Home   HSP Kennisbank   Begrippenlijst voor HSP   Hoogsensitief behandeling

Hoogsensitief behandeling

stoelen staan voor raam

Ben jij als hoogsensitief persoon (HSP) op zoek naar een HSP behandeling of hoogsensitiviteitstherapie? Ontdek hier belangrijke aandachtspunten:

HSP behandeling

Circa 1 op de 5 mensen herkent zich in deze HSP kenmerken (in dit artikel vind je ook meer informatie over uiterlijke kenmerken van HSP).

Soms zijn mensen op zoek naar een HSP behandeling of ‘hoogsensitief behandeling’. Iemand zoekt dan ondersteuning bij zijn/haar hoogsensitiviteit, bijvoorbeeld wat betreft deze HSP problemen. Je kunt onderzoeken of je last hebt van HSP problemen met deze gratis online HSP test.

Er bestaan veel misverstanden over wat een HSP behandeling daadwerkelijk inhoudt: een behandeling kan alleen plaatsvinden bij een ziekte/symptomen. Hoogsensitiviteit is echter geen ziekte of symptoom. Er bestaan geen HSP symptomen.

In die zin kan hoogsensitiviteit niet (‘weg’) worden behandeld. Dat is een misverstand. Behandeling is daarom een verwarrende en onjuiste term.

Therapie hoogsensitiviteit

Therapie is doorgaans gericht op het verlichten van een bepaalde ziekte of een bepaald symptoom; dit is daarom tevens een verwarrende en onjuiste term omdat hoogsensitiviteit geen ziekte is en geen symptomen heeft.

Betere term dan HSP behandeling en therapie?

Een betere term voor HSP behandeling en hoogsensitiviteitstherapie is HSP begeleiding. Een HSP kan worden begeleid bij het leren beheersen van zijn hoogsensitiviteit: iemand leert dan omgaan met nadelen die bij hoogsensitiviteit komen kijken als het nog niet goed wordt beheerst en iemand kan zelfs leren hoe hoogsensitiviteit ingezet kan worden als talent. Zodat een HSP energieker en productiever is en een leven vol voldoening ervaart.

Verschillende professionals kunnen HSP begeleiding bieden, bijvoorbeeld een HSP psycholoog.

Vond je dit artikel waardevol? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Elk bedrag (klein of groot) is heel welkom. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Als kind stond ik van nature in contact met fijnstoffelijke dimensies. Toen ik erachter kwam dat mijn omgeving niet waarnam wat ik waarnam, werd ik bang voor andermans mening hierover en sloot ik mij hiervoor af.

Jarenlang onderdrukte ik mijn paranormaliteit en hoogsensitiviteit en leefde ik vanuit mijn ratio. Ik cijferde mijzelf (spirituele essentie) weg en leefde naar de verwachtingen van de buitenwereld. Dit gaf op den duur fysieke, emotionele en mentale klachten zoals uitputting en somberheid. In het reguliere circuit liep ik vast.

Ik voelde dat ik het roer om mocht gooien, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Zo kwam ik tot bloei. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over.

Ben jij een ambitieuze spirituele vrouw en wil ook bezield leven? Ik help jou graag, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Meer weten?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven