Home   HSP Boekenrecensies   Boeken over hoogsensitiviteit   Boeken met holistische visie   Gevoeligheid hoe ga je er mee om – Pieter Langedijk

Gevoeligheid hoe ga je er mee om – Pieter Langedijk

Mijn recensie:

Psycholoog Pieter Langedijk (1931-2011) beschrijft in dit relatief dunne boekje met name hoe je met gevoeligheid om kan gaan. Alhoewel er niet wordt gesproken over hooggevoeligheid, wordt dit wel bedoeld. Af en toe worden wat paranormale zaken, zoals het waarnemen van overleden mensen aangehaald. Ook wordt er soms verwezen naar astrologie. Als je al een beetje weet wat hooggevoeligheid inhoudt, je meer wilt weten over hoe energieën zich tussen 2 personen kunnen ‘mengen’, en zeer holistisch bent ingesteld kun je dit boekje lezen.

Wat vind ik de voor en nadelen van dit boek van Pieter Langedijk?

  • Vermoeidheid komt ter sprake; zowel voorbeelden van cliënten als van Pieter Langedijk komen aan bod.
  • Er wordt in dit boekje af en toe verwezen naar ‘de literatuur’. Wat daar precies mee wordt bedoeld is niet meteen duidelijk, ik vermoed datgene wat in de literatuurlijst staat. Sommige begrippen zoals ziel zijn niet toegelicht. In het begin van het boek wordt er verwezen naar ‘de spiertest’ en ‘de licht energie methode’, pas later in het boek wordt uitgelegd wat dit inhoudt.
  • Soms vind ik dat Pieter Langedijk te veel het ‘vermijden van situaties’ adviseert. Een enkele keer adviseert hij zelfs om ‘een collega te laten plaatsen op een andere afdeling’, of om alle kleden van vorige bewoners uit je huis te verwijderen. Het leren omgaan met prikkels, zoals energetisch leren werken en leren het aangaan van situaties is in mijn visie vaak effectiever en had meer en sterker kunnen worden toegelicht.

Wil je dit boek hebben?

Ik werk samen met bol.com. Dit artikel bevat daarom affiliate links. Als je via de links in dit artikel bij bol.com dit boek/iets anders bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor en steun je mij. Dit waardeer ik zeer! Jij betaalt niets extra. Klik hier en ontvang het boek direct veilig via bol.com>>>

gevoeligheid hoe ga je ermee om Pieter Langedijk

Vond je dit artikel waardevol? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Elk bedrag (klein of groot) is heel welkom. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Als kind stond ik van nature in contact met fijnstoffelijke dimensies. Toen ik erachter kwam dat mijn omgeving niet waarnam wat ik waarnam, werd ik bang voor andermans mening hierover en sloot ik mij hiervoor af.

Jarenlang onderdrukte ik mijn paranormaliteit en hoogsensitiviteit en leefde ik vanuit mijn ratio. Ik cijferde mijzelf (spirituele essentie) weg en leefde naar de verwachtingen van de buitenwereld. Dit gaf op den duur fysieke, emotionele en mentale klachten zoals uitputting en somberheid. In het reguliere circuit liep ik vast.

Ik voelde dat ik het roer om mocht gooien, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Zo kwam ik tot bloei. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over.

Ben jij een ambitieuze spirituele vrouw en wil ook bezield leven? Ik help jou graag, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Meer lezen? Bekijk hier mijn ervaringen met:

Heb je dit boek Gevoeligheid, hoe ga je er mee om van Pieter Langedijk gelezen?
Laat dan hieronder je reactie achter, dat is altijd fijn voor anderen om te lezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven