Medicijnen

medicijnen

Medicijnen zijn geneesmiddelen van dierlijke, plantaardige of chemische oorsprong die als doel hebben om een ziekte te voorkomen en/of genezen. Medicijnen zijn onder te verdelen in verschillende groepen. Zo zijn er medicijnen die door artsen in de reguliere zorg en/of alternatieve zorg worden voorgeschreven; van sommige middelen is de werking wetenschappelijk onderbouwd en van sommige middelen niet. Voorbeelden van medicijnen kunnen specifieke antibiotica, hormonen en vitamines zijn.

HSP medicijnen

Ongeveer 1 op de 5 mensen is een hoogsenstitief persoon (HSP) en herkent zich in deze HSP kenmerken. Als een HSP zijn hoogsensitiviteit nog niet goed beheerst, kan dit tot allerlei klachten zoals stemmingswisselingen of een depressief of angstig gevoel leiden.

Hoogsensitiviteit is geen ziekte of stoornis en is niet ‘weg’ te krijgen. Wel kan je er goed mee leren omgaan, het leren beheersen en inzetten als kracht.

Soms wordt hoogsensitiviteit met bepaalde medicatie onderdrukt, bijvoorbeeld door medicatie die wordt ingezet bij angststoornissen of antidepressiva. Hoogsensitiviteit kan gepaard gaan met ziektes/stoornissen zoals depressie, maar dat hoeft niet. Niet elke HSP is depressief en/of heeft een angst-stoornis of iets dergelijks. Door sommige medicatie kan een HSP ‘niets’ meer voelen. Er zijn meer aandachtspunten:

  • Sommige medicatie, zoals de medicatie die kan worden ingezet bij angststoornissen kan verslavend zijn.
  • HSP kunnen intenser op prikkels zoals van medicatie reageren ten opzichte van niet-HSP. Dit kan bijvoorbeeld ook met homeopathie het geval zijn. Bij homeopathie wil men met het gelijke met het gelijke (zoals ‘vuur met vuur’) genezen. Dit kan soms te intens zijn voor een HSP.
  • HSP kunnen qua dosering minder dan een niet-HSP nodig hebben. Check voordat je medicatie gebruikt wat de juiste dosis is voor jou en overleg dit met een deskundige: is er bijvoorbeeld onderzocht wat andere mensen van jouw geslacht en leeftijd nodig hebben? Vaak wordt een medicatie met name bij mannen onderzocht, in plaats van bij vrouwen. Een mannenlichaam werkt echter heel anders dan bij vrouwen (vrouwen hebben bijvoorbeeld een andere hormoonhuishouding).
  • HSP kunnen ten opzichte van niet-HSP intenser last krijgen van bijwerkingen.

Zorg er ook voor dat jij je hoogsensitiviteit leert beheersen en inzetten als kracht: zo voorkom je dat je er last van hebt. Hier vind je manieren hoe ik je daar bij kan helpen.

Vond je dit artikel waardevol? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Elk bedrag (klein of groot) is heel welkom. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Als kind stond ik van nature in contact met fijnstoffelijke dimensies. Toen ik erachter kwam dat mijn omgeving niet waarnam wat ik waarnam, werd ik bang voor andermans mening hierover en sloot ik mij hiervoor af.

Jarenlang onderdrukte ik mijn paranormaliteit en hoogsensitiviteit en leefde ik vanuit mijn ratio. Ik cijferde mijzelf (spirituele essentie) weg en leefde naar de verwachtingen van de buitenwereld. Dit gaf op den duur fysieke, emotionele en mentale klachten zoals uitputting en somberheid. In het reguliere circuit liep ik vast.

Ik voelde dat ik het roer om mocht gooien, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Zo kwam ik tot bloei. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over.

Ben jij een ambitieuze spirituele vrouw en wil ook bezield leven? Ik help jou graag, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Aanvullende artikelen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven