Home   HSP Kennisbank   HSP problemen   Omgaan met hoogsensitiviteit, hoe doe je dat effectief?

Omgaan met hoogsensitiviteit, hoe doe je dat effectief?

cactus met gieter

In grondslag bestaan er 3 manieren hoe je met hoogsensitiviteit of hooggevoeligheid kan omgaan:

  • Je ‘vecht’ ertegen en je past je aan. Je onderdrukt het of je verbergt het/cijfert jezelf weg omdat je niet ‘anders’ maar ‘gewoon’ gevonden wilt worden.
  • Je negeert het en hoopt dat het ‘weg’ kan gaan’.
  • Je erkent het en je ontwikkelt het tot energie gevende kwaliteit.

Hooggevoeligheid (on)bewust onderdrukken en verbergen vreet (onbewust) veel energie. Vechten tegen hooggevoeligheid en hopen dat je het ‘weg’ kan krijgen werkt niet; er bestaat geen pil of iets dergelijks waarmee je hooggevoeligheid voorgoed uitschakelt.

Omgaan met hooggevoeligheid op een energiegevende manier

Wél kun je je hooggevoeligheid leren beheersen en er de vruchten van leren plukken: zo heb je geen last meer van nadelen van hooggevoeligheid, maar laat je de voordelen vóór je werken. Dat geeft energie!

Vergelijk het met een bloem: een bloem is een blijft een bloem en zal geen boom worden. Een bloem kan ervoor kiezen om te vechten tegen wie hij is en zich klein (in de knop) te houden, of om te stralen en te bloeien :).

Meer weten?

Check hier hoe ik je verder kan helpen.

Vond je dit artikel waardevol? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Elk bedrag (klein of groot) is heel welkom. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Als kind stond ik van nature in contact met fijnstoffelijke dimensies. Toen ik erachter kwam dat mijn omgeving niet waarnam wat ik waarnam, werd ik bang voor andermans mening hierover en sloot ik mij hiervoor af.

Jarenlang onderdrukte ik mijn paranormaliteit en hoogsensitiviteit en leefde ik vanuit mijn ratio. Ik cijferde mijzelf (spirituele essentie) weg en leefde naar de verwachtingen van de buitenwereld. Dit gaf op den duur fysieke, emotionele en mentale klachten zoals uitputting en somberheid. In het reguliere circuit liep ik vast.

Ik voelde dat ik het roer om mocht gooien, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Zo kwam ik tot bloei. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over.

Ben jij een ambitieuze spirituele vrouw en wil ook bezield leven? Ik help jou graag, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Aanvullende artikelen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven