Home   HSP Kennisbank   Begrippenlijst voor HSP   Parallelle levens

Parallelle levens

slakken bewegen parallel naast elkaar

Parallelle levens zijn levens die tegelijkertijd plaatsvinden. Parallelle levens zijn gebaseerd op de veelwerelden theorie. Deze wetenschappelijke theorie die afkomstig is uit de natuurkunde en kwantum mechanica en gaat ervan uit dat op elk moment wanneer er een keuze kan worden gemaakt, het universum wordt gesplitst en verschillende keuzemogelijkheden tegelijkertijd, parallel naast elkaar bestaan.

Er bestaan diverse films en boeken over dit onderwerp, zoals het boek Brieven van mijn ziel 3 en de films What the bleep do we (k)now?! en Cloud Atlas.

De wetenschap houdt zich niet bezig met wat deze theorie betekent voor het leven van een mens: als een mens een mensenleven leeft, zou er door de ziel wellicht ook nog een leven naast/parallel aan kunnen worden beleefd dat andere keuzes leeft. Er wordt gedacht dat het nut hiervan is dat een ziel zichzelf op deze wijze nog beter leert kennen en zichzelf zo kan ontwikkelen.

parallel leven

In de praktijk kan hierdoor iemand bijvoorbeeld onverklaarbaar veel inspiratie, interesse of vertrouwdheid met specifieke onderwerpen (zoals landen of talen) of angst ervaren, wat afkomstig kan zijn uit een parallel leven. Overigens kan dit in sommige gevallen ook komen door een of meerdere vorige levens of toekomstige levens. Vanuit een bepaald perspectief bestaan die niet, omdat alle tijden gelijkertijd plaatsvinden.

Aanvullende artikelen:

1 gedachte over “Parallelle levens”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top