Home   HSP Kennisbank   Begrippenlijst voor HSP   Hoogsensitief behandeling

Hoogsensitief behandeling

stoelen staan voor raam

Ben jij als hoogsensitief persoon (HSP) op zoek naar een HSP behandeling of hoogsensitiviteitstherapie? Ontdek hier belangrijke aandachtspunten:

HSP behandeling

Circa 1 op de 5 mensen herkent zich in deze HSP kenmerken (in dit artikel vind je ook meer informatie over uiterlijke kenmerken van HSP).

Soms zijn mensen op zoek naar een HSP behandeling of ‘hoogsensitief behandeling’. Iemand zoekt dan ondersteuning bij zijn/haar hoogsensitiviteit, bijvoorbeeld wat betreft deze HSP problemen. Je kunt onderzoeken of je last hebt van HSP problemen met deze gratis online HSP test.

Er bestaan veel misverstanden over wat een HSP behandeling daadwerkelijk inhoudt: een behandeling kan alleen plaatsvinden bij een ziekte/symptomen. Hoogsensitiviteit is echter geen ziekte of symptoom. Er bestaan geen HSP symptomen.

In die zin kan hoogsensitiviteit niet (‘weg’) worden behandeld. Dat is een misverstand. Behandeling is daarom een verwarrende en onjuiste term.

Therapie hoogsensitiviteit

Therapie is doorgaans gericht op het verlichten van een bepaalde ziekte of een bepaald symptoom; dit is daarom tevens een verwarrende en onjuiste term omdat hoogsensitiviteit geen ziekte is en geen symptomen heeft.

Betere term dan HSP behandeling en therapie?

Een betere term voor HSP behandeling en hoogsensitiviteitstherapie is HSP begeleiding. Een HSP kan worden begeleid bij het leren beheersen van zijn hoogsensitiviteit: iemand leert dan omgaan met nadelen die bij hoogsensitiviteit komen kijken als het nog niet goed wordt beheerst en iemand kan zelfs leren hoe hoogsensitiviteit ingezet kan worden als talent. Zodat een HSP energieker en productiever is en een leven vol voldoening ervaart.

Verschillende professionals kunnen HSP begeleiding bieden, bijvoorbeeld een HSP psycholoog.

Meer weten?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top