Home   HSP Boekenrecensies   Boeken over hoogsensitiviteit   Boeken met wetenschappelijke visie   Hoog sensitieve personen, hoe blijf je overeind als de wereld je overweldigt? – Elaine Aron

Hoog sensitieve personen, hoe blijf je overeind als de wereld je overweldigt? – Elaine Aron

Mijn recensie:

Dr. Elaine Aron is een Amerikaanse psychotherapeute en universitaire docent en deed wetenschappelijk onderzoek naar hooggevoeligheid en HSP (hoogsensitieve personen). Bijna alle andere boeken die over hooggevoeligheid door andere auteurs geschreven, verwijzen naar dit bekende boek van Elaine Aron.

In dit boek legt Aron op een praktische manier uit wat hooggevoeligheid is, waar veel HSP tegen aan lopen en hoe je met je gevoeligheid aan de slag kan. Zo vind je haar wetenschappelijke onderbouwde zelftest om te testen of je hooggevoelig bent, en vind je voorbeelden van problemen waar andere HSP in haar praktijk mee te maken hadden en hoe zij hier mee omgingen.

Wat vind ik de voor en nadelen van Hoog sensitieve personen, hoe blijf je overeind als de wereld je overweldigt?

  • Ik houd van wetenschappelijke onderbouwing. Houd je van wetenschappelijke theorie, dan is dit boek absoluut een aanrader!
  • Ik miste soms wat holistische aanvullingen. Heb je meer interesse in een holistische visie op hooggevoeligheid, dan kan ik je de boeken van Susan Marletta Hart, Marian Van der Beuken en Carolina Bont aanraden.

Wil je dit boek hebben?

Ik werk samen met bol.com. Dit artikel bevat daarom affiliate links. Als je via de links in dit artikel bij bol.com dit boek/iets anders bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor en steun je mij. Dit waardeer ik zeer! Jij betaalt niets extra. Klik hier en ontvang het boek direct veilig via bol.com>>>

hoog sensitieve personen hoe blijf je overeind als de wereld je overweldigt van Elaine Aron

Vond je dit artikel waardevol? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Elk bedrag (klein of groot) is heel welkom. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Als kind stond ik van nature in contact met fijnstoffelijke dimensies. Toen ik erachter kwam dat mijn omgeving niet waarnam wat ik waarnam, werd ik bang voor andermans mening hierover en sloot ik mij hiervoor af.

Jarenlang onderdrukte ik mijn paranormaliteit en hoogsensitiviteit en leefde ik vanuit mijn ratio. Ik cijferde mijzelf (spirituele essentie) weg en leefde naar de verwachtingen van de buitenwereld. Dit gaf op den duur fysieke, emotionele en mentale klachten zoals uitputting en somberheid. In het reguliere circuit liep ik vast.

Ik voelde dat ik het roer om mocht gooien, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Zo kwam ik tot bloei. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over.

Ben jij een ambitieuze spirituele vrouw en wil ook bezield leven? Ik help jou graag, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Meer lezen? Bekijk hier mijn ervaringen met:

Heb je Hoog sensitieve personen, hoe blijf je overeind als de wereld je overweldigt van Elaine Aron al gelezen?
Laat dan hieronder je reactie achter, dat is altijd fijn voor anderen om te lezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven