er 3 manieren hoe je met hoogsensitiviteit of hooggevoeligheid kan omgaan:

  • Je ‘vecht’ ertegen en je past je aan. Je onderdrukt het of je verbergt het/cijfert jezelf weg omdat je niet ‘anders’ maar ‘gewoon’ gevonden wilt worden.
  • Je negeert het en hoopt dat het ‘weg’ kan gaan’.
  • Je erkent het en je ontwikkelt het tot energie gevende kwaliteit.

Hooggevoeligheid (on)bewust onderdrukken en verbergen vreet (onbewust) veel energie. Vechten tegen hooggevoeligheid en hopen dat je het ‘weg’ kan krijgen werkt niet; er bestaat geen pil of iets dergelijks waarmee je hooggevoeligheid voorgoed uitschakelt.

Omgaan met hooggevoeligheid op een energiegevende manier

Wél kun je je hooggevoeligheid leren beheersen en er de vruchten van leren plukken: zo heb je geen last meer van nadelen van hooggevoeligheid, maar laat je de voordelen vóór je werken. Dat geeft energie!

Vergelijk het met een bloem: een bloem is een blijft een bloem en zal geen boom worden. Een bloem kan ervoor kiezen om te vechten tegen wie hij is en zich klein (in de knop) te houden, of om te stralen en te bloeien :).

Meer weten?

Check hier hoe ik je verder kan helpen.

Heb je hier iets aan gehad? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Jarenlang zaten mijn hoogsensitiviteit en en paranormaliteit mij in de weg. Ik leefde vanuit mijn hoofd, had het gevoel dat ik niet écht leefde en ervoer geen werkelijke zingeving.

Verschillende momenten zijn voor mij een wake-upcall geweest, waaronder de hersenbloeding van mijn vader. Ik voelde de essentie van leven, dat het fysiek gezien in een split second over kan zijn en wat werkelijk belangrijk voor mij was: liefde ervaren, plezier hebben en genieten.

Ik besloot om hier naar te luisteren, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over en…

Ben jij een ambitieuze vrouwelijke Oude Ziel en wil je jouw potentieel benutten, voluit leven en bloeien? Mijn tips deel ik graag met jou aan de hand van een holistische en spirituele benadering, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Aanvullende artikelen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven