Home   HSP Boekenrecensies   Boeken over hoogsensitiviteit   Boeken met holistische visie   Bewust-er-zijn met hooggevoeligheid – Antoine van Staveren

Bewust-er-zijn met hooggevoeligheid – Antoine van Staveren

Recensie:

Dit boek is geschreven door eclectisch psychotherapeut/hypnotherapeut en trainer Antoine van Staveren. Ongeveer de eerste helft van het boek bestaat uit een inleiding, daarna worden er wat praktischere tips weergeven hoe je beter kunt omgaan met je hooggevoeligheid.

Wat vind ik de voor- en nadelen van dit boek?

  • De tekeningen in het boek vind ik leuk.
  • Er wordt diepgang aangebracht wat betreft de hooggevoeligheidstest van Aron.
  • Hoofdstuk 10 en 11 vond ik de nuttigste hoofdstukken, deze gingen over de kracht van jouw gedachten en wat je zelf kunt doen om beter met je hooggevoeligheid om te gaan. Ook hoofdstuk 12, wat ook over je gedachten gaat, vond ik een aanvulling op wat er al is qua boeken over dit onderwerp : ).
  • Inhoudelijk kon ik me soms niet helemaal vinden in het boek, of miste ik soms nuances. Voor zover ik weet ‘ontdekte’ Aron niet hooggevoeligheid, maar gaf zij er wetenschappelijk bewijs voor. Antoine van Staveren beschrijft dat volgens Aron circa 20% van de bevolking hooggevoelig is, en dat dit zou kunnen worden geïnterpreteerd dat de overige 80% van de bevolking laaggevoelig zou moeten zijn en dat dit natuurlijk niet zo is. Aron heeft hier onderzoek naar gedaan en ik mis wat van haar wetenschappelijke onderbouwingen hierbij. Ook mochten sommige begrippen voor mijn gevoel nog meer toegelicht worden zoals ‘karaktereigenschap’ en ‘centrum’. Op de achterflap staat dat dit boek bestaat uit invloeden uit de boeddhistische psychologie en de Advaita; wat dit precies inhoudt wordt in het boek niet toegelicht. Er komen een paar quotes of voorbeelden van Boeddha aan bod.
  • Ongeveer de helft van het boek is inleidend, voor mijn gevoel heeft het boek een wat lange aanloop.
  • In hoofdstuk 9 worden er op een illustratie wat voorbeelden van gedachten gegeven, die later worden uitgelegd in de tekst. Ik had het overzichtelijker gevonden als deze gedachten nog een keer op een rijtje zouden staan en genummerd werden behandeld in de tekst. Er wordt in het laatste hoofdstuk gesproken over 5 stappen; deze worden niet duidelijk allemaal toegelicht, dat vind ik jammer.
  • Het boek is relatief makkelijk te lezen. Sommige voorbeelden vond ik relatief ‘mannelijk’; zo werden er voorbeelden gegeven over voetbal en computers; hier moet je van houden. Als je daar van houdt is dat ideaal. Zelf had ik er niet zoveel mee ; ).

Klik en ontvang het boek direct veilig via bol.com>>>

bewust-er zijn met hooggevoeligheid Antoine van Staveren

Heb je Bewust-er zijn met hooggevoeligheid van Antoine van Staveren al gelezen?
Laat dan hieronder je reactie achter, dat is altijd fijn voor anderen om te lezen.

Meer lezen? Bekijk hier mijn ervaringen met…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top