Home   HSP Boekenrecensies   Boeken over hoogsensitiviteit   Boeken met wetenschappelijke visie   Hoog sensitive personen & psychotherapie – Elaine Aron

Hoog sensitive personen & psychotherapie – Elaine Aron

Mijn recensie:

Dit boek van Dr. Elaine Aron is geschreven voor HSP en niet HSP therapeuten en artsen die HSP begeleiden.

Wat vind ik de voor en nadelen van Hoog sensitive personen & psychotherapie?

  • Er wordt duidelijk uitgelegd wie hoogsensitieve mensen wel en niet zijn en hoe dit kan worden vastgesteld. Ook komt aan bod wat voor problemen hoog sensitieve mensen vaak ervaren en hoe je als begeleider hierbij kan helpen. Zo is het bijvoorbeeld nuttig om de radio uit te zetten als er een cliënt op bezoek komt en om je telefoon uit te zetten. In de tijd dat ik last had van Chronische Vermoeidheid heb ik een keer tijdens een kennismakingsgesprek meegemaakt dat een therapeut haar telefoon opnam, om met een andere cliënt een afspraak te plannen. Ik voelde me daar alles behalve prettig bij en had het gevoel dat het telefoongesprek geen spoed had. Ook al was dat zo geweest, dan had ik dat graag van tevoren van mijn therapeut gehoord dat zij een belangrijk telefoontje verwachtte en als uitzondering daarom een keer haar telefoon aan had gezet. Ik ben daarom niet meer terug gegaan. Als deze therapeut dit boek had gelezen, was dat misschien voorkomen ; ).
  • Het verschil tussen hooggevoeligheid en stoornissen uit de DSM (het handboek voor diagnose en statistiek van psychische aandoeningen wat vaak in de reguliere gezondheidszorg zoals in de psychiatrie wordt gebruikt), zoals ADHD, depressie en een bipolaire stoornis is beschreven. Als je in de huidige GGZ vastloopt, of interesse hebt in wat hooggevoeligheid met je ‘label’ te maken kan hebben, kan dit hoofdstuk ook voor jou interessant zijn en niet alleen maar voor therapeuten. Het is relatief wetenschappelijk geschreven, daar moet je van houden.
  • In het boek wordt gesproken over ‘patiënten’, vanuit mijn holistische visie spreek ik liever van mensen en/of cliënten die bepaalde uitdagingen ervaren.
  • Ik mis af en toe spirituele en energetische diepgang; wat willen de klachten je bijvoorbeeld vertellen?

Wil je dit boek hebben?

Ik werk samen met bol.com. Dit artikel bevat daarom affiliate links. Als je via de links in dit artikel bij bol.com dit boek/iets anders bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor en steun je mij. Dit waardeer ik zeer! Jij betaalt niets extra. Klik hier en ontvang het boek direct veilig via bol.com>>>
hoogsensitieve personen en psychotherapie van Elaine Aron

Klik hier om de Engelstalige versie van dit boek te bestellen via bol.com>>>

Vond je dit artikel waardevol? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Elk bedrag (klein of groot) is heel welkom. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Als kind stond ik van nature in contact met fijnstoffelijke dimensies. Toen ik erachter kwam dat mijn omgeving niet waarnam wat ik waarnam, werd ik bang voor andermans mening hierover en sloot ik mij hiervoor af.

Jarenlang onderdrukte ik mijn paranormaliteit en hoogsensitiviteit en leefde ik vanuit mijn ratio. Ik cijferde mijzelf (spirituele essentie) weg en leefde naar de verwachtingen van de buitenwereld. Dit gaf op den duur fysieke, emotionele en mentale klachten zoals uitputting en somberheid. In het reguliere circuit liep ik vast.

Ik voelde dat ik het roer om mocht gooien, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Zo kwam ik tot bloei. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over.

Ben jij een ambitieuze spirituele vrouw en wil ook bezield leven? Ik help jou graag, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Meer lezen? Bekijk hier mijn ervaringen met:

Heb je Hoog sensitive personen & psychotherapie van Elaine Aron al gelezen?
Laat dan hieronder je reactie achter, dat is altijd fijn voor anderen om te lezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven