Home   HSP Boekenrecensies   Boeken over hoogsensitiviteit   Boeken met holistische visie   Hooggevoeligheid als uitdaging – Marian van der Beuken

Hooggevoeligheid als uitdaging – Marian van der Beuken

Mijn recensie:

Coach Marian van der Beuken heeft 5 boeken over hooggevoeligheid geschreven, waaronder Het geluk van hooggevoeligheid, voor jezelf en de wereld en dit boek: Hooggevoeligheid als uitdaging.

Wat vind ik de voor en nadelen van dit boek van Marian van der Beuken?

  • Beknopt dun boekje.
  • Interessant voor mensen die net hebben ontdekt dat ze hooggevoelig zijn, het geeft een mooie verdere inleiding.
  • Het boek is relatief veel vanuit de ik vorm geschreven; daar moet je van houden, net zoals van de begrippen Hoger Zelf en God, die op een paar bladzijdes worden aangehaald en in mijn visie meer toegelicht mochten worden.

Een inspirerend citaat van Marian van der Beuken uit dit boekje:
Het enige wat mij echt fundamenteel geholpen heeft en helpt, is het helen van mijn innerlijke houding. Het is namelijk vooral mijn waarneming va mijzelf en de werkelijkheid om me heen, die me pijn bezorgt. En die waarneming is gebaseerd op gedachten en overtuigingen. Als ik denk dat er niets van mij klopt, dat ik niet gezien word, dat iedereen erop uit is om mij onderuit te halen, kortom, als ik het leven zie als een gruwelijke aaneenschakeling van pijnmomenten, dan ben ik structureel doodongelukkig. Als ik mezelf erin train, de positieve kanten van mezelf, anderen en de wereld om me heen te herkennen en te waarderen, dan gat mijn leven er al een stuk rooskleuriger uitzien. Ik denk zelf dat een flink aantal van mijn klachten is verdwenen is doordat ik mezelf ben gaan trainen in een andere manier van denken” (blz. 35).

Wil je dit boek hebben?

Ik werk samen met bol.com. Dit artikel bevat daarom affiliate links. Als je via de links in dit artikel bij bol.com dit boek/iets anders bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor en steun je mij. Dit waardeer ik zeer! Jij betaalt niets extra. Klik hier en ontvang het boek direct veilig via bol.com>>>

hooggevoeligheid als uitdaging Marian van der Beuken

Vond je dit artikel waardevol? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Elk bedrag (klein of groot) is heel welkom. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Als kind stond ik van nature in contact met fijnstoffelijke dimensies. Toen ik erachter kwam dat mijn omgeving niet waarnam wat ik waarnam, werd ik bang voor andermans mening hierover en sloot ik mij hiervoor af.

Jarenlang onderdrukte ik mijn paranormaliteit en hoogsensitiviteit en leefde ik vanuit mijn ratio. Ik cijferde mijzelf (spirituele essentie) weg en leefde naar de verwachtingen van de buitenwereld. Dit gaf op den duur fysieke, emotionele en mentale klachten zoals uitputting en somberheid. In het reguliere circuit liep ik vast.

Ik voelde dat ik het roer om mocht gooien, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Zo kwam ik tot bloei. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over.

Ben jij een ambitieuze spirituele vrouw en wil ook bezield leven? Ik help jou graag, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Meer lezen? Bekijk hier mijn ervaringen met:

Heb je dit boek Hooggevoeligheid als uitdaging van Marian van der Beuken gelezen?
Laat dan hieronder je reactie achter, dat is altijd fijn voor anderen om te lezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven