Het roer om: waarom ik de wereld over reis

kompas

Ik lag in bed toen mijn vriend binnenkwam. “Ben je wakker?” Vroeg hij. “Kom even overeind”. Ik wist meteen dat het niet goed was. Innerlijk ‘wist’ ik ook dat dit moment er een keer aankwam, maar ik wilde het niet weten. Toch moest ik de realiteit onder ogen zien…

Mijn vader lag in het ziekenhuis. Hij had een hersenbloeding gehad. Die nacht droomde ik over hem, ik nam helder waar hoe hij er in het ziekenhuis bij lag. De dag erna toen ik hem zag voelde daarom bekend.

Ik begreep mijn vader niet; hij zei veel, maar zijn woorden waren onbegrijpelijk. Ik was in stilte met mijn vader samen en voelde toen bewust waar het om draait en wat voor mij zo belangrijk is: stilte en liefde. Zíjn. Het was een belangrijk moment in mijn leven. Een moment waarop ik voelde: ik wil dingen anders, ik wil alles uit het leven halen wat erin zit.

”Het leven kan zó over zijn, besefte ik”

Omdat ik het belangrijk vind om mezelf te blijven ontwikkelen was ik ondertussen ook bij allerlei mensen langs geweest:

 • Jouw energie reikt verder dan Nederland. Ik zie jou reizen, en vanuit daar ook mensen helpen. Je zult innerlijk weten hoe dit vorm mag krijgen en wanneer je je thuis voelt in een land, welke plek bij jou past en hoe je mensen het beste kan helpen” had een medium gezegd die een tekening van mijn ziel had gemaakt.
 • Jouw lichaam doet het het beste op warme temperaturen. In het buitenland wonen zou voor jou ideaal zijn” zei een homeopaat.
 • Ik zie je in het buitenland wonen. Normaal ben ik niet zo goed in tijden, maar ik zie dit rond 2017 gebeuren” zei weer een ander medium.

Hoe vaak moest ik dit nog horen voordat ik in actie kwam?! In de rij voor kassa bij de supermarkt kwam mijn vriend Mathijs een oud klasgenoot van de middelbare school tegen. Tijdens een kort praatje bleek dat hij nu in Spanje woonde en even terug was in Nederland “Ik kan je het aanraden” zei hij. Op de gekste momenten kwam ik mensen tegen die mij aanspoorden om naar het buitenland te gaan. “Doe het!” zei een vriendin.

schatkaart

“Ik wil alles uit mijn leven halen wat erin zit”

Mijn dromen najagen, mijn hart volgen, voluit leven, genieten. Voor mijn gevoel is dat waar het leven om draait: écht leven. Liefde ervaren en laten stromen. Met het gevoel dat de wereld aan je voeten ligt!

Van kinds af aan houd ik er al van om andere culturen te ontdekken en te reizen. Zo was ik dol op het Tropen- en Afrikamuseum. Hoe ouder ik werd, hoe vermoeider ik raakte en hoe minder ik reisde. Tot dat ik mijn hoogsensitiviteit leerde beheersen en mijn lichaam (met ziekte)  juist werd behandeld. Alles werd weer mogelijk!

Al jaren droomde ik ervan om te overwinteren/wonen in een warm land. Het is iets wat ik innerlijk diep voel. Wat mijn lichaam aangeeft. Mijn lichaam kan vanwege ziekte niet goed tegen de kou en bloeit op bij warmte. Soms fiets ik in de zomer zelfs met een wintermuts en wanten aan ;).

Innerlijk had ik allemaal beren op de weg gezien om naar mijn gevoel te luisteren en hier werk van te maken: er was een huis met allerlei spullen, een auto, een hond en kat. En dan nog mijn werk…

Howard Thurman:

“Don’t ask what the world needs. Ask what makes you come alive, and go do it. Because what the world needs is people who have come alive.”

Alhoewel, aan al die ‘beren’ was ook wat te doen besefte ik. Ik was al locatie onafhankelijk: overal waar een internetverbinding is kan ik HSP helpen vanaf mijn laptop. En materie, is ‘maar’ materie.

De hond zou bijna altijd meekunnen met reizen (haar lang met een vliegtuig laten reizen/haar in quarantaine laten voelt niet goed), voor haar zou soms een goede oppas gezocht moeten worden. Voor de kat zouden wij een nieuw huis moeten vinden (dat vond ik het moeilijkste van alles).

De knoop is doorgehakt: een droom komt uit!

Mathijs en ik hebben maximaal ontspuld. Ons huis in Nederland is verkocht. Wij reizen nu de wereld over. Ook blijven we voor de rest HSP gewoon helpen.

Hier kun je wat meer lezen over onze voorbereiding op onze reizen.

baggage

Waar gaan onze reizen heen?

Mijn reisbucketlist vind je hier. We reizen op gevoel.

Deze landen hebben we zoal bezocht in 2017 en 2018:

LINDA interviewde mij over mijn eerste jaar reizen.

interview op LINDA.NL met Femke de Grijs en Mathijs van der Beek

2019

In 2019 hebben we onder meer Engeland en Schotland bezocht, waar we ons hebben verdiept in lucide dromen. Verder zijn we ook weer naar de Bosnische Piramides geweest.

2020

In 2020 hebben we onder meer Spanje, Frankrijk, België, Italië, Slovenië, Oostenrijk, Duitsland, Kroatië, Bosnië-Herzegovina (Bosnische Piramides) bezocht.

2021

In 2021 hebben we onder meer Duitsland, Frankrijk, Italië, Slovenië, Kroatië en de Bosnische Piramides en Zweden bezocht. Update; hond Otje is december 2021 overleden, we zijn dankbaar voor die tijd dat ze in ons leven was en met ons mee reisde.

Schapendoes Otje ligt op het gras in de Dordogne

2022:

In 2022 hebben we onder meer Zweden, Denemarken, Nederland, Frankrijk, België, Zwitserland en Duitsland bezocht.

In Zweden kwam Schapendoes Juultje (geboren in februari) op ons pad. Zij reist vanaf april met ons mee.

Femke de Grijs en Mathijs van der Beek met Schapendoes pup van vier weken

2023:

In 2023 hebben we onder andere Duitsland, Luxemburg en Frankrijk bezocht. In Frankrijk zijn we bijvoorbeeld naar plekken gegaan die in verband worden gebracht met Maria Magdalena en de Katharen. Verder zijn we in Zwitserland, Denemarken en Zweden geweest. Wendy interviewde mij dit jaar over onze reizen.

logo van Wendy online

2024:

We hebben onder andere Duitsland, Engeland (inclusief bepaalde stenencirkels), Ierland (inclusief bepaalde krachtplekken) en Zwitserland bezocht. Wordt vervolgd!

Wat betekent mijn levensstijl voor jou?

Ik hielp en help HSP online en dat zal ik blijven doen. Ik kan je overal helpen vanaf mijn laptop met een internetverbinding :).

Er zijn een paar dingen die voor jou anders kunnen zijn:

Verschil 1) Soms krijg je antwoord op andere tijden

Ik hou zo veel mogelijk rekening met eventuele tijdverschillen. Het enige dat soms kan gebeuren is dat ik vanwege tijdsverschil op andere tijden op je reageer.

Verschil 2) Op sommige Social media ben ik niet/minder en wél aanwezig

Ik zal niet meer op alle social media kanalen delen:

 • Ik zal nu zoveel mogelijk gaan delen op mijn Facebook pagina.
 • Twitter en LinkedIn zal ik minder gaan gebruiken.
 • Verder zal ik niet meer elke week iets op YouTube kanaal delen. Ik heb de afgelopen tijd met veel plezier videos gemaakt. Alhoewel ik het super leuk vind om videos te maken, wil ik mijzelf de ruimte en de vrijheid geven om niet elke week iets up te loaden op een vaste dag. Ik zal mijn gevoel hierin volgen: er kunnen nog wel videos verschijnen, maar niet op een vast tijdstip.
 • In 2017 kocht ik een nieuwe camera. Ik vind fotograferen super leuk, ik ga vanaf 2018 experimenteren met Instagram.

Femke de Grijs kijkt naar palmbomen in Whangarei

Verschil 3) Soms zal ik in een andere taal praten

Tijdens reizen ben ik vaak Engelstalige mensen tegen gekomen die heel benieuwd waren wie ik ben/wat ik doe. Daarom wil ik ook graag online Engelstalig dingen gaan delen in de toekomst. Het kan daarom zijn dat ik (af en toe) t.z.t. Engels talig dingen ga delen op mijn YouTube kanaal en Instagram.

Ik zal jou gewoon in het Nederlands blijven helpen op mijn site, in mijn begeleiding en inspireren op mijn Facebook pagina.

Vond je dit artikel waardevol? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Elk bedrag (klein of groot) is heel welkom. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Als kind stond ik van nature in contact met fijnstoffelijke dimensies. Toen ik erachter kwam dat mijn omgeving niet waarnam wat ik waarnam, werd ik bang voor andermans mening hierover en sloot ik mij hiervoor af.

Jarenlang onderdrukte ik mijn paranormaliteit en hoogsensitiviteit en leefde ik vanuit mijn ratio. Ik cijferde mijzelf (spirituele essentie) weg en leefde naar de verwachtingen van de buitenwereld. Dit gaf op den duur fysieke, emotionele en mentale klachten zoals uitputting en somberheid. In het reguliere circuit liep ik vast.

Ik voelde dat ik het roer om mocht gooien, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Zo kwam ik tot bloei. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over.

Ben jij een ambitieuze spirituele vrouw en wil ook bezield leven? Ik help jou graag, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Meer weten?

Bekijk hier de manieren hoe ik je graag verder help.

Aanvullende artikelen:

Deze blog werd gepubliceerd op 13 oktober 2017 en werd geüpdatet op 24 juni 2024

94 reacties op “Het roer om: waarom ik de wereld over reis”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Femke de Grijs avatar
   Femke de Grijs

   🙂

 1. maria avatar
  maria

  Heel veel geluk, mooie avonturen en nieuwe inzichten!
  alle goeds voor jullie1
  maria (Curaçao)

  1. Femke de Grijs avatar
   Femke de Grijs

   Dank je Maria! 🙂

   Groetjes,
   Femke

 2. Moya avatar
  Moya

  Heel mooi! Heel veel succes!

  1. Femke de Grijs avatar
   Femke de Grijs

   Dank je Moya!

   Groetjes, Femke

 3. patrick avatar
  patrick

  heel veel plezier en geluk bieden!! ga je/jullie droom achterna!

  1. Femke de Grijs avatar
   Femke de Grijs

   Thanks Patrick!

   Groetjes,
   Femke

 4. Eveline avatar
  Eveline

  Wat leuk, veel succes en een mooie tijd!
  Je hebt helemaal gelijk, het leven is kort. Soms moet je gewoon je hart volgen, ook al heeft je hoofd nog zoveel bezwaren.

  1. Femke de Grijs avatar
   Femke de Grijs

   Dank je Eveline!

   Groetjes, Femke

 5. Jorike avatar
  Jorike

  ????? Go for it and have fun! ?????

  1. Femke de Grijs avatar
   Femke de Grijs

   Thanks Jorike!

   Groetjes, Femke

 6. Suus avatar
  Suus

  Gaaf zeg! Ik wens jullie een hele mooie nieuwe stap. Mooi dat dit gevoel jullie zo samen delen!

  1. Femke de Grijs avatar
   Femke de Grijs

   Dank je Suus! 🙂

 7. Fjodor Lubbes avatar
  Fjodor Lubbes

  Wouw wat prachtig Femke! Zo’n persoonlijk verhaal raakt. En wat een droombestemming: Nieuw Zeeland. De natuur daar is zo mooi, zie graag wat foto’s bij je verslagen! Groet Fjodor

  1. Femke de Grijs avatar
   Femke de Grijs

   🙂

 8. Elly vd Veer. avatar
  Elly vd Veer.

  Leuk voor jullie . Hou je taai en veel geluk samen. Groetjes . ??????

  1. Femke de Grijs avatar
   Femke de Grijs

   Dank je Elly! 🙂

   Groetjes, Femke

 9. Aniya avatar
  Aniya

  Fantastisch! Huppeke in het vertrouwen stappen en gaan….. Wat stroomt dat 😉
  Zie waar je vandaan komt en NU STAAT Chapeau! Lieve mensen mooie ervaringen en belevenissen van uit het hart toegewenst. Femke dat je vader goed mag herstellen van zijn hersenbloeding.

 10. Chris avatar
  Chris

  Heel veel succes en geluk toegewenst!

  1. Femke de Grijs avatar
   Femke de Grijs

   Dank je Chris!

 11. Nadine avatar
  Nadine

  Heel veel succes Femke, je bent een groot voorbeeld voor velen! Dapper en mooi dat je je hart écht gaat volgen!

  1. Femke de Grijs avatar
   Femke de Grijs

   Merci Nadine 🙂 <3

   Groetjes, Femke

 12. Tes van Oostveldt avatar
  Tes van Oostveldt

  Wauw,. Wat een mooi nieuws. Ik ben blij voor jou dat je de stap durft zetten. Owja, Engels is voor mij geen probleem hoor, de helft van mijn vrienden zijn Engelstalig en ik lees vooral boeken in t Engels. Ik verheug me nu al op je verdere verhalen. Good luck !!!

  1. Femke de Grijs avatar
   Femke de Grijs

   Wat leuk om te horen Tes, thanks!

   Groetjes, Femke

 13. Anja avatar
  Anja

  “Go for it” Femke, volg je hart. Heel veel succes met je activiteiten.

  1. Femke de Grijs avatar
   Femke de Grijs

   Dank je Anja!

   Groetjes, Femke

  2. Wilma avatar
   Wilma

   Goedemorgen Fee
   Hele onderneming
   Wens je veel geluk en liefde en een prachtige omgeving.
   Hoe ging het verhaal van je Vader verder?

   1. Femke de Grijs avatar
    Femke de Grijs

    Dank je Wilma! Wat aardig dat je dat vraagt. Het gaat inmiddels beter met mijn vader, hij is aan het herstellen :).

    Groetjes,
    Femke

 14. Alina van der Ploeg avatar
  Alina van der Ploeg

  Een hele fijne tijd gewenst in de warmte en een tiny house lijkt mij ook te gek!
  In januari ga ik aan de slag met je HSP programma dan zit jij lekker in het zonnetje met je laptop 😉

  1. Femke de Grijs avatar
   Femke de Grijs

   Dank je Alina! Super leuk dat je er dan mee aan de slag gaat :).

   Groetjes, Femke

 15. Anja avatar
  Anja

  Ga ervoor Femke. Veel succes. Het is je gegund.

  1. Femke de Grijs avatar
   Femke de Grijs

   Dank je Anja :).

   Groetjes, Femke

 16. Sas avatar
  Sas

  Wow, super! Heel veel plezier en wijsheid.

  1. Femke de Grijs avatar
   Femke de Grijs

   Dank je Sas!

   Groetjes, Femke

 17. Monique avatar
  Monique

  Wat spannend, heel veel succes, plezier en levenslust!

  1. Femke de Grijs avatar
   Femke de Grijs

   Thanks Monique!

   Groetjes, Femke

 18. ursela avatar
  ursela

  heel veel plezier en succes

  1. Femke de Grijs avatar
   Femke de Grijs

   Dank je Ursela :).

   Groetjes,
   Femke

 19. Jacqueline de Meijer avatar
  Jacqueline de Meijer

  Hoi Femke en Mathijs
  Ik wens jullie samen een fijne ontdekkingsreis.
  En ik hoop dat het met je vader beter gaat.
  Lieve groet
  Jacqueline de Meijer.

  1. Femke de Grijs avatar
   Femke de Grijs

   Dank je Jacqueline :).

   Groetjes, Femke & Mathijs

 20. Jacqueline avatar
  Jacqueline

  Kippenvelmomentje!
  Geweldig Femke en Mathijs.
  Maak er wat moois van?☉en blijf ons inspireren!!

  1. Femke de Grijs avatar
   Femke de Grijs

   Bedankt voor je leuke reactie Jacqueline 🙂 <3

 21. Karin avatar
  Karin

  Er is maar een vraag welke door mijn hoofd blijft spoken, hoe gaat het met je vader?

  1. Femke de Grijs avatar
   Femke de Grijs

   Hoi Karin,

   Wat aardig dat je dat vraagt! Het gaat inmiddels beter met hem, hij is aan het herstellen :).

   Groetjes,
   Femke

 22. Silvia Flink avatar
  Silvia Flink

  Gaaf Femke!! Wat een ontzettend stoer besluit om je hart te volgen en ‘gewoon’ te gaan. Zet hem op!

  1. Femke de Grijs avatar
   Femke de Grijs

   Thanks! 🙂

 23. Margaret mulders avatar
  Margaret mulders

  Ik wens je veel geluk daar.Heel mooi je droom na te leven liefs margaret

  1. Femke de Grijs avatar
   Femke de Grijs

   Dank je Margaret!

   Groetjes, Femke

 24. Monique avatar
  Monique

  Wow! Super, maak er vooral iets moois van!!!!!!!!

  1. Femke de Grijs avatar
   Femke de Grijs

   🙂

 25. S.tel avatar
  S.tel

  Dag Femke, hoezo eerst reizen? Ga je niet ‘gewoon’ op Fuerte wonen??
  Mooie stap die jullie maken, eerst vertrouwen en loslaten en in die ruimte kijken wat er komt. Het ga jullie goed!

  1. Femke de Grijs avatar
   Femke de Grijs

   Ik volg mijn hart ;). Thanks!

   Groetjes,
   Femke

 26. Karen avatar
  Karen

  Goed hoor Femke, zeker nu je nog zo jong bent. Ik heb vroeger ook willen emigreren maar het lot had wat anders voor me in petto. Achteraf gezien maar goed ook want met mijn HSP, wat ik toen nog niet wist, had ik het waarschijnlijk niet gered in het buitenland. Good luck and go for it, samen met Mathijs.

  1. Femke de Grijs avatar
   Femke de Grijs

   Thanks Karen <3

   Hartelijke groeten, Femke

 27. Bram avatar
  Bram

  Mooi om te lezen hoe je tot deze stap bent gekomen, Femke!
  Dat mediums zo’n overeenkomend beeld hadden, dat geeft blijk aan een sterk idee. Heel veel geluk ermee.

 28. Josjara avatar
  Josjara

  Veel sterkte met je vader, en heel goed dit besluit, volg je hart Femke, doe wat goed voelt!

 29. Mennotjuh94 avatar
  Mennotjuh94

  Heel veel plezier Femke!
  Dat zal vast en zeker goed komen haha.

  Gr menno

  1. Femke de Grijs avatar
   Femke de Grijs

   Thanks Menno! 🙂

   Groetjes,
   Femke

 30. Nanny avatar
  Nanny

  Dag Femke,
  Goede beslissing!! Mijn man en ik hebben het roer op latere leeftijd omgegooid.
  Ik was 50 en hij 64, we kochten een stuk grond van 5000m2 in het achterland van de Cote d’Azur. Ik ontwierp mijn droomhuis en mijn man zocht een goede aannemer. Wij woonden 9 maanden in de caravan op ons trerrein en begin 1998 werd onze villa opgeleverd. En toen sloeghet noodlottoe. Mijn man kreeg blaaskanker, daarna prostaatkanker en is al ruim 11 jaar in dialyse. Maar. We hebben onze dropm waargemaakt, zijn dankzij goede medicshe zorg hier nog samen en genieten elke dag van ons paradijsje in een fantastische omgeving. Goed dat jullie de stap zetten en veel succes! Nanny ?

  1. Femke de Grijs avatar
   Femke de Grijs

   Dag Nanny,

   Bedankt! Super ook dat jullie je droom hebben waar gemaakt en elke dag genieten van jullie paradijsje. Ik wens jullie alle goeds toe <3

   Groetjes,
   Femke

 31. Claudia avatar
  Claudia

  Wauw wat een gave beslissing Femke!
  Reizen en in het buitenland wonen zijn ook dromen van mij, helaas ben ik nog in conclaaf met de beren 😉

  Geniet ervan !

  Groetjes
  Claudia

  1. Femke de Grijs avatar
   Femke de Grijs

   Dank je Claudia :).

   Groetjes,
   Femke

 32. Corry avatar
  Corry

  Lieve Femke, alles wat je schrijft voel ik ook, herken ik. Ik kom al 25 jaar in Benidorm en andere streken rondom Costa Blanca, daar voel ik me GOED EN GELUKKIG ! Hier heb ik steeds heimwee. Mijn huisarts zegt ga daar toch wonen, maar ik ben helemaal alleen, dat doe ik niet, ook de financiën laten het nu niet toe. Ik maak veel foto’s net als jij, ik herken mij in jou. Ga Genieten met je vriend en houd SVP contact met ons ! Ik ben al ouder maar jij bent nog lekker jong de Toekomst ligt open voor je, pak het !!! Veel GELUK SAMEN !!!!!

 33. Miranda avatar
  Miranda

  Hoi Femke,
  Wat spannend en leuk en nieuw en ooohhh wat een avontuur..
  You go girl en volg wat je “moet” doen..geniet en leer en neem mee wat voor jou er toe doet …supergirl….!!! ????

  1. Femke de Grijs avatar
   Femke de Grijs

   Bedankt voor je leuke reactie Miranda :).

   Groetjes,
   Femke

 34. Desiree avatar
  Desiree

  Hoi Femke,
  ik heb precies hetzelfde gevoel/verlangen om naar een warm land te verhuizen. maar eerst maar eens in balans komen en in mijn kracht. Heel veel plezier en Succes!
  gr. van Desiree

  1. Femke de Grijs avatar
   Femke de Grijs

   Hoi Desiree,

   Wat leuk om te horen! Dank je. Ik wens je verder alle goeds toe :).

   Groetjes, Femke

 35. Yvonne avatar
  Yvonne

  Ik wens je heel veel geluk en knap dat je gast doen wat je graag wil

 36. Chantal avatar
  Chantal

  Hallo Femke,
  Prachtig allemaal!
  Je dromen waar maken, is belangrijk! Veel geluk samen.
  Dank voor alles
  Groetjes,
  Chantal

  1. Femke de Grijs avatar
   Femke de Grijs

   Beste Chantal,

   Dank je!

   Groeten,
   Femke

 37. anne avatar
  anne

  De natuur is het mooiste in de wereld ,veel liefs toegewenst en genieten jullie er maar van.
  Anne

  1. Femke de Grijs avatar
   Femke de Grijs

   Dank je Anne :).

   Groetjes,
   Femke

 38. Leni avatar
  Leni

  Veel plezier meis, ik moet er niet aan denken om uit mijn veilige omgeving weg te gaan.huisje boompje beestje voor mij genoeg ?

  1. Femke de Grijs avatar
   Femke de Grijs

   Thanks! 🙂

 39. Angela avatar
  Angela

  Heel veel geluk, succes en leuke ervaringen toegewenst.
  Ook ik woon in het “buitenland” al is dat maar 10 min over de grens in Duitsland, het is toch heel anders. Liefst had ik ook in een warm land gezeten, maar dat gaat niet zomaar ………baan enz.

  1. Femke de Grijs avatar
   Femke de Grijs

   Dank je Angela :).

   Groetjes,
   Femke

 40. Liselotte avatar
  Liselotte

  Wat fijn om te lezen Femke! Hoop dat je nog heel veel mooie avonturen zult meemaken en mensen de juiste “healing tools” kunt meegeven.

  1. Femke de Grijs avatar
   Femke de Grijs

   🙂

 41. Alda avatar
  Alda

  Veel geluksgevoel wens ik je.
  Ik wil dit zelf al meer dan 20 jaar maar mijn echtgenoot wil het ‘risico’ niet nemen. Soms heb ik daar veel verdriet van. Keuzes maken maar toch vaak op die grens staan…

  1. Femke de Grijs avatar
   Femke de Grijs

   Dank je Alda! Wat tof dat je dit ook meer dan 20 jaar wilt! Ik wens je alle goeds <3

   Liefs,
   Femke

 42. Peggy avatar
  Peggy

  Wat fantastisch, dat je in staat bent om te doen, wat iedereen zou moeten doen. Een leven leiden dat gelukkig maakt. Het is duidelijk, dat dit jouw (jullie) lotsbestemming is. Heel veel succes, reis genot, prachtige ervaringen en geluk.
  Veel liefs, Peggy.

  1. Femke de Grijs avatar
   Femke de Grijs

   Dank je Peggy! Ik wens je verder een stralende dag toe :).

   Liefs,
   Femke

 43. Yvonne avatar
  Yvonne

  Hoi,
  Ik vind het ontzettend stoer van jullie!
  Mooi om te lezen dat je je hart volgt.
  Ik zou zelf weleens aleen op vakantie willen en op ontdekking gaan of ik dit zou durven.
  Groetjes Yvonne

  1. Femke de Grijs avatar
   Femke de Grijs

   Bedankt voor je leuke reactie Yvonne! Tof dat je dat zou willen :).

   Groetjes,
   Femke

 44. Alex Luisa avatar
  Alex Luisa

  Dag Femke, dank je hartelijk! Met name ook voor het citaat van Hoard Thurman – hoe extra waar voor ons hsp-ers! Heeft me echt (helend) ontroerd. Alle goeds op al je reizen in alle vormen! Groetend, Alex Luisa

  1. Femke de Grijs avatar
   Femke de Grijs

   Dank je Alex Luisa :).

   Groetjes,
   Femke

 45. Arnoul avatar
  Arnoul

  Hi Femke, wat geweldig dat je die reis toch hebt gemaakt.Een reis die je niet zo gauw zal vergeten.

  1. Femke de Grijs avatar
   Femke de Grijs

   🙂

 46. Pia avatar
  Pia

  Lieve Femke, wat een geluk dat jij zo helder kunt beschrijven wat hoog sensitief is. De schellen zijn van mijn ogen gevallen en ondanks dat ik stilletjes al jaren voelde wat anders te zijn, kan ik het nu erkennen en daardoor meer van mezelf houden en dus van anderen.
  Ik had met mijn vader altijd een stil contact, woorden waren gewoon niet nodig. Helaas is hij er al jaren niet meer, maar voelt hij altijd dichtbij. En dat koester ik.
  Verder, the sky is the limit. Misschien kom ik je nog eens ergens tegen, dat zou leuk zijn. Ik hou je van verre in de gaten, haha.

  1. Femke de Grijs avatar
   Femke de Grijs

   Beste Pia,

   Wat fijn dat je het nu kan erkennen en meer van jezelf en anderen kan houden :). Leuk! Ik wens je verder een stralende dag toe.

   Hartelijke groeten,

   Femke

 47. Frank avatar
  Frank

  Ik vindt het een hele goede vlog, doe zo verder zou ik zeggen. Ik blijf je volgen groetjes Frank

  1. Femke de Grijs avatar
   Femke de Grijs

   Beste Frank,

   Dank je, wat leuk om te horen! Ik wens je verder een fijne dag toe.

   Hartelijke groeten,

   Femke

Scroll naar boven