Home   Blog   Vorige levens onderzoek: 3 tips om je vorige levens te herinneren!

Vorige levens onderzoek: 3 tips om je vorige levens te herinneren!

vorig leven sfeer

Vorige levens kunnen je een hoop vertellen. Ontdek hier wat reïncarnatie en vorige levens precies zijn, wat voor effect ze kunnen hebben op je huidige leven, hoe je vorige levens kan onderzoeken (en wat tekenen van vorige levens zijn zoals rondom moedervlekken) en afronden. Kan een medium, hypnose en meditatie je bijvoorbeeld helpen?

Wat is reïncarnatie?

Vanuit een esoterische en holistische visie is alles energie en een mens meer dan zijn gedachten, emoties en lichaam: een ziel (goddelijke energie). Een leven kan als een leerschool worden ervaren, waarbij karma een rol speelt: het ’wat je zaait zal je oogsten’ concept.

Er wordt hierbij vaak gedacht dat de ziel na de dood niet verdwijnt, maar een nieuwe vorm krijgt in bijvoorbeeld een nieuw menselijk lichaam en leven op aarde, dit heet reïncarneren. Reïncarnatie betekent letterlijk ‘opnieuw in de stof komen’ (re=opnieuw, carne=vlees). Dit kunnen globaal gezien levens zijn van verschillende:

 • ‘Klasse’ (zoals een ‘rijk’ of ‘arm’ milieu)
 • Levensduur
 • Ervaringen (zoals een ‘dader’ of ‘slachtoffer’ leven, of een leven waarin je jouw talenten deelt).

In verschillende religies en culturen bestaat dit concept duizenden jaren, waarbij soms andere benamingen en diverse visies hierop worden gebruikt. Zo heet het in het Jodendom Gilgoel en in het Boeddhisme en Hindoeïsme Samsara.

Reïncarnatie bewijs

Wetenschappelijk is het (nog) niet te bewijzen of vorige levens bestaan. Er zijn verhalen van diverse mensen die in hun huidige leven aangeven in een volgend leven op een bepaalde plek of bij bepaalde ouders te incarneren en hun naam waarnemen, zoals Sai Baba. Ook zijn er mensen die zich (vlagen van) vorige levens herinneren, bijvoorbeeld Shanti Devi (zie het filmpje hieronder):

en James Leininger (zie het filmpje hieronder):

Ook gaan deze films over vorige levens. Verder vind je in deze boeken meer informatie over vorige levens en seksualiteit. 

Dr. Ian Stevenson, Dr. Michael Newton en Dr. Peter & Elizabeth Fenwick schreven boeken over vorige levens. Dit onderwerp sluit nauw aan op de kwantumtheorie en het concept van tijdloosheid, of Eindeloos Bewustzijn waar Cardioloog Pim van Lommel mee bezig is. Denk maar aan Bijna Dood Ervaringen.

Wat kun je zoal met kennis uit vorige levens?

 • Kwaliteiten verder ontwikkelen, dit geeft energie en plezier.
 • Begrijpen waar ‘onverklaarbare’ emoties of gedachtes die je overweldigen vandaan komen en waarom je een voor- of afkeur hebt voor landen, mensen of andere zaken.

Iemand uit vorig leven herkennen
Voor sommige HSP uit zich dit in een gevoel van deja vu of herkenning bij bepaalde:

 • mensen, misschien herken je een oude liefde.
 • spullen, bijvoorbeeld in een museum.
 • tijden.
  gevolgd door bijvoorbeeld ‘onverklaarbare’ boosheid of verdriet. Dit zijn tekenen van vorige levens.

Waar komt vermoeidheid vandaan?

Vrijwel iedereen voelt zich wel eens moe, maar sommige mensen voelen zich langdurig moe. Is het voor jou een raadsel waar die vermoeidheid vandaan komt en ben jij er klaar mee?

Circa 15-20% van de bevolking is een hoogsensitief persoon (HSP) en herkent zich in deze HSP kenmerken, waardoor je last kan hebben van vermoeidheid. Circa 15% van de  werknemers die hbo/wo hebben gevolgd, voelt zich opgebrand.

Het probleem bij vermoeidheid kan fysiek, emotioneel, mentaal of spiritueel van aard zijn. Hoogsensitieve mensen hebben een gevoeliger zenuwstelsel en relatief open energieveld, waardoor prikkels sneller en meer binnen kunnen komen. Als je energie niet goed begrenst is kan je een warboel ervaren. Je kan leren omgaan met vermoeidheid, zodat je productiever bent.

“Gedachtes hebben invloed op hoe jij jouw wereld ervaart”

Circa 95% van ons gedrag is onbewust. Wat mensen vaak parten speelt is de manier van denken over hun vermoeidheid. Misschien gebruik je (on)bewuste gedachten die moe maken, deze kunnen uit andere tijden zoals uit je jeugd of uit vorige levens komen.

HSP zijn vaak gevoelig voor de verwachtingen van anderen en kunnen zich makkelijk laten beïnvloeden door de meningen van anderen. Dit kan zorgen voor faalangst, perfectionisme, ambities, harde werk drang en ’alsmaar meer’ moeten. Dit kan moe maken.

Een overtuiging uit een andere tijd kan hier mee te maken hebben. Destijds kan toen een overtuiging heel nuttig zijn geweest, maar nu niet meer. Het kan inzichtelijk zijn om te weten waardoor een overtuiging is ontstaan, zodat je oude energieën kunt afronden en blokkades kunt oplossen. Sommigen gebruiken een verhaal uit een (mogelijk) vorig leven ook symbolisch: dit kan ook inzicht geven.

Egypte piramides

Vorige levens test/reïncarnatie test

Er bestaat online geen (wetenschappelijk onderbouwde) test waarmee je ontdekt:

 • hoeveel vorige levens je hebt gehad
 • waar je hebt geleefd
 • wat je naam was
 • wat voor beroep je had
 • wat je verder hebt ervaren

Soms wordt er in ‘real life’ middels kinesiologie getest en achterhaald of er sprake is van een vorig leven dat nog niet goed is afgerond en nog verwerkt moet worden.

Moedervlekken vorig leven

Er wordt gedacht dat opmerkelijke geboortevlekken (zoals moedervlekken en wijnvlekken) soms een verband houden vorige levens. Deze vorige levens zijn vaak recent en omvatten doorgaans intense, nog niet verwerkte ervaringen rondom doodgaan. Jim Tucker Ian Stevenson en hebben hier onderzoek naar gedaan.

Vorige levens ontdekken

Er zijn verschillende manieren om vorige levens te ontdekken;

 • Misschien neem je zelf flashbacks/flarden waar van vorige levens. Dit zijn tekenen van vorige levens.
 • Sommige professionals of mediums zijn getraind om vorige levens waar te nemen. Vaak zijn dit HSP met een sterke intuïtie.
 • Met hypnose.
 • Met meditatie.

Vind een manier die bij jou past en om in het geval van problemen hier mee om te gaan en deze eventueel te transformeren. De onderstaande tips helpen je verder bij het ontdekken en afronden van eventuele onafgeronde vorige levens.

Vorige levens verwerken

1. Wellicht helpt voor jou:

 • het luisteren van een meditatie cd zodat je ervaringen beter ontdekken, beter kan plaatsen en afronden. De Vorige levens Afronden CDvorige levens afronden HSP MP3 Femke de Grijs helpt hierbij.
 • het lezen over vorige levens (zoals Hé waar ken ik je van?).
 • visualiseren, zoals bij een confrontatie deze in je voorstellingsvermogen in andere tijden oplossen (wat het Nu weer beïnvloed).
 • van je afschrijven.

2. Let op als je met je eigen vorige levens bezig wilt gaan en ben mild naar jezelf: alles heeft zijn tijd en ruimte! Leer je energie goed ‘begrenzen’.

3. Een valkuil bestaat dat je blijft ’graven’ in het verleden. Dit kan vooral als je veel nadenkt en 100% zeker wilt weten dat je geen oorzaak over het hoofd ziet. Blijf ook dingen doen die je in het Nu plezier geven!

Over Femke de Grijs

Jarenlang zat mijn hoogsensitiviteit mij in de weg. Ik had het gevoel dat ik aan het overleven, in plaats van leven was.
Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Verschillende momenten zijn voor mij een wake-upcall geweest, waaronder de hersenbloeding van mijn vader. Ik voelde de essentie van leven, dat het fysiek gezien in een split second over kan zijn en wat werkelijk belangrijk voor mij was: liefde ervaren, plezier hebben en genieten.

Ik besloot om hier naar te luisteren, leerde de vruchten van hoogsensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Samen met mijn partner reis ik de wereld over en…

Ben jij een hoogsensitieve vrouw en wil je jouw potentieel benutten, voluit leven en bloeien? Mijn tips deel ik graag met jou, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs, video’s en begeleiding.

Meer weten over vorige levens?

In het Complete HSP Jaartraject ‘Van vermoeid naar een leven waarin jij bloeit!’ leer je middels de bonus MP3 ‘Vorige levens afronden’ het op een rij zetten van mogelijke (flarden van) vorige levens en het overwinnen van blokkades uit vorige levens, zodat je in het Nu Bloeit en energiek en productief bent!
cover van het Jaartraject Van vermoeid naar een leven waarin jij bloeit
Klik hier voor meer informatie over het Complete Jaartraject en hoe je deel kunt nemen>>>

Vorige levens verhalen:

19 reacties op “Vorige levens onderzoek: 3 tips om je vorige levens te herinneren!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Hoi Femke,

  Leuk dat je ook over vorige levens schrijft. Ik heb inmiddels honderden vorige levens mogen aanschouwen en heb ook de betekenis voor mijzelf en mijn leven ontdekt in de rode draad die door deze levens loopt. Ik weet nu precies waarom ik relatiecoach bij ingewikkelde liefdesrelaties ben geworden. In mijn vorige levens waarbij ik vaak liefde wilde met meer mensen, eindigde dit in grote drama's met moord en doodslag… Ook heb ik veel mogen zien van een leven in de 2e wereld oorlog, ik schrijf er over op mijn website http://www.mijngenezing.com/vorig-leven-2ewereldoorlog-vergeving/

  1. Hallo Femke, ik heb in een vorig leven gewoond in La Roche in de Ardennen toen ik er voor de eerste keer kwam op een schoolreis dertig jaar terug had ik het gevoel van thuiskomen, ik wist ook alles zijn en ook ik had alles al gezien heel raar was dat ik wist de weg naar …. Wat ik was heb ik nog geen zicht op .
   Ik ben wel hsp en hoogaanvoelend voel nare dingen op me afkomen, wat ik zeg komt ook altijd uit soms heb ik schrik om iets te zeggen naar de toekomst.
   Heb al veel uit uw verhalen geleerd, dank u
   Liefs Viviane

 2. Beste Leonie,

  Bedankt voor je reactie. Herkenbaar dat je de rode draad hebt ervaren die er tussen levens loopt/weet waarom je nu doet wat je doet. Mooi dat je dit deelt :). Ik ga een kijkje nemen op de site. Fijne middag!

  Namaste,
  Femke

 3. Interessant blog over vorige levens met jouw achtergrond als Toegepast Psycholoog, Femke. Het sluit heel mooi aan bij mijn boek over Vorige levens van Indri , waarin ik vanuit eigen ervaringen schrijf. Jij benadert het hier meer wetenschappelijk en als therapeut. Al deze benaderingen zijn denk ik goed om het onderwerp 'Vorige Levens' te normaliseren , wat me erg belangrijk lijkt voor de psychologie maar ook de maatschappij als geheel! Het is een prachtige manier hoe we beter met elkaar om kunnen leren gaan.
  Lieve groet Elsa Kal

 4. Ik heb vele wegen bewandeld van therapieën, wist wel dat ik ook HSP was maar was te onrustig hier concreet iets aan te doen. Nu ben ik 42 en zover dat ik kan mediteren en yoga beoefenen. Eindelijk komt er wat rust in mijn leven.

 5. Feije Kornelis Siegersma

  Even terug probeerde ik in het kort iets aan te geven …. probleem.
  Meer en meer inzicht in mijzelf hebben mij zeker de laatste maanden ook steeds meer ervan overtuigd dat ‘karma’ een reëel gegeven is.
  Je hebt het over “afronden” . Zou jij me nader kunnen inlichten? Of vindt je dat te specifiek voor hier?

  1. Beste Feije Kornelis Siegersma,

   Bedankt voor je berichtje. Ik ben benieuwd wat je precies zou willen weten. Bedoel je dat je meer zou willen weten of wat ‘afronden’ is? Of hoe je dat in z’n algemeen doet, of concreet in jouw geval? Laat maar weten.

   Hartelijke groet,

   Femke

 6. Hallo Femke, is het mogelijk om eens een keer een afspraak met jou te maken . Voor verdere informatie over vroegere levens. Ben namelijk ook hsp en weet me er geen raad mee eigenlijk. Groetjes

 7. Geraakt door je verhaal Femke! Mijn vorige leven was ook in de periode van de 2e wereld oorlog. Hierin ben ik overleden tijdens de bevalling in een kamp en dit heeft heel veel duidelijk gemaakt als het gaat om mijn kinderloosheid. Een ander vorig leven heeft plaats gevonden in Egypte, heel lang geleden. In 1999 in de tempel van Isis een visioen gehad en gezien hoe het in die tijd er uit zag! Schitterende ervaring overigens! Dank je wel voor je delen…

 8. Hoi femke,

  Ik wil er graag achter komen wat mijn vorige leven was. Ik ben met school naar auschwitz geweest op kamp en liep alleen maar rond met tranen in me ogen en had er een naar en vreemd gevoel bij.. ook denk ik vaak aan de 2e wereld oorlog aan anne frank hoe dapper ze was. Kan dit iets betekenen over anne frank en/of de 2e wereld oorlog?

 9. goeden avond lieven Femke. ik ben zelf zeer hoog gevoelig, bij mijn leven was het ook in de oorlog ik lach in een greppel ik heb me heel stil gehouden, en de anderen vorigen leven speelden zich af, in de 16 de eeuw, in een kasteel, ik ben geboren, met velen bepaalden gaven, mensen aan voelen te veel om op te noemen, de code van je ziel, is de mens zelf, er is meer tussen hemel en aarden, velen groetjes

 10. Vaak droom ik dat ik een Romeinse veldheer ben en sneuvel op een slagveld en als ik wakker wordt doet mijn lichaam ontzettend pijn waar ik mijn verwondingen heb opgelopen tijdens de slacht
  Ik hoop dat je me daar verder mee kunt helpen en of dat beelden zijn uit mijn vorig leven

 11. Hallo!
  Ik ben ook overtuigd, dat ik iemand heb ontmoet, die ik uit een vorig leven moet kennen, ik zag haar voor het eerst, en meteen een gevoel van herkenning!
  Het is een fijn gevoel, alsof ik haar al veel langer ken, ik voel me ook intens gelukkig als ik haar zie!
  Zou dat een geliefde uit een vorig leven kunnen zijn?

Scroll naar top