Home   HSP Boekenrecensies   Boeken over vermoeidheid   Pit en passie voor vermoeide heldinnen – Nicolien Bot

Pit en passie voor vermoeide heldinnen – Nicolien Bot

Mijn review van ‘Pit en passie voor vermoeide heldinnen‘ van Nicolien Bot

Dit boek is geschreven door trainster Nicolien Bot voor vrouwen die graag alle ballen hoog in de lucht willen houden; misschien wil je een prettige liefdesrelatie hebben, goed zijn in werk, een prachtig huis en ook nog eens een perfecte moeder zijn…

Centraal staan in dit boek de kwaliteiten en valkuilen van vrouwelijke en mannelijke energie: yin en yang. Veel vrouwen zijn in onze maatschappij doorgeschoten in ‘mannelijke’ kwaliteiten, zoals daadkrachtig zijn en negeren daarbij hun ‘vrouwelijke’ kwaliteiten zoals rust nemen. Vrouwen kunnen daarbij de neiging hebben om ‘falen’ te wijten aan zichzelf. Deze combinatie kan moe maken. Als je hier ook last van hebt, kan dit boek voor veel herkenning zorgen.

Ik vind dit boek met name geschikt voor vrouwen die ook kinderen hebben of voor kinderen zorgen, omdat hier vaak naar wordt gerefereerd.

Wat vind ik de voor- en nadelen van dit boek?

  • Het boek heeft een hardcover, dat vind ik fijn.
  • Er wordt ingegaan op perfectionisme.
  • Het boek gaat niet in op hoogsensitiviteit, wel vind ik het leuk dat sprookjesfiguren in relatie worden gebracht met sensitiviteit, net zoals dat bepaalde lichamelijke eigenschappen van de vrouw (zoals de menstruatie) worden gekoppeld aan bepaalde kwaliteiten.
  • De oefeningen die in dit boek worden weergeven vind ik vaak praktisch.
  • Vermoeidheid wordt niet echt uitgediept; het is bijvoorbeeld niet duidelijk dat dit zowel een burn-out als chronisch vermoeidheidssyndroom kan zijn.
  • Ik vind de leesbaarheid van dit boek niet optimaal. Soms wordt er gerefereerd naar onderzoeken, of staat er een citaat ‘tussendoor’ wat voor mijn gevoel soms afleidt van de kern.
  • Het boek is in verschillende kleuren letters (zwart, bruin, oranje en wit) gedrukt en heeft soms oranje pagina’s, dat vind ik wat onrustig.

Wil je dit boek hebben?

Ik werk samen met bol.com. Dit artikel bevat daarom affiliate links. Als je via de links in dit artikel bij bol.com dit boek/iets anders bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor en steun je mij. Dit waardeer ik zeer! Jij betaalt niets extra. Klik hier en ontvang het boek direct veilig via bol.com>>>

pit en passie voor vermoeide heldinnen Nicolien Bot

Vond je dit artikel waardevol? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Elk bedrag (klein of groot) is heel welkom. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Als kind stond ik van nature in contact met fijnstoffelijke dimensies. Toen ik erachter kwam dat mijn omgeving niet waarnam wat ik waarnam, werd ik bang voor andermans mening hierover en sloot ik mij hiervoor af.

Jarenlang onderdrukte ik mijn paranormaliteit en hoogsensitiviteit en leefde ik vanuit mijn ratio. Ik cijferde mijzelf (spirituele essentie) weg en leefde naar de verwachtingen van de buitenwereld. Dit gaf op den duur fysieke, emotionele en mentale klachten zoals uitputting en somberheid. In het reguliere circuit liep ik vast.

Ik voelde dat ik het roer om mocht gooien, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Zo kwam ik tot bloei. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over.

Ben jij een ambitieuze spirituele vrouw en wil ook bezield leven? Ik help jou graag, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Meer lezen? Bekijk hier mijn ervaringen met:

Heb je dit boek al gelezen?
Laat dan hieronder je reactie achter, dat is altijd fijn voor anderen om te lezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven