Home   HSP Boekenrecensies   Boeken over hoogsensitiviteit   Boeken met holistische visie   Hooggevoeligheid als uitdaging – Marian van der Beuken

Hooggevoeligheid als uitdaging – Marian van der Beuken

Mijn recensie:

Coach Marian van der Beuken heeft 5 boeken over hooggevoeligheid geschreven, waaronder Het geluk van hooggevoeligheid, voor jezelf en de wereld en dit boek: Hooggevoeligheid als uitdaging.

Wat vind ik de voor en nadelen van dit boek van Marian van der Beuken?

  • Beknopt dun boekje.
  • Interessant voor mensen die net hebben ontdekt dat ze hooggevoelig zijn, het geeft een mooie verdere inleiding.
  • Het boek is relatief veel vanuit de ik vorm geschreven; daar moet je van houden, net zoals van de begrippen Hoger Zelf en God, die op een paar bladzijdes worden aangehaald en in mijn visie meer toegelicht mochten worden.

Een inspirerend citaat van Marian van der Beuken uit dit boekje:
Het enige wat mij echt fundamenteel geholpen heeft en helpt, is het helen van mijn innerlijke houding. Het is namelijk vooral mijn waarneming va mijzelf en de werkelijkheid om me heen, die me pijn bezorgt. En die waarneming is gebaseerd op gedachten en overtuigingen. Als ik denk dat er niets van mij klopt, dat ik niet gezien word, dat iedereen erop uit is om mij onderuit te halen, kortom, als ik het leven zie als een gruwelijke aaneenschakeling van pijnmomenten, dan ben ik structureel doodongelukkig. Als ik mezelf erin train, de positieve kanten van mezelf, anderen en de wereld om me heen te herkennen en te waarderen, dan gat mijn leven er al een stuk rooskleuriger uitzien. Ik denk zelf dat een flink aantal van mijn klachten is verdwenen is doordat ik mezelf ben gaan trainen in een andere manier van denken” (blz. 35).

Klik hier en ontvang het boek direct veilig via bol.com>>>

hooggevoeligheid als uitdaging Marian van der Beuken

Heb je dit boek Hooggevoeligheid als uitdaging van Marian van der Beuken gelezen?
Laat dan hieronder je reactie achter, dat is altijd fijn voor anderen om te lezen.

Meer lezen? Bekijk hier mijn ervaringen met…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top