Home   Blog   Energievretende entiteiten uit je huis verwijderen: zo doe je dat als HSP!

Energievretende entiteiten uit je huis verwijderen: zo doe je dat als HSP!

schaduw van hand

Ongeveer 1 op de 5 mensen is een hoogsensitief persoon (HSP). Hoogsensitieve mensen herkennen zich in deze HSP kenmerken. Ze nemen relatief meer prikkels waar ten opzichte van anderen, misschien neem je ook wel paranormaal en energieën van entiteiten waar?

Entiteiten betekenis: wat zijn entiteiten?

Entiteiten kunnen bijvoorbeeld (on)bekende overleden personen zijn. Een synoniem voor het woord entiteit kan geest zijn. Sommige mensen nemen entiteiten bijvoorbeeld op foto’s waar.

Misschien kun je als HSP entiteiten voelen, ruiken of horen, bijvoorbeeld in huis? Sommige mensen zien bijvoorbeeld ook schimmen. Tevens kunnen (huis)dieren entiteiten opmerken en hier last van hebben. Meestal zijn entiteiten echter voor veel niet-hoogsensitieve mensen niet waarneembaar en bijvoorbeeld onzichtbaar.

Entiteiten in huis symptomen

Er zijn diverse manieren waarop je kan onderzoeken of er sprake is van entiteiten, bijvoorbeeld in een huis. De aanwezigheid van entiteiten kan bijvoorbeeld (onbewust) leiden tot klachten zoals:

 • Fysiek, emotioneel en/of mentaal spanning ervaren en onrustig zijn.
 • Stress hebben.
 • Pijn aan je nek of schouders hebben.
 • Slaapproblemen hebben.
 • Vermoeid zijn: niet fit wakker worden. Hoogsensitieve Monique Steenvoorden had bijvoorbeeld jarenlang last van een entiteit en gepaarde vermoeidheid. Zij schreef er een boek over: ‘Het Onzichtbare Zien’.
 • Verslavingen hebben.
 • Angst hebben.
 • Depressief zijn, lusteloosheid ervaren, nergens meer zin in hebben.
 • Onverklaarbare andere emoties als boosheid ervaren.
 • Negatieve gedachten hebben en negatief gedrag hebben, bijvoorbeeld alsmaar kritisch zijn.
 • Een negatieve energie in huis voelen. Misschien voel je je bekeken, neem je onverklaarbare geluiden, geuren of temperaturen waar of stoort apparatuur (lichten gaan bijvoorbeeld onverklaarbaar aan/uit of batterijen lopen onverklaarbaar snel leeg)?
 • Een slechte concentratie hebben.

Tip: raadpleeg bij klachten ook een arts! Soms worden de bovenstaande klachten, als zij door aanwezigheid van een entiteiten worden veroorzaakt, entiteit- of geest symptomen genoemd. Deze term is echter onjuist omdat het niet wetenschappelijk bewezen is dat de aanwezigheid van entiteiten tot ziekte leidt. Het woord symptomen kan alleen in relatie tot ziekte worden gebruikt. Wel geloof ik dat iemand zich net zoals door de aanwezigheid van levende mensen, ook door entiteiten ziek kan voelen en dat dit tot allerlei andere klachten kan leiden. De klachten kunnen van persoon tot persoon variëren.

Omdat de bovenstaande energieën vaak niet voedend voor jou als mens zijn en als negatief worden ervaren, wordt er ook wel gesproken van ‘kwade geesten’, ‘negatieve entiteiten’ of ‘demonen’. In het dagelijks leven zou er bij levende mensen zou er worden gesproken over kwade of negatieve mensen.

Geesten in huis verhalen en filmpjes

Huizen waarin entiteiten actief bezig zijn worden soms spookhuizen genoemd.

In de aflevering van NCRV Document Spookhuis delen 2 dames hun ervaringen met entiteiten in huis. Lise Schimmel helpt hen hoe zie hier mee om kunnen gaan. Zo wordt een huis gereinigd. Interessant om naar te kijken!

shot uit de documentaire Spookhuis met Miep, die entiteiten waarneemt
Klik hier om de aflevering te bekijken >>>

Hier vind je een andere aflevering van een mevrouw die gelooft dat er entiteiten in haar poppen zitten.

Geesten oproepen

Sommige mensen willen graag met een entiteiten communiceren. Ze roepen bijvoorbeeld alleen of in een groepje bewust entiteiten op, zoals met glaasje draaien of een bordspel zoals een ouija bord. Dit is over het algemeen niet aan te raden (en helemaal niet bij iemand die uit balans is door een (psychische) ziekte): vanuit onkunde en angst kunnen mensen mogelijk (onbewust zelf!) nog meer angst creëren en zich onprettig voelen.

Iemand die professioneel geschoold is, zoals een medium kan echter altijd op een prettige en aangename manier met entiteiten communiceren. Wil je op de een of andere manier met entiteiten zoals een een overleden dierbare communiceren, zoek dan hulp bij een professional en/of leer hoe je dit zelf kan doen. Laat je in dat geval professioneel scholen :).

Geesten verdrijven: 6 tips

Je hebt altijd een keuze hoe je met entiteiten omgaat. Net zoals dat je kunt leren omgaan met levende (kwade of negatieve) mensen, kun je ook leren omgaan met entiteiten. Sta allereerst stil bij je doel: wat wil je bereiken? Hieronder vind je algemene tips die je kunt toepassen als je je hoogsensitiviteit nog niet goed beheerst en last hebt van entiteiten:

Tip 1. Kijk geen enge films, ook niet voordat je gaat slapen

Angst trekt angst aan: kijk daarom geen enge films en televisieprogramma’s en dergelijke voordat je gaat slapen.

Tip 2. Doe een lampje in je slaapkamer aan als je bang bent

Donker kan tot onzekerheid en angst leiden. Je kunt daarom bijvoorbeeld een Lichtbrenger/Light Box in combinatie met een Licht van de Sterren Piramide of Heldere Light of Knowledge piramide gebruiken.

Ascension Lightbox

Tip 3. Onderzoek

Een entiteit is er met een reden.

Onderzoek wie de entiteit precies is en waarom die er is (is het bijvoorbeeld wel echt een entiteit, of is het iets anders?). Er kunnen allerlei redenen zijn waarom een entiteit op aarde is, bijvoorbeeld omdat de entiteit:

 • Iets wil rechtzetten of goedmaken met iemand die nog in leven is.
 • Bang is voor het Licht (dit wordt ook wel gene zijde of hiernamaals genoemd) of wat er na de dood mogelijk kan zijn.
 • Bezorgd is en dierbaren niet alleen wil achterlaten.
 • Niet beseft dat hij/zij overleden is.
 • Nog verslaafd/gehecht is aan materie of middelen zoals alcohol of een huis.
 • Iets wilt vertellen tegen een dierbare.

Nadat je de reden duidelijk helder hebt waarom de entiteit er is, kun je de entiteit verder helpen.

Tip 4. Praat

Communiceer in gedachten of in een meditatie tegen de geest.

Vraag hierbij eventueel hulp van lichtwezens. Lichtwezens zijn gevuld met licht en onvoorwaardelijke liefde: een entiteit is dat nog niet en kan geholpen worden door licht en liefde van lichtwezens.

Sommige mensen zeggen enkel zoiets als: “Deze ruimte is van mij. Ga weg (naar plek X, zoals Het hiernamaals, Het licht of De Bron), laat me met rust.” Dit wordt ook wel entiteiten wegsturen, entiteit verwijderen, entiteiten verdrijven of entiteiten naar het licht brengen genoemd.

Een entiteit wil doorgaans pas naar het licht gaan als de oorzaak van waarom die er is, is opgelost. Werk hier aan! Wat er dan gebeurt, is dat de energie van de entiteit  naar een liefdevolle dimensie kan gaan.

Tip 5. Zoek hulp en maak gebruik van hulpmiddelen

Kom je er niet uit? Zoek een professional die je kan helpen! Ascension Tools van Ascension Europe kunnen je bijvoorbeeld helpen bij het verwijderen van entiteiten en het creëren van een fijne ruimte, denk maar aan:

 1. Een set van 4 Tool of Calmings XL in goudkleurige of heldere variant
 2. The Great Instrument of transformation
 3. Seals of Genesis
 4. Light groen

Hieronder vind je er meer informatie over:

1. Set van 4 Tool of Calmings XL: voor een grondige huisreiniging

Deze Tools in de gouden of heldere variant reinigen 24/7 de energie in een ruimte zodat een fijne ruimte gecreëerd wordt, wat prettig is voor een HSP. Ze helpen ook bij het energetisch reinigen van entiteiten.
gouden tool of calmings set van Ascension EuropeAscension Tool of Calming XL set clear

2. The Great Instrument of transformation

The Great Instrument of transformation ondersteunt je om entiteiten energetisch los te maken.

3. Seals of Genesis

De Seals of Genesis beschermen energetisch ruimtes zoals huizen en helpen om problemen met entiteiten in een ruimte op te lossen.

Ascension Seals of Genesis

4. Light groen

Deze Light groen helpt je om verbindingen met aardgebonden geesten los te laten.

Ascension Light Groen

Ik werk samen met Ascension Europe. Dit artikel bevat daarom affiliate links. Als je via de links in dit artikel iets bij Ascension bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor en steun je mij. Dit waardeer ik zeer! Jij betaalt niets extra.

Ben je benieuwd of/wat qua Ascension Tools bij je past? Mijn hoogsensitieve partner Mathijs van der Beek (tevens ambassadeur van Ascension Europe) helpt je graag verder.

Kortingscode voor Ascension Europe

Ga je voor de allereerste keer iets bestellen bij Ascension Europe? Tip: gebruik de kortingscode: femkedegrijs en krijg 3% welkomstkorting op je product(en) (deze code werkt niet in combinatie met andere codes/acties en wordt niet toegepast op eventuele verzendkosten)!

Tip 6. Beheers je hoogsensitiviteit

Vind je entiteiten spannend, lastig of eng? Dit is niet nodig: je kunt hier wat aan doen. Veel HSP sturen entiteiten vanuit angst weg, maar dit pakt de oorzaak van het probleem niet aan.

Het allerbelangrijkste is om als HSP je hoogsensitiviteit goed te leren beheersen en bij jezelf te blijven en om jezelf goed te leren af te sluiten. Zo zorg je er niet alleen voor dat je goed kan omgaan met negatieve mensen, maar ook met entiteiten. Dit helpt je ook om vanuit liefde, in plaats van in angst of spanning te leven. Zo voorkom je dat een mogelijke entiteit grip op je leven krijgt (en je leven bepaalt).

Als jij je hoogsensitiviteit goed beheerst en het in je voordeel inzet, ben je ook in staat om gemakkelijker waar te nemen wie de entiteit is, waarom die er is, wat die wilt en hiermee te communiceren. Het helpt je ook om entiteiten gemakkelijker naar De Bron/Het Licht/Hiernamaals te begeleiden.

Ik help je hier graag bij. Klik hier voor meer informatie hoe ik je kan helpen.

Heb je hier iets aan gehad? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Jarenlang zaten mijn hoogsensitiviteit en en paranormaliteit mij in de weg. Ik leefde vanuit mijn hoofd, had het gevoel dat ik niet écht leefde en ervoer geen werkelijke zingeving.

Verschillende momenten zijn voor mij een wake-upcall geweest, waaronder de hersenbloeding van mijn vader. Ik voelde de essentie van leven, dat het fysiek gezien in een split second over kan zijn en wat werkelijk belangrijk voor mij was: liefde ervaren, plezier hebben en genieten.

Ik besloot om hier naar te luisteren, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over en…

Ben jij een ambitieuze vrouwelijke Oude Ziel en wil je jouw potentieel benutten, voluit leven en bloeien? Mijn tips deel ik graag met jou aan de hand van een holistische en spirituele benadering, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Aanvullende blogs

P.S. Wil je hulp bij dit onderwerp? Check dan de tips in de blog. Dit is de enige manier waarop ik je verder met dit onderwerp kan helpen.

11 gedachten over “Energievretende entiteiten uit je huis verwijderen: zo doe je dat als HSP!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Hallo Femke, steeds als mijn vriendin met mij belt hoort zij treingeluiden. Ik ben van mening dat er een entiteit bij haar is en heb haar dan ook aangegeven de entiteit te vragen om haar even rustig te laten bellen. Het geluid is daarna ook weg. Heb jij een idee wat de entiteit met dit geluid duidelijk wil maken.

  Gr. John

  1. Hi John,

   Bedankt voor je berichtje. Vervelend dat ze dat hoort, wel fijn dat jouw tip werkt (dat is wellicht het belangrijkste voor nu :).

   Ik kan me voorstellen dat je wil weten waarom dit er is/wat het wil zeggen. Ik heb het gevoel dat iemand die ook ”huisbezoeken” doet, hier nu beter bij kan helpen.

   Ik hoop dat ik je zo voldoende heb geïnformeerd en wens je verder een fijne avond :).

   Hartelijke groeten, Femke

 2. Hallo Femke, ik ben paranormaal begaafd geworden en ik zie wel 1000e entiteiten, ik was eerst heel gesloten en ik ben een tijdje opgenomen geweest omdat hun dachten dat ik last had van een psychose. Het is verschrikkelijk wanneer mensen je niet geloven en je allerlei medicijnen krijgt die je eigenlijk niet nodig hebt.

  1. ik heb hetzelfde gevoel en ik weet niet wat ik moet doen,kan u me misschien helpen? ikdenk dat het om men moeder gaat

 3. Twee jaar geleden verhuisden wij naar een jaren 70 drive-in woning die we zelf hebben verbouwd tot ons droomhuis. Het vervelende is dat ik sinds we hier wonen constant moe ben en slecht slaap. Gek genoeg kan ik hier maar niet aarden. Zelf dacht ik al dat het zou komen omdat onze woonkamer op de eerste etage is en ik dus letterlijk niet aard. Hoe los ik dit op?

  1. Inmiddels blijkt mijn vitamineniveau prima in orde en zit ik aan de Tramadol tegen de pijn in mijn armen. Mijn werk in het onderwijs wordt steeds zwaarder voor me en ik ben kapot als ik thuis kom. Waar is de oude ik gebleven???

 4. Hoi allemaal,

  Even tijd voor een update! Mijn site wordt bekeken door veel zeer gevoelige mensen. Om die reden worden reacties waarin (intense) ervaringen met entiteiten worden gedeeld en hulpvragen niet meer geplaatst.

  Wil je hulp bij dit onderwerp? Check dan de tips in de blog :).

  Groetjes,
  Femke

 5. Hallo Femke,
  Ik ben erg geholpen met je artikel over entiteiten verwijderen. De eerste keer was ik heel erg bang, maar na je artikel heb ik contact gemaakt met de entiteit, een heel klein beetje op de manier van Lise, en heb ik de entiteit, die zich schuldig voelde ergens over, door de lichtpoort kunnen sturen.
  Dankjewel!

Scroll naar boven