Home   HSP Kennisbank   Begrippenlijst voor HSP   Online als HSP? Dít helpt je wel en niet verder als je hoogsensitief bent!

Online als HSP? Dít helpt je wel en niet verder als je hoogsensitief bent!

vrouw achter laptop

Met online wordt bedoelt ‘datgene wat via internet plaatsvindt’. Denk hierbij aan informatie die wereldwijd wordt gedeeld en opgevraagd, bijvoorbeeld via een PC, laptop, smartphone of tablet. Het tegenovergestelde is ‘offline’, oftewel: in real life.

HSP Online

Ongeveer 1 op de 5 mensen is een hooggevoelig/hoogsensitief persoon (HSP) en herkent zich in deze HSP kenmerken. HSP staan onbewust extra open voor prikkels. Dit heeft voordelen, zoals dat ze extra kunnen genieten van online bezigheden: iets waarbij ze prikkels in hun eigen hand hebben. Ze kunnen immers zelf bepalen wanneer en hoelang ze welke prikkels tot zich nemen. Denk maar aan prikkels op social media.

Als zij hun hooggevoeligheid nog niet goed beheersen kan dit tot allerlei nadelen leiden. Zo kunnen HSP als zij te veel online aanwezig zijn en te veel prikkels binnen krijgen, overprikkeld en moe raken. Als een HSP last heeft van allerlei klachten die voortvloeien uit een nog niet goed beheerste hooggevoeligheid, is het belangrijk dat een HSP zijn of haar hooggevoeligheid goed leert beheersen.

In sommige gevallen hebben HSP baat bij digitale ‘praatgroepen’ die via social media te vinden zijn of forums. Ook kan een HSP op professionele wijze online zijn hooggevoeligheid leren beheersen met HSP begeleiding, bijvoorbeeld via Skype, e-mail coaching of online programma’s bijvoorbeeld ontwikkeld door een HSP psycholoog. Het voordeel van online programma’s is vaak dat je geen reisprikkels tot je neemt en je dit vanuit huis op je eigen tijd en tempo kan doen, zonder dat je last hebt van allerlei energieën van andere deelnemers. Belangrijk is om iets te vinden dat goed voelt en bij jou past.

Meer weten?

Bekijk hier tips hoe je passende HSP begeleiding vindt!

Vond je dit artikel waardevol? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Elk bedrag (klein of groot) is heel welkom. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Als kind stond ik van nature in contact met fijnstoffelijke dimensies. Toen ik erachter kwam dat mijn omgeving niet waarnam wat ik waarnam, werd ik bang voor andermans mening hierover en sloot ik mij hiervoor af.

Jarenlang onderdrukte ik mijn paranormaliteit en hoogsensitiviteit en leefde ik vanuit mijn ratio. Ik cijferde mijzelf (spirituele essentie) weg en leefde naar de verwachtingen van de buitenwereld. Dit gaf op den duur fysieke, emotionele en mentale klachten zoals uitputting en somberheid. In het reguliere circuit liep ik vast.

Ik voelde dat ik het roer om mocht gooien, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Zo kwam ik tot bloei. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over.

Ben jij een ambitieuze spirituele vrouw en wil ook bezield leven? Ik help jou graag, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Aanvullende artikelen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven