Home   HSP Kennisbank   Begrippenlijst voor HSP   Parallelle levens

Parallelle levens

slakken bewegen parallel naast elkaar

Parallelle levens zijn levens die tegelijkertijd plaatsvinden. Parallelle levens zijn gebaseerd op de veelwerelden theorie. Deze wetenschappelijke theorie die afkomstig is uit de natuurkunde en kwantum mechanica en gaat ervan uit dat op elk moment wanneer er een keuze kan worden gemaakt, het universum wordt gesplitst en verschillende keuzemogelijkheden tegelijkertijd, parallel naast elkaar bestaan.

Er bestaan diverse films en boeken over dit onderwerp, zoals het boek Brieven van mijn ziel 3 en de films What the bleep do we (k)now?! en Cloud Atlas.

De wetenschap houdt zich niet bezig met wat deze theorie betekent voor het leven van een mens: als een mens een mensenleven leeft, zou er door de ziel wellicht ook nog een leven naast/parallel aan kunnen worden beleefd dat andere keuzes leeft. Er wordt gedacht dat het nut hiervan is dat een ziel zichzelf op deze wijze nog beter leert kennen en zichzelf zo kan ontwikkelen.

parallel leven

In de praktijk kan hierdoor iemand bijvoorbeeld onverklaarbaar veel inspiratie, interesse of vertrouwdheid met specifieke onderwerpen (zoals landen of talen) of angst ervaren, wat afkomstig kan zijn uit een parallel leven. Overigens kan dit in sommige gevallen ook komen door een of meerdere vorige levens of toekomstige levens. Vanuit een bepaald perspectief bestaan die niet, omdat alle tijden gelijkertijd plaatsvinden.

Heb je hier iets aan gehad? Doneer!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Je doet mij een groot plezier met een donatie :). Daarmee ondersteun je mij om nog meer informatieve en inspirerende artikelen te kunnen delen in de toekomst. Doneren kan al vanaf €2,-! Klik hier om te doneren >>>

Over Femke de Grijs

Femke de Grijs, met logos van de tijdschriften Libelle, Margriet en Happinez

Jarenlang zaten mijn hoogsensitiviteit en en paranormaliteit mij in de weg. Ik leefde vanuit mijn hoofd, had het gevoel dat ik niet écht leefde en ervoer geen werkelijke zingeving.

Verschillende momenten zijn voor mij een wake-upcall geweest, waaronder de hersenbloeding van mijn vader. Ik voelde de essentie van leven, dat het fysiek gezien in een split second over kan zijn en wat werkelijk belangrijk voor mij was: liefde ervaren, plezier hebben en genieten.

Ik besloot om hier naar te luisteren, leerde de vruchten van mijn sensitiviteit plukken en ging mijn droom leven. Mijn levenspartner Mathijs en ik verkochten ons huis in Nederland. Sinds 2017 reizen wij voor onbepaalde tijd samen met hond Juultje (geboren in 2022) de wereld over en…

Ben jij een ambitieuze vrouwelijke Oude Ziel en wil je jouw potentieel benutten, voluit leven en bloeien? Mijn tips deel ik graag met jou aan de hand van een holistische en spirituele benadering, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book, blogs en begeleiding.

Aanvullende artikelen:

1 gedachte over “Parallelle levens”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven