Home   HSP Kennisbank   Begrippenlijst voor HSP   Aquarius tijdperk

Aquarius tijdperk

vrouw kijkt rond bij zee

Alles is energie, deze energie wordt -om het makkelijk te maken- vaak onderverdeeld in tijd en tijdperken. Elke 2160 jaar breekt er energetisch gezien een nieuw tijdperk aan. Dit komt mede omdat de mensheid evolueert (hun bewustzijn verandert) en omdat de aardas draait. Elk nieuwe tijdperk is verbonden met de een van de twaalf dierenriemtekens, bekend uit de Westerse astrologie.

Vissentijdperk

Zo is het vissentijdperk verbonden met kwaliteiten die bij de vis horen, zoals:

 • Rationaliteit (dit resoneert met de energie van het hoofd)
 • Zelfredzaamheid/individualiteit en vanuit persoonlijke wil keuzes maken
 • Macht, leiderschap (bijvoorbeeld via een bepaalde hiërarchie)
 • Idealisme

Valkuilen van vissen-energie zijn bijvoorbeeld dat iemand:

 • zich kan verliezen dualiteit
 • zich afgescheiden kan voelen. Dit kan angst oproepen, waardoor iemand bijvoorbeeld het leven (zoals de buitenwereld en materie) probeert te controleren (zoals een controlfreak dat doet). Sommige mensen streven bijvoorbeeld enkel materie (in plaats van een vervuld innerlijk leven) na.

Aquarius tijdperk

Wanneer start het Aquarius tijdperk?

Het Vissentijdperk gaat over in het Watermantijdperk, dit wordt ook wel Aquarius tijdperk, New Age of Nieuwe tijd genoemd. Astrologen nemen verschillend waar. Daarom hebben ze diverse meningen wanneer dit tijdperk exact aan zal breken of al aan is gebroken. Zo zijn de meeste astrologen van mening dat dit in 1900 is begonnen of rondom 2010-2012 is gebeurd (sommigen noemen dit tijdperk Now Age), en anderen zijn van mening dat dit in het jaar 2300 zal beginnen.

De energie van het Aquarius bewustzijn (dat wordt ook wel Nieuwe Aarde energie genoemd) heeft echter tijd nodig om te integreren: het is er niet van de een op de andere dag, maar verschijnt geleidelijk. Vergelijk dit proces met de zon die langzaam opgaat, zijn hoogtepunt krijgt en weer langzaam ondergaat.

Wat is het Aquarius tijdperk precies?

Het Aquarius tijdperk bevat kwaliteiten die bij het Waterman en het Aquarius tijdperk horen, zoals:

 • Transformatie
 • Eenheid, holisme
 • Onvoorwaardelijke liefde (de energie van het hart)
 • Acceptatie
 • Naastenliefde
 • Gelijkwaardigheid
 • Compassie
 • Vrijheid, vrije wil ervaren

Mensen zullen zich (langzaam) steeds bewuster worden van bovenstaande kwaliteiten en deze in zichzelf integreren. HSP hebben hier vaak interesse in. Dit integreren kan bijvoorbeeld met healing, waarbij oude patronen en bewustzijnslagen uit het Vissentijdperk kunnen worden getransformeerd.

Vond je dit artikel waardevol? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Elk bedrag (klein of groot) is heel welkom. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Als kind stond ik van nature in contact met fijnstoffelijke dimensies. Toen ik erachter kwam dat mijn omgeving niet waarnam wat ik waarnam, werd ik bang voor andermans mening hierover en sloot ik mij hiervoor af.

Jarenlang onderdrukte ik mijn paranormaliteit en hoogsensitiviteit en leefde ik vanuit mijn ratio. Ik cijferde mijzelf (spirituele essentie) weg en leefde naar de verwachtingen van de buitenwereld. Dit gaf op den duur fysieke, emotionele en mentale klachten zoals uitputting en somberheid. In het reguliere circuit liep ik vast.

Ik voelde dat ik het roer om mocht gooien, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Zo kwam ik tot bloei. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over.

Ben jij een ambitieuze spirituele vrouw en wil ook bezield leven? Ik help jou graag, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Aanvullende artikelen:

7 reacties op “Aquarius tijdperk”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Suzanne avatar
  Suzanne

  Hi Femke,
  Leuke site en fijn dat jij dit met ons deelt 🙂 bedankt !
  De laatste tijd loop ik niet meer als kip zonder kop rond en merk dat ik veel dingen voel. Heel bijzonder. Wellicht kun jij me helpen dit te ontdekken en dat ik de kennis krijg over mijzelf. Ervaar steeds meer rust dus ben op de goede weg 🙂

  Veel liefs, Suzanne

  1. Femke de Grijs avatar

   Hi Suzanne,

   Graag gedaan! Op deze pagina heb ik antwoord gegeven op je vraag https://femkedegrijs.com/hsp-kennisbank/begrippenlijst/gedachten-lezen/ :). Fijne dag verder!

   Groetjes,
   Femke

 2. Wilma van Hoof avatar
  Wilma van Hoof

  Hallo Femke,
  Al enige tijd volg ik je site- je raad is heel erg herkenbaar voor mij als HSP-er.
  Ik houd zielsveel van mijn vrijheid- ben -bijna altijd alleen. Ook heel erg eenzaam omdat ik gelijkgestemden- gelijkwaardig heid+ vooral aansluiting mis.
  Mijn vraag aan jou is; Wat kan ik daaraan doen om niet weg te kwijnen;)
  Mijn vraag aan jou is;
  Hoe zou jij omgaan met diepe eenzaamheid- afwijzingen van anderen+ het feministische stuk hier mede op aarde te moeten brengen als zielenopdracht in ‘n nog veelal door mannelijken dominerende wereld ? Maria Magdalena is ons hierin al voor gegaan he ?!
  Ga zo door met alles wat je zo wonderlijk doet oké …
  Mijn petje af voor jou lieve Femke,)
  Liefdevolle groetjes,
  Wilma

  1. Femke de Grijs avatar

   Hallo Wilma,

   Leuk dat je me al een tijd volgt! In het Complete Jaartraject voor HSP https://femkedegrijs.com/diensten/ help ik je graag verder met deze vragen. Ik hoop dat ik je zo voldoende heb geïnformeerd en wens je verder alle goeds toe :).

   Groetjes, Femke

 3. Mylène avatar
  Mylène

  Hier een Waterman met zelfde vragen als wilma
  Much Luv

 4. Barry avatar

  Hoi Femke,
  Heb jij tips voor mij als het gaat om goede mannelijke energie, die past bij het aquarius tijdperk?

  1. Femke de Grijs avatar

   Hoi Barry,

   Ik ben benieuwd wat je precies bedoelt?

   Groetjes,
   Femke

Scroll naar boven