Home   Blog   Opgestegen meesters en lichtwezens; wie zijn het en wat kan je ermee?

Opgestegen meesters en lichtwezens; wie zijn het en wat kan je ermee?

Boeddha

Vaak  herkennen hoogsensitieve mensen zich in deze HSP kenmerken. Meestal voelen HSP zich ‘anders’ dan anderen. Ze kunnen last hebben van eenzaamheid, ‘heimwee’ hebben naar waar ze oorspronkelijk vandaan komen of depressie.

Alles is energie

Energie kun je onderverdelen in typen trilling (vergelijkbaar met dat je op de radio verschillende frequenties hebt die je kan beluisteren). Zo zijn er subtielere dimensies/sferen die je kunnen omringen en doordringen met liefde. Subtiele trillingen uit deze liefdevolle dimensies helpen je om weer eenheid en plezier te ervaren. De energie van lichtwezens kan je hierbij helpen.

Wat zijn lichtwezens?

Lichtwezens zijn liefdevolle wezens zonder fysiek lichaam. Ze kunnen op aarde (paranormaal) worden waargenomen, bijvoorbeeld tijdens een Bijna Dood Ervaring. Je kunt lichtwezens ook zien als symbolen, archetypen (een verzameling) van een specifieke kwaliteit energie. Ze kunnen inspireren en helpen om kwaliteiten in jezelf te integreren. Dit is vergelijkbaar met dieren of goden.

Er bestaan diverse visies op wat goden precies zijn. Sommige mensen geloven dat er 1 god is (die diverse namen zoals De Bron kan hebben), andere mensen geloven dat er meerdere goden zijn. Ik geloof dat jij zelf je realiteit creëert en dat wat jij aandacht geeft groeit; ik voel dat beide realiteiten (zoals dat er 1 Bron is én dat er meerdere goden zijn) naast elkaar en los van religie kunnen bestaan. Jij kunt je afstemmen op een bepaald perspectief en dat als ‘werkelijkheid’ ervaren.

 • Zo kan de Hindoeïstische god Ganesha je helpen om ‘Ja’ tegen het leven en jezelf te zeggen.
 • Een tijger of dolfijn kan zoal helpen om je krachtig of speels te voelen. In het Sjamanisme maken ze vaak gebruik van de energie van dieren, bijvoorbeeld in een medicijnwiel.  Je kunt bijvoorbeeld zelf op goden of dieren mediteren om hun kwaliteiten je eigen te maken. Dit kan dat ook met hulp van de energie van lichtwezens.

Bestaat het wel?

Er is nog geen wetenschappelijk bewijs dat andere dimensies of lichtwezens ‘echt tastbaar’ bestaan. Echter, er bestaan genoeg boeken en films over. ‘De’ werkelijkheid is relatief. Alles wat je aandacht geeft, gaat leven.  Jij kiest (onbewust) hoe jij de wereld waarneemt; jij creëert (onbewust) jouw werkelijkheid.

Boeddha beeld

Soorten lichtwezens

Er bestaan veel verschillende soorten lichtwezens en veel manieren om ze te ‘ordenen’ of te benoemen. In het Hindoeïsme en Boeddhisme is ‘deva’ bijvoorbeeld een verzamelnaam voor alle goddelijke of bovennatuurlijke wezens.

Op aarde zijn dit bekende lichtwezens:

 • Gidsen. Er zijn diverse mogelijkheden en betekenissen van wie of wat dit zijn. Er bestaat vaak verwarring over deze term. Wie precies je gids of gidsen zijn is heel persoonlijk. Een gids of gidsen helpen je vaak gedurende (een periode van) je leven of meerdere levens. Vaak is de vorm van een overleden persoon (zoals een familielid), dier, of wezen dat in een vorig leven met jou op aarde heeft geleefd het meest bekend. Ook kan een gids bestaan uit de onderstaande mogelijkheden;
 • Natuurwezens. Soms wordt de term Deva overigens enkel gebruikt voor natuurwezens (zoals elfen, kabouters).
 • Engelen. Er zijn diverse soorten engelen, zoals Aartsengelen (bijvoorbeeld Michael, die je kan helpen om jouw energie te leren onderscheiden van die van een ander) en Elohim (dit zijn Scheppingsengelen die in groepen met elkaar samenwerken. Zo helpt de Elohim van de Eenheid met het Bestaan je om weer Eenheid te ervaren).
 • Opgestegen Meesters.

Opgestegen Meesters

Mijn hoogsensitieve partner Mathijs van der Beek is gespecialiseerd in het samenwerken met Opgestegen Meesters. In het tijdschrift ParaVisie interview ik Mathijs over Opgestegen Meesters. Hij geeft in het artikel onder andere tips hoe je met Opgestegen Meesters kan werken.

>cover van ParaVisie met de tekst Werken met Opgestegen meesters (in dit artikel interviewt Femke de Grijs Mathijs van der Beek over opgestegen meesters)

Opgestegen meesters kaart trekken?

Sommige mensen werken bijvoorbeeld ter inspiratie met kaarten van Opgestegen Meesters. Je kan bijvoorbeeld gratis online een kaart trekken.

Meeestergetallen

Sommige mensen werken met Meestergetallen. Er bestaan diverse interpretaties van wat dit exact zijn.

Er zijn nog meer lichtwezens die onbekender zijn, zoals;

 • Andere soorten gidsen. Naast de hierboven beschreven mogelijkheden wie gidsen kunnen zijn, zijn er nog meer (wat onbekendere) mogelijkheden. Het kunnen bijvoorbeeld wezens zijn die tijdens dat jij in de baarmoeder zat eerder zijn gestorven en een twee(of meer)lingdeel van jou zijn. Dit wordt ook wel alleengeboren tweeling of alleengeboren meerling genoemd. Klachten die hieruit voortkomen worden ook wel ‘verloren tweeling syndroom’ genoemd (in het Engels: ‘lost twin syndrome’, ‘vanished twin syndrome’ (VTS) en ‘womb twin survivor (WTS)’.

Ook kan het aansluiten op het volgende punt;

 • Andere lichtwezens zonder (bekende aardse) naam. Lichtwezens kunnen vele vormen hebben;  zo kunnen ze groot (bijvoorbeeld langgerekt) of klein, in diverse (niet ‘aardse’) kleuren of transparant en ijl of ‘vaster’ van vorm zijn.  Zo schreef reïncarnatietherapeut Marianne Notschaele den Boer een keer over ‘Langgerekte, ijle lichtwezens. Doorzichtig, witgroenig van kleur zonder specifieke engelennamen.’ Deze wezens kunnen bijvoorbeeld afkomstig zijn van planeten, kosmossen en dimensies die op aarde nog niet zo bekend zijn.

engel

Stel dat een deel van jou ervaringen heeft opgedaan in een andere kosmos of andere planeet, dan kunnen de aarde en bijbehorende bekende lichtwezens in eerste instantie wat ‘vreemd’ of niet als ‘Thuis’ voelen. Vooral als je je hoogsensitiviteit nog niet goed beheerst, kan dit bijvoorbeeld leiden tot heimwee (en niet op aarde willen zijn of depressie) of  eenzaamheid. Gelukkig kun je daar wat tegen doen.

Hoe weet je wat bij jou past?

Alle lichtwezens hebben de overeenkomst dat ze liefdevol Zijn en vanuit een liefdevolle dimensie/sfeer je kunnen helpen om bijvoorbeeld Jezelf te ervaren. Elk lichtwezen heeft een eigen unieke kwaliteit/trilling. Ga bijvoorbeeld eens tijdens meditatie voelen door welk lichtwezen jij je ondersteund voelt en waar jij blij van wordt.

Waarom nemen mensen ze anders waar?

Lichtwezens kunnen diverse vormen aannemen, zodat ze aansluiten op jouw referentiekader en waarnemingsveld en makkelijker verbinding met je kunnen maken.

Tot slot: ook jij bent een Lichtwezen, in een menselijke vorm. Vaak vergeten HSP doordat ze hoogsensitiviteit nog niet goed beheersen en met veel indrukken in aanraking komen, wie ze Werkelijk zijn. Dit kan leiden tot allerlei emoties met lading, zoals depressie en eenzaamheid. Lichtwezens kunnen je weer helpen om Jezelf te ervaren.

Meer weten?

Het Complete HSP Jaartraject ‘Van vermoeid naar een leven waarin jij bloeit!‘ helpt je om een fijne relatie met jezelf en lichtwezens te creëren. Klik hier voor meer informatie over het Jaartraject en hoe je mee kan doen>>>

cover van het Jaartraject Van vermoeid naar een leven waarin jij bloeit

Vond je dit artikel waardevol? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Elk bedrag (klein of groot) is heel welkom. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Als kind stond ik van nature in contact met fijnstoffelijke dimensies. Toen ik erachter kwam dat mijn omgeving niet waarnam wat ik waarnam, werd ik bang voor andermans mening hierover en sloot ik mij hiervoor af.

Jarenlang onderdrukte ik mijn paranormaliteit en hoogsensitiviteit en leefde ik vanuit mijn ratio. Ik cijferde mijzelf (spirituele essentie) weg en leefde naar de verwachtingen van de buitenwereld. Dit gaf op den duur fysieke, emotionele en mentale klachten zoals uitputting en somberheid. In het reguliere circuit liep ik vast.

Ik voelde dat ik het roer om mocht gooien, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Zo kwam ik tot bloei. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over.

Ben jij een ambitieuze spirituele vrouw en wil ook bezield leven? Ik help jou graag, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Aanvullende artikelen:

Deze blog werd gepubliceerd op 10 november 2014 en werd geüpdatet op 13 april 2023

Eén reactie op “Opgestegen meesters en lichtwezens; wie zijn het en wat kan je ermee?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Frans van Buuren avatar
  Frans van Buuren

  Ik werk al jaren met licht meesters en kaarten van Dorren Virtue het geeft mij een goed gevoel en rust ik hoor veel en voel veel om mij heen weekend dat je gesteund wordt van uit de gegeten wereld

Scroll naar boven