Mijn nummer 3: Het Stille verdriet Daniëlle van der Stap

Hooggevoelige Daniëlle van der Stap (van praktijk ‘De Vlindertuin’) had jaren last van vermoeidheid.

KRO De Reünie

In ‘KRO De Reünie Dalton MAVO, Naaldwijk’ vertelt ze over haar hooggevoeligheid (vanaf minuut 31:10-38:50) en tenen lezen. Interessant om te zien! Update 18-8-2023: deze uitzending is niet meer te bekijken via NPO Start.

Danielle van der Stap bij KRO de reünie

Daniëlle van der Stap deelde tevens in het prachtige boek ‘Het stille verdriet. Een openhartig verhaal van een jonge vrouw met een bijzondere en aangrijpende levenstaak’ haar ervaringen.

Mijn recensie over ‘Het stille verdriet’:

Marie is een jonge, hooggevoelige vrouw en heeft last van vermoeidheid. Zo kan ze, ondanks dat ze het wel graag wil, niet fulltime werken. Daarnaast heeft ze vaak last van haar keel en kan soms geen hap door haar mond krijgen. Omgaan met emoties, zoals verdriet vindt ze lastig en humor zet ze als hulpmiddel in, om om te gaan met situaties. Dit ‘weglachen’ heeft ook nadelen. Marie heeft opgekropt, stil verdriet wat niet is geuit.

Dit boek bestaat uit 3 delen, waarin Marie haar weg naar herstel beschrijft. Iets wat Marie kracht geeft is muziek van Lotte & Joris en Volendam. Deze muzikanten en plek zullen een grote rol spelen bij haar weg naar herstel, net zoals inzichten in vorige levens die hiermee verbonden zijn. Gaandeweg het boek wordt steeds duidelijker waarom dit zo is. Zo krijgt Marie te maken met allerlei paranormale waarnemingen; zo ruikt ze bijvoorbeeld af en toe een indringende brandlucht of ziet ze entiteiten (zoals overleden mensen) die niet iedereen waarneemt.

Wat vind ik de voor en nadelen van dit boek?

  • Het boek bevat relatief korte hoofdstukken; dit leest zeer prettig!
  • Ik ben blij dat Daniëlle dit boek heeft geschreven! Super dat zij haar ervaringen openhartig deelt. Ik vind de kracht van kwetsbaarheid van dit boek prachtig. Zo twijfelt Marie vaak aan haar waarnemingen; dit proces waarbij ze steeds meer op zichzelf durft te vertrouwen vind ik mooi omschreven. Ik kan me voorstellen dat veel vermoeide hooggevoelige mensen en HSP die paranormale waarnemingen hebben, en hier nog bang voor zijn of nog lastig mee kunnen omgaan, wat aan dit boek hebben. Zeker als je als HSP wilt weten hoe anderen last hadden van hun hooggevoeligheid is dit een aanrader!
  • Ook als je interesse hebt in vissersdorpen en vorige levens is dit boek het lezen waard. Ik ben blij dat Daniëlle laat zien wat voor impact onafgeronde vorige levens op het nu kunnen hebben en kan me ook helemaal vinden in haar visie: ‘Ik kan in ieder geval niet wachten op de dag dat de huisarts zegt het vermoeden te hebben dat de oorzaak van de klacht te herleiden is naar een vorig leven en een verwijzing uitschrijft voor een sessie bij een regressietherapeut!’
  • Ik houd erg van structuur en had een inhoudsopgave met verwijzing naar pagina’s en een nummering van de hoofdstukken prettig gevonden. Dit is echter een heel klein puntje op de i wat mij betreft en valt in het niet bij de inhoud van het boek ; ).
  • In het begin moest ik er wat aan wennen dat Daniëlle zichzelf Marie noemde, net zoals dat andere personen een gefingeerde naam hebben of een ander geslacht hebben gekregen. Als HSP ietwat verwarrend, omdat ik soms andere personen hierbij waarnam, maar wel geheel begrijpelijk dat Daniëlle hiervoor heeft gekozen : ).

Wil je dit boek hebben?

Ik werk samen met bol.com. Dit artikel bevat daarom affiliate links. Als je via de links in dit artikel bij bol.com dit boek/iets anders bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor en steun je mij. Dit waardeer ik zeer! Jij betaalt niets extra. Klik hier en ontvang het boek direct veilig via bol.com>>>
het stille verdriet Danielle van der Stap

Vond je dit artikel waardevol? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Elk bedrag (klein of groot) is heel welkom. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Als kind stond ik van nature in contact met fijnstoffelijke dimensies. Toen ik erachter kwam dat mijn omgeving niet waarnam wat ik waarnam, werd ik bang voor andermans mening hierover en sloot ik mij hiervoor af.

Jarenlang onderdrukte ik mijn paranormaliteit en hoogsensitiviteit en leefde ik vanuit mijn ratio. Ik cijferde mijzelf (spirituele essentie) weg en leefde naar de verwachtingen van de buitenwereld. Dit gaf op den duur fysieke, emotionele en mentale klachten zoals uitputting en somberheid. In het reguliere circuit liep ik vast.

Ik voelde dat ik het roer om mocht gooien, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Zo kwam ik tot bloei. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over.

Ben jij een ambitieuze spirituele vrouw en wil ook bezield leven? Ik help jou graag, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Meer lezen? Bekijk hier mijn ervaringen met:

Heb je dit boek van Daniëlle van der Stap al gelezen?
Laat dan hieronder je reactie achter, dat is altijd fijn voor anderen om te lezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven