Home   HSP Boekenrecensies   Boeken over vermoeidheid   Mijn nummer 3: Het Stille verdriet Daniëlle van der Stap

Mijn nummer 3: Het Stille verdriet Daniëlle van der Stap

Hooggevoelige Daniëlle van der Stap (van praktijk ‘De Vlindertuin’) had jaren last van vermoeidheid.

KRO De Reünie

In ‘KRO De Reünie Dalton MAVO, Naaldwijk’ vertelt ze over haar hooggevoeligheid (vanaf minuut 31:10-38:50) en tenen lezen. Klik hier om de uitzending te bekijken. Interessant om te zien!

Danielle van der Stap bij KRO de reünie

Daniëlle van der Stap deelde tevens in het prachtige boek ‘Het stille verdriet. Een openhartig verhaal van een jonge vrouw met een bijzondere en aangrijpende levenstaak’ haar ervaringen.

Mijn recensie over ‘Het stille verdriet’:

Marie is een jonge, hooggevoelige vrouw en heeft last van vermoeidheid. Zo kan ze, ondanks dat ze het wel graag wil, niet fulltime werken. Daarnaast heeft ze vaak last van haar keel en kan soms geen hap door haar mond krijgen. Omgaan met emoties, zoals verdriet vindt ze lastig en humor zet ze als hulpmiddel in, om om te gaan met situaties. Dit ‘weglachen’ heeft ook nadelen. Marie heeft opgekropt, stil verdriet wat niet is geuit.

Dit boek bestaat uit 3 delen, waarin Marie haar weg naar herstel beschrijft. Iets wat Marie kracht geeft is muziek van Lotte & Joris en Volendam. Deze muzikanten en plek zullen een grote rol spelen bij haar weg naar herstel, net zoals inzichten in vorige levens die hiermee verbonden zijn. Gaandeweg het boek wordt steeds duidelijker waarom dit zo is. Zo krijgt Marie te maken met allerlei paranormale waarnemingen; zo ruikt ze bijvoorbeeld af en toe een indringende brandlucht of ziet ze entiteiten (zoals overleden mensen) die niet iedereen waarneemt.

Wat vind ik de voor en nadelen van dit boek?

  • Het boek bevat relatief korte hoofdstukken; dit leest zeer prettig!
  • Ik ben blij dat Daniëlle dit boek heeft geschreven! Super dat zij haar ervaringen openhartig deelt. Ik vind de kracht van kwetsbaarheid van dit boek prachtig. Zo twijfelt Marie vaak aan haar waarnemingen; dit proces waarbij ze steeds meer op zichzelf durft te vertrouwen vind ik mooi omschreven. Ik kan me voorstellen dat veel vermoeide hooggevoelige mensen en HSP die paranormale waarnemingen hebben, en hier nog bang voor zijn of nog lastig mee kunnen omgaan, wat aan dit boek hebben. Zeker als je als HSP wilt weten hoe anderen last hadden van hun hooggevoeligheid is dit een aanrader!
  • Ook als je interesse hebt in vissersdorpen en vorige levens is dit boek het lezen waard. Ik ben blij dat Daniëlle laat zien wat voor impact onafgeronde vorige levens op het nu kunnen hebben en kan me ook helemaal vinden in haar visie: ‘Ik kan in ieder geval niet wachten op de dag dat de huisarts zegt het vermoeden te hebben dat de oorzaak van de klacht te herleiden is naar een vorig leven en een verwijzing uitschrijft voor een sessie bij een regressietherapeut!’
  • Ik houd erg van structuur en had een inhoudsopgave met verwijzing naar pagina’s en een nummering van de hoofdstukken prettig gevonden. Dit is echter een heel klein puntje op de i wat mij betreft en valt in het niet bij de inhoud van het boek ; ).
  • In het begin moest ik er wat aan wennen dat Daniëlle zichzelf Marie noemde, net zoals dat andere personen een gefingeerde naam hebben of een ander geslacht hebben gekregen. Als HSP ietwat verwarrend, omdat ik soms andere personen hierbij waarnam, maar wel geheel begrijpelijk dat Daniëlle hiervoor heeft gekozen : ).

Klik hier en ontvang het boek direct veilig via bol.com>>>
het stille verdriet Danielle van der Stap

Heb je dit boek van Daniëlle van der Stap al gelezen?
Laat dan hieronder je reactie achter, dat is altijd fijn voor anderen om te lezen.

Meer lezen? Bekijk hier mijn ervaringen met…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top