Home   Blog   Chantal van den Brink over vermoeidheid en hoogsensitiviteit

Chantal van den Brink over vermoeidheid en hoogsensitiviteit

Chantal van den Brink ligt op mos

Chantal van den Brink (ook actief op Facebook) deelt in deze gastblog haar ervaringen over vermoeidheid en hoe haar sensitiviteit haar heeft geholpen bij haar herstel. Ook geeft ze een advies voor HSP. Laat je inspireren!

De klop op de deur

‘Jij weet niet wie je bent, hè?’ De woorden klinken meer als een vaststelling dan als een vraag; twee heldere, blauwe ogen kijken me onderzoekend aan.

Even denk ik dat ik hem niet goed versta, wat zegt hij nou? Sprakeloos staar ik hem aan.

Je bent net een kameleon, je neemt de kleur aan van je omgeving. Ik was er overigens bijna ingetrapt, je bent er heel goed in.’

Het bloed schiet naar mijn wangen. In mijn hoofd zoek ik naar woorden om mezelf mee te verdedigen, maar er komt niets. Ik heb geen tekst. De boodschap staat zo ver af van mijn zelfbeeld, dat het even duurt voor de betekenis helemaal tot me doordringt. Als dat gebeurt, wordt het een moment zwart voor mijn ogen, ik verdwijn in het niets. In de stilte die volgt, klinkt het gezang van een vogel.

‘Ik zie een verpakking, een presentatie. Maar de vorm die je aanneemt, klopt niet. Wie ben jij? Waar is je authenticiteit? Henry spreekt zacht, maar indringend; ik krimp ineen bij ieder woord. Hoe ik ook vecht tegen mijn tranen, ik kan niet voorkomen dat ze over mijn wangen rollen. Ik hoef niets te zeggen. We weten allebei dat hij de spijker op zijn kop heeft geslagen.

Alles loslaten

Zo begon mijn reis. Ik was 29, getrouwd met mijn studievriendje en ik werkte, na een studie bedrijfskunde aan Nijenrode, in de verkoop bij ICT-bedrijf NCR. Ogenschijnlijk had ik alles goed voor elkaar: een mooie baan met dito vooruitzichten, een prachtig huis en een flitsende lease-auto onder mijn gat. Maar ik kampte al sinds mijn achttiende met chronische vermoeidheid en werd geplaagd door een voortdurende innerlijke onrust dat het leven toch meer te bieden moest hebben dan dit. Het gesprek met Henry was mijn klop op de deur: het signaal van mijn ziel dat mijn leven vroeg om een koerswijziging. Met hulp van een aurareader en later in een jaartraining persoonlijke ontwikkeling ging ik op zoek naar de vraag wat ik nu eigenlijk wilde met mijn leven. En alles ging op zijn kop: ik beëindigde mijn huwelijk, verkocht mijn huis en zegde mijn baan op.

In Findhorn, een spirituele gemeenschap in Schotland, maakte ik kennis met het bestaan van de ziel. Het was alsof de bliksem insloeg: ineens begreep ik waar mijn innerlijke leegte vandaan kwam en in welke richting ik moest zoeken. Ik begon te mediteren, leerde om aura’s waar te nemen en begon zelfs te channelen, te spreken met entiteiten in de energetische wereld. Mijn oude leven van commercie en carrière kwam steeds verder van me af te staan. Samen met mijn huidige echtgenoot, Wim Bierman, ging ik healing studeren bij Barbara Brennan in de Verenigde Staten en begon Soulstation, een bureau voor persoonlijke ontwikkeling in het bedrijfsleven. Ik leek mijn weg te hebben gevonden. Maar ik bleef chronisch moe.

Zoektocht naar genezing

Gedreven door een intens verlangen om te genezen, verdiepte ik me steeds verder in het ontstaan van ziekte en gezondheid. Daar de , ze vonden geen fysiologische aanleiding voor mijn ziekte, kwam ik vanzelf terecht in de complementair alternatieve geneeskunde. Ik heb boeken gelezen, studies gevolgd en met behandelmethoden geëxperimenteerd op het terrein van o.a. psychotherapie, voice dialogue, healing, homeopathie, orthomoleculaire therapie, manuele therapie, meditatie, lichaamswerk, raw food, detoxkuren en systemisch werk. Ik was mijn eigen proefkonijn en leerde met vallen en opstaan. Mijn genezing verliep in fases. Een belangrijke doorbraak kwam in 2002 na de behandeling met een homeopathische kuur van slangengif, onder begeleiding van een natuurgeneeskundig therapeut. Ik was inmiddels moeder, werkte als coach en healer binnen Soulstation en woonde met mijn gezin op Buitenplaats De Viersprong in Woudenberg. Even leek ik over de chronische vermoeidheid heen. Maar de zorg voor onze tweede dochter, die ’s nachts niet sliep, wierp me weer net zo hard terug. Pas na de komst van de derde, die gelukkig wel goed sliep, herstelde mijn lichaam zich wat en bereikte ik voor het eerst in twintig jaar een energieniveau, waarmee ik een redelijk normaal leven kon leiden.

Maar de echte doorbraak kwam nadat mijn psyche de eerste flarden van traumatische jeugdherinneringen prijsgaf. Aanvankelijk viel ik in een zwart gat, ik kreeg verschijnselen van Post Traumatische Stress (PTSD). Eén ding wist ik zeker: ik wilde geen medicijnen, ik wilde genezen. Ik vond een psychiater, die zich specialiseerde in de behandeling van trauma middels ademtherapie en deed daarna EMDR en lichaamswerk. Toen dat achter de rug was, begon ik eindelijk te schrijven, iets wat mijn gidsen me al jaren adviseerden. Door iedere ervaring opnieuw te beschouwen, te doorleven en onder woorden te brengen heb ik mezelf verder helpen helen. Nu is het tijd om het verhaal aan de wereld te geven, in de hoop dat anderen iets aan mijn ervaringen zullen hebben.

Visie op ziekte en gezondheid

Naarmate ik mijn gezondheid terugkreeg en het vertrouwen in mijn zienswijze groeide, zette ik mijn inzichten in voor mensen in mijn omgeving, zoals mijn gezin, vrienden, buren en cliënten. Met name als het gevolgde medische pad dood liep, adviseerde ik over mogelijke behandelmethoden en wees door naar de juiste behandelaars. Die ervaringen hebben me ervan overtuigd dat de westerse wereld toe is aan een nieuw medisch model. Een model, dat uitgaat van het bestaan van de ziel, dat het bewustzijnsveld erkent als voertuig van de samenhang tussen die mens en zijn ziel, en dat ziekte ziet als een roep van die ziel om aandacht. Dit gaat verder dan een samenwerking tussen de reguliere en de complementair alternatieve geneeskunde, alhoewel dat een geweldige ontwikkeling zou zijn. Het gaat om een paradigma shift, die de bestaande kennis op basis van de klassieke natuurkunde behoudt en uitbreidt met een nieuwe benadering, die uitgaat van de moderne veldtheorieën.

Advies voor HSP’s

Ben jij een hoog sensitief mens? Ben je regelmatig moe en weet je niet waar de oplossing ligt? Dan adviseer ik je om allereerst te leren communiceren met de energetische wereld, bv via een readingopleiding. Alleen als je in staat bent om de velden waarin je je begeeft te lezen, ben je in staat om energetische belasting die niet bij jou thuis hoort van je af te schudden. Niet iedereen die chronisch moe is, is misbruikt. Maar chronische vermoeidheid wijst er meestal wel op dat er iets in jouw veld is dat niet wil leven. Dat kan van jouzelf zijn, maar ook van een van je voorouders of van iemand in je omgeving. Het is noodzakelijk om die delen te helen, om zo je eigen levenskracht te bevrijden. Verder heb ik persoonlijk veel baat bij gezonde voeding, meditatie, yoga en Qiqong, om mijn lijf en mijn energieveld sterker te maken.

Video met Chantal van den Brink

In de onderstaande video deelt Chantal tevens haar ervaringen:

Boeken van Chantal van den Brink

Chantal schreef diverse boeken:

Vond je dit artikel waardevol? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Elk bedrag (klein of groot) is heel welkom. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Als kind stond ik van nature in contact met fijnstoffelijke dimensies. Toen ik erachter kwam dat mijn omgeving niet waarnam wat ik waarnam, werd ik bang voor andermans mening hierover en sloot ik mij hiervoor af.

Jarenlang onderdrukte ik mijn paranormaliteit en hoogsensitiviteit en leefde ik vanuit mijn ratio. Ik cijferde mijzelf (spirituele essentie) weg en leefde naar de verwachtingen van de buitenwereld. Dit gaf op den duur fysieke, emotionele en mentale klachten zoals uitputting en somberheid. In het reguliere circuit liep ik vast.

Ik voelde dat ik het roer om mocht gooien, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Zo kwam ik tot bloei. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over.

Ben jij een ambitieuze spirituele vrouw en wil ook bezield leven? Ik help jou graag, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Aanvullende artikelen:

Deze blog werd gepubliceerd op 1 april 2013 en werd geüpdatet op 14 april 2023

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven