Diagnose

stethoscoop

Een diagnose houdt in dat er iets, zoals een ziekte of stoornis, wordt vastgesteld aan de hand van specifieke kenmerken die vaak symptomen worden genoemd. Er wordt bij het diagnosticeren geprobeerd om de oorzaak van klachten zo goed mogelijk te benoemen/verklaren. Om een diagnose te stellen wordt soms gebruik gemaakt van gegevens uit een boek, bloedonderzoek, een kijkoperatie, (zelf)tests, gedragsobservatie en gesprekken met de desbetreffende persoon en/of zijn omgeving.

Hoogsensitief diagnose

Ongeveer 1 op de 5 mensen is een hoogsensitief persoon (HSP). Veel HSP herkennen zich in deze HSP kenmerken. Er bestaan veel misverstanden over hoogsensitiviteit en hooggevoeligheid. Hoogsensitiviteit is een eigenschap en geen ziekte. Daarom kan hoogsensitiviteit ook niet officieel worden gediagnosticeerd en is er geen sprake van hoogsensitiviteit symptomen, maar enkel van klachten die kunnen voortvloeien als hoogsensitiviteit nog niet goed wordt beheerst.

Wel kun je zelf ontdekken of je hoogsensitief bent, bijvoorbeeld aan de hand van deze test.

Meer weten?

In de Training Floreer in je werk als hoogsensitieve vrouw ga ik in op reguliere diagnoses in relatie tot hoogsensitiviteit. Via die weg kan ik je ook verder helpen met eventuele vragen hierover.

Aanvullende artikelen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top