Home   HSP Boekenrecensies   Boeken over vermoeidheid   Weg ermee – Dennis Storm

Weg ermee – Dennis Storm

voorkant van het boek Weg ermee van Dennis Storm

Hoeveel spullen heb jij? Misschien heb je het gevoel dat je teveel spullen hebt? Minimaliseren kan hierbij helpen. Maar wat is het precies? Voormalig presentator Dennis Storm schreef er een boek over: Weg ermee.

Mijn recensie: Wat vind ik de voor- en nadelen van dit boek?

In deze boekrecensie deel ik de voor-en nadelen met dit boek:

Voordelen:

  1. Het boek is relatief dun en compact, Dennis heeft ook uitgelegd waarom dit zo is. Ik vind het een geschikt boek voor mensen die willen beginnen met minimaliseren. Voor gevorderde minimalisten kan het boek een leuke herkenning zijn.
  2. Dennis legt helder uit wat minimaliseren is: het is meer dan alleen je interieur aanpakken, je pakt ook jezelf aan en gaat terug naar de essentie.
  3. Dennis gaat in op je energiehuishouding en deelt voorbeelden van ‘zakkenrollers’ die energie van je stelen en legt uit wat je eraan kunt doen.
  4. Dennis legt de voordelen uit van minimalisme: het geeft bijvoorbeeld meer tijd, kalmte en vrijheid.
  5. Dennis relativeert: “Verzoek iemand zijn of haar ogen te sluiten, even kalm te worden, en vraag dan of diegene in gedachten naar een plek wil gaan waar hij of zij zich gelukkig voelt…” “Het merendeel van de mensen die hier diep in hun hart naar verlangt, streeft in de realiteit gek genoeg naar het tegenovergestelde, zich vast draaiend in alsmaar meer plichten en verantwoordelijkheden omdat ze denken dat geluk om de hoek ligt. Totdat de dag aanklopt dat ze kapot gaan van de stress en beseffen dat het allemaal nergens op slaat“.
  6. Dennis trekt minimalisme in een groter perspectief, in relatie tot de aarde.

Nadelen:

  1. Soms staan stukken tekst in het Engels; ik had het fijner gevonden als dit vertaald was naar het Nederlands.
  2. Ik had het fijn gevonden als het boek een inhoudsopgave had.

Wil je dit boek hebben?
voorkant van het boek Weg ermee van Dennis Storm

Ik werk samen met bol.com. Dit artikel bevat daarom affiliate links. Als je via de links in dit artikel bij bol.com dit boek/iets anders bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor en steun je mij. Dit waardeer ik zeer! Jij betaalt niets extra. Klik hier en ontvang het boek veilig via bol.com>>>

Vond je dit artikel waardevol? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Elk bedrag (klein of groot) is heel welkom. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Als kind stond ik van nature in contact met fijnstoffelijke dimensies. Toen ik erachter kwam dat mijn omgeving niet waarnam wat ik waarnam, werd ik bang voor andermans mening hierover en sloot ik mij hiervoor af.

Jarenlang onderdrukte ik mijn paranormaliteit en hoogsensitiviteit en leefde ik vanuit mijn ratio. Ik cijferde mijzelf (spirituele essentie) weg en leefde naar de verwachtingen van de buitenwereld. Dit gaf op den duur fysieke, emotionele en mentale klachten zoals uitputting en somberheid. In het reguliere circuit liep ik vast.

Ik voelde dat ik het roer om mocht gooien, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Zo kwam ik tot bloei. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over.

Ben jij een ambitieuze spirituele vrouw en wil ook bezield leven? Ik help jou graag, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Meer lezen? Bekijk hier mijn ervaringen met:

Heb je dit boek al gelezen?
Laat dan hieronder weten wat je ervan vond, dat is altijd fijn voor anderen om te lezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven