Home   HSP Boekenrecensies   Boeken over yin yoga en meditatie   The complete guide to yin yoga – Bernie Clark

The complete guide to yin yoga – Bernie Clark

the complete guide tot yin yoga Bernie Clark

Mijn recensie:

Dit boek is geschreven door yogadocent Bernie Clark. Hij deelt op zijn site diverse filmpjes en oefeningen. Deze oefeningen zijn ook beschreven in dit boek.

Wat vind ik de voor en nadelen van dit boek?

  • Het boek van Bernie Clark is zeer uitgebreid; het bevat 294 pagina’s. Er wordt een introductie gegeven over wat Yin yoga is en hoe je het kunt beoefenen. Er worden 25 yin yoga lichaamshoudingen beschreven (deze zijn ook voorzien van foto’s). Daarnaast zijn er yin en yang yoga series weergeven, net zoals series voor bepaalde lichaamsonderdelen en meridianen.
  • Er wordt aandacht gegeven aan speciale situaties zoals heup, knie en lage rugpijn en zwangerschap en wat voor yoga je daarbij het beste kunt toepassen.
  • Het zou fijn zijn als er een Nederlandse vertaling van dit boek komt.
  • Doordat het boek zo ontzettend uitgebreid is, kun je mogelijk door de bomen het bos niet meer zien. Ik raad het daarom niet aan als je nieuw bent met Yin Yoga, dan is de Yin Yogakit van Biff Mithoefer geschikter (het is dunner en overzichtelijker). Wil je echter allemaal informatie op een rij en diep de materie ingaan, dan is dit boek wel geschikt.

Wil je dit boek hebben?

Ik werk samen met bol.com. Dit artikel bevat daarom affiliate links. Als je via de links in dit artikel bij bol.com dit boek/iets anders bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor en steun je mij. Dit waardeer ik zeer! Jij betaalt niets extra. Klik hier en ontvang het boek direct veilig via bol.com>>>

the complete guide tot yin yoga Bernie Clark

Vond je dit artikel waardevol? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Elk bedrag (klein of groot) is heel welkom. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Als kind stond ik van nature in contact met fijnstoffelijke dimensies. Toen ik erachter kwam dat mijn omgeving niet waarnam wat ik waarnam, werd ik bang voor andermans mening hierover en sloot ik mij hiervoor af.

Jarenlang onderdrukte ik mijn paranormaliteit en hoogsensitiviteit en leefde ik vanuit mijn ratio. Ik cijferde mijzelf (spirituele essentie) weg en leefde naar de verwachtingen van de buitenwereld. Dit gaf op den duur fysieke, emotionele en mentale klachten zoals uitputting en somberheid. In het reguliere circuit liep ik vast.

Ik voelde dat ik het roer om mocht gooien, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Zo kwam ik tot bloei. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over.

Ben jij een ambitieuze spirituele vrouw en wil ook bezield leven? Ik help jou graag, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Meer lezen? Bekijk hier mijn ervaringen met:

Heb je dit boek al gelezen?
Laat dan hieronder je reactie achter, dat is altijd fijn voor anderen om te lezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven