Home   HSP Boekenrecensies   Boeken over hoogsensitiviteit   Boeken met holistische visie   Bewust-er-zijn met hooggevoeligheid – Antoine van Staveren

Bewust-er-zijn met hooggevoeligheid – Antoine van Staveren

Recensie:

Dit boek is geschreven door eclectisch psychotherapeut/hypnotherapeut en trainer Antoine van Staveren. Ongeveer de eerste helft van het boek bestaat uit een inleiding, daarna worden er wat praktischere tips weergeven hoe je beter kunt omgaan met je hooggevoeligheid.

Wat vind ik de voor- en nadelen van dit boek?

  • De tekeningen in het boek vind ik leuk.
  • Er wordt diepgang aangebracht wat betreft de hooggevoeligheidstest van Aron.
  • Hoofdstuk 10 en 11 vond ik de nuttigste hoofdstukken, deze gingen over de kracht van jouw gedachten en wat je zelf kunt doen om beter met je hooggevoeligheid om te gaan. Ook hoofdstuk 12, wat ook over je gedachten gaat, vond ik een aanvulling op wat er al is qua boeken over dit onderwerp : ).
  • Inhoudelijk kon ik me soms niet helemaal vinden in het boek, of miste ik soms nuances. Voor zover ik weet ‘ontdekte’ Aron niet hooggevoeligheid, maar gaf zij er wetenschappelijk bewijs voor. Antoine van Staveren beschrijft dat volgens Aron circa 20% van de bevolking hooggevoelig is, en dat dit zou kunnen worden geïnterpreteerd dat de overige 80% van de bevolking laaggevoelig zou moeten zijn en dat dit natuurlijk niet zo is. Aron heeft hier onderzoek naar gedaan en ik mis wat van haar wetenschappelijke onderbouwingen hierbij. Ook mochten sommige begrippen voor mijn gevoel nog meer toegelicht worden zoals ‘karaktereigenschap’ en ‘centrum’. Op de achterflap staat dat dit boek bestaat uit invloeden uit de boeddhistische psychologie en de Advaita; wat dit precies inhoudt wordt in het boek niet toegelicht. Er komen een paar quotes of voorbeelden van Boeddha aan bod.
  • Ongeveer de helft van het boek is inleidend, voor mijn gevoel heeft het boek een wat lange aanloop.
  • In hoofdstuk 9 worden er op een illustratie wat voorbeelden van gedachten gegeven, die later worden uitgelegd in de tekst. Ik had het overzichtelijker gevonden als deze gedachten nog een keer op een rijtje zouden staan en genummerd werden behandeld in de tekst. Er wordt in het laatste hoofdstuk gesproken over 5 stappen; deze worden niet duidelijk allemaal toegelicht, dat vind ik jammer.
  • Het boek is relatief makkelijk te lezen. Sommige voorbeelden vond ik relatief ‘mannelijk’; zo werden er voorbeelden gegeven over voetbal en computers; hier moet je van houden. Als je daar van houdt is dat ideaal. Zelf had ik er niet zoveel mee ; ).

Wil je dit boek hebben?

Ik werk samen met bol.com. Dit artikel bevat daarom affiliate links. Als je via de links in dit artikel bij bol.com dit boek/iets anders bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor en steun je mij. Dit waardeer ik zeer! Jij betaalt niets extra. Klik en ontvang het boek direct veilig via bol.com>>>

bewust-er zijn met hooggevoeligheid Antoine van Staveren

Heb je hier iets aan gehad? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Jarenlang zaten mijn hoogsensitiviteit en en paranormaliteit mij in de weg. Ik leefde vanuit mijn hoofd, had het gevoel dat ik niet écht leefde en ervoer geen werkelijke zingeving.

Verschillende momenten zijn voor mij een wake-upcall geweest, waaronder de hersenbloeding van mijn vader. Ik voelde de essentie van leven, dat het fysiek gezien in een split second over kan zijn en wat werkelijk belangrijk voor mij was: liefde ervaren, plezier hebben en genieten.

Ik besloot om hier naar te luisteren, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over en…

Ben jij een ambitieuze vrouwelijke Oude Ziel en wil je jouw potentieel benutten, voluit leven en bloeien? Mijn tips deel ik graag met jou aan de hand van een holistische en spirituele benadering, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Meer lezen? Bekijk hier mijn ervaringen met:

Heb je dit boek van Antoine van Staveren gelezen?
Laat dan hieronder je reactie achter, dat is altijd fijn voor anderen om te lezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven