Home   HSP Boekenrecensies   Boeken over hoogsensitiviteit   Boeken met holistische visie   Het geluk van hooggevoeligheid, voor jezelf en de wereld – Marian van der Beuken

Het geluk van hooggevoeligheid, voor jezelf en de wereld – Marian van der Beuken

Marian van der Beuken schreef verschillende boeken over hooggevoeligheid, waaronder Hooggevoeligheid als uitdaging en dit boek.

Mijn recensie:

Wat vind ik de voor en nadelen van Het geluk van hooggevoeligheid, voor jezelf en de wereld?

  • Marian deelt in dit boek met name openhartig haar ervaringen hoe zij met haar hooggevoeligheid heeft leren omgaan en wat zij zoal tegen kwam op deze weg. Ze deelt bijvoorbeeld dat ze soms bang was om ouder te worden. Ze beschrijft ook hoe zij haar hooggevoeligheid als een gave heeft leren beschouwen en hoe HSP de mensheid veel te brengen hebben. Af en toe komen er ook wat citaten van andere HSP voorbij, die hun ervaringen wat betreft hun hooggevoeligheid delen. Weet je al meer wat hooggevoeligheid inhoudt en wil je ook meer over de weg lezen hoe je dit meer kan zien als een talent, dan kun je dit boek lezen.
  • Ik mis nummers bij de hoofdstukindeling, dat geeft mij vaak wat extra structuur.
  • Het boek is redelijk ‘spiritueel’; sommige begrippen zoals Nieuwe tijd, Vissentijdperk, Aquariustijdperk, karma en ‘sterrenkindje’ worden niet heel duidelijk toegelicht.
  • Het boek moedigt je vooral aan om jouw hooggevoeligheid te delen. Ik mis praktische oefeningen hoe je dit kunt doen.

Wil je dit boek hebben?

Ik werk samen met bol.com. Dit artikel bevat daarom affiliate links. Als je via de links in dit artikel bij bol.com dit boek/iets anders bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor en steun je mij. Dit waardeer ik zeer! Jij betaalt niets extra. Klik hier en ontvang het boek direct veilig via bol.com>>>

Het geluk van hooggevoeligheid Marian van der Beuken

Vond je dit artikel waardevol? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Elk bedrag (klein of groot) is heel welkom. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Als kind stond ik van nature in contact met fijnstoffelijke dimensies. Toen ik erachter kwam dat mijn omgeving niet waarnam wat ik waarnam, werd ik bang voor andermans mening hierover en sloot ik mij hiervoor af.

Jarenlang onderdrukte ik mijn paranormaliteit en hoogsensitiviteit en leefde ik vanuit mijn ratio. Ik cijferde mijzelf (spirituele essentie) weg en leefde naar de verwachtingen van de buitenwereld. Dit gaf op den duur fysieke, emotionele en mentale klachten zoals uitputting en somberheid. In het reguliere circuit liep ik vast.

Ik voelde dat ik het roer om mocht gooien, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Zo kwam ik tot bloei. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over.

Ben jij een ambitieuze spirituele vrouw en wil ook bezield leven? Ik help jou graag, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Meer lezen? Bekijk hier mijn ervaringen met:

Heb je Het geluk van hooggevoeligheid, voor jezelf en de wereld al gelezen?
Laat dan hieronder je reactie achter, dat is altijd fijn voor anderen om te lezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven