Home   HSP Kennisbank   Begrippenlijst voor HSP   Aquarius tijdperk

Aquarius tijdperk

vrouw kijkt rond bij zee

Alles is energie, deze energie wordt -om het makkelijk te maken- vaak onderverdeeld in tijd en tijdperken. Elke 2160 jaar breekt er energetisch gezien een nieuw tijdperk aan. Dit komt mede omdat de mensheid evolueert (hun bewustzijn verandert) en omdat de aardas draait. Elk nieuwe tijdperk is verbonden met de een van de twaalf dierenriemtekens, bekend uit de Westerse astrologie.

Vissentijdperk

Zo is het vissentijdperk verbonden met kwaliteiten die bij de vis horen, zoals:

 • Rationaliteit (dit resoneert met de energie van het hoofd)
 • Zelfredzaamheid/individualiteit en vanuit persoonlijke wil keuzes maken
 • Macht, leiderschap (bijvoorbeeld via een bepaalde hiërarchie)
 • Idealisme

Valkuilen van vissen-energie zijn bijvoorbeeld dat iemand:

 • zich kan verliezen dualiteit
 • zich afgescheiden kan voelen. Dit kan angst oproepen, waardoor iemand bijvoorbeeld het leven (zoals de buitenwereld en materie) probeert te controleren (zoals een controlfreak dat doet). Sommige mensen streven bijvoorbeeld enkel materie (in plaats van een vervuld innerlijk leven) na.

Aquarius tijdperk

Wanneer start het Aquarius tijdperk?

Het Vissentijdperk gaat over in het Watermantijdperk, dit wordt ook wel Aquarius tijdperk, New Age of Nieuwe tijd genoemd. Astrologen nemen verschillend waar. Daarom hebben ze diverse meningen wanneer dit tijdperk exact aan zal breken of al aan is gebroken. Zo zijn de meeste astrologen van mening dat dit in 1900 is begonnen of rondom 2010-2012 is gebeurd (sommigen noemen dit tijdperk Now Age), en anderen zijn van mening dat dit in het jaar 2300 zal beginnen.

De energie van het Aquarius bewustzijn (dat wordt ook wel Nieuwe Aarde energie genoemd) heeft echter tijd nodig om te integreren: het is er niet van de een op de andere dag, maar verschijnt geleidelijk. Vergelijk dit proces met de zon die langzaam opgaat, zijn hoogtepunt krijgt en weer langzaam ondergaat.

Wat is het Aquarius tijdperk precies?

Het Aquarius tijdperk bevat kwaliteiten die bij het Waterman en het Aquarius tijdperk horen, zoals:

 • Transformatie
 • Eenheid, holisme
 • Onvoorwaardelijke liefde (de energie van het hart)
 • Acceptatie
 • Naastenliefde
 • Gelijkwaardigheid
 • Compassie
 • Vrijheid, vrije wil ervaren

Mensen zullen zich (langzaam) steeds bewuster worden van bovenstaande kwaliteiten en deze in zichzelf integreren. HSP hebben hier vaak interesse in. Dit integreren kan bijvoorbeeld met healing, waarbij oude patronen en bewustzijnslagen uit het Vissentijdperk kunnen worden getransformeerd.

Heb je hier iets aan gehad? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Jarenlang zaten mijn hoogsensitiviteit en en paranormaliteit mij in de weg. Ik leefde vanuit mijn hoofd, had het gevoel dat ik niet écht leefde en ervoer geen werkelijke zingeving.

Verschillende momenten zijn voor mij een wake-upcall geweest, waaronder de hersenbloeding van mijn vader. Ik voelde de essentie van leven, dat het fysiek gezien in een split second over kan zijn en wat werkelijk belangrijk voor mij was: liefde ervaren, plezier hebben en genieten.

Ik besloot om hier naar te luisteren, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over en…

Ben jij een ambitieuze vrouwelijke Oude Ziel en wil je jouw potentieel benutten, voluit leven en bloeien? Mijn tips deel ik graag met jou aan de hand van een holistische en spirituele benadering, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Aanvullende artikelen:

7 gedachten over “Aquarius tijdperk”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Hi Femke,
  Leuke site en fijn dat jij dit met ons deelt 🙂 bedankt !
  De laatste tijd loop ik niet meer als kip zonder kop rond en merk dat ik veel dingen voel. Heel bijzonder. Wellicht kun jij me helpen dit te ontdekken en dat ik de kennis krijg over mijzelf. Ervaar steeds meer rust dus ben op de goede weg 🙂

  Veel liefs, Suzanne

 2. Wilma van Hoof

  Hallo Femke,
  Al enige tijd volg ik je site- je raad is heel erg herkenbaar voor mij als HSP-er.
  Ik houd zielsveel van mijn vrijheid- ben -bijna altijd alleen. Ook heel erg eenzaam omdat ik gelijkgestemden- gelijkwaardig heid+ vooral aansluiting mis.
  Mijn vraag aan jou is; Wat kan ik daaraan doen om niet weg te kwijnen;)
  Mijn vraag aan jou is;
  Hoe zou jij omgaan met diepe eenzaamheid- afwijzingen van anderen+ het feministische stuk hier mede op aarde te moeten brengen als zielenopdracht in ’n nog veelal door mannelijken dominerende wereld ? Maria Magdalena is ons hierin al voor gegaan he ?!
  Ga zo door met alles wat je zo wonderlijk doet oké …
  Mijn petje af voor jou lieve Femke,)
  Liefdevolle groetjes,
  Wilma

Scroll naar boven