Energievretende entiteiten uit je huis verwijderen: zo doe je dat als HSP!

schaduw van hand

Ongeveer 1 op de 5 mensen is een hoogsensitief persoon (HSP). Hoogsensitieve mensen herkennen zich in deze HSP kenmerken. Ze nemen relatief meer prikkels waar ten opzichte van anderen, misschien neem je ook wel paranormaal en energieën van entiteiten waar?

 

Entiteiten betekenis: wat zijn entiteiten?

Entiteiten kunnen bijvoorbeeld (on)bekende overleden personen zijn. Een synoniem voor het woord entiteit kan geest zijn. Sommige mensen nemen entiteiten bijvoorbeeld op foto’s waar.

Misschien kun je als HSP entiteiten voelen, ruiken of horen, bijvoorbeeld in huis? Sommige mensen zien bijvoorbeeld ook schimmen. Tevens kunnen (huis)dieren entiteiten opmerken en hier last van hebben. Meestal zijn entiteiten echter voor veel niet-hoogsensitieve mensen niet waarneembaar en bijvoorbeeld onzichtbaar.

Entiteiten in huis symptomen

Er zijn diverse manieren waarop je kan onderzoeken of er sprake is van entiteiten, bijvoorbeeld in een huis. De aanwezigheid van entiteiten kan bijvoorbeeld (onbewust) leiden tot klachten zoals:

 • Fysiek, emotioneel en/of mentaal spanning ervaren en onrustig zijn.
 • Stress hebben.
 • Pijn aan je nek of schouders hebben.
 • Slaapproblemen hebben.
 • Vermoeid zijn: niet fit wakker worden.
 • Verslavingen hebben.
 • Angst hebben.
 • Depressief zijn, lusteloosheid ervaren, nergens meer zin in hebben.
 • Onverklaarbare andere emoties als boosheid ervaren.
 • Negatieve gedachten hebben en negatief gedrag hebben, bijvoorbeeld alsmaar kritisch zijn.
 • Een negatieve energie in huis voelen. Misschien voel je je bekeken, neem je onverklaarbare geluiden, geuren of temperaturen waar of stoort apparatuur (lichten gaan bijvoorbeeld onverklaarbaar aan/uit of batterijen lopen onverklaarbaar snel leeg)?
 • Een slechte concentratie hebben.

Tip: raadpleeg bij klachten ook een arts! Soms worden de bovenstaande klachten, als zij door aanwezigheid van een entiteiten worden veroorzaakt, entiteit- of geest symptomen genoemd. Deze term is echter onjuist omdat het niet wetenschappelijk bewezen is dat de aanwezigheid van entiteiten tot ziekte leidt. Het woord symptomen kan alleen in relatie tot ziekte worden gebruikt. Wel geloof ik dat iemand zich net zoals door de aanwezigheid van levende mensen, ook door entiteiten ziek kan voelen en dat dit tot allerlei andere klachten kan leiden. De klachten kunnen van persoon tot persoon variëren.

Omdat de bovenstaande energieën vaak niet voedend voor jou als mens zijn en als negatief worden ervaren, wordt er ook wel gesproken van ‘kwade geesten’, ‘negatieve entiteiten’ of ‘demonen’. In het dagelijks leven zou er bij levende mensen zou er worden gesproken over kwade of negatieve mensen.

Geesten in huis verhalen en filmpjes

Huizen waarin entiteiten actief bezig zijn worden soms spookhuizen genoemd.

In de aflevering van NCRV Document Spookhuis delen 2 dames hun ervaringen met entiteiten in huis. Lise Schimmel helpt hen hoe zie hier mee om kunnen gaan. Zo wordt een huis gereinigd. Interessant om naar te kijken!

shot uit de documentaire Spookhuis met Miep, die entiteiten waarneemt
Klik hier om de aflevering te bekijken >>>

Hier vind je een andere aflevering van een mevrouw die gelooft dat er entiteiten in haar poppen zitten.

Geesten oproepen

Sommige mensen willen graag met een entiteiten communiceren. Ze roepen bijvoorbeeld alleen of in een groepje bewust entiteiten op, zoals met glaasje draaien of een bordspel zoals een ouija bord. Dit is over het algemeen niet aan te raden (en helemaal niet bij iemand die uit balans is door een (psychische) ziekte): vanuit onkunde en angst kunnen mensen mogelijk (onbewust zelf!) nog meer angst creëren en zich onprettig voelen.

Iemand die professioneel geschoold is, zoals een medium kan echter altijd op een prettige en aangename manier met entiteiten communiceren. Wil je op de een of andere manier met entiteiten zoals een een overleden dierbare communiceren, zoek dan hulp bij een professional en/of leer hoe je dit zelf kan doen. Laat je in dat geval professioneel scholen :).

Geesten verdrijven: 9 tips

Hieronder vind je algemene tips die je kunt toepassen als je als HSP last hebt van entiteiten:

Tip 1. Maak een keuze

Sta allereerst stil bij je doel: wat wil je bereiken? Wil jij leven vanuit angst of liefde?

Net zoals dat je liefdevol (in plaats van angstig) kunt leren omgaan met levende (kwade of negatieve) mensen, kun je ook liefdevol (in plaats van angstig) leren omgaan met entiteiten. Je hebt altijd een keuze hoe je met entiteiten omgaat.

Je kunt een keuze maken om te leven vanuit liefde of angst (en slachtofferschap). Leven vanuit angst en slachtofferschap zorgt ervoor dat je vatbaarder bent voor de energie van entiteiten en hier last van hebt.

Tip 2. Ga met jezelf aan de slag

Wil je werkelijk leven vanuit liefde en vrede (zonder dat je last hebt van entiteiten en dat zij je leven beheersen)? Dan dien je een keuze te maken om met jezelf aan de slag te gaan. De onderstaande tips helpen je hierbij. Dit kan confronterend zijn. Het vraagt moed. Eerlijk gezegd wil niet iedereen die keuze maken. Durf jij een mogelijke confrontatie met jezelf wel aan? Lees dan verder :).

Tip 3. Sta stil bij in hoeverre jij in balans bent

In hoeverre ben jij in balans op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau? Hoe meer balans er is, hoe beter jij met entiteiten kunt omgaan.

Hoe meer je uit balans bent, hoe slechter je met entiteiten kunt omgaan en hoe meer je hier last van kunt blijven houden. Als iemand anders bijvoorbeeld entiteiten in jouw huis verwijdert, kan een disbalans er (onbewust) voor zorgen dat er steeds entiteiten terugkeren en je een vicieuze cirkel ervaart. Je kunt dan jarenlang aanmodderen met entiteiten en je ‘gevangen’ voelen in je eigen huis.

Tip 4. Ontdek oorzaken van disbalans

Als je uit balans bent is het belangrijk om hier de oorzaak van op te sporen. Raadpleeg bij klachten voor de zekerheid ook een arts. Hieronder vind je voorbeelden van oorzaken die voor een disbalans kunnen zorgen.

Voorbeelden van fysieke oorzaken:

bloedtest in laboratorium

Voorbeelden van emotionele oorzaken:

Niet effectief kunnen omgaan met emoties kan voor een disbalans zorgen. Wellicht heb je onverwerkte/onderdrukte/afgewezen emoties/gevoelens, zoals:

Dit kan met ingrijpende gebeurtenissen samenhangen, zoals de dood van een dierbare.

Voorbeelden van mentale oorzaken

Belemmerende overtuigingen/onderdrukte/afgewezen gedachten kunnen voor een disbalans zorgen. Denk maar gedachten die samenhangen met een doorgeslagen perfectionisme. Wellicht ben je een controlfreak en pieker je veel.

Een voorbeeld van een relationele oorzaak is:

Een of meerdere (onbewuste) trauma(‘s) kan/kunnen ook de oorzaak zijn van fysieke, emotionele, mentale en relationele disbalans.

Een oorzaak die voor disbalans zorgt kan verband houden met dit leven en/of één of meerdere parallelle en/of vorige levens.

Tip 5. Leer effectief met angst om te gaan

Veel HSP sturen entiteiten vanuit angst weg, maar dit pakt de oorzaak van het probleem niet aan.

Vind je entiteiten spannend, lastig of eng? Je kunt hier wat aan doen. Omring je met energie die resoneert met liefde (in plaats van angst). Ben je angstig? Tips: 

Ascension Lightbox

Tip 6. Pak de oorzaak van disbalans aan en beheers je hoogsensitiviteit

Ben je bijvoorbeeld bang dat je overmeesterd wordt/hetgeen er op jouw pad komt niet aankan? Keer terug naar de oorsprong van deze angst. Als dit met een onafgerond vorig leven te maken heeft, rond dit dan af.

Het allerbelangrijkste is om als HSP in balans te zijn. Dit houdt onder andere in dat jij je hoogsensitiviteit goed beheerst en je bij jezelf (en je eigen energie) kan blijven (en je ‘af kan sluiten‘). Het houdt in dat je in emotioneel en mentaal evenwicht bent.

Zo zorg je er niet alleen voor dat je goed kan omgaan met negatieve mensen, maar ook met entiteiten. Dit helpt je ook om vanuit liefde, in plaats van in angst of spanning te leven. Zo voorkom je dat een mogelijke entiteit grip op je leven krijgt (en je leven bepaalt).

Als jij je hoogsensitiviteit goed beheerst en het in je voordeel inzet, ben je ook in staat om gemakkelijker waar te nemen wie de entiteit is, waarom die er is, wat die wilt en hiermee te communiceren. Het helpt je ook om entiteiten gemakkelijker naar De Bron/Het Licht/Hiernamaals te begeleiden.

Tip 7. Onderzoek

Een entiteit is er met een reden.

Onderzoek wie de entiteit precies is en waarom die er is (is het bijvoorbeeld wel echt een entiteit, of is het iets anders?). Er kunnen allerlei redenen zijn waarom een entiteit op aarde is, bijvoorbeeld omdat de entiteit:

 • Iets wil rechtzetten of goedmaken met iemand die nog in leven is.
 • Bang is voor het Licht (dit wordt ook wel gene zijde of hiernamaals genoemd) of wat er na de dood mogelijk kan zijn.
 • Bezorgd is en dierbaren niet alleen wil achterlaten.
 • Niet beseft dat hij/zij overleden is.
 • Nog verslaafd/gehecht is aan materie of middelen zoals alcohol of een huis.
 • Iets wilt vertellen tegen een dierbare.

Nadat je de reden duidelijk helder hebt waarom de entiteit er is, kun je de entiteit verder helpen.

spook

Tip 8. Praat

Communiceer in gedachten of in een meditatie tegen de geest.

Vraag hierbij eventueel hulp van lichtwezens. Lichtwezens zijn gevuld met licht en onvoorwaardelijke liefde: een entiteit is dat nog niet en kan geholpen worden door licht en liefde van lichtwezens.

Sommige mensen zeggen enkel zoiets als: “Deze ruimte is van mij. Ga weg (naar plek X, zoals Het hiernamaals, Het licht of De Bron), laat me met rust.” Dit wordt ook wel entiteiten wegsturen, entiteit verwijderen, entiteiten verdrijven of entiteiten naar het licht brengen genoemd.

Een entiteit wil doorgaans pas naar het licht gaan als de oorzaak van waarom die er is, is opgelost. Werk hier aan! Wat er dan gebeurt, is dat de energie van de entiteit  naar een liefdevolle dimensie kan gaan.

Tip 9. Zoek hulp en maak gebruik van hulpmiddelen

Kom je er niet uit? Zoek een professional die je kan helpen!

Ik raad het verbranden van stoffen (zoals witte salie) bij het verwijderen van entiteiten bewust af, omdat er tijdens verbranding schadelijke stoffen vrijkomen (die onder andere kankerverwekkend kunnen zijn).

Een veiliger alternatief zijn de glazen energetische Ascension Tools van Ascension Europe. Die kunnen je bijvoorbeeld helpen bij het verwijderen van entiteiten en het creëren van een fijne ruimte, denk maar aan:

 1. Een set van 4 Tool of Calmings XL in goudkleurige of heldere variant
 2. The Great Instrument of transformation
 3. Seals of Genesis
 4. Light groen

Hieronder vind je er meer informatie over:

1. Set van 4 Tool of Calmings XL: voor een grondige huisreiniging

Deze Tools in de gouden of heldere variant reinigen 24/7 de energie in een ruimte zodat een fijne ruimte gecreëerd wordt, wat prettig is voor een HSP. Ze helpen ook bij het energetisch reinigen van entiteiten.
gouden tool of calmings set van Ascension EuropeAscension Tool of Calming XL set clear

2. The Great Instrument of transformation

The Great Instrument of transformation ondersteunt je om entiteiten energetisch los te maken.

3. Seals of Genesis

De Seals of Genesis beschermen energetisch ruimtes zoals huizen en helpen om problemen met entiteiten in een ruimte op te lossen.

Ascension Seals of Genesis

4. Light groen

Deze Light groen helpt je om verbindingen met aardgebonden geesten los te laten.

Ascension Light Groen

Kortingscode voor Ascension Europe

Ga je voor de allereerste keer iets bestellen bij Ascension Europe? Tip: gebruik de kortingscode: femkedegrijs en krijg 3% welkomstkorting op je product(en) (deze code werkt niet in combinatie met andere codes/acties en wordt niet toegepast op eventuele verzendkosten)!

Ik werk samen met Ascension Europe. Dit artikel bevat daarom affiliate links. Als je via de links in dit artikel iets bij Ascension bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor en steun je mij. Dit waardeer ik zeer! Jij betaalt niets extra.

Meer weten?

Ik help je als HSP om in balans te zijn en om vanuit liefde te leven. Klik hier voor meer informatie hoe ik je kan helpen.

Vond je dit artikel waardevol? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Elk bedrag (klein of groot) is heel welkom. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Als kind stond ik van nature in contact met fijnstoffelijke dimensies. Toen ik erachter kwam dat mijn omgeving niet waarnam wat ik waarnam, werd ik bang voor andermans mening hierover en sloot ik mij hiervoor af.

Jarenlang onderdrukte ik mijn paranormaliteit en hoogsensitiviteit en leefde ik vanuit mijn ratio. Ik cijferde mijzelf (spirituele essentie) weg en leefde naar de verwachtingen van de buitenwereld. Dit gaf op den duur fysieke, emotionele en mentale klachten zoals uitputting en somberheid. In het reguliere circuit liep ik vast.

Ik voelde dat ik het roer om mocht gooien, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Zo kwam ik tot bloei. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over.

Ben jij een ambitieuze spirituele vrouw en wil ook bezield leven? Ik help jou graag, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Aanvullende blogs

P.S. Wil je hulp bij dit onderwerp? Check dan de tips in de blog. Dit is de enige manier waarop ik je verder met dit onderwerp kan helpen.

Deze blog werd gepubliceerd op 18 november 2013 en werd geüpdatet op 22 maart 2024

11 reacties op “Energievretende entiteiten uit je huis verwijderen: zo doe je dat als HSP!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. John avatar
  John

  Hallo Femke, steeds als mijn vriendin met mij belt hoort zij treingeluiden. Ik ben van mening dat er een entiteit bij haar is en heb haar dan ook aangegeven de entiteit te vragen om haar even rustig te laten bellen. Het geluid is daarna ook weg. Heb jij een idee wat de entiteit met dit geluid duidelijk wil maken.

  Gr. John

  1. Femke de Grijs avatar
   Femke de Grijs

   Hi John,

   Bedankt voor je berichtje. Vervelend dat ze dat hoort, wel fijn dat jouw tip werkt (dat is wellicht het belangrijkste voor nu :).

   Ik kan me voorstellen dat je wil weten waarom dit er is/wat het wil zeggen. Ik heb het gevoel dat iemand die ook ”huisbezoeken” doet, hier nu beter bij kan helpen.

   Ik hoop dat ik je zo voldoende heb geïnformeerd en wens je verder een fijne avond :).

   Hartelijke groeten, Femke

 2. Linn avatar
  Linn

  Hallo Femke, ik ben paranormaal begaafd geworden en ik zie wel 1000e entiteiten, ik was eerst heel gesloten en ik ben een tijdje opgenomen geweest omdat hun dachten dat ik last had van een psychose. Het is verschrikkelijk wanneer mensen je niet geloven en je allerlei medicijnen krijgt die je eigenlijk niet nodig hebt.

  1. kenneth avatar
   kenneth

   ik heb hetzelfde gevoel en ik weet niet wat ik moet doen,kan u me misschien helpen? ikdenk dat het om men moeder gaat

 3. Inge avatar
  Inge

  Twee jaar geleden verhuisden wij naar een jaren 70 drive-in woning die we zelf hebben verbouwd tot ons droomhuis. Het vervelende is dat ik sinds we hier wonen constant moe ben en slecht slaap. Gek genoeg kan ik hier maar niet aarden. Zelf dacht ik al dat het zou komen omdat onze woonkamer op de eerste etage is en ik dus letterlijk niet aard. Hoe los ik dit op?

  1. Inge avatar
   Inge

   Inmiddels blijkt mijn vitamineniveau prima in orde en zit ik aan de Tramadol tegen de pijn in mijn armen. Mijn werk in het onderwijs wordt steeds zwaarder voor me en ik ben kapot als ik thuis kom. Waar is de oude ik gebleven???

 4. Femke de Grijs avatar
  Femke de Grijs

  Hoi allemaal,

  Even tijd voor een update! Mijn site wordt bekeken door veel zeer gevoelige mensen. Om die reden worden reacties waarin (intense) ervaringen met entiteiten worden gedeeld en hulpvragen niet meer geplaatst.

  Wil je hulp bij dit onderwerp? Check dan de tips in de blog :).

  Groetjes,
  Femke

 5. Nicole avatar
  Nicole

  Hoi hoi hoe weet je dat je huis schoon is?
  Heb mijn huis gereinigd voor mijn dochtertje.

  1. Femke de Grijs avatar
   Femke de Grijs

   Hoi Nicole,

   Bedankt voor je vraag. In mijn begeleiding kan ik hier verder op ingaan en je hier verder bij helpen :).

   Groetjes,
   Femke

 6. Anne Marie avatar
  Anne Marie

  Hallo Femke,
  Ik ben erg geholpen met je artikel over entiteiten verwijderen. De eerste keer was ik heel erg bang, maar na je artikel heb ik contact gemaakt met de entiteit, een heel klein beetje op de manier van Lise, en heb ik de entiteit, die zich schuldig voelde ergens over, door de lichtpoort kunnen sturen.
  Dankjewel!

 7. Robby avatar
  Robby

  Zeer goed uitgebreid blog over dit omstreden onderwerp. Goed dat dit bespreekbaar wordt gemaakt.

Scroll naar boven