Home   HSP Boekenrecensies   Boeken over yin yoga en meditatie   Mijn nummer 1: Yin Yoga Kit The yin yoga kit, the practice of quiet power – Biff Mithoefer

Mijn nummer 1: Yin Yoga Kit The yin yoga kit, the practice of quiet power – Biff Mithoefer

Mijn review:

Deze Engelstalige Yin Yogakit van yogadocent Biff Mithoefer bestaat uit 3 onderdelen; een boek, kaarten en een CD.

Het boek
Het boek van Biff Mithoefer bestaat uit 3 delen, in deel 1 wordt een introductie gegeven van wat Yin Yoga inhoudt, in deel 2 worden yogalichaamsoefeningen uitgelegd en in deel 3 is ingegaan op anatomie.

Daarnaast bevat de bijlage nog allerlei praktische oefenprogramma’s met yoga houdingen waarmee je aan de slag kunt. Deze houdingen zijn ingedeeld op tijd (zo heb je een programma van 2 uur, 1 uur en 30 minuten), op meridiaansoort (zodat je bepaalde meridianen en organen kunt stimuleren), en staan er accupunctuurpunten die je tijdens yin yoga kunt indrukken.

yin yoga kit Biff Mithoefer boek

De kaarten en CD
Op de 14 kaarten vind je foto’s en een uitleg hoe je yoga oefeningen kunt doen. Op de CD hoor je onder andere 7 yoga oefeningen.
yin yoga kit Biff Mithoefer kaarten yin-yoga-kit-biff-mithoefer-cd

Wat vind ik de voor een nadelen van dit boek, kaarten en CD van Biff Mithoefer?

 • Het boek heeft een prettig formaat, wat je gemakkelijk mee kunt nemen.
 • De opbouw van het boek vind ik erg prettig.
 • Het boek vind ik mooi genuanceerd omschreven; Biff legt er vaak de nadruk op dat jij de enige bent die kan voelen wat jouw lichaam ‘nodig’ heeft.
 • Ik vind de schema’s in het boek, bijvoorbeeld over wat de meridianen en de chakra’s en hun effecten zijn zeer nuttig.
 • De kaarten die in de kit zitten vind ik handig. Ideaal als je zelf aan de slag wilt gaan met yoga en wat kaarten op de grond legt (in plaats van dat je steeds een boek open en dicht moet slaan en moet bladeren naar de geschikte oefeningen).
 • Al met al een prima kit om als beginner zelf aan de slag te gaan met Yin Yoga! Ik vond deze kit, mede door de meridiaan tekeningen en schema’s net wat prettiger dan het boek van Grilley.
 • Het eerste hoofdstuk in het boek gaat over Tao. Ik vind dat de geschiedenis hiervan nog iets meer had kunnen uitgediept.
 • Er mocht in het boek voor mijn gevoel nog meer de nadruk op worden gelegd met welke kant je een oefening begint; met links of rechts en welk effect dit heeft op je lichaam.
 • Niet alle beschreven oefeningen in het boek zijn terug te luisteren op de CD. Persoonlijk sprak de stem van Biff mij niet zo aan.
 • Deze kit is Engelstalig; het zou fijn zijn als deze kit ook naar het Nederlands wordt vertaald : )

Wil je deze kit hebben?

Ik werk samen met bol.com. Dit artikel bevat daarom affiliate links. Als je via de links in dit artikel bij bol.com dit boek/iets anders bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor en steun je mij. Dit waardeer ik zeer! Jij betaalt niets extra. Klik hier en ontvang de kit direct veilig via bol.com >>>

yin yoga kit Biff Mithoefer

Vond je dit artikel waardevol? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Elk bedrag (klein of groot) is heel welkom. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Als kind stond ik van nature in contact met fijnstoffelijke dimensies. Toen ik erachter kwam dat mijn omgeving niet waarnam wat ik waarnam, werd ik bang voor andermans mening hierover en sloot ik mij hiervoor af.

Jarenlang onderdrukte ik mijn paranormaliteit en hoogsensitiviteit en leefde ik vanuit mijn ratio. Ik cijferde mijzelf (spirituele essentie) weg en leefde naar de verwachtingen van de buitenwereld. Dit gaf op den duur fysieke, emotionele en mentale klachten zoals uitputting en somberheid. In het reguliere circuit liep ik vast.

Ik voelde dat ik het roer om mocht gooien, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Zo kwam ik tot bloei. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over.

Ben jij een ambitieuze spirituele vrouw en wil ook bezield leven? Ik help jou graag, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Meer lezen? Bekijk hier mijn ervaringen met:

Heb jij ervaring met deze kit?
Laat dan hieronder je reactie achter, dat is altijd fijn voor anderen om te lezen.

3 reacties op “Mijn nummer 1: Yin Yoga Kit The yin yoga kit, the practice of quiet power – Biff Mithoefer”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Hedwige avatar
  Hedwige

  Waarom is deze boeken cet niet in het nederlands dat zou prakties zijn .

 2. Hedwige avatar
  Hedwige

  Waarom verschijnd deze boeken cet niet in het nederlands.

 3. Femke de Grijs avatar

  Dat is een hele goede vraag Hedwige! Die kun je het beste aan de uitgever stellen. Omdat ik zelf een Nederlandstalig boek over Yin Yoga miste die specifiek aansloot op vermoeide HSP, besloot ik om er zelf een te schrijven, zie ook https://femkedegrijs.com/yin-yoga-energiegevende-lichaamsoefeningen-voor-hoogsensitieve-personen-ebook/ Wellicht heb je daar wat aan :).

  Liefs,
  Femke

Scroll naar boven