Home   HSP Kennisbank   Begrippenlijst voor HSP   Online als HSP? Dít helpt je wel en niet verder als je hoogsensitief bent!

Online als HSP? Dít helpt je wel en niet verder als je hoogsensitief bent!

vrouw achter laptop

Met online wordt bedoelt ‘datgene wat via internet plaatsvindt’. Denk hierbij aan informatie die wereldwijd wordt gedeeld en opgevraagd, bijvoorbeeld via een PC, laptop, smartphone of tablet. Het tegenovergestelde is ‘offline’, oftewel: in real life.

HSP Online

Ongeveer 1 op de 5 mensen is een hooggevoelig/hoogsensitief persoon (HSP) en herkent zich in deze HSP kenmerken. HSP staan onbewust extra open voor prikkels. Dit heeft voordelen, zoals dat ze extra kunnen genieten van online bezigheden: iets waarbij ze prikkels in hun eigen hand hebben. Ze kunnen immers zelf bepalen wanneer en hoelang ze welke prikkels tot zich nemen. Denk maar aan prikkels op social media.

Als zij hun hooggevoeligheid nog niet goed beheersen kan dit tot allerlei nadelen leiden. Zo kunnen HSP als zij te veel online aanwezig zijn en te veel prikkels binnen krijgen, overprikkeld en moe raken. Als een HSP last heeft van allerlei klachten die voortvloeien uit een nog niet goed beheerste hooggevoeligheid, is het belangrijk dat een HSP zijn of haar hooggevoeligheid goed leert beheersen.

In sommige gevallen hebben HSP baat bij digitale ‘praatgroepen’ die via social media te vinden zijn of forums. Ook kan een HSP op professionele wijze online zijn hooggevoeligheid leren beheersen met HSP begeleiding, bijvoorbeeld via Skype, e-mail coaching of online programma’s bijvoorbeeld ontwikkeld door een HSP psycholoog. Het voordeel van online programma’s is vaak dat je geen reisprikkels tot je neemt en je dit vanuit huis op je eigen tijd en tempo kan doen, zonder dat je last hebt van allerlei energieën van andere deelnemers. Belangrijk is om iets te vinden dat goed voelt en bij jou past.

Meer weten?

Bekijk hier tips hoe je passende HSP begeleiding vindt!

Heb je hier iets aan gehad? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Jarenlang zaten mijn hoogsensitiviteit en en paranormaliteit mij in de weg. Ik leefde vanuit mijn hoofd, had het gevoel dat ik niet écht leefde en ervoer geen werkelijke zingeving.

Verschillende momenten zijn voor mij een wake-upcall geweest, waaronder de hersenbloeding van mijn vader. Ik voelde de essentie van leven, dat het fysiek gezien in een split second over kan zijn en wat werkelijk belangrijk voor mij was: liefde ervaren, plezier hebben en genieten.

Ik besloot om hier naar te luisteren, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over en…

Ben jij een ambitieuze vrouwelijke Oude Ziel en wil je jouw potentieel benutten, voluit leven en bloeien? Mijn tips deel ik graag met jou aan de hand van een holistische en spirituele benadering, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Aanvullende artikelen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven