Energievretende entiteiten uit je huis verwijderen: zo doe je dat als HSP!

Ongeveer 1 op de 5 mensen is een hooggevoelig of hoogsensitief persoon (HSP). Hooggevoelige mensen herkennen zich in deze HSP kenmerken. Ze nemen relatief meer prikkels waar ten opzichte van anderen, misschien neem je ook wel paranormaal en energieën van entiteiten waar?

Wat zijn entiteiten?

Entiteiten kunnen bijvoorbeeld overleden personen zijn. Een synoniem voor het woord entiteit kan geest zijn. Sommige mensen nemen entiteiten bijvoorbeeld op foto’s waar.

Misschien kun je als HSP entiteiten voelen, ruiken of horen, bijvoorbeeld in huis? Sommige mensen zien bijvoorbeeld ook schimmen. Tevens kunnen (huis)dieren entiteiten opmerken en hier last van hebben. Meestal zijn entiteiten echter voor veel ‘niet hooggevoelige’ mensen ‘onzichtbaar’.

Entiteiten in huis herkennen

Er zijn diverse manieren waarop je kan onderzoeken of er sprake is van entiteiten, bijvoorbeeld in een huis. De aanwezigheid van entiteiten kan bijvoorbeeld (onbewust) leiden tot klachten zoals:

 • Fysiek, emotioneel en/of mentaal spanning ervaren en onrustig zijn.
 • Stress hebben.
 • Pijn aan je nek of schouders hebben.
 • Slaapproblemen hebben.
 • Vermoeid zijn: niet fit wakker worden. Hoogsensitieve Monique Steenvoorden had bijvoorbeeld jarenlang last van een entiteit en gepaarde vermoeidheid. Zij schreef er een boek over: ‘Het Onzichtbare Zien’.
 • Verslavingen hebben.
 • Angst hebben.
 • Depressief zijn, lusteloosheid ervaren, nergens meer zin in hebben.
 • Onverklaarbare andere emoties als boosheid ervaren.
 • Negatieve gedachten hebben en negatief gedrag hebben, bijvoorbeeld alsmaar kritisch zijn.
 • Een negatieve energie in huis voelen. Misschien voel je je bekeken, hoor je onverklaarbare geluiden, geuren, temperaturen of stoort apparatuur (lichten gaan bijvoorbeeld onverklaarbaar aan/uit of batterijen lopen onverklaarbaar snel leeg)?
 • Een slechte concentratie hebben.

Tip: raadpleeg bij klachten ook een arts! Soms worden de bovenstaande klachten, als zij door aanwezigheid van een entiteiten worden veroorzaakt, ‘geest symptomen‘ genoemd. Deze term is echter onjuist omdat het niet wetenschappelijk bewezen is dat de aanwezigheid van entiteiten tot ziekte leidt. Het woord ‘symptomen’ kan alleen in relatie tot ziekte worden gebruikt. Wel geloof ik dat iemand zich net zoals door de aanwezigheid van levende mensen, ook door entiteiten ziek kan voelen en dat dit tot allerlei andere klachten kan leiden. De klachten kunnen van persoon tot persoon variëren.

Omdat de bovenstaande energieën vaak niet voedend voor jou als mens zijn en als negatief worden ervaren, wordt er ook wel gesproken van ‘kwade geesten’, ‘negatieve entiteiten’ of ‘demonen’. In het dagelijks leven zou er bij levende mensen zou er worden gesproken over ‘kwade’ of ‘negatieve mensen’.

Geesten in huis verhalen en filmpjes

In de aflevering van NCRV Document ‘Spookhuis‘ delen 2 dames hun ervaringen met entiteiten in huis. Lise Schimmel helpt hen hoe zie hier mee om kunnen gaan. Zo wordt een huis gereinigd. Interessant om naar te kijken!

Miep

Klik hier om de aflevering te bekijken >>>

Hier vind je een andere aflevering van een mevrouw die gelooft dat er entiteiten in haar poppen zitten.

Geesten oproepen

Sommige mensen willen graag met een entiteiten communiceren. Ze roepen bijvoorbeeld alleen of in een groepje bewust entiteiten op, zoals met ‘glaasje draaien’ of een bordspel zoals een ouija bord. Dit is over het algemeen niet aan te raden (en helemaal niet bij iemand die uit balans is door een (psychische) ziekte): vanuit onkunde en angst kunnen mensen mogelijk (onbewust zelf!) nog meer angst creëren en zich onprettig voelen.

Iemand die professioneel geschoold is, zoals een medium kan echter altijd op een prettige en aangename manier met entiteiten communiceren. Wil je dus op de een of andere manier met entiteiten zoals een een overleden dierbare communiceren, zoek dan hulp bij een professional en/of leer hoe je dit zelf kan doen. Laat je in dat geval professioneel scholen :).

Hoe ga je met entiteiten om?

Je hebt altijd een keuze hoe je met entiteiten omgaat. In de onderstaande video vertellen mijn hooggevoelige vriend Mathijs van der Beek en ik hoe we dat doen:

Geesten verdrijven: 6 tips

Net zoals dat je kunt leren omgaan met levende (kwade of negatieve) mensen, kun je ook leren omgaan met entiteiten. Sta allereerst stil bij je doel: wat wil je bereiken? Hieronder vind je algemene tips die je kunt toepassen als je je hooggevoeligheid nog niet goed beheerst en last hebt van entiteiten:

Tip 1. Kijk geen enge films, ook niet voordat je gaat slapen

Tip 2. Doe een lampje in je slaapkamer aan als je bang bent

Je kunt bijvoorbeeld een Lichtbrenger in combinatie met een Licht van de Sterren Piramide of Heldere Light of Knowledge piramide gebruiken.

Tip 3. Onderzoek

Onderzoek wie de entiteit precies is en waarom die er is (is het bijvoorbeeld wel echt een entiteit, of is het iets anders?). Er kunnen allerlei redenen zijn waarom een entiteit op aarde is, bijvoorbeeld omdat de entiteit:

 • Iets wil ‘rechtzetten’ of goedmaken met iemand die nog in leven is.
 • Bang is voor het Licht (dit wordt ook wel gene zijde of hiernamaals genoemd) of wat er na de dood mogelijk kan zijn.
 • Bezorgd is en dierbaren niet alleen wil achterlaten.
 • Niet beseft dat hij/zij overleden is.
 • Nog verslaafd/gehecht is aan materie of middelen zoals alcohol of een huis. Huizen waarin entiteiten actief bezig zijn worden soms ook wel ‘spookhuizen’ genoemd.

Tip 4. Praat

Zeg in gedachten of in een meditatie tegen de geest: ‘Deze ruimte is van mij. Ga weg (naar plek X, zoals ‘Het hiernamaals’, ‘Het licht’ of ‘De Bron’), laat me met rust.’ Dit wordt ook wel entiteiten wegsturen, entiteit verwijderen, entiteiten verdrijven of entiteiten naar het licht brengen genoemd. Wat er gebeurt, is dat de energie van de entiteit over wordt gebracht naar een liefdevolle dimensie. Vraag hierbij eventueel hulp van lichtwezens. Lichtwezens zijn gevuld met licht en onvoorwaardelijke liefde: een entiteit is dat nog niet en kan geholpen worden door licht en liefde van lichtwezens.

Tip 5. Zoek hulp en maak gebruik van hulpmiddelen

Kom je er niet uit? Zoek een professional die je kan helpen! Ascension tools kunnen je bijvoorbeeld helpen bij het verwijderen van entiteiten en het creëren van een fijne ruimte, denk maar aan:

 • Seals of Genesis: deze Seals ondersteunen je in een ruimte waar entiteiten zijn waar je last van hebt.

 • Light groen: deze Light helpt je om verbindingen met aardgebonden geesten los te laten.

Ben je benieuwd of/wat qua Ascension Tools bij je past? Mijn hoogsensitieve partner Mathijs van der Beek (tevens algemeen manager van Ascension Europe Nederland en België) helpt je graag verder.

Tip 6. Beheers je hooggevoeligheid

Het allerbelangrijkste is om als HSP je hooggevoeligheid goed te leren beheersen en bij jezelf te blijven en om jezelf af te sluiten. Zo zorg je er niet alleen voor dat je goed kan omgaan met negatieve mensen, maar ook met entiteiten. Je voorkomt bovendien zo dat een entiteit ‘grip’ op je leven krijgt (en je leven ‘bepaalt’) en je in angst leeft.

Ik help je hier graag bij. Klik hier voor meer informatie hoe ik je kan helpen.

Over Femke de Grijs

Ik ben ervaringsdeskundige op het vlak van hooggevoeligheid. Jaren had ik last van de nadelen van hooggevoeligheid. Ik voelde me onverklaarbaar snel moe en was bang voor entiteiten die ik in huis waarnam. Het tijdschrift Flair interviewde mij hier bijvoorbeeld over.

Entiteiten kunnen (onbewust) veel energie vreten. Ik baalde van mijn intuïtieve waarnemingen en stopte mijn kwaliteiten vanuit angst weg. Toen ik ontdekte dat ik HSP was en leerde hoe ik dit kon inzetten als talent en energievretende blokkades overwon (zo ontdekte ik dat ik een vitamine B12- opnamestoornis heb: na een juiste behandeling met injecties werd ik energieker & productiever) ging er een wereld voor mij open!

Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van hoger opgeleide hoogsensitieve vrouwen die last hebben van vermoeidheid. Ik leer ze hoe ze weer energieker zijn. Centraal staat in mijn holistische begeleiding mijn intuïtie; hiermee ontwikkelde ik succesformules die je helpen om blokkades te overwinnen.

Mijn succesformules deel ik graag met jou!

Aanvullende blogs

P.S. Wil je hulp bij dit onderwerp? Check dan de tips in de blog. Dit is de enige manier waarop ik je verder met dit onderwerp kan helpen.

9 reactie(s) op "Energievretende entiteiten uit je huis verwijderen: zo doe je dat als HSP!"

 • Door: John op 12 mei 2014

  Hallo Femke, steeds als mijn vriendin met mij belt hoort zij treingeluiden. Ik ben van mening dat er een entiteit bij haar is en heb haar dan ook aangegeven de entiteit te vragen om haar even rustig te laten bellen. Het geluid is daarna ook weg. Heb jij een idee wat de entiteit met dit geluid duidelijk wil maken.

  Gr. John

  1. Door: Femke de Grijs op 14 mei 2014

   Hi John,

   Bedankt voor je berichtje. Vervelend dat ze dat hoort, wel fijn dat jouw tip werkt (dat is wellicht het belangrijkste voor nu :).

   Ik kan me voorstellen dat je wil weten waarom dit er is/wat het wil zeggen. Ik heb het gevoel dat iemand die ook ”huisbezoeken” doet, hier nu beter bij kan helpen.

   Ik hoop dat ik je zo voldoende heb geïnformeerd en wens je verder een fijne avond :).

   Namaste, Femke

 • Door: Linn op 18 januari 2016

  Hallo Femke, ik ben paranormaal begaafd geworden en ik zie wel 1000e entiteiten, ik was eerst heel gesloten en ik ben een tijdje opgenomen geweest omdat hun dachten dat ik last had van een psychose. Het is verschrikkelijk wanneer mensen je niet geloven en je allerlei medicijnen krijgt die je eigenlijk niet nodig hebt.

  1. Door: kenneth op 8 januari 2018

   ik heb hetzelfde gevoel en ik weet niet wat ik moet doen,kan u me misschien helpen? ikdenk dat het om men moeder gaat

 • Door: Inge op 21 april 2016

  Twee jaar geleden verhuisden wij naar een jaren 70 drive-in woning die we zelf hebben verbouwd tot ons droomhuis. Het vervelende is dat ik sinds we hier wonen constant moe ben en slecht slaap. Gek genoeg kan ik hier maar niet aarden. Zelf dacht ik al dat het zou komen omdat onze woonkamer op de eerste etage is en ik dus letterlijk niet aard. Hoe los ik dit op?

  1. Door: Inge op 21 april 2016

   Inmiddels blijkt mijn vitamineniveau prima in orde en zit ik aan de Tramadol tegen de pijn in mijn armen. Mijn werk in het onderwijs wordt steeds zwaarder voor me en ik ben kapot als ik thuis kom. Waar is de oude ik gebleven???

 • Door: Femke de Grijs op 18 januari 2017

  Hoi allemaal,

  Even tijd voor een update! Mijn site wordt bekeken door veel zeer gevoelige mensen. Om die reden worden reacties waarin (intense) ervaringen met entiteiten worden gedeeld en hulpvragen niet meer geplaatst.

  Wil je hulp bij dit onderwerp? Check dan de tips in de blog :).

  Groetjes,
  Femke

 • Door: Nicole op 30 maart 2019

  Hoi hoi hoe weet je dat je huis schoon is?
  Heb mijn huis gereinigd voor mijn dochtertje.

  1. Door: Femke de Grijs op 2 april 2019

   Hoi Nicole,

   Bedankt voor je vraag. In mijn begeleiding kan ik hier verder op ingaan en je hier verder bij helpen :).

   Groetjes,
   Femke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *