Home   HSP Boekenrecensies   Boeken over vermoeidheid   Mijn nummer 1: Brieven van mijn ziel 3 – Chantal van den Brink

Mijn nummer 1: Brieven van mijn ziel 3 – Chantal van den Brink

Hoogsensitieve Chantal van den Brink had jaren last van vermoeidheid. Ze schreef er eerder de inspirerende boeken ‘Brieven van mijn ziel I’ en ‘Brieven van mijn ziel II’ over.

Vanaf nu is ook Brieven van mijn ziel 3 verkrijgbaar, gaaf! Ik was blij dat ik de pre-read mocht lezen en ik deel graag mijn ervaringen met je. Ook dit boek is een grote aanrader : )

Brieven van mijn ziel 3 – Chantal van den Brink

Chantal beschrijft in dit derde deel van Brieven van mijn ziel het vervolg van haar moedige weg naar heling: een van twijfel (‘deze put lijkt bodemloos. Zal ik ooit weer kunnen lachen?’) en ook een van vertrouwen om ziel en haar schrijf- en schildertalent op aarde te manifesteren.

  • Het is alweer een tijdje geleden dat ik Brieven van mijn ziel I en II las. Het was makkelijk om de draad weer op te pakken en in het verhaal te komen.
  • Ook in dit boek is Chantal enorm open. Wat ik mooi vind aan dit boek, is dat Chantal heel helder terugblikt op gebeurtenissen en in haar leven en ze soms duidelijk analyseert. Zo deelt ze dat ze later inzag dat ze leed aan dissociatie en Posttraumatische stress stoornis, gevolgd door een uitleg van wat dit precies inhoudt. Als je hier zelf kenmerken van hebt (wat vaak voorkomt bij misbruik) kan er veel op zijn plek vallen.
  • Ook inspireert het boek om deze zaken vanaf een ander, (liefdevol) holistisch perspectief te bekijken. In combinatie met Chantal’s openheid, een prachtige combinatie. Zo deelt Chantal dat ze nauwelijks kan functioneren, wat de meeste mensen tegen haar zeggen gaat het ene oor in en het andere oor weer uit, of struikelt of valt ze. Chantal pikt dit soort signalen op, het zet haar aan het denken: ‘wat zal dit te betekenen hebben?’ ‘Alles in je buitenwereld is een manifestatie van je binnenwereld’ is een terugkerend onderwerp in het boek. Gaandeweg wordt steeds duidelijker wat hiermee wordt bedoeld en hoe je dit (ook in je voordeel!) kan leven. Mooi vind ik verder dat er wordt ingegaan op ‘alternatieve’ zaken zoals parallelle levens en hoe je kan omgaan met een tweelingziel als je al een partner hebt. Veel van dit soort begrippen worden bovendien toegelicht, zo wordt bijvoorbeeld ook helder hoe huizen energetisch worden schoongemaakt. Ik vond het verder leuk om wat gemeenschappelijke interesses tegen te komen; zo ben ik ook geinteresseerd in Human Design en komen Tom Stoekenbroek (ik schreef eerder over de i-Doh; een anti-stralingsproduct) en Deva Premal ook aan bod : ).
  • Het taalgebruik is fenomenaal. Woorden zijn zorgvuldig gekozen en ‘kloppen’. Er staan prachtige zinnen in het boek. En is er af en toe humor te vinden, bijvoorbeeld als Chantal schrijft over een adellijke familie van wie zij de grond pacht. Het boek leest heerlijk weg. En makkelijk; ik had het binnen drie dagen uit. Iets wat voor mij zeer uitzonderlijk is (en al helemaal voor zo’n onderwerp als dit); meestal doe ik een paar weken over een boek.
  • Ik had het fijn gevonden als er een inhoudsopgave in het boek stond.

Ben je hoogsensitief, moe en heb je een holistische visie, dan kan ik je dit boek net zoals de andere twee delen van harte aanraden. Ze zijn mijn favoriete boeken in relatie tot het onderwerp vermoeidheid!

Tip; lees eerst ‘Brieven van mijn ziel I’ gevolgd door ‘Brieven van mijn ziel II’ en hierna dit deel.

Wil je dit boek hebben?

Ik werk samen met bol.com. Dit artikel bevat daarom affiliate links. Als je via de links in dit artikel bij bol.com dit boek/iets anders bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor en steun je mij. Dit waardeer ik zeer! Jij betaalt niets extra. Klik hier en ontvang het boek veilig via bol.com>>>

brieven van mijn ziel 3 Chantal van den Brink

Vond je dit artikel waardevol? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Elk bedrag (klein of groot) is heel welkom. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Als kind stond ik van nature in contact met fijnstoffelijke dimensies. Toen ik erachter kwam dat mijn omgeving niet waarnam wat ik waarnam, werd ik bang voor andermans mening hierover en sloot ik mij hiervoor af.

Jarenlang onderdrukte ik mijn paranormaliteit en hoogsensitiviteit en leefde ik vanuit mijn ratio. Ik cijferde mijzelf (spirituele essentie) weg en leefde naar de verwachtingen van de buitenwereld. Dit gaf op den duur fysieke, emotionele en mentale klachten zoals uitputting en somberheid. In het reguliere circuit liep ik vast.

Ik voelde dat ik het roer om mocht gooien, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Zo kwam ik tot bloei. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over.

Ben jij een ambitieuze spirituele vrouw en wil ook bezield leven? Ik help jou graag, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Nog meer lezen?

Heb je dit boek al gelezen?
Laat dan hieronder je reactie achter, dat is altijd fijn voor anderen om te lezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven