Home   HSP Kennisbank   Begrippenlijst voor HSP   Parallelle levens

Parallelle levens

slakken bewegen parallel naast elkaar

Parallelle levens zijn levens die tegelijkertijd plaatsvinden. Parallelle levens zijn gebaseerd op de veelwerelden theorie. Deze wetenschappelijke theorie die afkomstig is uit de natuurkunde en kwantum mechanica en gaat ervan uit dat op elk moment wanneer er een keuze kan worden gemaakt, het universum wordt gesplitst en verschillende keuzemogelijkheden tegelijkertijd, parallel naast elkaar bestaan.

Er bestaan diverse films en boeken over dit onderwerp, zoals het boek Brieven van mijn ziel 3 en de films What the bleep do we (k)now?! en Cloud Atlas.

De wetenschap houdt zich niet bezig met wat deze theorie betekent voor het leven van een mens: als een mens een mensenleven leeft, zou er door de ziel wellicht ook nog een leven naast/parallel aan kunnen worden beleefd dat andere keuzes leeft. Er wordt gedacht dat het nut hiervan is dat een ziel zichzelf op deze wijze nog beter leert kennen en zichzelf zo kan ontwikkelen.

parallel leven

In de praktijk kan hierdoor iemand bijvoorbeeld onverklaarbaar veel inspiratie, interesse of vertrouwdheid met specifieke onderwerpen (zoals landen of talen) of angst ervaren, wat afkomstig kan zijn uit een parallel leven. Overigens kan dit in sommige gevallen ook komen door een of meerdere vorige levens of toekomstige levens. Vanuit een bepaald perspectief bestaan die niet, omdat alle tijden gelijkertijd plaatsvinden.

Vond je dit artikel waardevol? Je bijdrage is welkom!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Elk bedrag (klein of groot) is heel welkom. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Als kind stond ik van nature in contact met fijnstoffelijke dimensies. Toen ik erachter kwam dat mijn omgeving niet waarnam wat ik waarnam, werd ik bang voor andermans mening hierover en sloot ik mij hiervoor af.

Jarenlang onderdrukte ik mijn paranormaliteit en hoogsensitiviteit en leefde ik vanuit mijn ratio. Ik cijferde mijzelf (spirituele essentie) weg en leefde naar de verwachtingen van de buitenwereld. Dit gaf op den duur fysieke, emotionele en mentale klachten zoals uitputting en somberheid. In het reguliere circuit liep ik vast.

Ik voelde dat ik het roer om mocht gooien, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Zo kwam ik tot bloei. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over.

Ben jij een ambitieuze spirituele vrouw en wil ook bezield leven? Ik help jou graag, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Aanvullende artikelen:

Eén reactie op “Parallelle levens”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Wendy avatar
    Wendy

    Mr Nobody gaat ook over parallele levens volgens mij. Bijzonder intrigerend onderwerp.

Scroll naar boven